Δημοσιεύθηκε στις : [ 01-01-1980 ]

ΠΟΛ.59/1980 Έλεγχος υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές κατά την ημέρα της εορτής της επετείου του Πολυτεχνείου.

(Έλεγχος υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές κατά την ημέρα της εορτής της επετείου του Πολυτεχνείου.)

 ΠΟΛ.59, 3574/1981, Έλεγχος υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές κατά την ημέρα της εορτής της επετείου του Πολυτεχνείου.

 

 

    Με αφορμή σχετικό υπόμνημα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής :

   1. Κατά την ημέρα της εορτής της επετείου του Πολυτεχνείου σημειώθηκαν έκτροπα με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές πολλά καταστήματα της περιοχής Αθηνών.

   2. Για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών καταβλήθηκαν από τους επαγγελματίες διάφορα χρηματικά ποσά των οποίων η αναγνώριση για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα είναι θέμα πραγματικό και ανάγεται στην αρμοδιότητα του Οικον. Εφόρου.

   3. Πρός τούτο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 παράγραφος 1 περίπτωση η` και του άρθρου 36 του ΝΔ 3323/1955, οι ζημιές που τυχών υπέστησαν οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα αποτελέσουν στοιχείο το οποίο θα ληφθεί υπόψη κατά τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων του οικον. έτους 1981 στις επιχειρήσεις αυτές, στις περιπτώσεις που τηρούνται λογιστικά βιβλία ή θα συνεκτιμηθεί για την επιλογή του κατάλληλου συντελεστή καθαρού κέρδου, στις περιπτώσεις που για οποιοδήποτε λόγο τα αποτελέσματά τους εξευρίσκονται εξωλογιστικά.

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο