Δημοσιεύθηκε στις : [ 21-05-2008 ]

1122962/2417πε/Α0012/21.5.2008 Αφορολόγητα ποσά των τέκνων αλλοδαπών.

(Αφορολόγητα ποσά των τέκνων αλλοδαπών.)

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

Αθήνα, 21 Μάιου 2008
Αριθ. πρωτ.:


ΘΕΜΑ: Αφορολόγητα ποσά των τέκνων αλλοδαπών.

Απαντώντας στο πιο πάνω σχετικό, αναφορικά με το υπόψη θέμα, σας πληροφορούμε ότι αν ο αλλοδαπός - οικονομικός μετανάστης είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, οπότε φορολογείται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημα του, δικαιούται τη μείωση της παρ. 2 του άρθρου 9 ΚΦΕ για τα τέκνα του που συνοικούν και τον βαρύνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 ΚΦΕ. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να συνυποβληθούν με τη δήλωση του τα δικαιολογητικά, από τα οποία προκύπτει η συνδρομή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση των προστατευομένων μελών.

Αντίθετα, αν ο αλλοδαπός - οικονομικός μετανάστης δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και φορολογείται μόνο για το εισόδημα που αποκτά στην Ελλάδα, δεν δικαιούται τη μείωση της παρ. 2 του άρθρου 9 ΚΦΕ, είτε τα τέκνα του συνοικούν και τον βαρύνουν, είτε όχι.

Ο προσδιορισμός της μόνιμης κατοικίας του φορολογούμενου και της συνδρομής των προϋποθέσεων των προστατευομένων μελών του, αποτελεί θέμα πραγματικό και εξετάζεται με βάση τις συνθήκες κάθε συγκεκριμένης περίπτωσης.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο