Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Ζανιάς: Ταχυδρομούνται εντός των ημερών τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2009

  • Το ειδικό τέλος ακινήτων θα επιστρέψει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά τις εκλογές.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ για το 2009. Σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα ο νέος υπουργός οικονομικών Γ. Ζανιάς, η αποστολή θα γίνει κανονικά, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε εθνικό καθήκον την πληρωμή των φόρων. 

Ο Γ. Ζανιάς επισκέφθηκε πριν από λίγο το ΣΔΟΕ και συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων. Μάλιστα ο νέος υπουργός εμφανίστηκε έτοιμος, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσει προσωπικά με κάθε έναν προϊστάμενο Εφορίας για να ανακοπεί η πτωτική πορεία των εσόδων.

Η επίσκεψη έγινε ενώ τα έσοδα είναι μειωμένα. Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό ελέγχων του ΣΔΟΕ για το 2012, ο ποσοτικός στόχος για την επιβολή προστίμων είναι χαμηλότερος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, στόχος είναι η βεβαίωση 3,2 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 4 δισ. ευρώ το 2011. Η μείωση αυτή αποδίδεται στα μειωμένα μέσα και στη μικρότερη χρηματοδότηση του Σώματος.Πηγή: 24h NewsRoom

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης