Δημοσιεύθηκε στις : [ 08-07-2013 ]

Αρ. Πρωτ.: 440 /4.7.2013 ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΟΠΥΥ

(ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΟΠΥΥ)

Κατηγορία: Λοιπά


Αθήνα, 4/7/2013
Αρ. Πρωτ.: 440

ΕΟΠΥΥ
Γενική Δ/νση: Διαχείρισης και Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας
Δ/νση: Πληροφορικής

ΘΕΜΑ: «ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΟΠΥΥ»

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων στα πλαίσια της ενεργοποίησης των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, σας ενημερώνουμε, ότι:

1) Από 10/6/2013 έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική αναγγελία νοσηλειών ασφαλισμένων (εισιτήριο – εξιτήριο), που πραγματοποιούνται στις Ιδιωτικές Κλινικές, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr – Εφαρμογές – Αναγγελία Ασφαλισμένου).

2) Από 1/7/2013 έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών παραστατικών υγείας κλειστής περίθαλψης, με υποχρέωση υποβολών από τον Ιανουάριο 2013 όλων των ιδιωτών παρόχων υγείας κλειστής περίθαλψης, που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr – Εφαρμογές – eΔΑΠΥ Κλειστής Περίθαλψης) στο εξής θα υποβάλλουν τους λογαριασμούς τους μέσω internet. Οι τεχνικές προδιαγραφές του αρχείου έχουν ήδη αναρτηθεί στο site του ΕΟΠΥΥ και είναι σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο HL7. 3) Από 26/6/2013 έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική διασύνδεση μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr – Εφαρμογές – eΔΑΠΥ Διασύνδεση Ανοικτής) (καταρχάς για όσους υποβάλουν μέσω αρχείου). Το Web Service είναι διαθέσιμο, τόσο σε περιβάλλον δοκιμών, όσο και σε περιβάλλον παραγωγής. Τα πληροφοριακά συστήματα των παρόχων έχουν δυνατότητα στο εξής να διασυνδεθούν online με την ηλεκτρονική υπηρεσία eΔΑΠΥ ανοικτής περίθαλψης.
Όπως γνωρίζετε, η υποβολή των παραστατικών μέσω αρχείου, θα καταργηθεί (01/09/2013), κατ' αρχάς, για τους παρόχους ιδιωτικού φορέα. Αναλυτικές οδηγίες για πρόσβαση στην διασύνδεση δίνονται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Γ. ΑΓΓΟΥΡΗΣΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο