Δημοσιεύθηκε στις : [ 22-03-2005 ]

ΠΟΛ.1054/22.03.2005 Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων

(Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων)

Κατηγορία: Φορολογία ΚεφαλαίουΑθήνα, 22 Μαρτίου 2005
Αριθμ.Πρωτ.: 1027259/823/ΟΟΤΥ/Δ΄


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Δ΄

ΠΟΛ.: 1054

ΘΕΜΑ: Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 18 του άρθρου 14 του νόμου 1882/1990, ΦΕΚ 43Α', η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων γίνεται ανά διετία. Ήδη μέχρι σήμερα έχει συμπληρωθεί 4ετία από την τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού ακινήτων, 6ετία για τους τέσσερις πιλοτικούς Νομούς και 6ετία για τους υπόλοιπους Νομούς από την εφαρμογή για πρώτη φορά του συστήματος ΑΑ-ΓΉΣ και 3ετία από την τελευταία αναπροσαρμογή του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας κτισμάτων ακινήτων.


Προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο της αναπροσαρμογής όλων των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και να εκδοθούν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, παρακαλούνται οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ που είναι πρόεδροι των επιτροπών του άρθρου 41 του ν. 1249/82, να συγκαλέσουν άμεσα τα μέλη των επιτροπών τους και να ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους ως εξής:

1. Για τις περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού, όπου ισχύει το αντικειμενικό σύστημα, να προταθεί η αναπροσαρμογή των τιμών ζωνών (ΤΖ) και όπου κρίνεται απολύτως αναγκαίο να δοθούν νέες τιμές για τους συντελεστές εμπορικότητας (ΣΕ) και οικοπέδου (ΣΟ).

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για την αξιοπιστία της εισήγησης μπορούν να προταθούν και τροποποιήσεις ορίων ζωνών.

2. Για τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού να προταθεί η αναπροσαρμογή των τιμών ΑΒΑ, ΕΒΑ και ΤΟ ΑΡΧ.

3. Για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας κτισμάτων ακινήτων με αντικειμενικά κριτήρια, να προταθεί η αναπροσαρμογή των τιμών εκκίνησης ελάχιστου κόστους οικοδομής για κατοικία, μονοκατοικία και επαγγελματική στέγη.

Τα σχετικά πορίσματα θα σταλούν στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης το αργότερο μέχρι 30/06/2005.

Σε περίπτωση που απαιτηθεί η τροποποίηση των χαρτών, παρακαλούμε αυτοί να σταλούν μέχρι 30/04/2005 ούτως ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη επεξεργασία τους.

Η Γεν. Δ/νση Οικονομικής Επιθεώρησης παρακαλείται να επιβλέψει την έγκαιρη εκτέλεση των παραπάνω εργασιών.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο