Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 13-08-1999 ]

ΠΟΛ.1167/13.8.1999 Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την απόδοση ΑΦΜ στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού

(Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την απόδοση ΑΦΜ στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού )

Κατηγορία: Κ.Β.Σ.

Αθήνα 13 Αυγούστου 1999
Αρ.Πρωτ.: 1076681/2197/ΔΜ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ/ΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΟΛ.: 1167
Δ/ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ
ΤΜΗΜΑ: Α΄

ΘΕΜΑ: Τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την απόδοση ΑΦΜ στη ΔΟΥ κατοίκων Εξωτερικού.

Σε συνέχεια της υπ' αριθ. 1074091/2089/ΔΜ/εγκυκλίου, σχετικά με την απόδοση ΑΦΜ σε κατοίκους εξωτερικού και επειδή στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού έχει σταλεί σημαντικός αριθμός Fax από ΔΟΥ του TAXIS και ΔΟΥ εκτός TAXIS πριν την έκδοση της παραπάνω εγκυκλίου και υφίσταται αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων από τη συγκεκριμένη ΔΟΥ και προς εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, παρακαλούμε να ενεργήσετε ως κατωτέρω:

Ι. ΔΟΥ ενταγμένες στο TAXIS
Οι ΔΟΥ που είναι ενταγμένες στο TAXIS θα αποδώσουν οι ίδιες ΑΦΜ σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν στείλει Fax στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού πριν την έκδοση της ανωτέρω εγκυκλίου και δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση. Η απόδοση του ΑΦΜ θα γίνει με βάση τις πρωτότυπες δηλώσεις που βρίσκονται σ' αυτές. Κατά την απόδοση του ΑΦΜ θα γίνεται υποχρεωτικά έλεγχος συνωνυμιών, για την αποφυγή απόδοσης διπλού ΑΦΜ.

Μετά το πέρας της διαδικασίας απόδοσης ΑΦΜ, θα γίνεται αμέσως μεταγραφή των φορολογουμένων στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.

ΙΙ. ΔΟΥ μη ενταγμένες στο TAXIS
Οι ΔΟΥ που δεν είναι ενταγμένες στο TAXIS θα περιμένουν τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού να τους χορηγήσει τους ΑΦΜ που έχουν ζητήσει με τα Fax.

ΙΙΙ. ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού
Η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, με βάση την κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται οι ΔΟΥ που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο TAXIS, θα διαχωρίσει τα Fax (για απόδοση ΑΦΜ) των ΔΟΥ του TAXIS από εκείνα των ΔΟΥ εκτός TAXIS.
Τα Fax που προέρχονται από ΔΟΥ που έχουν ενταχθεί στο TAXIS θα τα θέσει στο αρχείο της. Αντίθετα, για τα Fax που προέρχονται από ΔΟΥ που δεν έχουν ενταχθεί στο TAXIS, θα προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την απόδοση ΑΦΜ και την ενημέρωση των αντίστοιχων ΔΟΥ, ενισχύοντας το γραφείο Μητρώου της με το απαραίτητο προσωπικό.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο