Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΔΟΕ και τράπεζες περνούν από... κόσκινο τα εμβάσματα προς το εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο των τραπεζών και της Εφορίας μπαίνουν πλέον όλα τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, ενώ ακόμα και για όσους στέλνουν τμηματικά λιγότερα χρήματα, οι τράπεζες αθροίζουν το σύνολο των εμβασμάτων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα», η διαδικασία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς αυξάνεται και ο αριθμός των εμβασμάτων. Έτσι, οι εμπορικές τράπεζες σε καθημερινή βάση αναφέρουν τα στοιχεία αυτά στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να δημιουργηθεί ένας κατάλογος όσων έβγαλαν χρήματα από τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ο οποίος μπορεί να γίνει αντικείμενο διασταύρωσης με την εφορία.

Στόχος είναι να ελεγχθεί η πηγή των χρημάτων, καθώς και αν τα ποσά αυτά δικαιολογούνται με βάση προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις.

Με βάση τις ισχύουσες συνθήκες και την κείμενη νομοθεσία, η διακίνηση κεφαλαίων είναι απολύτως νόμιμη. Εντούτοις, στην τρέχουσα συγκυρία, εκτιμάται ότι όσοι κάνουν συναλλαγές μεγάλων ποσών είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθούν να δώσουν λογαριασμό για τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, αμέσως μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας για πιθανό έλεγχο, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις.

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης