Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 05-08-1992 ]

ΠΟΛ.1150/5.8.1992 Μηχανοργάνωση Δ.Ο.Υ.

(Μηχανοργάνωση Δ.Ο.Υ. )

Κατηγορία: Λοιπά

 ΠΟΛ. 1150/5.8.92 Μηχανοργάνωση Δ.Ο.Υ.

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνει για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του, περιλαμβάνεται και η μηχανοργάνωση αυτών.
Σε πρώτο στάδιο μηχανοργανώνονται οι 133 μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. από πλευράς βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων.
Για τον τρόπο, τη διαδικασία και την προετοιμασία των Δ.Ο.Υ. για την επιτυχία του έργου της μηχανοργάνωσης δόθηκαν οδηγίες με τις υπ' αριθ. ΠΟΛ. 1053/4.3.91 και ΠΟΛ 1139/25.6.91 εγκυκλίους διαταγές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκαν με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα.
Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε να τηρηθούν οι οδηγίες που παρέχονται με τις παραπάνω εγκυκλίους και ειδικότερα στους φορολογικούς καταλόγους πρέπει, εκτός των άλλων στοιχείων, να αναγράφεται απαραίτητα ο αριθμός φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου.
Για την αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου αυτού, τα τμήματα εσόδων δε θα παραλαμβάνουν χρηματικούς καταλόγους εάν δεν αναγράφεται ο αριθμός του φορολογούμενου, που είναι υποχρέωση κάθε τμήματος που συντάσσει φορολογικούς καταλόγους.
Επίσης, δε θα γίνεται δεκτός κανένας κατάλογος άλλων υπηρεσιών για βεβαίωση εσόδων εάν δεν αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη, η διεύθυνση αυτού και ο αριθμός ταυτότητας.
Στην περίπτωση αυτή η βεβαίωση των εσόδων θα γίνεται μόνο εάν ο οφειλέτης διαμένει στη χωρική αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ.
Η μηχανογράφηση κάθε θαύματα μόνο όταν υπάρχει τάξη, πειθαρχία και τα στοιχεία αξιοποιούνται σωστά από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Το σπουδαιότερο θέμα δεν είναι η εκπόνηση μιας εφαρμογής, αλλά η υλοποίηση και η συνέχιση αυτής.
Για το λόγο αυτό πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από όλους τους φοροτεχνικούς υπαλλήλους να επιτύχει η μηχανογράφηση των Δ.Ο.Υ., προς όφελος κάθε υπηρεσίας και του κοινωνικού συνόλου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο