Δημοσιεύθηκε στις : [ 15-04-2014 ]

Άρθρα (Ενημερωμένο) Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, δηλώσεων οικ. έτους 2014

((Ενημερωμένο) Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, δηλώσεων οικ. έτους 2014)

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TaxHeaven

Ημερομηνία πρώτης ανάρτησης: 7.4.2014

Ημερομηνία ενημέρωσης: 22.4.2014

Μέσα από το άρθρο αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να εκτυπώσετε τις βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία για α) τις καταβληθείσες εισφορές επαγγελματιών και β) για τις αποδοχές συνταξιούχων. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν μόνο στα ταμεία που δεν έχουν στείλει σε έντυπη μορφή τις βεβαιώσεις και πρέπει να τις εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι με χρήση της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας.

Το άρθρο θα ενημερώνεται με νέα στοιχεία έτσι ώστε να αποτελεί έναν χρηστικό βοήθημα. Θέλουμε να επισημάνουμε στους συναδέλφους ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το θέμα των βεβαιώσεων συντάξεων που έχουν προσυμπληρωθεί από την Γ.Γ.Π.Σ., διότι λόγω της καθιέρωσης -από φέτος- της υποχρεωτικής υποβολής από τους αρμόδιους φορείς των αντίστοιχων στοιχείων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία.

Στο άρθρο υπάρχει αναφορά και για τον τρόπο εκτύπωσης των βεβαιώσεων για ποσά επιδοτήσεων κ.λπ. από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι μπορούν να ενημερώνονται για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικ.έτους 2014, από τον χρηστικό οδηγό φορολογικών δηλώσεων που έχει αναρτηθεί στον κόμβο εδώ και αρκετό καιρό.

Πλήρης οδηγός φορολογικών δηλώσεωνI. Βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων για καταβληθείσες εισφορές

α. Ο.Α.Ε.Ε.

Βεβαίωση εισφορών Ο.Α.Ε.Ε.

β. Ο.Γ.Α.

Εκτύπωση Βεβαιώσεων Καταβολής Εισφορών Ο.Γ.Α. για Φορολογική Χρήση

ΙI. Βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση

α. Ο.Γ.Α.

Βεβαίωση Ο.Γ.Α


β. Ο.Α.Ε.Ε.

Βεβαίωση Ο.Α.Ε.Ε.


γ. Ι.ΚΑ-Ε.Τ.Α.Μ.

Βεβαίωση Ι.ΚΑ.-Ε.Τ.Α.Μ.


δ. Μετοχικό Ταμείο Στρατού - Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.

βεβαίωση Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.


ε. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τα ποσά των βεβαιώσεων συντάξεων από το Γ.Λ.Κ. έχουν ανέβει και εμφανίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς των φορολογουμένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επιθυμούν να εκτυπώσουν και τις βεβαιώσεις αποδοχών ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων Δημοσίου


στ. Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο

Προσυμπληρωμένα θα είναι και τα στοιχεία που αφορούν στο Ν.Α.Τ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επιθυμούν να εκτυπώσουν και τις βεβαιώσεις αποδοχών ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

βεβαίωση ΝΑΤ


ζ. Ε.Τ.Ε.Α.

Ανακοίνωση Ε.Τ.Ε.Α. για βεβαιώσεις συνταξιούχων


ΙΙΙ. Βεβαιώσεις Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Εκτύπωση ποσών επιδοτήσεων


IV. Βεβαιώσεις Ο.Γ.Α. για οικογενειακά επιδόματα 

Εκτύπωση βεβαιώσεων επιδομάτων Ο.Γ.Α.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο