Δημοσιεύθηκε στις : [ 08-03-2018 ]

Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 2547 ΕΞ 27.2.2018 Απογραφή αδειών χρήσης προγραμμάτων

(Απογραφή αδειών χρήσης προγραμμάτων)

Κατηγορία: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

Αθήνα, 27.02.2018
Αριθμ. Πρωτ.: 2547 ΕΞ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΣΛΟΤ)

ΣΛΟΤ 2547/2018

ΘΕΜΑ : Απογραφή αδειών χρήσης προγραμμάτων


ΕΡΩΤΗΜΑ

Ως εταιρεία μεταπώλησης λογισμικών προγραμμάτων πέρα από την αγορά και πώληση των προγραμμάτων, βάσει της πολιτικής των εν λόγω εταιρειών παραγωγής λογισμικού, σε ετήσια βάση οι πελάτες που θέλουν το πρόγραμμα τους να είναι ενημερωμένο με τις νέες προσθήκες που κάνει η εταιρεία παραγωγής λογισμικού θα πρέπει να καταβάλουν ένα ποσό ως «ετήσια άδεια χρήσης – release». Αυτή η διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσω των εταιρειών μεταπώλησης με το ανάλογο εμπορικό κέρδος.

Το ερώτημα μου είναι αυτές οι ετήσιες άδειες αντιμετωπίζονται ως απόθεμα της εταιρείας μεταπώλησης και συμπεριλαμβάνονται στην απογραφή τέλους της διαχειριστικής περιόδου ή ως παροχή υπηρεσιών και μεταφέρονται σε μεταβατικούς λογαριασμούς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εφόσον οι εταιρείες μεταπώλησης λογισμικού αγοράζουν  από τις εταιρείες παραγωγής  λογισμικού τις  «ετήσιες άδειες χρήσης – release» και στην συνέχεια τις μεταπωλούν σε πελάτες, αντιμετωπίζονται ως αποθέματα και συμπεριλαμβάνονται στην απογραφή τέλους της διαχειριστικής περιόδου όπως ακριβώς και τα αγοραζόμενα και μεταπωλούμενα λογισμικά προγράμματα.

 

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΛΟΤ

ΤΑ ΜΕΛΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο