Σχόλια

Δημοσιεύθηκε στις : [ 14-03-1997 ]

ΠΟΛ.1104/14.3.1997 Παρέχονται οδηγίες για την παραλαβή δηλώσεων Φ.Π.Α. (περιοδικών και εκκαθαριστικών) σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά

(Παρέχονται οδηγίες για την παραλαβή δηλώσεων Φ.Π.Α. (περιοδικών και εκκαθαριστικών) σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά )

Κατηγορία: Φ.Π.Α.

Αθήνα 14 Μαρτίου 1997
Αρ.Πρωτ.: 1034161/963/334/Α0014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η Φ.Π.Α.
ΤΜΗΜΑ Α1
Δ/ΝΣΗ 30 ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ
ΤΜΗΜΑ Β-ΓΡΑΦ Φ.Π.Α.
Δ/ΝΣΗ 32η ΕΙΣΑΓΩΓ. & ΕΛ. ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Η/Υ
ΤΜΗΜΑ Β-ΓΡΑΦΕΙΟ Φ.Π.Α.

ΠΟΛ.: 1104

ΘΕΜΑ: Παρέχονται οδηγίες για την παραλαβή δηλώσεων Φ.Π.Α. (περιοδικών και εκκαθαριστικών) σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά.

Υστερα από ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας, για την παραλαβή των δηλώσεων Φ.Π.Α. σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά, μερικά από τα οποία έχουν εκτυπωθεί με σμίκρυνση του διαστήματος των γραμμών, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, παρακαλούμε, κατά την παραλαβή των εντύπων αυτών,
να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες:

Οι επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία που κάνουν χρήση εκτυπωτών για την συμπλήρωση των ειδικών μετασχηματισμένων εντύπων δηλώσεων Φ.Π.Α., να χρησιμοποιούν έντονη (καινουργή) μελανοταινία. Δεν θα πρέπει να παραλαμβάνονται δηλώσεις όπου η εκτύπωση είναι αρχή (σαν ξεθωριασμένη - από πολυχρησιμοποιημένη μελανοταινία). Η εκτύπωση να γίνεται επακριβώς στα σχετικά τετραγωνίδια, ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία και αμφισβήτηση. Δεν πρέπει να παραλαμβάνονται δηλώσεις σε έντυπα για μηχανογραφική χρήση που συμπληρώθηκαν χειρόγραφα.
Το συνεχές μηχανογραφικό χαρτί θα πρέπει να κόβεται και να συρράπτεται κατάλληλα, ώστε τελικά να παίρνει τη μορφή που έχουν τα έντυπα της υπηρεσίας. Γενικά, όσοι παραλαμβάνουν δηλώσεις να ελέγχουν την ευκρινή συμπλήρωση των δεδομένων της δήλωσης, έτσι που να μην μένει αμφιβολία για τα αναφερόμενα σ' αυτή και να μπορεί να αποθηκεύεται, δεματοποιείται και γενικά να γίνεται αντικείμενο ευχερούς χειρισμού από τις υπηρεσίες, χωρίς να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο