Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 02-02-1998 ]

ΠΟΛ.1032/2.2.1998 Χορήγηση έναρξης εργασιών σε αλλοδαπούς

(Χορήγηση έναρξης εργασιών σε αλλοδαπούς )

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 1998
Αρ. Πρωτ.: 1014530/543

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ/ΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ
ΤΜΗΜΑ: ΑΆ

ΠΟΛ.: 1032

ΘΕΜΑ: Χορήγηση έναρξης εργασιών σε αλλοδαπούς.

Σε συνέχεια της υπ' αριθ. 1108720/7799/ΔΜ/εγκυκλίου μας, περί μη χορήγησης βεβαίωσης έναρξης εργασιών στους αλλοδαπούς, που δεν έχουν άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

α) Σε εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ.359/1997 άρχισε η διαδικασία για την κατάθεση στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ των δικαιολογητικών από τους αλλοδαπούς, για τη χορήγηση της σχετικής κάρτας προσωρινής παραμονής τους στην Ελλάδα. Με την κατάθεση των δικαιολογητικών, χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία βεβαίωση κατάθεσής τους, την οποία ο αλλοδαπός επιδεικνύει μέχρι την έκδοση της κάρτας. Πολλοί αλλοδαποί προσκομίζουν τη βεβαίωση αυτή στις ΔΟΥ και ζητούν χορήγηση έναρξης επιτηδεύματος.
Σας πληροφορούμε ότι η συγκεκριμένη βεβαίωση δεν αντικαθιστά την απαιτούμενη άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα για άσκηση επιτηδεύματος και ως εκ τούτου δεν θα χορηγείται βεβαίωση έναρξης εργασιών με την επίδειξη της βεβαίωσης κατάθεσης των δικαιολογητικών.

β) Για τους υπήκοους άλλων Κρατών, όπως οι εξ' Αλβανίας Ελληνες της Βορείου Ηπείρου, δεν θα ζητείται η άδεια εργασίας στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι πρέπει να προσκομίζουν το διαβατήριο τους, το οποίο πρέπει να έχει θεωρηθεί από την αρμόδια Ελληνική Προξενική Αρχή, για πενταετή VISA στην Ελλάδα, καθώς και βεβαίωση αρμόδιου φορέα από τον οποίο να αποδεικνύεται η Ελληνική Εθνικότητα.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο