Δημοσιεύθηκε στις : [ 30-06-2015 ]

Αριθμ. πρωτ.: οικ. ΔΠΠ 2048/30.6.2015 Εντατικοποίηση ελέγχων της σύννομης λειτουργίας αντλιών υγρών καυσίμων και διανομέων υγραερίου κίνησης

(Εντατικοποίηση ελέγχων της σύννομης λειτουργίας αντλιών υγρών καυσίμων και διανομέων υγραερίου κίνησης)

Κατηγορία: ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. - Κανόνες αγοράς

Αθήνα, 30/6/2015
Α.Π. : Οικ. ΔΠΠ 2048

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας
Γεν. Δ/νση Εφαρμογής Κανονισμών, Υποδομών και Ελέγχου
Δ/νση Πολιτικής Ποιότητας
Τμήμα Επαλήθευσης Μετρήσεων και Επιθεώρησης Μετρητικών Συστημάτων

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Κάνιγγος
ΤΚ: 101 81, Αθήνα
Πληροφ.: Z. Pωμαίου
Τηλ.: 213 15 14 230
Fax: 210 33 01 789
e-mail: [email protected]

ΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα: «Εντατικοποίηση ελέγχων της σύννομης λειτουργίας αντλιών υγρών καυσίμων και διανομέων υγραερίου κίνησης»


Με αφορμή την ιδιαιτέρως αυξημένη διακίνηση καυσίμων που παρατηρείται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό από τυχόν ελλειποβαρή παράδοση καυσίμου, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εντατικοποίηση των διενεργούμενων, από τις υπηρεσίες σας ελέγχους, σχετικά με τη σύννομη λειτουργία των αντλιών υγρών καυσίμων αλλά και των διανομέων υγραερίου (lpg) των πρατηρίων καυσίμων της χωρικής σας αρμοδιότητας.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις αντλίες υγρών καυσίμων, παρακαλούμε να ελέγχεται κατά προτεραιότητα, η εντός των επιτρεπόμενων ορίων ποσοτική παράδοση στον καταναλωτή, η ορθή σφράγιση των μετρητών, σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου τεκμηρίωσης της παρ. 3 του άρθρου 107 της Υ.Α. Α2-718/28.7.2014 (ΦΕΚ Β’ 2090) «Κωδικοποίηση Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ», καθώς και η διακίνηση καυσίμου εντός του συστήματος παρακολούθησης εισροών-εκροών.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τους διανομείς υγραερίου, παρακαλούμε να ελέγχεται επίσης η εντός των επιτρεπόμενων ορίων ποσοτική παράδοση στον καταναλωτή, όταν διατίθεται ο κατάλληλος εξοπλισμός, και σε κάθε περίπτωση να ελέγχεται η συμμόρφωση του διανομέα με την έγκριση κυκλοφορίας του (σήμανση, σφράγιση, διασφάλιση της πρόσβασης στα μετρολογικά δεδομένα).O Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας
Γιάννης Τόλιος


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο