Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα επιδοτούμενα προγράμματα για ελεύθερους επαγγελματίες

28 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δύο νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης για νέους ελεύθερους επαγγελματίες θα προκηρύξει μέσα στο προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη. Πρόκειται για τα προγράμματα «Επιχειρηματικής αποκέντρωσης» και «Επιχειρηματικότητα πολυμελών οικογενειών». ..

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης για νέους ελεύθερους επαγγελματίες θα προκηρύξει μέσα στο προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη. Πρόκειται για τα προγράμματα «Επιχειρηματικής αποκέντρωσης» και «Επιχειρηματικότητα πολυμελών οικογενειών».


Αναλυτικότερα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση 1.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών. Δικαιούχοι είναι 1.000 μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι οποίοι θα θελήσουν να αναπτύξουν δραστηριότητα σε νομούς εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και εφάπαξ καταβολή εάν η επιχείρηση διατηρήσει τη λειτουργία της έξι μήνες μετά την ετήσια διάρκεια του προγράμματος. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση 1.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίοι είναι μέλη οικογενειών με τουλάχιστον 3 τέκνα, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα είναι ανήλικο. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται επίσης σε 12.000 ευρώ και αφορά σε ένα μόνο μέλος της οικογένειας, εκτός εάν η οικογένεια έχει έξι τέκνα, οπότε δικαιούται επιχορήγησης δύο μέλη της οικογένειας (24.000 ευρώ).


Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για την επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών στην Κοινωνία της Πληροφορίας και το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Στέιτζ) και επιδότησης απασχόλησης στα επαγγέλματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης