Δημοσιεύθηκε στις : [ 20-10-2010 ]

Αρθρα Άδεια για την Άσκηση Εκλογικού Δικαιώματος Δημοτικών Εκλογών - ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

(Άδεια για την Άσκηση Εκλογικού Δικαιώματος Δημοτικών Εκλογών - ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010)

Κατηγορία: Εργατικά - Απασχόληση

Aδεια για την Ασκηση Εκλογικού Δικαιώματος Δημοτικών Εκλογών - ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Με την αριθμ.20067/789/12.10.2010 απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης, που εκδόθηκε σε εκτέλεση των νόμων για την τοπική αυτοδιοίκηση, ορίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις και εργασίες γενικά καθώς και φυσικά πρόσωπα που απασχολούν προσωπικό, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές, για την διευκόλυνσή τους στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και τις εκλογές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Η άδεια αυτή εξαρτάται από την απόσταση της μετακίνησης του δικαιούχου και ορίζεται ως εξής:


1. Για μισθωτούς με 6ήμερη απασχόληση

α) Για αποστάσεις από 100 μέχρι 200 χιλιόμετρα, χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

β) Για αποστάσεις από 201 μέχρι 400 χιλιόμετρα, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών.

γ) Για αποστάσεις πάνω από 400 χιλιόμετρα για μετακινήσεις που θα γίνουν μόνο οδικώς καθώς και για μετακινήσεις σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός της αδείας κατά περίπτωση μπορεί να φθάσει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

2. Για μισθωτούς με 5νθήμερη απασχόληση

α) Για αποστάσεις από 200 μέχρι 400 χιλιόμετρα, χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας,

β) Για αποστάσεις πάνω από 400 χιλιόμετρα χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών εφόσον οι δικαιούχοι μετακινηθούν μόνο οδικώς.

γ) Για μετακινήσεις σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός της αδείας κατά περίπτωση μπορεί να φθάσει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Για όσους μισθωτούς που θα μετακινηθούν εκτός έδρας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος η Κυριακή 15 Οκτωβρίου είναι εργάσιμη ημέρα, με βάση το πρόγραμμα εργασίας της επιχείρησης, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές πέραν αυτών που ορίζονται κατά περίπτωση παραπάνω υπό 1 και 2.

Οι ημέρες απουσίας των μισθωτών από την εργασία τους, με τις παραπάνω προϋποθέσεις και περιορισμούς, δεν συμψηφίζονται με τις ημέρες της κανονικής τους αδείας.

3. Να σημειωθεί ότι για τους μισθωτούς που ορίζονται μέλη στις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων, δεν προβλέπεται η χορήγηση άδειας απουσίας για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Αρθρο της PIM.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο