Δημοσιεύθηκε στις : [ 31-03-2010 ]

IKA Αριθ. Πρωτ.: Ε40/129/18.3.2010 Εκτύπωση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης μέσω της διαδικτυακής πύλης «ermis»

(Εκτύπωση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης μέσω της διαδικτυακής πύλης «ermis»)

Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά (ΠΡΟ ΕΦΚΑ)

Αθήνα 18/3/2010
Αριθμ. Πρωτ.Ε40/129

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8
10241 ΑΘΗΝΑ
Αριθ. τηλεφώνου : 210 52 15 242, 244 - 246
FAX : 210 52 23 228
E – mail : [email protected]

ΙΔΡΥΜΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ
ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ : Εκτύπωση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης μέσω της διαδικτυακής πύλης «ermis»

Η Εθνική πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.cov.gr «ermis», αποτελεί την ενιαία Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την παροχή ασφαλών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. συνεργάζεται με το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και εργοδότες, μέσω της εθνικής πύλης «ermis». Η πρώτη υπηρεσία που θα είναι διαθέσιμη εντός των αμέσως επόμενων ημερών αφορά το Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα:

Οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. θα μπορούν να παίρνουν το απόσπασμα μέσω του διαδικτύου με χρήση της ανωτέρω υπηρεσίας, αφού εγγραφούν στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης «ermis» και αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Για την πιστοποίηση απαιτείται η επίσκεψη των ασφαλισμένων σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προσκομίζοντας έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο), το όνομα χρήστη, όπως αποδόθηκε από την εγγραφή του στην διαδικτυακή πύλη «ermis» και τον Α.Μ.Α. (με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ορθότητας, όπως βιβλιάριο υγείας ή Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης).

Το απόσπασμα που θα λάβει ο ασφαλισμένος μέσω της διαδικτυακής πύλης δεν θα διαφέρει από αυτό που λαμβάνει από το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., εκτός εάν προκύψουν νέες εγγραφές στο λογαριασμό του, οι οποίες ενώ θα εμφανίζονται άμεσα στο Υποκατάστημα, στη διαδικτυακή πύλη θα εμφανίζονται με καθυστέρηση δύο-τριών ημερών.

Για το λόγο αυτό, τα αποσπάσματα που λαμβάνονται μέσω της διαδικτυακής πύλης θα φέρουν ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης του αρχείου.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στο λογισμικό του Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. που αφορά την εκτύπωση του Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης έχουν επέλθει οι εξής αλλαγές:

Στα ετήσια σύνολα ημερών ασφάλισης θα αναγράφεται η λεκτική περιγραφή του κάθε πακέτου κάλυψης η οποία θα εκτυπώνεται στις εγγραφές της ασφαλιστικής ιστορίας.

Στα ετήσια σύνολα ημερών ασφάλισης θα εκτυπώνεται η ένδειξη «τακτικές αποδοχές», στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των αποδοχών.
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Φ. ΡΟΥΜΠΛΗ


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΕΛΛΑΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο