Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέσω τραπεζών οι συναλλαγές επιχειρήσεων

28 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tη διενέργεια όλων των επιχειρηματικών συναλλαγών μέσω τραπεζών, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μελετά η κυβέρνηση....

Tη διενέργεια όλων των επιχειρηματικών συναλλαγών μέσω τραπεζών, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μελετά η κυβέρνηση. Με εντολή του υπουργού Οικονομίας και Oικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν τη δυνατότητα εφαρμογής σχετικής πρότασης του πρώην υπουργού Οικονομικών Α. Παπαδόπουλου.

Πηγή express

Αδήλωτα εισοδήματα, μαύρο χρήμα, κρυφές εξολογιστικές συναλλαγές επιχειρεί να φέρει στο φως το υπουργείο Οικονομικών, συνδέοντας on line τις τράπεζες με τις εφορίες.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να διερευνήσουν κατά πόσο είναι δυνατή μια τέτοια σύνδεση, η οποία μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργική εντολή δόθηκε ύστερα από πρόταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Α. Παπαδόπουλου, να πραγματοποιούνται οι πάσης φύσεως συναλλαγές των επιχειρήσεων αποκλειστικά και μόνο μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων. Με τον τρόπον αυτόν και στην περίπτωση που συνδεθούν ηλεκτρονικά οι τράπεζες με τις εφορίες, θα καταστεί δυνατός ο ανά πάσα στιγμή έλεγχος των παραστατικών που διακινούνται στην αγορά και μέσω αυτού ο εντοπισμός των εικονικών συναλλαγών.


Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να περιορίσει τη φοροδιαφυγή χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική τεχνολογία. Αυτή τη φορά, όμως, η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει να ξεπερασθεί το μεγάλο εμπόδιο του τραπεζικού απορρήτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος επιτρέπει την άρση του απορρήτου μόνο στις περιπτώσεις που η φοροδιαφυγή είναι ήδη αποδεδειγμένη. Ανεξαρτήτως, πάντως, εάν βρεθεί φόρμουλα για την εφαρμογή του μέτρου, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος παραμένει ο απώτερος στόχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης