Δημοσιεύθηκε στις : [ 09-05-2005 ]

ΠΟΛ.1073/9.5.2005 ΑΦορολόγηση ημιυπαίθριων και βοηθητικών χώρων � Παροχή συμπληρωματικών οδηγιών.

(ΑΦορολόγηση ημιυπαίθριων και βοηθητικών χώρων � Παροχή συμπληρωματικών οδηγιών.)

Κατηγορία: Φορολογία Κεφαλαίου

Αθήνα, 9 Μαΐου 2005
Αριθμ.Πρωτ.: 1047581/133/Β0013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (Δ.13)
ΤΜΗΜΑ Β΄

ΠΟΛ.: 1073

ΘΕΜΑ: Φορολόγηση ημιυπαίθριων και βοηθητικών χώρων - Παροχή συμπληρωματικών οδηγιών.

Με αφορμή νεότερα ερωτήματα που υπεβλήθησαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα και για τη διευκόλυνση των συναλλαγών σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Στην περίπτωση που το αναγραφόμενο στη δήλωση Φ.Μ.Α. τίμημα καλύπτει την αντικειμενική αξία της συνολικής επιφάνειας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και του ημιυπαίθριου χώρου (που έχει διαμορφωθεί σε χώρο κύριας χρήσης) και προκύπτει από το μεταβιβαστικό συμβόλαιο που θα καταρτιστεί και θα προσκομιστεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., δεν απαιτείται η αναγραφή του ημιυπαίθριου χώρου στην οικεία δήλωση Φ.Μ.Α. ούτε θα διενεργείται αυτοψία από τη ΔΟΥ.

Εξυπακούεται βέβαια ότι στις περιπτώσεις που η επιφάνεια του ημιυπαίθριου χώρου δεν προκύπτει από το μεταβιβαστικό συμβόλαιο, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος, εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις προηγούμενες εγκ. μας για το ίδιο θέμα (, ).

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι προαναφερθείσες εγκύκλιοι".ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο