Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 19-11-1997 ]

ΠΟΛ.1308/19.11.1997 Χορήγηση έναρξης δραστηριότητας σε αλλοδαπούς

(Χορήγηση έναρξης δραστηριότητας σε αλλοδαπούς )

Κατηγορία: Κ.Β.Σ.

Αθήνα 19 Νοεμβρίου 1997
Αρ. Πρωτ.: 1108720/7799/ΔΜ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ/ΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ
ΤΜΗΜΑ: ΑΆ

ΠΟΛ.: 1308

ΘΕΜΑ: Χορήγηση έναρξης δραστηριότητας σε αλλοδαπούς.

Με αφορμή ερώτηματά σας, σχετικά με τη χορήγηση έναρξης δραστηριότητας σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, σας πληροφορούμε ότι το θέμα της εργασίας των αλλοδαπών στην Ελλάδα εξετάζεται αρμοδίως.

Μέχρι, όμως, να αντιμετωπισθεί γενικά το θέμα αυτό, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα χορηγείται άδεια έναρξης δραστηριότητας σε αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα. Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει για τους κατοίκους των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σας διευκρινίζουμε ότι η απόδοση Α.Φ.Μ. (π.χ. για αγορά αυτοκινήτου) και κατ' επέκταση η υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, είναι μια πράξη διαφορετική από τη χορήγηση βεβαίωσης για έναρξη δραστηριότητας επιτηδεύματος και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται μ' αυτή, ακόμα και αν οι δύο αυτές
πράξεις γίνονται ταυτόχρονα.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο