Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφυκτιούν οικονομικά τα ελληνικά νοικοκυριά

2 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Υπερδανεισμένα και αδύναμα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εμφανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ), το οποίο επιβεβαιώνοντας και τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ, Νίκου Γκαργκάνα, κάνει λόγο για αύξηση του δανεισμού η οποία "τρέχει" τρεις φορές γρηγορότερα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος. ..

Υπερδανεισμένα και αδύναμα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εμφανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ), το οποίο επιβεβαιώνοντας και τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ, Νίκου Γκαργκάνα, κάνει λόγο για αύξηση του δανεισμού η οποία "τρέχει" τρεις φορές γρηγορότερα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε οικονομική στενότητα τα νοικοκυριά σε σημείο μάλιστα που προβλέπεται ότι ο δανεισμός θα φρενάρει πιθανώς απότομα από το 2007. Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι ο σταδιακός περιορισμός του δανεισμού θα στερεί κάθε χρόνο από την αγορά περίπου 5 δισ. ευρώ "δανεικού" χρήματος. To ποσό θα περιοριστεί σταδιακά από τα 8 δισ. ευ ρώ το 2005 σε 3 δισ. ευρώ το 2010, με βάση το ιο ήπιο σενάριο προσαρμογής που εκπόνησε το ΚΕΠΕ.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει καμία ανακοπή της πιστωτικής επέκτασης το χρέος των νοικοκυριών μέχρι το 2010 θα έχει υπερβεί το 90% του ΑΕΠ της χώρας.

Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης