ΠΟΛ.1169/25.7.1990

Εκπαίδευση χρηστών φ.τ.μ., ποιότητα υπηρεσιών σέρβις



Σχόλια:


25 Ιούλ 1990

Taxheaven.gr
ΠΟΛ. 1169/25.7.90  Εκπαίδευση χρηστών φ.τ.μ., ποιότητα υπηρεσιών σέρβις

1055810/525/0015/Πολ. 1169/25.7.90

Κύριοι,

Σε συνέχεια του εγγράφου μας 1053369/492/16.7.90, με το οποίο επισημάνθηκαν ορισμένες από τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από το νόμο και τις σχετικές με την εφαρμογή του μέτρου των φ.τ.μ. υπουργικές αποφάσεις και τονίστηκε η ανάγκη της πλήρους συμμόρφωσής σας στις υποχρεώσεις αυτές, σας γνωρίζουμε ότι στην υπηρεσία μας υποβάλλονται συχνά παράπονα και διαμαρτυρίες από επιτηδευματίες αγοραστές φ.τ.μ., για ελλιπή εκπαίδευσή τους στη λειτουργία των μηχανών, ελλιπή πληροφόρηση στην αντιμετώπιση απλών προβλημάτων που παρουσιάζονται, για τη μη παράδοση των βιβλιαρίων συντήρησης και οδηγιών χρήσεως και κυρίως για την κακή ποιότητα των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και σέρβις των μηχανών. Τα περιστατικά αυτά, δυστυχώς, εμφανίζονται αυξημένα τον τελευταίο καιρό.

Εφιστώντας και πάλι την προσοχή σας, για αποφυγή των πιο πάνω παραλείψεων που παρατηρούνται, και επισημαίνοντας τη σημασία της άρτιας οργάνωσης τεχνικής υποστήριξης των μηχανών που διαθέτετε στην αγορά, καθώς και της επιλογής των συνεργατών σας (αντιπροσώπων - ντήλερς), παρακαλούμε να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πελατών σας, ώστε να μη βρεθούμε στην ανάγκη να καταφύγουμε στον καταλογισμό ευθυνών, σύμφωνα με το νόμο, κάτι που θα πράξουμε αν εξακολουθήσουν τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες από επιτηδευματίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η 1η Αυγούστου 1990, που έχει οριστεί ως ημερομηνία έναρξης της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης φορολογικών ταμειακών μηχανών από τις παρακάτω κατηγορίες επιτηδευματιών δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μετατεθεί, η δε σταδιακή εφαρμογή του μέτρου για το 1990 θα γίνει όπως ακριβώς ορίζεται από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Οι κατηγορίες των επιτηδευματιών που έχουν υποχρέωση να προμηθευτούν φ.τ.μ. από την 1η Αυγούστου 1990 και οι περιοχές στις οποίες ασκούν τη δραστηριότητά τους είναι οι ακόλουθες:

- Οι επιτηδευματίες που έχουν ως αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση κέντρου διασκέδασης καθώς και την πώληση ανταλλακτικών αυτοκινήτων λιανικώς ή κυρίως λιανικώς και ασκούν τη δραστηριότητά τους στους νομούς: Ηρακλείου, Λασηθίου, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λάρισας, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Δωδεκανήσου και Ζακύνθου και στα νησιά Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Ίο.

- Οι επιτηδευματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους στους παραπάνω νομούς και στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και έχουν ως αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση εστιατορίου, ταβέρνας, μπαρ, καφέ-μπαρ, σνακ-μπαρ, καφετερίας, πιτσαρίας, ζαχαροπλαστείου και γενικά καταστήματος στο οποίο διατίθεται οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού, με εξαίρεση τα παραδοσιακά καφενεία (26.7.1990).

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 71 ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι οι Κεντρικές Υπηρεσίες του προμηθεύονται -άμεσα- 71 μικροϋπολογιστές (μαζί με το απαραίτητο λογισμικό).

Η προμήθεια εντάσσεται στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Υπουργείου και βελτίωσης της λειτουργίας του και σκοπεύει:

* στην κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών για επεξεργασία στοιχείων,

* στη μηχανογράφηση των διαδικασιών για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας,

* στην άσκηση ελέγχου σε κεντρικό επίπεδο για την πάταξη της φοροδιαφυγής,

* στην εκπαίδευση των φοροτεχνικών και των άλλων υπαλλήλων του Υπουργείου στη χρήση των υπολογιστών,

* στη στατιστική επεξεργασία δημοσιονομικών δεδομένων,

* στην καλύτερη γραμματειακή υποστήριξη των Υπηρεσιών.

Τον συντονισμό όλου του έργου εκσυγχρονισμού των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπ. Οικονομικών έχει αναλάβει το ΚΕ.ΠΥ.Ο., που με το εξειδικευμένο προσωπικό του θα παρέχει συνεχή και πλήρη υποστήριξη στους χρήστες, σε θέματα εκπαίδευσης και καλύτερης λειτουργίας των εφαρμογών (25.7.1990).

 


Taxheaven.gr