Δημοσιεύθηκε στις : [ 26-03-2010 ]

ΙΚΑ Αρ.Πρωτ.: Γ32/346/23.3.2010 Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας και έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας ασφαλισμένων ΙΚΑ

(Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας και έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας ασφαλισμένων ΙΚΑ)

Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά (ΠΡΟ ΕΦΚΑ)

Αθήνα 23/03/2010
Αριθμ. Πρωτ. Γ 32/ 346

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Αγ. Κων/νου 8,
TK 10241-Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-5215227-6-5-4
Fax : 210-5228509

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: « Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας και έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας ασφαλισμένων ΙΚΑ »

Με αφορμή την επανεμφάνιση προβλημάτων σε Μονάδες Υγείας και Υποκαταστήματα ΙΚΑ ΕΤΑΜ, που αφορούν στον έλεγχο ασφαλιστικής ικανότητας ασφαλισμένων ΙΚΑ και τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας (ατομικά και οικογενειακά), σας υπενθυμίζουμε τα κάτωθι:

Η ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων αποδεικνύεται με τις ετικέτες ασφαλιστικής ικανότητας, που αποστέλλονται στους ασφαλισμένους και επικολλώνται στο Ατομικό Βιβλιάριο Ασθενείας.

Όσο αφορά το Οικογενειακό Βιβλιάριο δεν απαιτείται η θεώρηση του για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι, είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν φυσικά ασφαλιστική ικανότητα, είτε τέκνα, που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Επομένως οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να απευθύνονται στα Τμήματα Μητρώου των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ για τη θεώρηση των Οικογενειακών Βιβλιαρίων Υγείας, καθώς στους έμμεσα ασφαλισμένους θα παρέχονται όλες οι Υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του Οικογενειακού Βιβλιαρίου, αλλά και του θεωρημένου Βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένου.

Παρακαλούμε να λάβουν γνώση με ευθύνη των Διευθυντών των Μονάδων Υγεία και των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ ενυπόγραφα, όλοι οι ιατροί, οι ελεγκτές και οι υπάλληλοι της Γραμματείας της Μονάδας για τη σωστή διαχείριση του ζητήματος.
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Ο ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ


Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο