Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φραγμός στη φοροδιαφυγή από τη διακίνηση καυσίμων

27 Απρίλιος 2006
  • Aπαρχή μιας κλιμακούμενης προσπάθειας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στον χώρο των καυσίμων χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση του υφυπουργού Αντ. Μπέζα να ανακαλέσει την έγκριση πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών...

Aπαρχή μιας κλιμακούμενης προσπάθειας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στον χώρο των καυσίμων χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση του υφυπουργού Αντ. Μπέζα να ανακαλέσει την έγκριση πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Oπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, η απόφαση –που αφορά τους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων, Προμαχώνα, Ευζώνων, Ορμενίου και Κακαβιάς– ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι ακολουθούνταν τουλάχιστον τρεις οδοί φοροδιαφυγής:

# Μη καταβολή του αναλογούντος φόρου. Τα οχήματα διέρχονταν και επέστρεφαν αμέσως μετά, κάνοντας κατάχρηση της δυνατότητας να προμηθευθούν αφορολόγητα καύσιμα.

# Τα ίδια οχήματα διέθεταν στη συνέχεια λαθραία τα καύσιμα.

# Μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τις διαφορές των τιμών των καυσίμων και των ισοτιμιών των νομισμάτων (π.χ. με την Τουρκία) και να επιστρέψουν με καύσιμα ξένης προέλευσης που θα προμηθεύονταν μετά τη διάβαση των ελληνικών συνόρων.

Eντονη ήταν η αντίδραση της εταιρίας, η οποία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ «απροσδόκητη» χαρακτήρισαν την απόφαση παράγοντες της αγοράς καυσίμων.

Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης