Δημοσιεύθηκε στις : [ 18-04-2008 ]

1042333/704/Α0012/18.4.2008 Μείωση φόρου εισοδήματος για όσους εργάζονται ή κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές που ορίζονται ρητά στις διατάξεις του άρθρου 9 του ΚΦΕ.

(Μείωση φόρου εισοδήματος για όσους εργάζονται ή κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές που ορίζονται ρητά στις διατάξεις του άρθρου 9 του ΚΦΕ.)

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

Αθήνα 18 Απριλίου 2008
Αριθ. πρωτ.:


ΘΕΜΑ: Μείωση φόρου εισοδήματος για όσους εργάζονται ή κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές που ορίζονται ρητά στις διατάξεις του άρθρου 9 του ΚΦΕ.

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ε΄ της παρ. 3 του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/1994), το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση την φορολογική κλίμακα μειώνεται για το φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εφόσον αυτός προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για 9 τουλάχιστον μήνες μέσα στο έτος που απόκτησε το εισόδημα αυτό στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, καθώς και σε περιοχή των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, η οποία περιλαμβάνεται σε ζώνη βάθους 20 χιλιομέτρων από τη μεθοριακή γραμμή, κατά 60 ευρώ για κάθε τέκνο που τον βαρύνει. Στην περίπτωση συζύγων αρκεί ο ένας από αυτούς να έχει τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

2.    Από τις ανωτέρω διατάξεις προκύπτει με σαφήνεια ότι η μείωση φόρου εισοδήματος χορηγείται στους φορολογούμενους που εργάζονται ή κατοικούν όχι γενικά σε παραμεθόριες περιοχές, αλλά σε νομούς που κατονομάζονται ρητά, σε ορισμένους από τους οποίους μάλιστα, όπως στο νομό Σερρών, υπάρχει και περιορισμός σε συγκεκριμένη περιοχή βάθους 20 χιλιομέτρων από τη μεθοριακή γραμμή.

3.    Συνεπώς και μετά το ν.3613/2007 που ρυθμίζει και ειδικά θέματα Δημόσιας Διοίκησης για παραμεθόριες περιοχές, δε θα συμπληρώνουν όλοι οι κάτοικοι και εργαζόμενοι στο Ν. Σερρών τη σχετική ένδειξη της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αλλά μόνο όσοι από αυτούς εργάζονται ή κατοικούν σε περιοχή που περιλαμβάνεται σε ζώνη βάθους 20 χιλιομέτρων από τη μεθοριακή γραμμή.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο