Αναζήτηση στο κείμενο νόμου

Τοποθετήστε τη λέξη ή τη φράση που αναζητείτε.

Νόμος Π.Ν.Π. της 4.2.2014/2014

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 4ης Φεβρουαρίου 2014 Αναστολή των εργασιών των δικαστικών υπηρεσιών, των Δικαστικών Μεγάρων Κορίνθου και Κεφαλληνίας, των προθεσμιών και των πλειστηριασμών
Ο νόμος αυτός δεν είναι κωδικοποιημένος από την Επιστημονική Ομάδα του κόμβου
Εάν θεωρείτε χρήσιμο να κωδικοποιηθεί ο νόμος αυτός επικοινωνήστε μαζί μας.

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Αναστολή των εργασιών των δικαστικών υπηρεσιών, των Δικαστικών Μεγάρων Κορίνθου και Κεφαλληνίας, των προθεσμιών και των πλειστηριασμών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος,

2. Το γεγονός ότι: α) από την ενεργοποίηση εμπρηστικού μηχανισμού της 27ης Ιανουαρίου 2014 προκλήθηκαν σημαντικές ζημίες στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου και β) από την ισχυρή σεισμική δόνηση της 26ης Ιανουαρίου 2014 προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλληνίας και οι στεγαζόμενες σε αυτά δικαστικές υπηρεσίες υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους.

3. α) Το από 27−1−2014 έγγραφο της Προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Κορίνθου από το οποίο προκύπτει αντικειμενική αδυναμία της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών όλων των δικαστηρίων που στεγάζονται στο κτίριο και της Εισαγγελίας και με το οποίο προτείνει την ανάγκη αναστολής της λειτουργίας των υπηρεσιών όλου του Δικαστικού Μεγάρου για λόγους ασφαλείας. β) Το με αριθμό 1/2014 πρακτικό της Επιτροπής Διοίκησης και Διαχείρισης του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου από το οποίο προκύπτει ύστερα από επιτόπια αυτοψία που διενήργησε η ως άνω επιτροπή στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου η πλήρης ακαταλληλότητα του Δικαστικού Μεγάρου το οποίο θεωρείται μη ασφαλές για τους εργαζομένους σε αυτό και για τους πολίτες και ως εκ τούτου κρίνεται απολύτως αναγκαία η αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτό. γ) Το με αριθμό Α 134591 Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. − Γ.Γ.Δ.Ε. − Υ.Α.Σ. από το οποίο προκύπτει, ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Δικαστικού Μέγαρο Κεφαλληνίας, με αφορμή τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014, ότι το κτίριο αυτό χαρακτηρίζεται μη κατοικήσιμο κατά τμήμα περιμετρικά των όψεων και συνιστάται να μην χρησιμοποιηθεί.

4. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, των δικηγόρων και των πολιτών, καθώς επίσης να προστατευθούν όσοι πρέπει να επιχειρήσουν εμπρόθεσμα διαδικαστικές πράξεις κατά την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

5. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου,

αποφασίζουμε:

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ − ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ−ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
Δημιουργία νέας κατηγορία'

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο