Δημοσιεύθηκε στις : [ 15-12-2011 ]

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. Αρ. 70/13.12.2011 Θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας

(Θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας)

Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά (ΠΡΟ ΕΦΚΑ)

ΑΘΗΝΑ 13/12/2011
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΠΑΣΘ/Φ73/37/98290

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ      
Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών
Ο.Α.Ε.Ε.
ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΑΡΟΧΩΝ                           
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΑΡΟΧΩΝ  ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ                                 
ΤΜΗΜΑ : ΝΟΣ & ΕΞΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ                                  
ΤΑΧ  Δ/ΝΣΗ  : ΑΓ.  ΚΩΝ/ΝΟΥ 05                                              

ΤΑΧ. ΚΩΔ: 104 31 ΑΘΗΝΑ                                                           
ΠΛΗΡ.:  AΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ                                    
ΤΗΛ: 210- 5274413-19-20                                                                   
FAX: 210-5234435                                                                                                                                 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 70

ΘΕΜΑ : ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για το έτος 2012, ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί με προηγούμενες εγκυκλίους διαταγές και ειδικότερα με τις αρ. ΟΑΕΕ.115/09 και Ο.Α.Ε.Ε. 99/10.
      
H αυτοκόλλητη ετικέττα που θα παραλάβουν οι ασφ/νοι του ΟΑΕΕ, πιστοποιεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθενείας (δηλ.καταβολή ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας 8/2008-8/2011) και μ΄αυτήν ανανεώνεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 έως 31/12/2012 η ισχύς του βιβλιαρίου ασθενείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα απ΄αυτούς τέκνα, ηλικίας μέχρι –18- ετών, χωρίς ν΄απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας.

Δεν επιτρέπεται ιδιόχειρη παρέμβαση στην αυτοκόλλητη ετικέττα, τόσο από πλευράς ασφ/νων του ΟΑΕΕ όσο και από πλευράς υπηρεσιών του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέττα (διότι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών κ.λπ.) θα πρέπει να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.

Για την καταχώρηση ή παράταση του δικαιώματος μελών (συζύγους, τέκνα, γονείς) οικογένειας ασφ/νων, πρέπει να ελέγχονται αυστηρά οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά, ώστε να μην χορηγούνται παροχές ασθενείας σε πρόσωπα που δεν έχουν δικαίωμα σ΄αυτές.

Όσον αφορά τους θεραπευτές ιατρούς του ΕΟΠΥΥ (ως εκ τούτου και του Οργανισμού μας) θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο της Υπηρεσίας μας ή του ΕΟΠΥΥ.

Η επιτόπια μετάβαση συνεργείου υπαλλήλων του Οργανισμού για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη νέα περίοδο θα γίνεται όπου τούτο απαιτείται, κατόπιν συνεργασίας των Προϊσταμένων των Περ/κών Τμημάτων με τους τοπικούς φορείς.
        
Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της παρούσας   
 
                                               

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                            
Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ                    
                                                                                                             
Ακριβές Αντίγραφο
Η  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Ι. ΜΑΡΙΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο