Δημοσιεύθηκε στις : [ 26-08-2002 ]

ΠΟΛ.1218/26.8.2002 Παροχή στοιχείων προσδιορισμού αξίας ακινήτων

(Παροχή στοιχείων προσδιορισμού αξίας ακινήτων)

Κατηγορία: Φορολογία Κεφαλαίου

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2002
Αριθμ.Πρωτ.: 1069251/2758/00ΤΥ/Δ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Δ΄

ΠΟΛ 1218

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων προσδιορισμού αξίας ακινήτων
(Υπ. Οικ. 1069932/26.08.2002/πολ. 1218)Ενόψη μελλοντικής πιθανής εφαρμογής του ΦΠΑ των ακινήτων, που σύμφωνα με την Κοινοτική οδηγία επιβάλλεται επί των αγοραίων τιμών, παρακαλούμε μετά από έρευνα της κτηματαγοράς και από τα στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσία σας να μας γνωρίσετε τις αγοραίες τιμές των ακινήτων των περιοχών της αρμοδιότητας σας μέχρι 27 Σεπτεμβρίου το αργότερο με FΑΧ (010-5234003).

Ειδικότερα να μας γνωρίσετε τα εξής:Α. Περιοχές εντός σχεδίου

Τα όρια διακύμανσης των πραγματικών τιμών της αγοράς (ανώτερη και κατώτερη τιμή) για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ακινήτων ανά ζώνη, όπως αυτές περιγράφονται στους χάρτες του αντικειμενικού συστήματος για τις περιοχές για τις οποίες ισχύει το αντικειμενικό σύστημα. Για περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού όπου δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα, η αξία γης (οικοπέδου), θα δοθεί ανάλογα με τις περιοχές που ομαδοποιήθηκαν στην περίπτωση των Κ (Καθορισμού κόστους κατασκευής κτίσματος).

Τιμή καινούργιας κατοικίας ή διαμερίσματος (συνολική αξία κτίσματος και οικοπέδου που αναλογεί σε ένα τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας), στον Α' όροφο οικοδομής με πρόσοψη σε ένα δρόμο.

Τιμή καινούργιου ισογείου καταστήματος με πρόσωπο σε ένα δρόμο.

Τιμή οικοπέδου με πρόσωπο σε ένα δρόμοΒ. Περιοχές εκτός σχεδίου

Τα όρια διακύμανσης των πραγματικών τιμών της αγοράς (ανώτερη και κατώτερη τιμή) για κάθε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις ακινήτων ανά κατηγορία, σε εκτός σχεδίου περιοχές σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση και ομαδοποίηση του αντικειμενικού συστήματος (ακίνητα επί Εθνικών- Επαρχιακών οδών, σε μικρή ή μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα κλπ).

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο (μ2) αγροτικής γης μη αρδευόμενης, με μονοετή καλλιέργεια.

Επισημαίνουμε ότι η τήρηση της προθεσμίας θα ελεγχθεί αυστηρά.Η Διεύθυνση Επιθεώρησης και Συντονισμού Δ.Ο.Υ. παρακαλείται να αναθέσει στους αρμόδιους επιθεωρητές να επιβλέψουν τις Δ.Ο.Υ. για την έγκαιρη αποστολή των ζητουμένων στοιχείων.
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο