1018570/74/0015/9.4.2009

Μεταφόρτωση ρυμουλκούμενου οχήματος σε Φ.Δ.Χ. άλλης εταιρείας

9 Απρ 2009

Taxheaven.gr
Αρ. Πρωτ.: 1018570/74/0015/9.4.2009


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ               
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ                       
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η  ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ                        
Ταχ.Δ/νση: Καρ. Σερβίας 10       
Ταχ.Κώδικας: 101 84  ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες:               
Τηλέφωνο: 2103610065



ΘΕΜΑ: Μεταφόρτωση ρυμουλκούμενου οχήματος σε Φ.Δ.Χ. άλλης εταιρείας.


Απαντώντας στην από 16/2/2009 αίτησή σας, που υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τον τρόπο έκδοσης φορτωτικής από εταιρεία εκμετάλλευσης Φ.Δ.Χ. με έδρα την Μύκονο η οποία θέλει να στείλει ακτοπλοϊκώς ρυμουλκούμενο όχημα που θα το παραλάβει από το λιμάνι του Πειραιά όχημα διαφορετικής εταιρείας εκμετάλλευσης Φ.Δ.Χ. σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Στην περίπτωση μεταφόρτωσης του ρυμουλκούμενου σε άλλο Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητο άλλου μεταφορέα ο εκμεταλλευτής του δεύτερου μεταφορικού μέσου πρέπει να παραλάβει από τον πρώτο μεταφορέα, το αντίτυπο της φορτωτικής του πρώτου Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτου στην οποία για λόγους ελεγκτικών επαληθεύσεων σκόπιμο είναι να αναγράφεται εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του Φ.Δ.Χ. και ο αριθμός ή άλλα στοιχεία του ρυμουλκούμενου οχήματος και αν υπάρχουν αγαθά να παραλάβει και το δελτίο αποστολής ή το τιμολόγιο πώλησης - δελτίο αποστολής του αποστολέα τους. Στην περίπτωση αυτή ο εκμεταλλευτής του δεύτερου Φ.Δ.Χ. πρέπει να εκδώσει δική του φορτωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ΚΒΣ πριν την εκκίνηση του αυτοκινήτου του, για το τμήμα της διαδρομής που θα πραγματοποιήσει.

Περαιτέρω σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Κ.Β.Σ. επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σειρών στα φορολογικά στοιχεία επιτηδευματία κατ' επιλογή του μετά από προηγούμενη γνωστοποίηση στη Δ.Ο.Υ. (παρ.6 ) και αφορά τόσο τα θεωρημένα, όσο και τα αθεώρητα φορολογικά στοιχεία.

Taxheaven.gr