Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αρθρα Η περαίωση όταν υπάρχουν ζημιές

Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

Αρθρα
Η περαίωση όταν υπάρχουν ζημιές


Αρθρα Η περαίωση όταν υπάρχουν ζημιές

Taxheaven
Αποφάσεις - αρθρογραφία


Η περαίωση όταν υπάρχουν ζημιές

Σε ποιες περιπτώσεις συμφέρει τις επιχειρήσεις το κλείσιμο των φορολογικών τους εκκρεμοτήτων

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ φοροτεχνικού

Υπενθυμίζουμε ότι οι εξελίξεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, έδειξαν ότι τόσο το μέτρο της περαίωσης, όσο και το πολυσυζητημένο ΕΤΑΚ θα ήταν σανίδα σωτηρίας στη μαύρη «τρύπα» του, καθώς πάνω από 1 δισ. ευρώ είχε στόχο να εισπράξει το υπ. Οικονομικών μέσα στο 2008 από την περαίωση, ενώ από το ΕΤΑΚ 700 περίπου εκατ. ευρώ.

Τα προβλήματα

Ωστόσο, τα πρώτα συμπεράσματα από την ανταπόκριση των επιχειρήσεων προβληματίζουν έντονα την Καραγεώργη Σερβίας, παρότι «η μηχανή πήρε μπροστά» στις εφορίες και στα ΠΕΚ, και καθημερινά όλο και με αυξητικό ρυθμό συντάσσονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα, που παραδίδονται στις επιχειρήσεις.

Σημειώνουμε και πάλι ότι πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, από μια πλευρά θέλουν να τελειώνουν με τις εκκρεμότητες της μακρόχρονης φορολογικής ομηρίας τους.

Ετσι παρ’ ότι βλέπουν ότι τους δίνεται η ευκαιρία να αποφύγουν την ανεπιθύμητη επίσκεψη της εφορίας για «ψάξιμο» στο λογιστήριό τους (έστω και αν οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν το φοβούνται λόγω συνέπειας και τάξης στα βιβλία τους), εν τούτοις από την άλλη πλευρά συμβαίνει η μεν σκέψη να είναι πρόθυμη, η δε τσέπη να «ασθενεί», αφού τα πρώτα συμπτώματα της οικονομικής «πνευμονίας» από την κρίση, έκαναν αισθητά την εμφάνισή τους στην αγορά.

Με τα δεδομένα αυτά, παραμένει το κρίσιμο ερώτημα κατά πόσο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνοντας το εκκαθαριστικό σημείωμα για να προσέλθουν μέσα σε δέκα ημέρες, έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν υποχρεωτικά το 20% του φόρου που είναι προϋπόθεση για την πράξη αποδοχής της περαίωσης.

Και βέβαια όταν ο φόρος αναφέρεται στα ελάχιστα προβλεπόμενα ποσά που είναι από 500 ή 600 ευρώ για κάθε χρήση, το πρόβλημα είναι μικρό. Οταν όμως -όπως συμβαίνει- στις περισσότερες περιπτώσεις ο φόρος ξεπερνάει κατά μέσο όρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα 5.000 ευρώ ανά χρήση, τότε το άμεσα καταβλητέο 20% που χρειάζονται είναι πάνω από 4.000 ευρώ.


Οι δηλώσεις του κ. Δούκα και οι διαψεύσεις του υπουργείουπερί εκπτώσεως μέχρι 50% στο κόστος της περαίωσης

Και εν μέσω της παρούσας κατάστασης, αίσθηση προκάλεσαν το προηγούμενο Σάββατο οι προτάσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα, ο οποίος έσπευσε να συμπεριλάβει στις αναγκαίες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και αλλαγή του αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση, και την «ανάγκη να κλείσουν οι επιχειρήσεις τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, με έκπτωση μέχρι 50% στο κόστος της περαίωσης». Και βέβαια αν κρίνουμε από τη θετική ανταπόκριση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, διάχυτη ήταν η εντύπωση ότι κάτι τέτοιο ίσως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ομως, μάλλον «όνειρο» φάνηκε ότι ήταν για όσες επιχειρήσεις σκέφθηκαν να αναβάλουν την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος, αφού αμέσως τη Δευτέρα ακολούθησε η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών «ότι δεν τίθεται θέμα τροποποίησης των διατάξεων του πρόσφατου Ν. 3697/2008, που αφορούν τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη ρύθμιση για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (περαίωση)».

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι μια εναλλακτική λύση διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να προκαταβάλουν το 20% του φόρου, θα ήταν η επαναφορά στο 10% που προέβλεπε η προηγούμενη περαίωση το 2004.


Τα κρίσιμα ερωτήματα  που αφορούν ζημιές στις χρήσεις που περαιώνονται

Ενδεικτικά των δυσκολιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι άλλωστε και τα αιτήματα των φορέων τους όπως του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ.ά., που ζητούν αναστολή για έξι μήνες της διαδικασίας της περαίωσης για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικά σημειώματα και 6μηνη παράταση για την καταβολή των δόσεων γι’ αυτές που έχουν αποδεχτεί το εκκαθαριστικό και έχουν ήδη καταβάλει την προκαταβολή του 20% της συνολικής οφειλής.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι η περαίωση είναι προαιρετική, ότι σ’ αυτή υπάγονται επιχειρήσεις με έσοδα μέχρι 9 εκατ. ευρώ για κάθε ανέλεγκτη μέχρι και τη χρήση 2006. Προϋπόθεση μέχρι 31-12-2007 να έχουν υποβάλει αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και εκκαθαριστικές ΦΠΑ (εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα).

Μπορούν να κλείσουν ακόμα και όταν έχουν φορολογικές «αταξίες» είτε ηθελημένα είτε τυπικές παραβάσεις του ΚΒΣ, αρκεί αυτές να μην αναφέρονται σε βαριές περιπτώσεις όπως «η έκδοση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων ή η λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων ως προς την συναλλαγή» για τις οποίες «αποβάλλονται». Καθώς επίσης μπορούν να περαιωθούν και υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια και δεν έχουν συζητηθεί στο Εφετείο.

Με την υπογραφή όπως είπαμε παραπάνω χρειάζεται να καταβληθεί το 20% του φόρου, ενώ το υπόλοιπο καταβάλλεται σε άτοκες μηνιαίες δόσεις (που κυμαίνονται από 6 μέχρι 12 ανάλογα με το ύψος της αρχικής οφειλής). Φυσικά υπάρχει και η έκπτωση 5% στην εφάπαξ καταβολή.

Οι ζημιές

Τι γίνεται με τις ζημιές που έχουν προκύψει και είναι στις δηλώσεις των χρήσεων 2003-2006 που πρόκειται να περαιώσουν.

Το ζήτημα των ζημιών και πώς αυτές επηρεάζουν την περαίωση προς όφελος της επιχείρησης, είναι ένα «κομβικό» σημείο που αξιολογεί και το βαθμό αξιοπιστίας των διατάξεων του μέτρου αυτού.

Οταν μια επιχείρηση ελέγχεται φορολογικά με τον τακτικό φορολογικό έλεγχο, οι ζημιές της, εφόσον αυτές προκύπτουν από ειλικρινή βιβλία «που τηρούνται επαρκώς και ακριβώς, αναγνωρίζονται και κατά το μέρος που δεν συμψηφίζονται με θετικά στοιχεία εισοδήματος άλλης πηγής, μεταφέρεται για να συμψηφισθεί διαδοχικά στα πέντε (5) επόμενα οικονομικά έτη, με την προϋπόθεση ότι κατά τα έτη αυτά, τα βιβλία τηρούνται επαρκώς και ακριβώς» (βλ. ΚΦΕ - Ν. 2238/94 άρθρο 4§ 3).

Στον πρόσφατο Ν. 3694/2008 με το άρθρο 28 του οποίου επανήλθε η περαίωση, δηλαδή «αναβίωσαν» οι διατάξεις του Ν. 3259/2004 (άρθρα 1-11), μία από τις σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη περαίωση, είναι η δυνατότητα μεταφοράς των ζημιών από χρήση σε χρήση, υπό όρους (βλ. άρθρο 6 § 6 του Ν. 3259/2004).

Επομένως εκδηλώνεται και εδώ (στη χωρίς έλεγχο διαδικασία περαίωσης) η αρχή σεβασμού των βιβλίων όπως ισχύει και όταν γίνεται τακτικός έλεγχος. Ομως το ζήτημα χρειάζεται προσοχή.

Σημαντική επισήμανση

Προϋπόθεση για να μιλάμε για αναγνώριση και άρα δυνατότητα να «δράσει» η ζημιά που δηλώθηκε σε περαιούμενη χρήση (θα δούμε αμέσως πιο κάτω πώς «δρα»), είναι να μη βαρύνεται με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη τόσο η χρήση από την οποία προέρχεται ή κάποια από τις επόμενες περαιούμενες χρήσεις.


Πότε και πώς βοηθούν οι ζημιές στην περαίωση. Παραδείγματα και σημαντικές επισημάνσεις

Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος που προκύπτει στο «εκκαθαριστικό σημείωμα» της περαίωσης, υπολογίζεται αφού πρώτα αναζητηθεί η «φορολογητέα βάση». Το ποσό δηλαδή εκείνο που αποτελεί ένα επιπλέον κέρδος της επιχείρησης - πέραν εκείνου που δηλώθηκε στη δήλωση εισοδήματος. Ετσι ώστε εάν μεν αυτό είναι θετικό, να πολλαπλασιασθεί με το ποσοστό του φόρου (20% για Α.Ε. και ΕΠΕ και 15% για λοιπές επιχειρήσεις). Ετσι λοιπόν:

- Σε χρήσεις που δηλώθηκαν κέρδη: Η «φορολογητέα βάση» = (με τις «λογιστικές διαφορές») + ή – (διαφορά μεταξύ εξωλογιστικά προσδιοριζόμενων κερδών και δηλωθέντων καθαρών κερδών).

- Σε χρήσεις που δηλώθηκαν ζημιές: Η «φορολογητέα βάση» = με τις «λογιστικές διαφορές» μείον τις δηλωθείσες ζημιές χρήσης.

Για την πληρότητα σημειώστε ότι:

- Οι «λογιστικές διαφορές» = (δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα + αποκρυβέντα έσοδα) x τον συντελεστή 2% ή 0,7%. (σημ. 2% για όλες τις επιχειρήσεις πλην των πρατηρίων υγρών καυσίμων και προϊόντων καπνοβιομηχανίας που είναι 0,7%).

- Τα εξωλογιστικά κέρδη προσδιορίζονται πάνω στα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα συν τα τυχόν αποκρυβέντα με εφαρμογή του ΜΣΚΚ (ή του μέσου σταθμικού αυτών όταν είναι περισσότεροι από έναν).

Αρα: Εξωλογιστικά κέρδη = (δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα + αποκρυβέντα) x ΜΣΚΚ.

Τι κάνει συνεπώς η ζημιά;

Μειώνει το ποσό των «λογιστικών διαφορών» της ίδιας χρήσης και εφόσον η ζημιά είναι μεγαλύτερη του ποσού των «λογιστικών διαφορών», το απομένον (ακάλυπτο) ποσό της ζημιάς συμψηφίζεται με τα δηλωθέντα κέρδη των επόμενων χρήσεων.

Προσοχή: όχι με τις «λογιστικές διαφορές» των επόμενων χρήσεων.

Επισήμανση 1: Το «θετικό» τελικά όφελος στις περιπτώσεις ζημιών όπου αυτές δεν απορροφούνται από το ύψος των λογιστικών διαφορών, είναι ότι προκύπτει αρνητική «φορολογητέα βάση» στις αντίστοιχες χρήσεις, οπότε εδώ ο φόρος είναι τα ελάχιστα ποσά.

Επισήμανση 2: Με βάση τα παραπάνω, όπως βλέπουμε και στο παράδειγμα, βασική αρχή στη λειτουργία των ζημιών είναι ότι με απόκρυψη ποσού φορολογητέας ύλης (τζίρου) στη χρήση που προέκυψε η ζημιά ή έστω και σε μία επόμενη από τις περαιούμενες χρήσεις, δεν μπορεί να μεταφερθεί ακάλυπτο ποσό ζημιάς στα επόμενα έτη (π.χ. από τη χρήση 2006 που μπορεί να είναι η τελευταία περαιούμενη, στη χρήση 2007).Το παράδειγμα περαίωσης του πίνακα με κέρδη, ζημιές αλλά και φορολογική «αταξία»

Το παράδειγμα αναφέρεται σε Α.Ε. Στη χρήση 2005, παραβάσεις του ΚΒΣ αποκάλυψαν απόκρυψη τζίρου ύψους 50.000 ευρώ (5% επί του τζίρου). Εμπορεύεται είδη με ΜΣΚΚ 15%. Ετσι τα εξωλογιστικά κέρδη υπολογίζονται με 10,5% (μείωση 30%).

Στη χρήση 2003, η ζημιά 50.000 ευρώ συμψηφίζεται με τις «λογιστικές διαφορές» 20.000 ευρώ και το ακάλυπτο ποσό 30.000 ευρώ μεταφέρεται στη χρήση 2004, η οποία και αυτή ως ζημιογόνος έχει ακάλυπτη ζημιά 150.000 ευρώ, οπότε τα δύο ποσά συναθροίζονται και η μεταφερόμενη συνολική ακάλυπτη ζημιά είναι 180.000 ευρώ. Αυτή θα μπορούσε να συμψηφισθεί στη χρήση 2005 με κέρδη αυτής. Ομως, η χρήση 2005 βαρύνεται με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη (50.000 ευρώ) και συνεπώς η ζημιά αυτή χάνεται, καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει πιο πέρα στη χρήση 2006 και κατά προέκταση στις επόμενες, λόγω αυτής της φορολογικής «αταξίας».

Ετσι στις ζημιογόνες χρήσεις 2003 και 2004, η φορολογητέα βάση είναι -30.000 ευρώ και -150.000 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή αρνητικές φορολογητέες βάσεις, καθώς τα ποσά των ζημιών τους δεν καλύφθηκαν από τα αντίστοιχα ποσά των «λογιστικών διαφορών» και συνεπώς για την περαίωση πρέπει να επιβληθούν τα ελάχιστα ποσά 2.000 ευρώ (ήτοι ακαθάριστα έσοδα x 2‰). Αντίθετα στη χρήση 2005, έχουμε φόρο 18.375 ευρώ (ήτοι 61.250 x 30%, προσαυξημένος συντελεστής), ενώ στη χρήση 2006, έχουμε φόρο 5.000 ευρώ (ήτοι 25.000 x 20% κανονικός συντελεστής).

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΜΕ ΚΕΡΔΗ – ΖΗΜΙΕΣ – “ΑΤΑΞΙΕΣ”
  Χρήση 2003 Χρήση 2004 Χρήση 2005 Χρήση 2006
Ακαθάριστα έσοδα 1.000.000 1.000.000 1.000.000 1.000.000
Αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη - - 50.000 -
Δηλωθέντα (κέρδη/ζημιές χρήσης) -50.000 -170.000 70.000 100.000
Εξωλογιστικά κέρδη 105.000 105.000 110.250 105.000
Λογιστικές διαφορές 20.000 20.000 21.000 20.000
Ζημιές χρήσης -50.000 -170.000 - -
Υπολοιπο Λογιστικών διαφορών -30.000 -150.000 21.000 20.000
Ακάλυπτη ζημιά χρήσης -30.000 -150.000 - -
Μεταφερόμενη ακάλυπτη ζημιά -30.000 -180.000 - -
Διαφορά εξωλογιστικών μείον λογιστικών κερδών - - 40.250 5.000
Φορολογητέα βάση -30.000 -150.000 61.250 25.000
Φόρος εισοδήματος περαίωσης 2.000 2.000 18.375 5.000

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης