Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 10-05-2004 ]

ΕΓΚ. ΙΚΑ ΑΡ.57/10.05.04 Συμπλήρωση και των μεταβατικών συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων του ΕΤΕΑΜ (τ. Ι.Κ.Α.- ΤΕΑΜ) με αναγνώριση χρόνου κυοφορίας και λοχείας

(Συμπλήρωση και των μεταβατικών συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων του ΕΤΕΑΜ (τ. Ι.Κ.Α.- ΤΕΑΜ) με αναγνώριση χρόνου κυοφορίας και λοχείας )

Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά (ΠΡΟ ΕΦΚΑ)

Συμπλήρωση και των μεταβατικών συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων του ΕΤΕΑΜ (τ. Ι.Κ.Α.- ΤΕΑΜ) με αναγνώριση χρόνου κυοφορίας και λοχείας

Σχετ.: Η αρ. 41/04 εγκύκλιος Δ/νσης Ασφάλισης-Εσόδων


Συμπληρώνοντας την ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, με την οποία δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 22 παρ. 6 του Ν. 3232/04 - περί αναγνωρίσεως με εξαγορά του χρόνου κυοφορίας και λοχείας των ασφαλισμένων του ΕΤΕΑΜ (τ. Ι.Κ.Α.- ΤΕΑΜ) - σας γνωρίζουμε ότι - όπως διευκρινίζει το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με το αρ. πρωτ. Φ80000/Οικ.8842/382/ 23.4.04 έγγραφό του - ο με τις προαναφερόμενες διατάξεις αναγνωριζόμενος χρόνος θα λαμβάνεται υπόψη για συνταξιοδότηση από το ΕΤΕΑΜ για την συμπλήρωση των κατά περίπτωση χρονικών προϋποθέσεων που απαιτούνται από τις διατάξεις του καταστατικού του, δηλ. είτε κρίνεται το δικαίωμα με τις ειδικές (μειωμένες) χρονικές προϋποθέσεις, είτε με τις πλήρεις χρονικές προϋποθέσεις, καθώς και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, δεδομένου ότι από την διατύπωση της σχετικής διάταξης δεν τίθεται περιορισμός (δηλ. αναγνώριση μόνον για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος).


 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο