Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 24-05-2007 ]

1048246/15047/Γ0012/24.5.2007 Εφαρμογή μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους.

(Εφαρμογή μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους. )

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

 Αθήνα, 24 Μαΐου 2007
Αρ. Πρωτ.: 1048246/15047/Γ0012

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους.

ΣΧΕΤ.: Το από 16.5.2007 έγγραφό σας.


Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, αναφορικά με το μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους (μ.σ.κ.κ.) που θα εφαρμοστεί κατά τον εξωλογιστικό προσδιορισμό των καθαρών κερδών της επιχείρησης, που έχει ως αντικείμενο εργασιών την εμπορία συμπληρωμάτων διατροφής και τηρεί βιβλία Β' κατηγορίας, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Στους ισχύοντες πίνακες μ.σ.κ.κ. δεν έχει περιληφθεί συντελεστής για την εμπορία των συμπληρωμάτων διατροφής (υπό διάφορες μορφές και γεύσεις), τα οποία όπως μας διευκρινίσατε περιέχουν (ορό γάλακτος, πρωτεΐνες, απομονωμένη πρωτεΐνη whey, απομονωμένη σόγια, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα κ.λπ. στοιχεία, που χορηγούνται για την μυϊκή ανάπτυξη, τον έλεγχο του σωματικού βάρους και την απώλεια λίπους ή ως αντί κατά βολικά και υποκαθιστούν τα συνήθη γεύματα.

2. Δεδομένου ότι τα εν λόγω συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν τρόφιμα με την κλασική έννοια, αλλά ούτε
και φάρμακα, η εμπορία αυτών δεν είναι δυνατόν να υπαχθεί στο μ.σ.κ.κ. του εμπόρου τροφίμων ή του εμπόρου παραφαρμακευτικών ειδών.
Άλλωστε, κατά τον καθορισμό των συντελεστών των επαγγελμάτων αυτών δεν είχαν ληφθεί υπόψη στοιχεία που αφορούσαν επιχειρήσεις εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής.

3. Κατά συνέπεια προκειμένου η επιχείρησή σας να περαιώσει τις υποβαλλόμενες φορολογικές της δηλώσεις χωρίς έλεγχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004 (αυτοπεραίωση), θα εφαρμοστεί ο μέσος όρος των συντελεστών των επαγγελμάτων της 9ης κατηγορίας (στην οποία κατατάσσονται τα λοιπά επαγγέλματα που δεν μπορούν να καταταγούν στις άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων), που είναι 22%.
Σημειώνεται ότι κατά τη μελλοντική αναμόρφωση των ισχυόντων πινάκων μ.σ.κ.κ. θα εξετασθεί το θέμα καθορισμού ειδικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο