Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 14-01-1993 ]

ΠΟΛ.1055/14.1.1993 Προθεσμία υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. έτους 1992

(Προθεσμία υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. έτους 1992 )

Κατηγορία: Φ.Π.Α.

ΠΟΛ. 1055/93 Προθεσμία υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α. έτους 1992

Έχοντας υπόψη κ.λπ., αποφασίζουμε:

1. Ορίζουμε ως τελευταία προθεσμία υποβολής της εκκαθαριστικής δήλωσης Φ.Π.Α., που υποβάλλεται εμπρόθεσμα, μέχρι 25 Φεβρουαρίου κάθε έτους, για τους υποκειμένους που τηρούν βιβλία πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας του Κ.Β.Σ., ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου ή της επωνυμίας των όπως αναγράφεται στο καταστατικό τους, τις παρακάτω ημερομηνίες:

Αρχικά γράμματα
επωνύμου ή επωνυμίας                                       Λήξη προθεσμίας
Α - Ζ                                                       25η Φεβρουαρίου, ή σε περίπτωση αργίας, η επόμενη εργάσιμη μέρα
Η - Λ                                                       Η επόμενη εργάσιμη ημέρα
Μ - Π                                                      Η μεθεπόμενη εργάσιμη μέρα
Ρ - Ω                                                       Η τέταρτη μετά την πρώτη (για τα γράμματα Α - Ζ εργάσιμη ημέρα)
Το αρχικό γράμμα επωνύμου ή επωνυμίας σε ξένη γλώσσα αντιστοιχίζεται με ελληνικό, σύμφωνα με τους κανόνες προφοράς του.

2. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται αναλόγως και για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και υποβάλλουν δηλώσεις Φ.Π.Α. κάθε δίμηνο.
Στη ρύθμιση αυτή δεν υπάγονται οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές

3. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο