Δημοσιεύθηκε στις : [ 19-02-2008 ]

Α.Π. :οικ. Α3-800/19.2.2008 Σχετικά με τη λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης

(Σχετικά με τη λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης)

Κατηγορία: Λοιπά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γ. Γ.  ΕΜΠΟΡΙΟΥ 
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑ Β΄             
ΑΘΗΝΑ, 19/2/2008
Α.Π. :οικ. Α3-800
Ταχ. Δ/νση: Πλ. Κάνιγγος                                                                 
Ταχ. Κωδ.: 101 81 ΑΘΗΝΑ                                       

Τηλ. : 2103843343                                    
ΠΡΟΣ: Όλες τις Νομαρχιακές Αυτ/σεις της  Χώρας, Δ/νσεις ή Τμήμ. Εμπορίου

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης»

 Μετά την ισχύ των νέων μέτρων της εξομοίωσης των συντελεστών του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα στάδια των συναλλαγών του και η μη επιβάρυνση του τελικού καταναλωτή, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τη σχετική Αγορανομική Διάταξη 13/30.12.2004 (Φ.Ε.Κ. 6/Β/10.1.2005), οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων (πρατήρια) υποχρεούνται να αναγράφουν τη λιανική τιμή κάθε είδους καυσίμου που πωλούν κατά μονάδα μέτρησης (λίτρο) τόσο στην αντλία όσο και στην αναρτημένη πινακίδα.

Στις περιπτώσεις όπου τα πρατήρια διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης μέσω αντλίας εντός του πρατηρίου, θα πρέπει να αναγράφουν την τιμή πώλησής του, ανεξάρτητα από την αναγραφή της τιμής επί της αντλίας, και στην αναρτημένη πινακίδα.

 Η τιμή αυτή αφορά τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης αποκλειστικά και μόνο από το πρατήριο.

Κατά συνέπεια, τόσο στην αντλία όσο και στην αναρτημένη πινακίδα των πρατηρίων θα πρέπει να αναγράφεται η τελική τιμή διάθεσης – χρέωσης του πετρελαίου θέρμανσης στον καταναλωτή, δηλαδή η τιμή του απαλλαγμένη της διαφοράς του εκάστοτε ισχύοντος υψηλού συντελεστή Ε.Φ.Κ. ανά λίτρο και του ελάχιστου συντελεστή Ε.Φ.Κ. των 0,021 ευρώ ανά λίτρο και προσαυξημένη με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. της ως άνω διαφοράς.

                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                                                                            ΜΙΧΑΗΛ  ΧΑΤΣΙΟΣΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο