Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γκαργκάνας: Αμεση μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό

27 Απρίλιου 2006 Σχόλια
  • Επείγουσα και επιτακτική χαρακτηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος την "αποφασιστική αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας", επισημαίνοντας ότι η προβλεπόμενη γήρανση του πληθυσμού και ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας....

 Επείγουσα και επιτακτική χαρακτηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος την "αποφασιστική αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας", επισημαίνοντας ότι η προβλεπόμενη γήρανση του πληθυσμού και ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας.

Στην ετήσια έκθεση του διοικητή της ΤτΕ που παρουσιάζεται στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο κ. Ν. Γκαργκάνας ζητεί την άμεση μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού καθώς και μεταρρυθμίσεις σε ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας για τη βελτίωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Στην έκθεση προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 3,5% για το 2006, ενώ για τον εναρμονισμένο δείκτη πληθωρισμού εκτιμά ότι θα υποχωρήσει σε μέσα ετήσια επίπεδα σε 3,3% από 3,5% το περασμένο έτος.

Ο κ. Γκαργκάνας αναφέρει επίσης ότι τα επιτόκια στην ΕΕ είναι χαμηλά, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη του πληθωρισμού.

H TτE σημειώνει, επίσης, την πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 Ωστόσο, ζητά επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και κυρίως αλλαγές, άμεσα, στο ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τη γήρανση του πληθυσμού στα δημόσια οικονομικά.

 Όπως είπε ο κ. Γκαργκάνας, απαιτείται η αύξηση της ηλικίας εξόδου αλλά και η πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΤτΕ, η πραγματική ηλικία εξόδου στη σύνταξη θα πρέπει να αυξηθεί, από τα 59,5 χρόνια που είναι σήμερα, σε επίπεδα υψηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου (60 έτη).

 Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης