Δημοσιεύθηκε στις : [ 10-01-2014 ]

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αρ. πρωτ.: οικ. 710/9.1.2014 Σχετικά με την χορήγηση βεβαίωσης πιθανής ημερομηνίας τοκετού σε εγκυμονούσες

(Σχετικά με την χορήγηση βεβαίωσης πιθανής ημερομηνίας τοκετού σε εγκυμονούσες)

Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα, 9/1/2014
Αρ. Πρωτ.: οικ. 710

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας
Δ/νση: Σχεδιασμού

Τμήμα: Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας
Πληροφορίες: Ευαγγελία Λαρεντζάκη
Τηλ.: 2106871714 Fax: 2106871795
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 39, Τ.Κ. 15123 Μαρούσι
E-mail: [email protected]

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ :«Σχετικά με την χορήγηση βεβαίωσης πιθανής ημερομηνίας τοκετού σε εγκυμονούσες»

Κατόπιν ερωτημάτων που προέκυψαν ιδιαίτερα στη περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Βεβαιώσεις κυοφορίας, Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού και Αναρρωτικές Άδειας χορηγούνται από τους μαιευτήρες γυναικολόγους των Σταθμών Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου όπου υπάρχουν. Θεωρείται αυτονόητο ότι όπου δεν υπάρχει Σταθμός Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου ή ο μαιευτήρας/γυναικολόγος του Σταθμού απουσιάζει, οι εγκυμονούσες ασφαλισμένες του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούνται από μαιευτήρες - γυναικολόγους των Μονάδων Υγείας.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι Βεβαιώσεις κυοφορίας, Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού κτλ. μπορούν να χορηγούν και οι μαιευτήρες – γυναικολόγοι των Κρατικών Νοσοκομείων, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και οι μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (πιστοποιημένοι).

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. Π12/21/16.7.2013 έγγραφο της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Διεύθυνσης Παροχών, για την καταβολή των επιδομάτων μητρότητας απαιτείται εκτός των άλλων δικαιολογητικών και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου με την ΠΗΤ από το γυναικολόγο του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου.

Μετά τα παραπάνω και προκειμένου να διευκολυνθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και μόνο ως προς την καταβολή των εν λόγω επιδομάτων προτείνουμε:

Η Επισκέπτρια Υγείας του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου ή της Μονάδας Υγείας ή η Γραμματεία της Μονάδας Υγείας, να τηρεί μητρώο με αριθμό πρωτοκόλλου των βεβαιώσεων που εκδίδονται από τους ιδιώτες γυναικολόγους.

1. Να καταχωρεί αριθμό πρωτοκόλλου στα έντυπα των βεβαιώσεων ΠΗΤ των ιδιωτών γυναικολόγων (συμβεβλημένων και πιστοποιημένων) και να κρατάει αντίγραφο αυτών.

2. Να σφραγίζεται με την σφραγίδα του Σταθμού/ή της Μονάδας προκειμένου να πιστοποιείται ότι ακολουθήθηκε η προαναφερόμενη διαδικασία.

3. Δεν απαιτείται σφραγίδα ελεγκτή.

Κλείνοντας σημειώνουμε ότι η καταβολή του επιδόματος λοχείας κτλ στις ασφαλισμένες εγκυμονούσες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ αποτελεί αποκλειστικά αρμοδιότητα των Παροχών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ μέχρι σήμερα και η εμπλοκή των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των ΣΠΜΠ & Ε προτείνεται μόνο για την διευκόλυνση της διαδικασίας αυτής.Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο