Δημοσιεύθηκε στις : [ 07-03-2008 ]

1028449/10099/Β0012/7.3.2008 Η αμοιβή για την παροχή επιπλέον χρόνου εγγύησης ηλεκτρικών συσκευών που εμπορεύεται ανώνυμη εταιρεία, θεωρείται έσοδο της χρήσης που εισπράττεται.

(Η αμοιβή για την παροχή επιπλέον χρόνου εγγύησης ηλεκτρικών συσκευών που εμπορεύεται ανώνυμη εταιρεία, θεωρείται έσοδο της χρήσης που εισπράττεται.)

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ


Αθήνα, 7 Μαρτίου 2008
Αριθ. πρωτ. 1028449/10099/Β0012

ΘΕΜΑ: Η αμοιβή για την παροχή επιπλέον χρόνου εγγύησης ηλεκτρικών συσκευών που εμπορεύεται ανώνυμη εταιρεία, θεωρείται έσοδο της χρήσης που εισπράττεται.

1.    Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ.α' της παρ.1 του άρθρου 105 του ν.2238/1994, ως ακαθάριστα έσοδα των νομικών προσώπων της παρ.1 του άρθρου 101 λαμβάνονται το τίμημα των οριστικών πωλήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και οι αμοιβές από παροχή υπηρεσιών που έχουν αποκτηθεί.

2.    Από τα στοιχεία της σχετικής αίτησης σας προκύπτει, ότι η εταιρεία σας, μέλος του Γερμανικού Ομίλου «…», δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία έτη στην εμπορία ηλεκτρικών συσκευών με δίκτυο επτά καταστημάτων σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Για την εξυπηρέτηση των πελατών σας, εντός των καταστημάτων σας, υπάρχουν πλήρως στελεχωμένα τμήματα service που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση θεμάτων επισκευής ηλεκτρικών συσκευών (που γίνονται από εξουσιοδοτημένους επισκευαστές), πελατών σας και μη.

Ακόμη, μας γνωρίσατε ότι η εταιρεία σας προτίθεται να αναλάβει με αμοιβή να παρέχει στους πελάτες της επιπλέον χρόνο εγγύησης από αυτόν που παρέχει ο κατασκευαστής, πέραν της αρχικής τιμής του προϊόντος. Το πρόγραμμα αυτό θα λέγεται «…» και θα αφορά εγγύηση πέντε ετών (αν για παράδειγμα ο κατασκευαστής παρέχει εγγύηση δύο ετών, η εταιρεία σας με μια έξτρα χρέωση θα παρέχει στους πελάτες της επιπλέον εγγύηση τριών ετών).

3.    Από τα ανωτέρω και δεδομένου, ότι η πρόσθετη αμοιβή για τον επιπλέον χρόνο εγγύησης των ηλεκτρικών συσκευών που αγοράζουν οι πελάτες σας θα καταβάλλεται, ανεξάρτητα αν θα απαιτηθεί στο μέλλον επισκευή (προφανώς δωρεάν) ή όχι, προκύπτει ότι η εν λόγω αμοιβή θεωρείται έσοδο της χρήσης που αυτή εισπράττεται.ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των νομοθετικών και διοικητικών κειμένων (Νόμοι,  Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, ΠΟΛ., Διοικητικές Πράξεις και Λύσεις κ.α.), των νομολογιακών κειμένων (Δικαστικές Αποφάσεις κ.α.), των περιλήψεων αυτών και της τήρησής τους σε βάση δεδομένων, των συσχετίσεων μεταξύ τους και των ειδικών εργαλείων αναζήτησης, αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη  από τους νόμους  2121/1993,  2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ.
Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.


Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Παπαδημητριου
Up
Close
Close
Κλείσιμο