Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφυκτιούν οικονομικά τα ελληνικά νοικοκυριά

  • Υπερδανεισμένα και αδύναμα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εμφανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ), το οποίο επιβεβαιώνοντας και τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ, Νίκου Γκαργκάνα, κάνει λόγο για αύξηση του δανεισμού η οποία "τρέχει" τρεις φορές γρηγορότερα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος. ..

Υπερδανεισμένα και αδύναμα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εμφανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ), το οποίο επιβεβαιώνοντας και τα λεγόμενα του διοικητή της ΤτΕ, Νίκου Γκαργκάνα, κάνει λόγο για αύξηση του δανεισμού η οποία "τρέχει" τρεις φορές γρηγορότερα από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε οικονομική στενότητα τα νοικοκυριά σε σημείο μάλιστα που προβλέπεται ότι ο δανεισμός θα φρενάρει πιθανώς απότομα από το 2007. Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι ο σταδιακός περιορισμός του δανεισμού θα στερεί κάθε χρόνο από την αγορά περίπου 5 δισ. ευρώ "δανεικού" χρήματος. To ποσό θα περιοριστεί σταδιακά από τα 8 δισ. ευ ρώ το 2005 σε 3 δισ. ευρώ το 2010, με βάση το ιο ήπιο σενάριο προσαρμογής που εκπόνησε το ΚΕΠΕ.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει καμία ανακοπή της πιστωτικής επέκτασης το χρέος των νοικοκυριών μέχρι το 2010 θα έχει υπερβεί το 90% του ΑΕΠ της χώρας.

Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης