Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αριθμ. πρωτ.: 39025/4840/7.10.2013 Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ειδικού τέλους εκπρόθεσμου ελέγχου οχήματος σε ΙΚΤΕΟ, μέσω εντύπων παραβόλων


Δημοσιεύθηκε στις : [ 08-10-2013 ]
Κατηγορία: Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων - Ρυθμίσεις οφειλών

Αριθμ. πρωτ.: 39025/4840/7.10.2013
Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ειδικού τέλους εκπρόθεσμου ελέγχου οχήματος σε ΙΚΤΕΟ, μέσω εντύπων παραβόλων


Παπάγου, 7/10/2013
Αριθμ. Πρωτ.39025/4840

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
   
Ταχ. Δ/νση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε
Τ.Κ.: 15669, Παπάγου
Πληροφορίες: Β. Πετρέα
Τηλέφωνο: 213130 8516
Fax: 213130 8481

ΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα : Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ειδικού τέλους εκπρόθεσμου ελέγχου οχήματος σε ΙΚΤΕΟ, μέσω εντύπων παραβόλων

1. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης προσέλευσης οχήματος για τεχνικό έλεγχο σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό ΚΤΕΟ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπ' αριθμ. 8913/1089/19.2.2013 (ΦΕΚ 501/Β'/2013) κοινής υπουργικής απόφασης, το πρόσθετο προβλεπόμενο ειδικό τέλος, εισπράττεται:

α. Είτε με διπλότυπο είσπραξης τύπου Β' ή τύπου Α'.

β. Είτε (και είναι το σύνηθες στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ) με ειδικά έντυπα παραβόλων σε ευρώ, τα οποία κυκλοφορούν βάσει της υπ' αριθμ. 1093246/5486/0016/16.10.2000 (Β' 1292) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και της υπ' αριθμ. 1073515/6068/Δ-0016/2007 (Β' 1370) απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως κάθε φορά ισχύουν.

2. Στην παρ. 10 της 1093246/5486/0016/16.10.2000 (ΦΕΚ 1292/Β/2000) απόφασης «περί καθορισμού κατηγοριών και κλάσεων των Ειδικών Εντύπων παραβόλων σε ευρώ» περιγράφεται η περίπτωση επιστροφής του προϊόντος των εντύπων παραβόλων, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που κατεβλήθη αχρεωστήτως, ως εξής :

«10. Για την επιστροφή του προϊόντος των εντύπων παραβόλων, απαιτείται η συμπλήρωση από την υπηρεσία που κατά περίπτωση προορίζονταν για υποβολή, της πράξης επιστροφής, που υπάρχει στην πίσω όψη αυτών. Η συμπλήρωση της πράξης επιστροφής είναι υποχρεωτική από την υπηρεσία που ο ενδιαφερόμενος αναγράφει στα έντυπα, ακόμη και αν δεν έχει κατατεθεί σ' αυτήν.
Στην πράξη επιστροφής εκτός από τον τίτλο της υπηρεσίας, την υπογραφή και τη σφραγίδα, υποχρεωτικά αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του αρμοδίου οργάνου, που διατάσσει την επιστροφή.
Έντυπα παράβολα τα οποία δεν έχουν συμπληρωθεί και υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία, δεν επιστρέφονται. Όμοια δεν επιστρέφεται μέρος του αναγραφόμενου ποσού.»

3. Μετά τη θέση σε ισχύ της κυα 8913/1089/19.2.2013 υποβλήθηκαν ερωτήματα σχετικά με την ακολουθητέα διαδικασία επιστροφής σε δικαιούχους κατόχους δίκυκλων μοτοσικλετών του πρόσθετου ειδικού τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης για τεχνικό έλεγχο των δικύκλων τους σε Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, που όμως κατεβλήθη αχρεωστήτως.

4. Η Υπηρεσία μας απευθύνθηκε με γραπτό ερώτημα στη Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία απάντησε τα εξής:

α. «Σύμφωνα με το ν.2963/2001 τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν το δικαίωμα να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους όπως και τα Δημόσια ΚΤΕΟ και να εκδίδουν ισότιμα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) δεν τα αναγορεύει χωρίς άλλο, σε Δημόσιες Υπηρεσίες / Αρχές και μάλιστα με την αρμοδιότητα της διαχείρισης Δημοσίων Εσόδων, κατά τους όρους και τις προϋποθέσεις του ν. 2362/1995 και του π.δ. 16/89.». Κατά συνέπεια τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν έχουν το δικαίωμα, κατ εφαρμογή της παρ. 10 της 1093246/5486/0016/16.10.2000 να συμπληρώνουν - υπογράφουν και σφραγίζουν τα έντυπα παράβολα, όταν τίθεται θέμα επιστροφή του ποσού τους παραβόλου
και επομένως

β. Ότι είναι αναπόφευκτη η εμπλοκή Δημόσιας Υπηρεσίας για τη σφράγιση και την υπογραφή των προς επιστροφή εντύπων παραβόλων και προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος και η νομιμότητα του εν λόγω θέματος.

5. Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να επιλυθεί το θέμα της επιστροφής ειδικού τέλους εκπρόθεσμου ελέγχου σε δικαιούχο, στην περίπτωση που αυτό κατεβλήθη αχρεωστήτως με έντυπα παράβολα, και στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των πολιτών δύνασθε να εφαρμόσετε την ακόλουθη διαδικασία :

α. Ο δικαιούχος ο οποίος κατέχει τα αποκόμματα του (των) εντύπων παραβόλων και τα παραστατικά των αποδείξεων παροχής υπηρεσίας του διενεργηθέντος τεχνικού ελέγχου, ή το υπ' αυτόν νομίμως εξουσιοδοτούμενο πρόσωπο, απευθύνεται με σχετική αίτηση στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ που διενεργήθηκε ο τεχνικός έλεγχος, στο αρχείο του οποίου τηρούνται τα αντίστοιχα σώματα του(των) εντύπων παραβόλων, ζητώντας να του επιδοθούν τα σώματα αυτά, καθώς και η ακολούθως αναφερόμενη Πιστοποίηση του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ περί καταβολής, αχρεωστήτως, του πρόσθετου ειδικού τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης.

β. Το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ εφόσον επαληθεύσει, ότι το όχημα ελέγχθηκε εμπροθέσμως και ότι το τέλος εκπροθέσμου είναι επιστρεπτέο ως αχρεωστήτως καταβληθέν:

ί) Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 4 της υπ' αριθμ 24996/2840/11 (ΦΕΚ 1123/Β/3-6-2011) ΥΑ, το εκδοθέν ΔΤΕ με το χαρακτηρισμό του ελέγχου ως εκπροθέσμου ακυρώνεται, και στο επανεκδιδόμενο ΔΤΕ ο έλεγχος θα χαρακτηρίζεται ως εμπρόθεσμος. Επίσης στο χώρο των παρατηρήσεων αναγράφεται παρατήρηση ότι πρόκειται για επανέκδοση ΔΤΕ, λόγω αλλαγής χαρακτηρισμού του ελέγχου σε εμπρόθεσμο. Το νέο διορθωμένο ΔΤΕ παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο χωρίς καμιά επιβάρυνση του. Το ΙΚΤΕΟ οφείλει να προβεί άμεσα στην ενημέρωση του Μ.Σ. της Δ/νσης Οργάνωσης & Πληροφορικής του Υπουργείου.

ii) Εάν το ΔΤΕ του εκπρόθεσμου ελέγχου όπου είχαν σημειωθεί σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, δεν είναι το τελευταίο για το λόγο ότι εν τω μεταξύ μεσολάβησε εμπρόθεσμος επανέλεγχος, το νεότερο ΔΤΕ δεν θα ακυρώνεται, αλλά θα διορθώνεται το προηγούμενο (του εκπροθέσμου) στο Μηχανογραφικό Σύστημα του ΙΚΤΕΟ. Η ενημέρωση του Μ.Σ. της Δ/νσης Οργάνωσης & Πληροφορικής του Υπουργείου θα υλοποιείται και σ' αυτή την περίπτωση.

iii) Συντάσσει Πιστοποίηση περί καταβολής, αχρεωστήτως, του πρόσθετου ειδικού τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης, η οποία υπογράφεται από τον υπάλληλο της Γραμματείας και τον Τεχνικό Διευθυντή του Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. στην οποία απαραιτήτως αναφέρονται τα εξής στοιχεία:

• Ο κωδικός, η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος του ΙΚΤΕΟ και η ημερομηνία έκδοσής και ο αριθμός πρωτοκόλλου της Πιστοποίησης
• Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος
• Η κατηγορία, το εργοστάσιο κατασκευής και ο εργοστασιακός τύπος (ή η εμπορική ονομασία) του οχήματος.
• Ο αριθμός του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που επανεκδίδεται. Εάν υπάρχει επόμενο ΔΤΕ (βλ. προηγούμενο εδάφιο ii) θα αναγράφονται οι αριθμοί και των δύο ΔΤΕ
• Οι σειρές, οι αριθμοί και οι αξίες των εντύπων παραβόλων καταβολής του τέλους εκπροθέσμου ελέγχου
• Η αιτιολογία για την οποία ο διενεργηθείς έλεγχος χαρακτηρίζεται εμπρόθεσμος και το πρόσθετο ειδικό τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης θεωρείται ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Ειδικά για τις περιπτώσεις διενέργειας εκπρόθεσμων ελέγχων δικύκλων μοτοσικλετών, μετά τη θέση σε ισχύ της υπ'αριθμ. 8913/1089/19.2.2013 (ΦΕΚ 501/Β'/2013) ΚΥΑ και την έκδοση αποφάσεων παράτασης ή τροποποίησης του προγράμματος πρόσκλησης διενέργειας τεχνικού ελέγχου δικύκλων από τις Περιφέρειες θα αναγράφεται ο αριθμός της κατά περίπτωση απόφασης, βάσει της οποίας ο διενεργηθείς έλεγχος χαρακτηρίζεται εμπρόθεσμος.
• Η ΔΟΥ από την οποία προμηθεύεται το ΙΚΤΕΟ τα έντυπα παράβολα, η οποία θα επιστρέψει τα χρήματα.

γ. Ακολούθως ο δικαιούχος ή ο νόμιμος εκπρόσωπος του μεταβαίνει σε Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ιδίας Περιφερειακής Ενότητας η οποία διαπιστώνει την ορθότητα της Πιστοποίησης του ΙΚΤΕΟ και συμπληρώνει σφραγίζει και υπογράφει την πράξη επιστροφής που υπάρχει στην πίσω όψη των εντύπων παραβόλων, με επισημειωματική πράξη ότι το παρόν παράβολο δε χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό για τον οποίο εκδόθηκε, και αναγράφει τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία έκδοσης της Πιστοποίησης του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ.

Ως δικαιολογητικά προσκομίζει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το ΔΤΕ που επανεκδόθηκε και όλα τα έντυπα παράβολα (σώματα και αποκόμματα)

δ. Τέλος ο δικαιούχος με τα ανωτέρω δικαιολογητικά προσέρχεται στη αρμόδια ΔΟΥ που αναφέρεται στην Πιστοποίηση του ΙΚΤΕΟ, για την επιστροφή του προϊόντος των εντύπων παραβόλων.

6. Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται για τη σχετική ενημέρωση των ΔΟΥ της Χώρας


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ακριβές αντίγραφο
Για τη γραμματεία της Δ/ νσης
Α. Βελμάχου

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης