Δημοσιεύθηκε στις : [ 30-01-2013 ]

Αρ. πρωτ.: 4906/30.1.2013 Ηλεκτρονική καταχώρηση ιατρικών επισκέψεων - Οδηγίες προς τους συμβεβλημένους και πιστοποιημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ

(Ηλεκτρονική καταχώρηση ιατρικών επισκέψεων - Οδηγίες προς τους συμβεβλημένους και πιστοποιημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ)

Κατηγορία: Λοιπά

Μαρούσι, 30/01/2013
Αρ. Πρωτ.: 4906

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας
Δ/νση: Σχεδιασμού
Τμήμα: Συντονισμού Δικτύου Πρωτοβάθμιας
Φροντίδας Υγείας
Πληροφορίες: Ν. Κικίλιας

Τηλ.: 210-6871784 Fax: 210-6871795
Ταχ. Δ/νση: Λ. Κηφισίας 39, 15123 Μαρούσι
E-mail: [email protected]

ΘΕΜΑ: «Ηλεκτρονική καταχώρηση ιατρικών επισκέψεων - Οδηγίες προς τους συμβεβλημένους και πιστοποιημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ»

Σχετ. : (1) Η από 29/12/2011 ανακοίνωση – οδηγία του ΕΟΠΥΥ
(2) Το με ΑΠ 43499/16-10-2012 γενικό έγγραφο ΕΟΠΥΥ

Με την έναρξη λειτουργίας του νέου Ενιαίου Σύστηματος Συνταγογράφησης Φαρμάκων & Παραπεμπτικών (https://www.e-syntagografisi.gr/e-pre/ ) ενημερώνουμε τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, και χρήστες της εφαρμογής, ότι πλέον παρέχεται μέσω της εφαρμογής η δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης και εκτύπωσης των ιατρικών επισκέψεων.

Επικαιροποιημένες οδηγίες χρήσης της νέας εφαρμογής και της διαδικασίας καταχώρησης επίσκεψης παρέχονται στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Σε περιπτώσεις αδυναμίας λειτουργίας του συστήματος, θα εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι οδηγίες της ανωτέρω σχετικής (1) ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή θα επιτρέπεται η χειρόγραφη αναγραφή των επισκέψεων όπως ίσχυε.

Οι εκτυπωμένες επισκέψεις (υπογεγραμμένες από τον συμβεβλημένο ιατρό και τον ασφαλισμένο) θα πρέπει να καταχωρούνται στην εφαρμογή «eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης – Επισκέψεις» προκειμένου να παραληφτούν εν συνεχεία από τις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης των συμβεβλημένων ιατρών για το σύνολο των μηνιαίων επισκέψεων.

Με την λειτουργία του ενιαίου συστήματος δεν απαιτείται πλέον η αναγραφή των εξετάσεων στο βιβλιάριο ασθενείας (όπου υπήρχε), παρά μόνο σε περιπτώσεις αδυναμίας του συστήματος και συνεπώς τη χειρόγραφη παραπομπή του ασφαλισμένου για εξετάσεις.

Το ενιαίο σύστημα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στο θεράποντα ιατρό να ελέγχει με βάσει τη διάγνωση, το ιατρικό ιστορικό του ασθενή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχει λάβει για την ίδια πάθηση, και ως εκ τούτου μπορούν να συνεκτιμηθούν για το προτεινόμενο θεραπευτικό πρωτόκολλο. Η ανωτέρω δυνατότητα του συστήματος δεν διαταράσσει την αμοιβαία και άρρηκτη σχέση ιατρού και ασθενή, αλλά εξασφαλίζει την αμφίδρομη πληροφόρηση τους, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου.

Με τη λειτουργία του ενιαίου συστήματος, ο Οργανισμός ικανοποιεί το αίτημα των συμβεβλημένων ιατρών για την απλοποίηση των διαδικασιών, την εξάλειψη χρονοβόρων οδηγιών και την ταχύτερη αποζημίωση τους, ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην άσκηση του ιατρικού έργου εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο