ΙΚΑ Αρ.Πρ. Δ61/06.01.2008

Διμερής Συμφωνία κοινωνικής ασφάλειας Ελλάδας - Η.Π.Α Καταβολή συμπληρώματος μέχρι το Κ.Ο. σύνταξης για το 2008, στους συνταξιούχους του Ιδρύματος που παίρνουν σύνταξη απο Η.Π.Α και διαμένουν στην Ελλάδα.



Σχόλια:


6 Ιαν 2008

Taxheaven.gr
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αθήνα 06/01/2008
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΜΕΡΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Αρ.Πρ. Δ61
Ταχ.Δ/νση Αγίου Κων/νου 8 - 10241 - ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Μ.Αφένδρα Προς
Αρ.τηλ. 2106756317
Αρ.ΦΑΞ 2106744824


ΘΕΜΑ: Διμερής Συμφωνία κοινωνικής ασφάλειας Ελλάδας - Η.Π.Α Καταβολή συμπληρώματος μέχρι το Κ.Ο. σύνταξης για το 2008, στους συνταξιούχους του Ιδρύματος που παίρνουν σύνταξη απο Η.Π.Α και διαμένουν στην Ελλάδα.

Σχετικό: Η 28/94 εγκύκλιος μας

Αναφορικά με το ανωτέρω έγγραφο μας , σας υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος κάθε χρόνου γίνεται συνυπολογισμός του ποσού συμπληρώματος που θα χορηγείται στους συνταξιούχους του Ι.Κ.Α που διαμένουν στην Ελλάδα και λαμβάνουν σύνταξη από Η.Π.Α εφόσον το συνολικο ποσό των συντάξεων που καταβάλλονται και από τα δύο Κράτη είναι μικρότερο του κατωτάτου ορίου της ελληνικής σύνταξης (αρ.7 & 8 της Συμφωνίας).

Για τον σκοπό αυτό λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό της σύνταξης που εισέπραξε ο ενδιαφερόμενος κατά το προηγούμενο έτος , όπως προκύπτει από μηχανογραφημένο έντυπο που διαβιβάζει ο αρμόδιος Φορέας S.S.A. στο τέλος κάθε έτους , προσαυξημένο κατά το ποσοστό της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που θα ισχύει στις

Η.Π.Α. για το επόμενο έτος.

Το ποσοστό λοιπόν της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που θα ισχύει στις Η.Π.Α. κατά το έτος 2008 ανέρχεται σε 2,3%

Υπενθυμίζουμε, επίσης ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις Η.Π.Α.. χορηγούνται κάθε Δεκέμβριο, δώρα δε εορτών και επίδομα αδείας δεν προβλέπονται.

Κοινοποίηση:
1. Ο.Γ.Α.
2. Ο.Α.Ε.Ε
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΙΕΚ/ΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΕΛΛΑΣ
ΡΟΥΜΠΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Taxheaven.gr