Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 01-01-2002 ]

ΣτΕ 1817/2002 Η καταβολή χρημάτων σε αναρμόδιο εφοριακό υπάλληλο (ο οποίος εξέδωσε πλαστές αποδείξεις και ιδιοποιήθηκε τα ποσά αυτά), δεν αποτελεί λόγο απόσβεσης του χρέους του φορολογούμενου προς το Δημόσιο.

(Η καταβολή χρημάτων σε αναρμόδιο εφοριακό υπάλληλο (ο οποίος εξέδωσε πλαστές αποδείξεις και ιδιοποιήθηκε τα ποσά αυτά), δεν αποτελεί λόγο απόσβεσης του χρέους του φορολογούμενου προς το Δημόσιο. )

Κατηγορία: Είσπραξη δημοσίων Εσόδων

 <------> ............... 5. ............... η γενόμενη καταβολή δεν έγινε κατά τη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας ή εντεταλμένο από αυτόν πρόσωπο προς τον αρμόδιο υπάλληλο του δημόσιου ταμείου, ο οποίος, εγκατεστημένος στον οικείο χώρο του δημόσιου ταμείου, εισέπραττε τα μετρητά ή παραλάμβανε τις επιταγές για την εξόφληση των γραμματίων είσπραξης, τα οποία ομοίως είχαν παραληφθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο στον οικείο χώρο του αυτού ταμείου. ............... εφόσον, πάντως, τα οφειλόμενα ποσά δεν εισπράχθηκαν τελικά από το Δημόσιο, το μόνο κρίσιμο για να κριθεί αν η αναιρεσείουσα έπραξε δεόντως τα καθ' εαυτήν προς εξόφληση των υποχρεώσεών της προς το Δημόσιο, είναι αν η καταβολή έγινε κατά τη νόμιμη διαδικασία, το δε Διοικητικό Εφετείο δέχτηκε ότι η ήδη αιτούσα δεν ακολούθησε τη διαδικασία αυτή. ...............


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο