Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις


Δημοσιεύθηκε στις : [ 16-07-2020 ]
Κατηγορία: Λοιπά

Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου
Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις



ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις»
Α. ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Στο πλαίσιο του ν. 4442/2016, «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» (Α' 230), με τις διατάξεις του οποίου ρυθμίζεται με ενιαίο και συνεκτικό τρόπο η αδειοδότηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται σε ορισμένο χώρο και προκαλούν δυνητικά κινδύνους από την εγκατάσταση και λειτουργία τους, εξετάσθηκαν ως προς την απλοποίηση της αδειοδότησής τους ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα του νόμου αυτού.

Με τις διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου απλουστεύονται οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας εντατικής και ημι-εντατικής μορφής, κτηνιατρείων, κτηνιατρικών κλινικών, εκτροφείων ζώων συντροφιάς και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιτυγχάνεται η αναμόρφωση του πλαισίου άσκησης των ανωτέρω οικονομικών δραστηριοτήτων προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής απλοποίησης και του ανασχεδιασμού των διαδικασιών που απαιτούνται για τη λειτουργία τους, με στόχο τη διευκόλυνση της άσκησής τους από τους ενδιαφερόμενους, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του αγροτικού τομέα και, επακόλουθα, την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, οικονομίας και ανάπτυξης.

Η απλούστευση επιτυγχάνεται με τις προτεινόμενες διατάξεις κυρίως μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και των διοικητικών βαρών, μέσω του σαφούς καθορισμού, τόσο των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση των εγκρίσεων ίδρυσης και λειτουργίας ή εκείνων που πρέπει να συγκεντρωθούν πριν από την υποβολή των γνωστοποιήσεων ίδρυσης και λειτουργίας, όσο και της διαδικασίας έγκρισης και γνωστοποίησης, με την πρόβλεψη σε ορισμένες περιπτώσεις της σιωπηρής έγκρισης αιτημάτων των ενδιαφερομένων, εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία απάντησης, με τον καθορισμό προθεσμίας εντός της οποίας η Διοίκηση οφείλει να προβεί στην έκδοση των αποφάσεων έγκρισης ίδρυσης, καθώς και μέσω της μείωσης των αναγκαίων πράξεων της διοίκησης και με την πρόβλεψη της υποχρέωσης υποβολής γνωστοποίησης, χωρίς την έκδοση ατομικής διοικητικής πράξης, για την ίδρυση ή και τη λειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, προβλέπεται η υποχρέωση έγκρισης για την ίδρυση και λειτουργία ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων, στις περιπτώσεις που η ανάγκη προστασίας συγκεκριμένου δημοσίου συμφέροντος επιβάλλει την προηγουμένη έκδοση ατομικής διοικητικής πράξης, ρυθμίζονται θέματα ενημέρωσης των εποπτικών αρχών για την έναρξη λειτουργίας των δραστηριοτήτων, προκειμένου αυτές να ασκήσουν τα ελεγκτικά τους καθήκοντα και, τέλος, προβλέπονται αναλογικές κυρώσεις για την έλλειψη ενημέρωσης ή την ανακριβή ενημέρωση της Διοίκησης περί της έναρξης λειτουργίας της επιχείρησης ή την έλλειψη υποχρεωτικής προηγούμενης έγκρισης, καθώς και διατάξεις για την ομαλή μετάβαση από το προϊσχύον στο νέο νομικό πλαίσιο.

Επισημαίνεται ότι για τις οικονομικές δραστηριότητες που έχουν υπαχθεί στο σχέδιο νόμου, δεν απαλλάσσεται ο ενδιαφερόμενος από την υποχρέωση για την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων που διέπουν κατά τα λοιπά την άσκηση της δραστηριότητας, σε περίπτωση δε παράβασης των διατάξεων αυτών επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στις οικείες διατάξεις.

Με το δεύτερο Κεφάλαιο του σχεδίου νόμου, ρυθμίζονται θέματα του ΥΠΑΑΤ που έχουν άμεση προτεραιότητα και υιοθετούνται επείγουσες διατάξεις που έχουν εισηγηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο τρίτο Κεφάλαιο του σχεδίου νόμου περιλαμβάνονται τελικές, μεταβατικές και καταργούμενες διατάξεις, καθώς και η έναρξη ισχύος του προτεινόμενου σχεδίου νόμου. Τέλος, ως προς τα νομοτεχνικά θέματα, σημειώνεται ότι όπου στις διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου γίνεται παραπομπή σε διατάξεις άλλου νόμου ή κανονιστικής πράξης, πρόκειται για γνήσια παραπομπή, δηλαδή η παραπομπή γίνεται στις διατάξεις αυτές, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Β. ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
Επί του άρθρου 1

Στο πλαίσιο του ν. 4442/2016, στις οικονομικές δραστηριότητες που πρέπει να εξετασθούν ως προς την απλοποίηση της αδειοδότησής τους, περιλαμβάνονται κατά κωδικό αριθμό δραστηριότητας (κωδικό NACE) η θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια (03.2.1) και η υδατοκαλλιέργεια γλυκών υδάτων (03.2.2), σύμφωνα με την υπ' αρ. 83/2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής «Απλοποίηση αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων» (Β' 2231).

Με βάση τα ανωτέρω, με την υπ' αρ. 139706/21.12.2018 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΑΔΑ 7ΣΣΨ465ΧΙ8-ΨΒ1), συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, η οποία διαμόρφωσε προτάσεις για την απλούστευση της αδειοδότησης στους τομείς της κτηνοτροφίας, της δασοκομίας, της κτηνιατρικής και των υδατοκαλλιεργειών (παραδοτέο Β).

Οι προτάσεις για τη δραστηριότητα των υδατοκαλλιεργειών διαμορφώθηκαν έχοντας υπόψη τις εξής παρατηρήσεις - παραμέτρους:

α) Οι διαδικασίες αδειοδότησης υδατοκαλλιεργητικής δραστηριότητας περιγράφονται στον ν. 4282/2014 «Ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών και άλλες διατάξεις» (Α' 182), που αποτελεί νόμο πλαίσιο.

β) Η συγκεκριμένη δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα της άσκησής της συχνά σε κοινής χρήσης/δημόσιο (υδάτινο ή χερσαίο) χώρο, με αποτέλεσμα να προϋποθέτει την πρόβλεψη προϋποθέσεων για την παραχώρηση του εν λόγω χώρου και την υπογραφή σύμβασης μίσθωσής του μεταξύ κράτους και ιδιώτη.

γ) Με βάση τις διατάξεις του ν. 4282/2014, η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγείται κατά το στάδιο ίδρυσης, δηλαδή πριν από την κατασκευή της μονάδας και δεν προβλέπεται ξεχωριστό στάδιο αδειοδότησης μετά από την κατασκευή της μονάδας ενόψει της έναρξης λειτουργίας (στάδιο λειτουργίας), παρά μόνο διαδικασία χορήγησης κωδικού αριθμού για την τήρηση των κτηνιατρικών υγειονομικών όρων για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας, πριν από την τοποθέτηση του ζωικού κεφαλαίου.

Στην πρόταση της ομάδας εργασίας περιλαμβάνεται η κατάργηση της αδείας ίδρυσης και λειτουργίας και η αντικατάσταση αυτής από: α) έγκριση ίδρυσης ή β) γνωστοποίηση ίδρυσης, αν πρόκειται για μονάδες υδατοκαλλιέργειας γλυκού νερού σε ιδιωτική μη δασική χερσαία έκταση, εκτός περιοχών του δικτύου NATURA 2000, υπαγόμενες στην κατηγορία Β' του ν. 4014/2011 (Α' 209).

Ταυτόχρονα, η πρόταση της ομάδας εργασίας περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση της γνωστοποίησης λειτουργίας για κάθε είδος μονάδας υδατοκαλλιέργειας, η οποία θα εξασφαλίσει: α) την εναρμόνιση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου με τις διατάξεις του ν. 4442/2016 και τη διαδικασία που ακολουθείται σε πολλές άλλες οικονομικές δραστηριότητες και β) την ενημέρωση όλων των συναρμόδιων αρχών σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας ιδίως για τους ελέγχους της δραστηριότητας.

Επισημαίνεται ότι για τη διαμόρφωση της πρότασης, στο σκέλος που αφορά στην κτηνιατρική νομοθεσία για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας (π.δ. 28/2009, Α' 46) και ειδικότερα στις υγειονομικές απαιτήσεις για την ίδρυση και λειτουργία των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, λήφθηκαν υπόψη και οι διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 429/2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΕ L 084 της 31.3.2016), ο οποίος τίθεται σε ισχύ τον Απρίλιο του 2021 καταργώντας το υφιστάμενο θεσμικό ενωσιακό πλαίσιο (Οδηγία 2006/88/ΕΚ του Συμβουλίου (ΕΕ L 328, 24.11.2006), που ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με το π.δ. 28/2009.

Κατόπιν των ανωτέρω και με βάση το παραδοτέο της ομάδας εργασίας, συντάχθηκε το προτεινόμενο σχέδιο τροποποίησης του ν. 4442/2016, με την προσθήκη ειδικού Κεφαλαίου ΙΕ' (άρθρα 84 έως 88) που αφορά στην απλούστευση του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιεργειών εντατικής και ημιεντατικής μορφής και ανάλογη σχετική τροποποίηση διατάξεων του ν. 4282/2014.

Ειδικότερα, στις προτεινόμενες διατάξεις του Κεφαλαίου ΙΕ' προβλέπονται τα ακόλουθα: Με το προτεινόμενο άρθρο 84 του ν. 4442/2016 καθορίζονται οι δραστηριότητες υδατοκαλλιέργειας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του προτεινόμενου Κεφαλαίου ΙΕ' με αναφορά συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ).

Με το προτεινόμενο άρθρο 85:

α) τίθεται το νέο πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, το οποίο περιλαμβάνει την έγκριση ίδρυσης ή τη γνωστοποίηση ίδρυσης, κατά περίπτωση, και τη γνωστοποίηση λειτουργίας των μονάδων και

β) καθορίζεται η αρμόδια αρχή για την παραλαβή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης και την εισήγηση για τη χορήγησή της ή για την παραλαβή και κοινοποίηση της γνωστοποίησης ίδρυσης των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, κατά περίπτωση, καθώς και για την παραλαβή και κοινοποίηση της γνωστοποίησης λειτουργίας.

Με το προτεινόμενο άρθρο 86 επέρχονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις του ν. 4282/2014, προκειμένου να ρυθμισθούν τα επιμέρους θέματα εφαρμογής του νέου πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων υδατοκαλλιέργειας. Συγκεκριμένα, με το προτεινόμενο άρθρο τροποποιούνται διατάξεις των άρθρων 1, 20, 21, 22, 23, 25 και 27 του ν. 4282/2014 και προστίθεται σε αυτόν άρθρο 22A σχετικά με τη γνωστοποίηση λειτουργίας των μονάδων. Ως προς τις επιδιωκόμενες τροποποιήσεις, επισημαίνεται ότι: α) Όπου στις διατάξεις του ν. 4282/2014 που τροποποιούνται γίνεται αναφορά στην κείμενη κτηνιατρική νομοθεσία για την τήρηση των κτηνιατρικών υγειονομικών όρων για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας, νοείται ως αναφορά στην παρ. 1 του άρθρου 5 του π.δ. 28/2009.

β) Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής στοιχείου της γνωστοποίησης λειτουργίας, ο φορέας της μονάδας υδατοκαλλιέργειας υποχρεούται σε γνωστοποίηση της μεταβολής. Αν η μεταβολή αυτή που επιδιώκεται προϋποθέτει επικαιροποίηση ή έκδοση νέων εγκρίσεων -αδειών εκ των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ο φορέας οφείλει να εφοδιασθεί με τις νέες εγκρίσεις - άδειες πριν από τη γνωστοποίηση της μεταβολής.

Με το προτεινόμενο άρθρο 87 προβλέπονται εξουσιοδοτικές διατάξεις για την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων για τη ρύθμιση: α) ειδικότερων, τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων σχετικά με τη γνωστοποίηση ίδρυσης, τη γνωστοποίηση λειτουργίας και τις κυρώσεις του προτεινόμενου Κεφαλαίου ΙΕ' και β) ειδικότερων ζητημάτων που αφορούν στα παράβολα για την έγκριση ίδρυσης ή τη γνωστοποίηση ίδρυσης μονάδων υδατοκαλλιέργειας.

Επισημαίνεται ότι κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι εξουσιοδοτικές διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 4282/2014.
Επί του άρθρου 2

Με το προτεινόμενο άρθρο προστίθεται Κεφάλαιο ΙΣΤ' (άρθρα 89 έως 95) στο ν. 4442/2016 που αφορά στην απλούστευση του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικών κλινικών και κτηνιατρείων που περιλαμβάνονται στον ΚΑΔ 75.00, «Κτηνιατρικές Δραστηριότητες», και προτείνεται ανάλογη τροποποίηση διατάξεων του ν. 604/1977 (Α' 163).

Οι προτεινόμενες διατάξεις για τις ανωτέρω κτηνιατρικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν έχοντας υπόψη τις εξής παραμέτρους:

α) Οι διαδικασίες αδειοδότησης κτηνιατρικών κλινικών και κτηνιατρείων περιγράφονται στον ν. 604/1977 και στις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του.

β) Η λειτουργία κτηνιατρικών κλινικών και κτηνιατρείων υπάγεται σε καθεστώς έγκρισης, μετά από σχετική εκτίμηση του κινδύνου σχετικά με τη δημόσια υγεία και λαμβάνοντας υπόψη την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία.

Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΙΣΤ' εισάγεται υποχρεωτική εξέταση του αιτήματος έγκρισης εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των πενήντα ημερών, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, επέρχονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις στον ν. 604/1977, αίρεται η υπαγωγή της διαδικασίας μεταβίβασης κτηνιατρικής κλινικής ή κτηνιατρείου σε διαδικασία έγκρισης, προβλέπεται η ενδοϋπηρεσιακή ενημέρωση των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών σε περίπτωση μεταφοράς κτηνιατρικής κλινικής ή κτηνιατρείου, αντί της υποχρέωσης ενημέρωσης από τον διοικητικό υπεύθυνο της επιχείρησης και, τέλος, θεσπίζεται εξουσιοδοτική διάταξη για την έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη ρύθμιση λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις της παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 604/1977, που επιβάλλονται σε περίπτωση λειτουργίας των ανωτέρω επιχειρήσεων χωρίς την απαιτούμενη έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας.

Τέλος, με το άρθρο 92 προβλέπεται για την έγκριση ίδρυσης κτηνιατρικών κλινικών και για την έγκριση λειτουργίας κτηνιατρείων η καταβολή άπαξ παραβόλου του ελάχιστου δυνατού ύψους, εκ του οποίου ποσοστό 80% εισπράττεται υπέρ των ΟΤΑ, ώστε να υποστηριχθεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης των εγκρίσεων και των συναφών ενεργειών που θα διεκπεραιώνονται μέσω αυτών και επιπλέον καθορίζονται οι διατάξεις που καταργούνται από την έναρξη ισχύος του προτεινόμενου Κεφαλαίου ΙΣΤ'.
Επί του άρθρου 3

Με το προτεινόμενο άρθρο προστίθεται Κεφάλαιο ΙΖ' (άρθρα 96 έως 101) που αφορά στην απλούστευση του πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των δραστηριοτήτων αναπαραγωγής, εκτροφής και εμπορίας ζώων συντροφιάς με ΚΑΔ 01.49.12.04, «Εκτροφή ωδικών πτηνών», και 01.49.19.03, «Εκτροφή Σκύλων, Γατών και λοιπών Ζώων Συντροφιάς». Η λειτουργία των ανωτέρω δραστηριοτήτων υπάγεται σε καθεστώς έγκρισης, μετά από σχετική εκτίμηση του κινδύνου σχετικά με τη δημόσια υγεία και λαμβάνοντας υπόψη την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία.

Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΙΖ' εισάγεται υποχρεωτική εξέταση του αιτήματος έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των πενήντα ημερών, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές και προβλέπεται για την έγκριση ίδρυσης εκτροφείων ζώων συντροφιάς η καταβολή άπαξ παραβόλου του ελάχιστου δυνατού ύψους, εκ του οποίου ποσοστό 80% εισπράττεται υπέρ των ΟΤΑ, ώστε να υποστηριχθεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης των εγκρίσεων και των συναφών ενεργειών που θα διεκπεραιώνονται μέσω αυτών, ενώ, τέλος, ορίζονται και διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση λειτουργίας των ανωτέρω επιχειρήσεων χωρίς την απαιτούμενη έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας.
Επί του άρθρου 4

Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στις οικονομικές δραστηριότητες του Παραρτήματος του ν. 4442/2016, με τον οποίο ορίζεται το πλαίσιο για την αδειοδότηση διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Σε εφαρμογή του ανωτέρω ν. 4442/2016, με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται η υπαγωγή της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε καθεστώς έγκρισης ή γνωστοποίησης και επέρχονται οι αναγκαίες τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4056/2012, «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις», (Α'52), έτσι ώστε η διαδικασία αδειοδότησης να προσαρμοστεί στο πλαίσιο αδειοδότησης που ορίζεται στον ν. 4442/2016.

Ειδικότερα, με προτεινόμενες διατάξεις ρυθμίζονται τα εξής:

α) Ορίζονται συγκεκριμένες κατηγορίες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της νέας διαδικασίας αδειοδότησης.

β) Θεσπίζονται το στάδιο της ίδρυσης και το στάδιο της λειτουργίας για τις νέες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Η ίδρυση όλων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του προτεινόμενου Κεφαλαίου ΙΗ', ανεξαρτήτως δυναμικότητας, υπάγεται σε διαδικασία έγκρισης. Η λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που, με βάση την περιβαλλοντική νομοθεσία, κατατάσσονται στις υποκατηγορίες Α1 και Α2 (μεγάλης δυναμικότητας) υπάγεται σε διαδικασία έγκρισης. Η λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που με βάση την περιβαλλοντική νομοθεσία, κατατάσσονται στην κατηγορία Β ή κάτω των ορίων της κατηγορίας αυτής (μεσαίας ή μικρής δυναμικότητας), υπάγεται σε διαδικασία γνωστοποίησης.

γ) Ορίζεται ως αρμόδια αρχή για την έγκριση ίδρυσης και για την έγκριση λειτουργίας ή την παραλαβή της γνωστοποίησης λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας (ΔΑΟΚ), εντός των ορίων της οποίας πρόκειται να εγκατασταθεί η κτηνοτροφική εγκατάσταση.

δ) Ορίζεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της γνωστοποίησης λειτουργίας.

ε) Το άρθρο 6 του ν. 4056/2012 αντικαθίσταται από τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ στα οποία ορίζονται αναλυτικά η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της έγκρισης ίδρυσης και την, κατά περίπτωση, έκδοση της έγκρισης λειτουργίας ή την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας.

στ) Τροποποιείται το άρθρο 10 του ν. 4056/2012, προκειμένου να προβλεφθούν κυρώσεις σε περίπτωση παράλειψης γνωστοποίησης μεταβολής στοιχείων της γνωστοποίησης λειτουργίας ή παροχής αναληθών στοιχείων κατά την αρχική γνωστοποίηση λειτουργίας ή τη μεταβολή της και σε περίπτωση λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης χωρίς έγκριση ίδρυσης ή/και έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας.

ζ) Καταργείται το άρθρο 11 του ν. 4056/2012, στο οποίο προβλεπόταν η δυνατότητα υποβολής ειδικής διοικητικής ένστασης από τον φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης που εξεταζόταν από επιτροπή ενστάσεων και επιπλέον ορίζεται στις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 4056/2012 ότι ειδικές διοικητικές ενστάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του άρθρου 11, όπως αυτό ίσχυε πριν από την κατάργησή του και δεν έχουν εξεταστεί από την επιτροπή ενστάσεων του ως άνω άρθρου 11, εξετάζονται ως αιτήσεις θεραπείας του άρθρου 24 του ν. 2690/1999.

η) Για την ομαλή μετάβαση από το προϊσχύον νομικό πλαίσιο στο νέο, τροποποιείται το άρθρο 14 του ν. 4056/2012 που περιλαμβάνει μεταβατικές διατάξεις, προκειμένου να ορισθεί ότι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας ή άδεια εγκατάστασης κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, υποχρεούνται μέχρι τις 31.12.2022 να λάβουν έγκριση ίδρυσης και έγκριση λειτουργίας ή να λάβουν έγκριση ίδρυσης και να προβούν σε γνωστοποίηση λειτουργίας, κατά περίπτωση. Μέχρι τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης που τυχόν έχουν εκδοθεί και αυτές ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η έγκριση λειτουργίας ή ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης προβεί σε γνωστοποίηση λειτουργίας.

Επιπλέον, με προσθήκη νέων μεταβατικών διατάξεων ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την ισχύ των αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί, καθώς και με τη διαχείριση των αιτημάτων για αδειοδότηση που βρίσκονται σε εκκρεμότητα κατά την έναρξη ισχύος της νέας διαδικασίας αδειοδότησης.

θ) Τέλος, προβλέπεται εξουσιοδοτική διάταξη για την έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη ρύθμιση ειδικότερων τεχνικών θεμάτων, σχετικά με τη διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Επί του άρθρου 5

Με το προτεινόμενο άρθρο: α) Αντικαθίσταται το άρθρο 1 του ν. 1300/1982 «Μέτρα για πρόληψη και καταστολή ζωοκλοπής και ζωοκτονίας» (Α' 129), έτσι ώστε να περιληφθούν ως αντικείμενα των ήδη προβλεπομένων αδικημάτων της ζωοκλοπής και της ζωοκτονίας και οι ιχθύες, τα μαλάκια, τα καρκινοειδή και άλλοι υδρόβιοι οργανισμοί που εκτρέφονται ή αναπτύσσονται σε πάσης φύσεως εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας, σε καθορισμένους υδάτινους χώρους και χερσαίες εκτάσεις, η εκμετάλλευση των οποίων ανήκει ή έχει νομίμως παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Τούτο είναι απολύτως απαραίτητο καθ' όσον, με την αλματώδη ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, παρατηρείται σωρεία περιστατικών κλοπής σημαντικών ποσοτήτων ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών από υδατοκαλλιέργειες ή πρόκληση μεγάλων φθορών σε αυτές και στα εκτρεφόμενα αλιεύματα από τους δράστες των κλοπών, γεγονότα όμως που δεν αντιμετωπίζονται ως ζωοκλοπές ή ζωοκτονίες λόγω κενού στις διατάξεις αυτές, αλλά μόνον ως παράνομη αλιεία του άρθρου 17 του Αλιευτικού Κώδικα (ν.δ. 420/1970, Α' 27), με αποτέλεσμα η σύγχρονη και διαδεδομένη αυτή μορφή εγκληματικότητας (κλοπή ιχθύων κ.λπ.) να μην τιμωρείται όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις περί ζωοκλοπής, πράγμα που ενθαρρύνει τη διάπραξη τέτοιων αδικημάτων. Ταυτόχρονα, προσαρμόζεται όλο το πλαίσιο ποινών της προϋφισταμένης διατάξεως στις επιταγές του νέου Ποινικού Κώδικα.

β) Αντικαθίστανται τα άρθρα 2 έως και 5 του ν. 1300/1982, προκειμένου οι υφιστάμενες διατάξεις που αφορούν αφενός στο αδίκημα της αποδοχής προϊόντων ζωοκλοπής ή ζωοκτονίας, αφετέρου οι επιβαρυντικές περιστάσεις, παρεπόμενες ποινές, κατασχέσεις και δημεύσεις εγκληματικών μέσων κ.λπ., να προσαρμοσθούν στις διατάξεις της παρ. 1 του ν. 1300/1982 περί ζωοκλοπής και ζωοκτονίας που τροποποιείται ως άνω, ώστε να καλύπτουν και τις περιπτώσεις κλοπής ιχθύων, μαλακίων, καρκινοειδών ή και άλλων υδρόβιων οργανισμών και, ταυτόχρονα, να προσαρμοστούν, όσον αφορά στο πλαίσιο ποινών, στις επιταγές του νέου Ποινικού Κώδικα.
Επί του άρθρου 6

Με την παρ. 1 του προτεινόμενου άρθρου, αντικαθίσταται το πρώτο εδάφιο της περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 100 του ν. 3852/2010 (Α' 87), όπως η παράγραφος αυτή αρχικά είχε αντικατασταθεί με την παρ. 9 του άρθρου 8 του ν. 4071/2012 (Α' 85) και τροποποιηθεί με το άρθρο 74 του ν. 4483/2017 (Α' 107) και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 179 του ν. 4555/2018 (Α' 133) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 96 του ν. 4604/2019 (Α' 50), προκειμένου οι Ο.Τ.Α. και οι επιχειρήσεις τους να μπορούν να συμβάλλονται, στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας, και με τον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος αποτελεί τον θεσμοθετημένο επιστημονικό φορέα της χώρας για την ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής - διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα. Ο ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ διαθέτει τη σχετική διαχειριστική επάρκεια, τεχνογνωσία, εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό και είναι σε θέση να αναλαμβάνει την υλοποίηση προγραμμάτων/έργων και μελετών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συμβάλλοντας κατά τρόπο καίριο και ουσιαστικό στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ μπορεί να υποστηρίξει τους ΟΤΑ στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, ενώ επιπλέον επισημαίνεται ότι στη μέχρι σήμερα δράση του έχει πολλές φορές συνεργασθεί με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, γεγονός που βεβαιώνει τον προσανατολισμό του στον ρόλο υποστήριξης της αυτοδιοίκησης σε όλο το εύρος των θεμάτων που την αφορούν.

Περαιτέρω, με την προτεινόμενη διάταξη διευρύνονται τα αναπτυξιακά εργαλεία, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχονται νέες θεσμικές δυνατότητες συμπράξεων, προκειμένου αυτοί να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες. Με την παρ. 2 του προτεινόμενου άρθρου, τροποποιείται η περ. γ' της παρ. Γ του άρθρου 13α του ν. 4310/2014 (Α' 258), προκειμένου να αρθούν οι ερμηνευτικές ασάφειες ως προς την εφαρμογή του ν. 4310/2014 όσον αφορά στον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ. Περαιτέρω, καταργείται το τελευταίο εδάφιο της παρ. Γ του άρθρου 13α του ν. 4310/2014, όπως η παρ. Γ προστέθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 4521/2018, με σκοπό την εξομοίωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του ερευνητικού προσωπικού του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ με αυτά του συνολικού προσωπικού της ερευνητικής κοινότητας της χώρας.

Με την παρ. 3 του προτεινόμενου άρθρου, αντικαθίσταται η παρ. 5 του άρθρου 36 του ν. 4589/2019 (Α' 13). Ο ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ συνεστήθη με την υπ' αρ. 188763/10.10.2011 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β' 2284). Στον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Έρευνας αυτού, στον οποίο υπάγονται τα Ινστιτούτα Αγροτικής Έρευνας του ίδιου Οργανισμού, καταβάλλονται οι αποδοχές του Γενικού Διευθυντή, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. α' του άρθρου 134 του ν. 4472/2017 (Α' 74), κατ' εφαρμογή της ειδικής διάταξης για τον ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ της παρ. 5 του άρθρου 36 του ν. 4589/2019, ενώ δεν καταβάλλεται το επίδομα θέσης ευθύνης, καθώς εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκαν στον ν. 4589/2019 οι διατάξεις της περ. Δ' της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν. 4472/2017.

Η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να καταστεί δυνατή η χορήγηση στον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Έρευνας του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ επιδόματος θέσης ευθύνης που θα εξισώνεται με αυτό που προβλέπεται από το ειδικό μισθολόγιο για τους Διευθυντές Ερευνητικών Κέντρων και προτείνεται από τη Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ως ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος (σχετικό το υπ' αρ.2/82604/2016 ΔΕΠ/25.07.2018 έγγραφο του Γ.Λ.Κ.).

Με την παρ. 4 του προτεινόμενου άρθρου αντικαθίσταται η περ. μζ' της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 (Α' 309), όπως η περίπτωση αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 71 του ν. 4582/2018 (Α'208), προκειμένου να επεκταθεί η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης αυτής, δηλαδή της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και στο προσωπικό και στους προϊσταμένους του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ που ασκούν καθήκοντα ελεγκτικής μορφής στη Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση του προσωπικού με ελεγκτικά καθήκοντα σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα ως μέσο διασφάλισης της διαφάνειας και προληπτικής αποτροπής της διαφθοράς.

Ως προς την παρ. 5 σημειώνεται ότι περί τους 413 εργαζομένους με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου στο ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας», του οποίου ο ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ είναι καθολικός διάδοχος σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 66 του ν. 4002/2011 (Α' 180) και την υπ' αρ. 188763/11 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β' 2284), με αγωγές τους απευθυνόμενες στο Ειρηνοδικείο ζήτησαν να τους καταβληθεί αναδρομικά η ειδική παροχή του άρθρου 14 του ν. 3016/2002 (Α' 110), ανερχόμενη στο ποσό των εκατόν εβδομήντα πέντε (175) ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 1.1.2006 έως 1.5.2009. Κατ' αυτούς, η άνω παροχή είχε χορηγηθεί στο σύνολο σχεδόν των μονίμων υπαλλήλων καθώς και στο σύνολο των εργαζομένων με σχέσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο έκρινε ότι, κατά παράβαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3016/2002, των σχετικών κοινών υπουργικών αποφάσεων και των διατάξεων των άρθρων 4 παρ. 1 και 22 παρ. 1 του Συντάγματος, κακώς δεν κατεβλήθη η άνω παροχή και υποχρέωσε τον οργανισμό στην καταβολή ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) ευρώ με προσωρινώς καταβλητέο ποσό το ήμισυ του επιδικασθέντος. Ο οργανισμός σε συμμόρφωση προς τις άνω αποφάσεις κατέβαλε το προσωρινώς επιδικασθέν ποσό και άσκησε έφεση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το κατ' έφεση δικάσαν Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις αγωγές στο σύνολό τους ως νόμω και ουσία αβάσιμες αφού δέχθηκε ότι εσφαλμένα ερμηνεύθηκαν και εφαρμόσθηκαν οι ουσιαστικού δικαίου διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 του Συντάγματος, του άρθρου 14 του ν. 3016/2002 και του άρθρου 24 παρ. 2 του ν. 3205/2003 (Α' 297) και η παροχή του άρθρου 14 του ως άνω νόμου δεν συνιστούσε ευθεία και γενική αύξηση των αποδοχών όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, ΟΤΑ, ν.π.δ.δ., με μόνη προϋπόθεση την υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο της Διοίκησης, αλλά παρείχετο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, χωρίς να εξομοιώνεται με μισθό, ανεξάρτητα αν η παροχή χορηγήθηκε παράνομα σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων, διότι δεν μπορεί να θεμελιωθεί στη συνταγματική αρχή της ισότητας δικαίωμα των διοικουμένων και αντίστοιχη υποχρέωση της διοίκησης για την επέκταση μη νόμιμης δράσης της. Μετά από σωρεία απορριπτικών αποφάσεων έγιναν προσπάθειες από τον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ να επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, αλλά εμφανίσθηκε αντίδραση επιστροφής από τους εργαζόμενους λόγω αδυναμίας τους να επιστρέψουν το σύνολο αυτώ που είχαν ήδη ληφθεί. Το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε να διεκδικήσει την επιστροφή των μη νομίμως καταβληθέντων δικαστικώς.

Επειδή, όμως, η αντιδικία με τους εργαζόμενους πιθανόν να οδηγήσει σε οξύτητες και μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες, θα ήταν λογική και συμφέρουσα στις παρούσες συνθήκες η λύση της διαφοράς με νομοθετικό τρόπο και η είσπραξη των άνω ποσών συμβιβαστικά. Με άλλα λόγια, συμφέρον είναι να προβλεφθεί η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σε δόσεις ατόκως.
Επί του άρθρου 7

Με το προτεινόμενο άρθρο δημιουργείται δυνατότητα αξιοποιήσεως υφισταμένων νομίμως, σε ιδιόκτητες εκτάσεις, κτιρίων κατά χρήση σχετική με την αγροτική δραστηριότητα, όταν οι εκτάσεις επί των οποίων έχουν ανεγερθεί έχουν χαρακτηρισθεί ως γη υψηλής παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα την απαγόρευση κάθε άλλης χρήσης της πλην της γεωργικής εκμετάλλευσης. Η οικονομική κρίση που έπληξε τα τελευταία χρόνια μεταξύ άλλων και τον κλάδο των επιχειρήσεων, οδηγώντας πολλές από αυτές σε οριστική παύση της λειτουργίας τους και σε αχρησία τα υφιστάμενα κτίριά τους, που έχουν ανεγερθεί σε αγροτεμάχια χαρακτηρισμένα ως γη υψηλής παραγωγικότητας, καθιστά προδήλως αναγκαία την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση των υφισταμένων κτιρίων κατά χρήση σχετική με την αγροτική δραστηριότητα.
Επί του άρθρου 8

Με το προτεινόμενο άρθρο ρυθμίζεται η τακτοποίηση εκκρεμών δαπανών συνολικού ύψους 532.176 ευρώ των ετών 2012, 2017 και 2018 του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, το οποίο αποτελεί ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εξυπηρετεί οικονομικά τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου. Το Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας δεν διαθέτει δικούς του υπαλλήλους και εξυπηρετείται από τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αναλυτικότερα:

α) ΕΤΟΣ 2012. Δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας οικονομικού έτους 2020 συνολικού ύψους 40.775,64 ευρώ για την τακτοποίηση εκκρεμών δαπανών έτους 2012, που πραγματοποιήθηκαν από διάφορες Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε βάρος διαφόρων Κωδικών Αριθμών Εξόδων (ΚΑΕ), σε χρόνο προγενέστερο της έκδοσης των σχετικών αποφάσεων δέσμευσης πίστωσης, ως εξής:

-   Επιστροφές δικαιολογητικών παγίων προκαταβολών: 27.225,39€

-   Επιστροφές δικαιολογητικών για έκδοση τακτικών ενταλμάτων: 2.346,40€

-  Επιστροφές δικαιολογητικών παγίων προκαταβολών (σποροπαραγωγή): 11.203,85€ Σύνολο: 40.775,64€

Για τα ανωτέρω ποσά, που πληρώθηκαν μέσω της παγίας προκαταβολής έτους 2012, οι υπόλογοι των Υπηρεσιών απέστειλαν τα δικαιολογητικά και η όλη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.4.2013 [ημερομηνία έκδοσης συμψηφιστικών ενταλμάτων από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ)]. Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανωτέρω δαπάνες εκκρεμούν από το 2012 και για να μην επιβαρυνθούν οι υπόλογοι με δαπάνες οι οποίες έγιναν και πληρώθηκαν κανονικά με τα σχετικά παραστατικά, προτείνεται η ρύθμιση του ζητήματος αυτού.

β) ΕΤΗ 2017 και 2018: Δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας οικονομικού έτους 2020 συνολικού ύψους περίπου 491.400 ευρώ για την κάλυψη εκκρεμών δαπανών ετών 2017 (486.365,75 ευρώ) και 2018 (5.000 ευρώ), που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πάγιας προκαταβολής και η αποκατάστασή τους δεν κατέστη δυνατή λόγω λήξεως της προθεσμίας οικονομικού έτους ενώ πληρώθηκαν από τις πάγιες προκαταβολές των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, το έτος 2017 οι Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) ανέλαβαν τις αρμοδιότητες του άρθρου 69Γ του ν. 4270/2014 (Α' 143), δηλαδή της εκκαθάρισης και πληρωμής δαπανών των πρώην ΥΔΕ. Την περίοδο αυτή, λόγω των αλλεπάλληλων εφαρμοστέων νομοθετικών ρυθμίσεων και του δυσερμήνευτου των διατάξεων, προέκυψε ασάφεια σχετικά με το ασυμβίβαστο της αρμοδιότητας υπογραφής διατάκτη (παρ. 2 του άρθρου 65 του ν. 4270/2014) αναφορικά με αποφάσεις ανάληψης υποχρεώσεων, ως προς το κατά πόσο το ασυμβίβαστο επεκτείνεται σε όλα τα υπηρεσιακά όργανα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και δεν περιορίζεται μόνο στον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 69Γ του ν. 4270/2014.

Η ασάφεια αυτή είχε ως συνέπεια να παρουσιαστεί πρόβλημα σε πολλούς φορείς της γενικής κυβέρνησης σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους για το έτος 2017 αφού οι σχετικές αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης κρίθηκαν ότι πάσχουν, με αποτέλεσμα πολλά Υπουργεία να προβούν σε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις (ενδεικτικά αναφέρονται: άρθρο 136 του ν. 4537/2018 (Α' 84)/ρύθμιση Υπουργείου Οικονομικών, άρθρο 17 παρ. 2 του ν. 4587/2018, (Α' 218)/ρύθμιση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.)

Το ίδιο ζήτημα προέκυψε και με τα χρηματικά εντάλματα του προϋπολογισμού του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, τα οποία υποβλήθηκαν για θεώρηση στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά δεν θεωρήθηκαν καθότι οι σχετικές αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης είχαν υπογραφεί από λοιπά όργανα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (όχι από τον Γενικό Διευθυντή).

Το ζήτημα εξετάστηκε από το Τμήμα V του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Κλιμάκιο προληπτικού Ελέγχου και εκδόθηκε η Πράξη υπ' αρ. 5, σύμφωνα με την οποία τα εν λόγω χρηματικά εντάλματα μπορούν να θεωρηθούν λόγω συγγνωστής πλάνης. Ωστόσο η Πράξη καθυστέρησε να εκδοθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 και αντιστοίχως καθυστέρησε η εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας μέχρις ότου εκκαθαρισθούν όλες οι δαπάνες του έτους 2017, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των πάγιων προκαταβολών να μην καταστεί εφικτή μέχρι την προθεσμία της λήξης του οικονομικού έτους, στις 30.4.2018.

Οι εκκρεμότητες της πάγιας προκαταβολής του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας έτους 2017 ανέρχονται σε 431.071,92 ευρώ και αφορούν σε 650 φακέλους από 71 αποκεντρωμένες υπηρεσίες που εξυπηρετούνται οικονομικά από τον προϋπολογισμό του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (κτηνιατρικά εργαστήρια, κτηνιατρικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σταθμούς υγειονομικού κτηνιατρικού ελέγχου, κέντρα γενετικής βελτίωσης ζώων, εργαστήρια ελέγχου κυκλοφορίας ζωοτροφών, τμήματα γεωργικών εφαρμογών και ανάλυσης λιπασμάτων, περιφερειακά κέντρα προστασίας φυτών και ποιοτικού ελέγχου κ.λπ.).

Οι εκκρεμότητες της πάγιας προκαταβολής της σποροπαραγωγής έτους 2017 ανέρχονται σε 55.293,83 ευρώ και αφορούν σε 118 φακέλους από 38 Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες που εξυπηρετούνται οικονομικά από τον προϋπολογισμό της σποροπαραγωγής (Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων).

Γενικά, το Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπουργείου, μετακινήσεις υπαλλήλων για τις ελεγκτικές του αρμοδιότητες και προμήθειες επιστημονικών οργάνων απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία και την εκτέλεση των προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της ΓΔΟΥ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκκαθαρίζει δαπάνες τόσο του κρατικού προϋπολογισμού (τακτικού και προγράμματος δημοσίων επενδύσεων), όσο και του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, το οποίο εξυπηρετεί οικονομικά όλες τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τέλος, η δαπάνη του έτους 2018 αφορά σε εκκαθάριση οδοιπορικών εξόδων ύψους περίπου 5.000 ευρώ που πληρώθηκε από την πάγια προκαταβολή, αλλά εκ παραδρομής δεν έγινε συμψηφιστική εγγραφή για την απαλλαγή του υπόλογου.
Επί του άρθρου 9

Στην παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3877/2010 (Α' 160), όπως αυτή είχε συμπληρωθεί με το άρθρο 48 του ν. 4235/2014 (Α' 32) ορίζονταν τα εξής:

«Ως ανώτατο όριο αποζημίωσης που μπορεί να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. στους δικαιούχους ορίζεται η μεγαλύτερη αποζημίωση που μπορεί να δοθεί με βάση τους κανονισμούς ασφάλισης της φυτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α. που ισχύουν κάθε φορά και δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά ανά δικαιούχο τις εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ. Ειδικά για καλλιέργειες, που λόγω ευνοϊκών εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών, καλλιεργούνται σε δύο περιόδους εντός του ιδίου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή), το ανώτατο όριο, ανά δικαιούχο αποζημίωσης, προσδιορίζεται μέχρι το διπλάσιο του οριζομένου στο προηγούμενο εδάφιο ορίου των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ, εφόσον έχει καταβληθεί η ειδική εισφορά υπέρ ΕΛ.Γ.Α., όπως ορίζεται στα άρθρα 8 έως και 11.».

Η διάταξη αυτή, η οποία επέτρεπε τον διπλασιασμό του οριζόμενου στο προηγούμενο εδάφιο ορίου των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ μόνον για καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου δύο (2) περιόδων εντός του ίδιου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή) και εφόσον είχε καταβληθεί η ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) όπως ορίζεται στα άρθρα 8 έως 11 του ν. 3877/2010, καταργήθηκε με την παρ. 1ε του άρθρου 20 του ν. 4351/2015 (Α' 164).

Η κατάργηση της διάταξης αυτής συνοδεύτηκε με την προαιρετική επιλογή της ανώτατης ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, με την οποία ο ασφαλιζόμενος και δικαιούχος αποζημιώνεται από τον Οργανισμό χωρίς ανώτατο όριο για ζημίες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Η εφαρμογή της διάταξης αυτής επέφερε βαρύτατες οικονομικές συνέπειες στον ΕΛ.Γ.Α. όπως εμφανίζουν τα οικονομικά στοιχεία κατά την τριετή περίοδο 2016 - 2018. Συνολικά, με το ανώτατο όριο ειδικής ασφάλισης εισφοράς, ασφαλίστηκαν 189 αγρότες, από τους οποίους ο ΕΛ.Γ.Α. εισέπραξε 1.890.000 ευρώ, ενώ κατέβαλε στους ίδιους αποζημιώσεις 5.298.000 ευρώ.

Πέραν του γεγονότος ότι η επιλογή αυτή αποδεικνύεται ζημιογόνος για τον Οργανισμό, η μεγαλύτερη ζημία έχει επέλθει από το γεγονός ότι με την κατάργηση του ανώτατου ορίου καταβολής αποζημίωσης υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ ακόμα και οι αποζημιώσεις προς εκείνους που δεν έχουν καν καταβάλει το ανώτατο όριο ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Εκ των υστέρων, με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπ' αρ. 5433/72585/29.06.2016 (Β' 1939), ορίστηκαν τα εξής:

«Ως ανώτατο όριο αποζημίωσης που μπορεί να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. στους δικαιούχους ορίζεται η μεγαλύτερη αποζημίωση που μπορεί να δοθεί με βάση τους Κανονισμούς Ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α. και δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά ανά δικαιούχο ετησίως το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000,00) ευρώ.».

Ο συνδυασμός κατάργησης της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3877/2010, με την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης υπ' αρ. 5433/72585/29.06.2016, προκάλεσε ζημία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., στρέβλωση στη λειτουργία της αγοράς και άνιση μεταχείριση μεταξύ των ασφαλισμένων.

Κατόπιν αυτού και χάριν του δημόσιου συμφέροντος, της οικονομικής ευστάθειας του Οργανισμού και προς τον σκοπό δίκαιης αποζημίωσης των ασφαλιζόμενων και δικαιούχων αποζημιώσεων αγροτών προτείνεται η διάταξη του άρθρου 9.
Επί του άρθρου 10

Με την προτεινόμενη διάταξη εφαρμόζεται και στον ΕΛ.Γ.Α. το όριο ηλικίας που ισχύει στο Δημόσιο και στα ν.π.δ.δ. για τη λύση της σχέσης εργασίας, όπως αυτό ορίζεται από το άρθρο 155 του ν. 3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» (Α' 26).
Επί του άρθρου 11

Με την αντικατάσταση της υποπερ. αα' της περ. β' της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 3698/2008 (Α' 198), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 4186/2013 (Α' 193) με την προτεινόμενη διάταξη επέρχεται η αναγκαία προσαρμογή στις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες, προκειμένου να διατηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων ελέγχου ποιότητας γάλακτος του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ. Συγκεκριμένα, όλοι οι αγοραστές - μεταποιητές νωπού γάλακτος από το έτος 2010 έως σήμερα, πραγματοποιούν κατά μόνας τις δειγματοληψίες γάλακτος των συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων, μετά από υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού συνεργασίας με τον ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ ετήσιας διάρκειας. Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, έχει μειωθεί ο αριθμός των οδηγών-δειγματοληπτών των Εργαστηρίων. Εξάλλου, τα υλικά δειγματοληψίας [φιαλίδια δειγματοληψίας, αυτοκόλλητες ετικέτες γραμμωτού κώδικα (barcode), συντηρητικό κ.λπ.] πρέπει να είναι ειδικών προδιαγραφών, ώστε να είναι κατάλληλα προς χρήση από τις αυτόματες αναλυτικές συσκευές των εργαστηρίων του ΕΛ.Γ.Ο - ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι ετήσιες δαπάνες δειγματοληψίας (υλικά, μεταφορικά) εκτιμώνται σε περίπου 55.000,00 ευρώ, εκ των οποίων οι 30.000 ευρώ αντιστοιχούν σε αναλώσιμα και οι 25.000,00 ευρώ σε δαπάνες μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι η πραγματοποίηση της δειγματοληψίας μετά από σύναψη ιδιωτικών συμφωνητικών συνεργασίας, δεδομένης της αδυναμίας πρόσληψης εποχικού προσωπικού από τον Οργανισμό, είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος που επιτρέπει τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας των εργαστηρίων ελέγχου ποιότητας γάλακτος του ΕΛ.Γ.Ο. -ΔΗΜΗΤΡΑ.
Επί του άρθρου 12

Στο άρθρο 5 του ν. 4492/2017 (Α' 156), γίνονται συγκεκριμένες διορθώσεις με την προσθήκη του όρου «γάλακτος» όπου αναφέρεται «Προέλευση» ώστε να προβλέπεται το ορθό «Προέλευση Γάλακτος», σύμφωνα με το πνεύμα των διατάξεων του νόμου για την «Υποχρεωτική επισήμανση του γάλακτος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα».

Επιπλέον, η προσθήκη της παρ. 1α στο άρθρο 8 του ν. 4492/2017 (Α' 156) αφορά στη χρονική παράταση ισχύος των εθνικών μέτρων με την επιφύλαξη τυχόν αρνητικής γνώμης της ΕΕ στο πλαίσιο της τρίμηνης διαδικασίας του άρθρου 45 του Κανονισμού (ΕΚ) 1169/2011. Τα εθνικά μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο του άρθρου 39 του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 με την έγκριση της Επιτροπής, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα υπόκεινται σε επαναξιολόγηση. Μετά από τη σχετική αξιολόγηση της εφαρμογής των μέτρων, κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία η συνέχισή τους μέχρι τη θέσπιση εναρμονισμένων διατάξεων υποχρεωτικής αναγραφής καταγωγής ή προέλευσης του γάλακτος στα γαλακτοκομικά προϊόντα σε ενωσιακό επίπεδο, καθολικά, για όλα τα κράτη μέλη. Η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στα τρόφιμα και ειδικότερα στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πάγιο αίτημα των καταναλωτών που ταυτόχρονα συμβάλλει στη διαφάνεια και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και εξυπηρετεί την ιχνηλασιμότητα στην αγροδιατροφική αλυσίδα, καθώς και την τήρηση θεμιτών εμπορικών πρακτικών.
Επί του άρθρου 13

Με την προτεινόμενη διάταξη της παρ. 1 αποσαφηνίζεται το νομικό καθεστώς ακινήτων, που παραχωρήθηκαν με τις παρ. 1, 3 και 4 του άρθρου 123 του Αγροτικού Κώδικα (Α' 342) και εν συνεχεία μεταβιβάστηκαν σε τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι δεν ανακαλούνται οι αποφάσεις παραχώρησης ακινήτων, τα οποία παραχωρήθηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 123 παρ. 1, 3 και 4 του Αγροτικού Κώδικα, εφόσον πραγματοποιήθηκε ο σκοπός της παραχώρησης και παρήλθε εικοσαετία από τη μεταγραφή του παραχωρητηρίου ή της απόφασης. Η διάταξη προτείνεται διότι η ανάκληση των ανωτέρω αποφάσεων παραχώρησης, η οποία έγινε για την πραγματοποίηση ορισμένου σκοπού, που τελικά πραγματοποιήθηκε και σε μεταγενέστερο χρόνο έπαψε να εξυπηρετείται ή να υφίσταται, ενώ στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε διαμορφώθηκαν εμπράγματες σχέσεις, εγείρει ζητήματα ανατροπής μακροχρόνιων νομικών και πραγματικών καταστάσεων με δυσανάλογες συνέπειες. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να θίγεται η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο κράτος. Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αυτή προβλεπόταν στο άρθρο 12 παρ. 14 του ν. 3147/2003 (Α' 135) και καταργήθηκε με την περ. δ της παρ. 1 του άρθρου 37 του ν. 4061/2012 (Α' 66).

Η προτεινόμενη διάταξη της παρ. 2 προβλέπει την απευθείας παραχώρηση, χωρίς τη διεξαγωγή δημοπρασίας, της χρήσης ακινήτων κυριότητας ελληνικού Δημοσίου με διαχείριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για επενδύσεις που έχουν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους. Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται η διαδικασία παραχώρησης δημοσίων ακινήτων για στρατηγικές επενδύσεις και ενισχύεται η προσπάθεια δημιουργίας φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις στη χώρα μας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης, κατά χρήση, ακινήτων κάτω των εκατό (100) στρεμμάτων για οποιονδήποτε σκοπό, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 4061/2012.

Επί του άρθρου 14

Με την παρ. 1 του προτεινόμενου άρθρου εισάγεται νομοθετική ρύθμιση για την άσκηση της Θήρας των αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων καθ' όλη τη διάρκεια του κυνηγετικού έτους ή της κυνηγετικής περιόδου και σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται αυτή για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, προστασίας της υγείας των ζώων, καθώς και για λόγους προστασίας της αγροτικής παραγωγής και της εθνικής οικονομίας. Σε απόλυτη εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες στις περιοχές που γειτνιάζουν με μολυσμένες περιοχές ή είναι ελεύθερες του νοσήματος της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, κρίνεται αναγκαία η σταδιακή μείωση της πυκνότητας του πληθυσμού των αγριόχοιρων, με στοχευμένη θήρευση των ενήλικων και της ηλικιακής κατηγορίας που ορίζεται πριν από την κατηγορία των ενηλίκων (αρσενικά και θηλυκά σε ποσοστό 50% ανά φύλο), στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με παράταση της κυνηγετικής περιόδου και αύξηση της κάρπωσης.

Με την παρ. 2 του προτεινόμενου άρθρου εισάγεται νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων χειρισμού θηραμάτων. Η ως άνω ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη αφενός μεν για την προστασία της δημόσιας υγείας αφετέρου δε για τη διαχείριση της κρίσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία, το κρέας των μεγάλων άγριων θη ραμάτων μπορεί να διατεθεί στην αγορά μόνον, εάν το σώμα μεταφερθεί σε εγκατάσταση χειρισμού θηραμάτων το συντομότερο δυνατό μετά από την εξέταση και επομένως, οι σχετικές προτεινόμενες υποδομές θα συμβάλλουν προς τον σκοπό αυτό, αφού θα επιτρέπουν και διευκολύνουν τον με υγειονομικά ορθό και αποδεκτό τρόπο χειρισμό, ήτοι εκδορά, εκσπλαχνισμό, τεμαχισμό και διάθεση υπολειμμάτων των θηραμάτων και τον περιορισμό διάδοσης ασθενειών που αυτά τυχόν φέρουν.

Για τη διαχείριση της κρίσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, απαραίτητο μέτρο αποτελεί η μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων μέσω της θήρας, ωστόσο μέχρι σήμερα, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών, δηλαδή των εγκαταστάσεων χειρισμού θηραμάτων, η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν ήταν εφικτή. Επομένως, η ως άνω νομοθετική ρύθμιση κρίνεται απολύτως αναγκαία.
Επί του άρθρου 15

Με το προτεινόμενο άρθρο τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 2538/1997 (Α' 242), οι οποίες αφορούν στη διάρκεια ισχύος των αδειών λιανικής και χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων και στις προϋποθέσεις και διαδικασίες τροποποίησης και ανάκλησης αυτών λαμβάνοντας υπόψη την αποκτηθείσα εμπειρία και τα προβλήματα που αναδείχτηκαν κατά την εφαρμογή αυτών, με στόχο: α) τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αδειοδότησης των καταστημάτων λιανικής και χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων, β) την επικαιροποίηση των αρμόδιων αρχών και γ) τη μείωση του διοικητικού φόρτου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, της υγείας των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, αντικαθίσταται το άρθρο 8 του ν. 2538/1997, προκειμένου οι προβλεπόμενες άδειες να μην χρειάζονται ανανέωση, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, να καθορισθούν οι περιπτώσεις και οι διαδικασίες τροποποίησης και ανάκλησης των ανωτέρων αδειών, καθώς και να επικαιροποιηθούν οι αρμόδιες αρχές, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και τον δυνητικό κίνδυνο.

Με τις παρ. 1 και 2 του προτεινόμενου άρθρου 15 προβλέπονται διατάξεις για τη διατήρηση της ισχύος των χορηγηθεισών αδειών, καθώς και μεταβατική διάταξη που αφορά στις εκκρεμείς περιπτώσεις για τις οποίες μέχρι τη δημοσίευση του νόμου δεν έχει εκδοθεί απόφαση ανανέωσης, τροποποίησης ή ανάκλησης.
Επί του άρθρου 16

Με την αντικατάσταση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 4056/2012 (Α' 52), όπως προστέθηκε με την παρ. 2α του άρθρου τέταρτου του ν. 4424/2016 (Α' 183), αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα νομιμοποίησης των υφιστάμενων ιππικών ομίλων και ιππικών εγκαταστάσεων που έχουν σκοπό μεταξύ των άλλων, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, την υγεία και την εκπαίδευση. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις υφιστάμενων δομών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών (σύμφωνα με τα παραρτήματα του άρθρου 20 του ν. 4056/2012) και των δεσμεύσεων του χωρικού σχεδιασμού της περιοχής, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αδειοδότησή τους. Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας εγκατάστασης στις δομές πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις-προσθήκες στο ν. 4056/2012 αναφορικά τόσο με τις προβλεπόμενες αποστάσεις εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών όσο και με τις δεσμεύσεις του χωρικού σχεδιασμού της περιοχής. Επιπροσθέτως, με την προτεινόμενη διάταξη διευκρινίζονται ο σκοπός που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, καθώς επίσης ο τρόπος απόδειξης λειτουργίας τους.
Επί του άρθρου 17

Η αντικατάσταση της παρ. 3 του άρθρου 12 του ν. 4039/2012 (Α' 15) με την προτεινόμενη διάταξη, κρίνεται απολύτως αναγκαία καθώς θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα ιπποειδή στην απαγόρευση εκτροφής και χρησιμοποίησης σκύλων και γατών για την παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών, καθώς και εξαγωγής τους για τους ίδιους σκοπούς, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα σφαγής της συγκεκριμένης κατηγορίας ζώων. Επιπροσθέτως, είναι απαραίτητο να υπαχθούν και τα ιπποειδή στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο ελέγχων και κυρώσεων του άρθρου 12.
Επί του άρθρου 18

Με το άρθρο 18 παρατίθενται οι τελικές διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην παρ. 1 του άρθρου 18, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 12 του ν. 4673/2020 (Α' 52), η γενική συνέλευση του αγροτικού συνεταιρισμού συγκαλείται από το διοικητικό συμβούλιο ή το εποπτικό συμβούλιο σε τακτική σύνοδο μία (1) φορά τον χρόνο και συνεδριάζει στην έδρα του αγροτικού συνεταιρισμού μέσα σε έξι (6) το πολύ μήνες από τη λήξη της διαχειριστικής χρήσης. Λόγω του ότι συνήθως ως διαχειριστική χρήση ορίζεται το ημερολογιακό έτος, η γενική συνέλευση των αγροτικών συνεταιρισμών πρέπει να συγκληθεί μέχρι τις 30.6.2020.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και προς τήρηση των μέτρων που επιβλήθηκαν για την προστασία της δημόσιας υγείας, τα οποία απαγόρευαν τις συναθροίσεις, σε συνδυασμό με το ότι οι διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, ήτοι τα διοικητικά και εποπτικά Συμβούλια εκλέγονται από τις γενικές τους συνελεύσεις, αρχικά, προς αντιμετώπιση του ζητήματος της λήξεως της θητείας των διοικητικών οργάνων των αγροτικών συνεταιρισμών μέσα στην περίοδο ισχύος των μέτρων πλήρους απαγορεύσεως των συναθροίσεων, με το άρθρο 61 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 30.03.2020 (Α' 75) η οποία κυρώθηκε με το ν. 4684/2020 (Α' 86), η θητεία των μελών των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων των αγροτικών συνεταιρισμών παρατάθηκε μέχρι και τις 30.6.2020. Εν συνεχεία, με το άρθρο 31 του ν. 4691/2020 (Α' 108), η θητεία τους παρατάθηκε μέχρι και τις 31.10.2020. Ωστόσο, με την παράταση αυτή δεν αποφεύγεται η εκ της παρ. 4 του άρθρου 12 του ν. 4673/2020 και τυχόν αντιστοίχων προβλέψεων καταστατικών των αγροτικών συνεταιρισμών υποχρέωση για την διενέργεια γενικής συνέλευσης μέχρι τις 30.6.2020, πράγμα που, ιδίως για πολλούς αγροτικούς συνεταιρισμούς που έχουν δεκάδες ή εκατοντάδες μέλη, είναι αδύνατο, καθ' όσον αντιβαίνει και στα ισχύοντα μέτρα σχετικά με τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. Παρίσταται επομένως η ανάγκη, μόνο για το τρέχον έτος 2020, να παραταθεί η προθεσμία αυτή μέχρι και τις 31.10.2020, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η διενέργεια γενικών συνελεύσεων ακόμη και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς με πληθώρα μελών χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διαδόσεως του κορωνοϊού.

Με τη παρ. 2 του προτεινόμενου άρθρου διορθώνεται πρόδηλο σφάλμα στην αναφορά των υποπεριπτώσεων στις οποίες γίνεται παραπομπή στο άρθρο 23 του ν. 4691/2020.

Τέλος, όσον αφορά στην παρ. 3 του προτεινόμενου άρθρου, λεκτέα είναι τα εξής: με την παρ. 1 του τεσσαρακοστού δεύτερου άρθρου της από 1.5.2020 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α' 90), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020 (Α' 104), διευκολύνθηκαν και επιταχύνθηκαν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη εργατικού δυναμικού για καλλιεργητικές εργασίες λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την συνακόλουθη απαγόρευση εισόδου στην χώρα, οι διαδικασίες εισόδου αλλοδαπών εργαζομένων. Οι αλλοδαποί αυτοί εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια απασχολούνταν τακτικά σε καλλιεργητικές εργασίες από χώρες που δεν απαιτείται θεώρηση εισόδου. Επομένως, η παρ. 1 του τεσσαρακοστού άρθρου της από 1.5.2020 ΠΝΠ τους έδινε το δικαίωμα εργασίας για τους τρεις (3) μήνες που διαρκεί το δικαίωμα εισόδου, πάντα με σεβασμό στις σχετικές προβλέψεις που αφορούν στη δημόσια υγεία και κάθε επικαιροποίηση αυτών. Καταληκτική ημερομηνία ισχύος της διατάξεως αυτής είχε ορισθεί η 30.6.2020. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι αφενός οι αυξημένες ανάγκες των καλλιεργητών δεν πρόλαβαν να καλυφθούν μέσα στο χρονικό πλαίσιο ισχύος της διατάξεως, αφετέρου υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από αλλοδαπούς εργαζόμενους που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές εφόσον παραταθεί η ισχύς της διατάξεως. Κρίνεται επομένως αναγκαίο να παραταθεί η σχετική προθεσμία έως 31.12.2020 προκειμένου να καλυφθούν οι καλλιεργητικές ανάγκες.

Επί του άρθρου 19

Με το προτεινόμενο άρθρο, παρατίθενται οι αναγκαίες μεταβατικές διατάξεις για την ομαλή μετάβαση στο νέο νομοθετικό πλαίσιο του Κεφαλαίου Β' του προτεινόμενου σχεδίου νόμου.
Επί του άρθρου 20

Παρατίθενται οι διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου που καταργούνται από την έναρξη ισχύος του και οι οποίες περιλαμβάνονται στον πίνακα τροποποιούμενων -καταργούμενων διατάξεων. Όσον αφορά στην περ. γ' του άρθρου 20, μετά την ίδρυση της Υπηρεσίας Συντονισμού του άρθρου 38 του ν. 4622/2019 (Α' 133) καταργούνται τα τμήματα στρατηγικού σχεδιασμού και κοινοβουλευτικού ελέγχου από το π.δ. του Οργανισμού του Υπουργείου καθώς τόσο οι αρμοδιότητες όσο και το προσωπικό τους έχουν κατανεμηθεί στην Υπηρεσία Συντονισμού.
Επί του άρθρου 21

Με το προτεινόμενο άρθρο προβλέπεται η έναρξη ισχύος από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 6 που αρχίζει από την 1η.1.2017

Αθήνα, 15.7.2020





ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις»
Πίνακας περιεχομένων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Άρθρο 1 Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας

Άρθρο 2 Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικών δραστηριοτήτων

Άρθρο 3 Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκτροφής, αναπαραγωγής και

εμπορίας ζώων συντροφιάς

Άρθρο 4 Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Άρθρο 5 Αδικήματα ζωοκλοπής, ιχθυοκλοπής, ζωοκτονίας και ιχθυοκτονίας

Άρθρο 6 Ρυθμίσεις Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ)

Άρθρο 7 Αξιοποίηση αγροτικού κεφαλαίου

Άρθρο 8 Δαπάνες Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Άρθρο 9 Καθορισμός ανώτατου ορίου καταβολής αποζημιώσεων από τον Οργανισμό

Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) σε δικαιούχους

Άρθρο 10 Εναρμόνιση κανονισμού κατάστασης προσωπικού ΕΛ.Γ.Α. με τις διατάξεις του ν.

3528/2007(Α'26)

Άρθρο 11 Εισφορά γάλακτος

Άρθρο 12 Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα - Αξιολόγηση εφαρμογής μέτρων

Άρθρο 13 Ειδικά εποικιστικά θέματα

Άρθρο 14 Θήρα αγριόχοιρων - εγκαταστάσεις χειρισμού θηραμάτων

Άρθρο 15 Ρυθμίσεις κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων

Άρθρο 16 Σταβλικές εγκαταστάσεις

Άρθρο 17 Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες

συναφείς δραστηριότητες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ -

ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ

Άρθρο 18 Τελικές διατάξεις

Άρθρο 19 Μεταβατικές διατάξεις

Άρθρο 20 Καταργούμενες διατάξεις

Άρθρο 21 Έναρξη ισχύος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ
Άρθρο 1
Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας

Μετά το άρθρο 83 του ν. 4442/2016 (Α' 230) προστίθεται Κεφάλαιο ΙΕ' ως εξής:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΕ'

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΜΙΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ

Άρθρο 84

Πεδίο εφαρμογής

Στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου εμπίπτουν οι δραστηριότητες υδατοκαλλιέργειας με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) 03.21 και 03.22 που περιλαμβάνονται στην 1η Ομάδα του Παραρτήματος, καθώς και με ΚΑΔ 01.49.19, σχετικά με τα υδρόβια και αμφίβια ζώα.

Άρθρο 85

Ίδρυση και λειτουργία μονάδων υδατοκαλλιέργειας

1. α) Η ίδρυση των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, υπάγεται στη διαδικασία έγκρισης του άρθρου 7, σύμφωνα με το άρθρο 21 και την παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4282/2014 (Α' 182).

β) Εξαίρεση αποτελούν οι χερσαίες μονάδες υδατοκαλλιέργειας γλυκού νερού που εγκαθίστανται σε ιδιωτικές, μη δασικές χερσαίες εκτάσεις, εκτός περιοχών του δικτύου NATURA 2000, και υπάγονται στην κατηγορία Β' του ν. 4014/2011 (Α' 209), η ίδρυση των οποίων υπάγεται στη διαδικασία γνωστοποίησης του άρθρου 5, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 4282/2014.

2. Η λειτουργία των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, υπάγεται στη διαδικασία γνωστοποίησης του άρθρου 5, σύμφωνα με το άρθρο 22Α του ν. 4282/2014.

3. Αρμόδια αρχή για την παραλαβή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης και την εισήγηση για τη χορήγησή της ή για την παραλαβή και κοινοποίηση της γνωστοποίησης ίδρυσης των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, καθώς και για την παραλαβή και κοινοποίηση της γνωστοποίησης λειτουργίας αυτών είναι η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εντός των ορίων της οποίας εγκαθίσταται η μονάδα υδατοκαλλιέργειας.

Άρθρο 86

Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4282/2014

Πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας

Στον ν. 4282/2014 επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Στην παρ. 2 του άρθρου 1, η περ. α' αντικαθίσταται, μετά την περ. α' προστίθενται νέες περ. β' και γ', οι υφιστάμενες περ. β' και γ' αντικαθίστανται και αναριθμούνται σε περ. δ' και ε' αντίστοιχα, οι υφιστάμενες περ. δ', ε' και στ' αναριθμούνται σε στ', ζ' και η' αντίστοιχα και το άρθρο 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1

Πεδίο Εφαρμογής - Ορισμοί

1. Με τις διατάξεις του παρόντος καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης του τομέα των υδατοκαλλιεργειών, στο πλαίσιο της αειφόρου λειτουργίας του, ως προς την παραχώρηση χρήσης θαλάσσιας και λιμναίας υδάτινης έκτασης για εγκατάσταση μονάδας υδατοκαλλιέργειας, εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, καθώς και ως προς τη διαδικασία έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας και γνωστοποίησης ίδρυσης και γνωστοποίησης λειτουργίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας ίδιας μορφής, η οποία μπορεί να εγκαθίσταται σε υδάτινη ή σε χερσαία έκταση.

2. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, επιπλέον των ορισμών των άρθρων 3 και

4 της υπ' αρ. 31722/4.11.2011 (Β' 2505) απόφασης της Επιτροπής Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής στον Τομέα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και της Αειφόρου Ανάπτυξης, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

α) «Εγκριση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας»: Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία χορηγείται η έγκριση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΙΕ' του ν. 4442/2016 (Α' 230). Στην έγκριση ίδρυσης για πλωτές μονάδες εμπεριέχεται και η έγκριση για την παραχώρηση χρήσης της υδάτινης έκτασης.

β) «Γνωστοποίηση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας»: Η γνωστοποίηση που ο φορέας μονάδας υδατοκαλλιέργειας υποβάλλει στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων για την ίδρυση μονάδας υδατοκαλλιέργειας γλυκού νερού που εγκαθίσταται σε ιδιωτική, μη δασική χερσαία έκταση, εκτός περιοχών του δικτύου NATURA 2000, και υπάγεται στην κατηγορία Β' του ν. 4014/2011 (Α' 209), σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΙΕ' του ν. 4442/2016.

γ) «Γνωστοποίηση λειτουργίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας»: Η γνωστοποίηση που ο φορέας μονάδας υδατοκαλλιέργειας υποβάλλει στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, πριν από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΙΕ' του ν. 4442/2016.

δ) «Αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων»: Η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στα διοικητικά όρια της οποίας είναι εγκατεστημένη η μονάδα υδατοκαλλιέργειας. Η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων είναι αρμόδια για την παραλαβή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης και για την εισήγηση χορήγησής της ή για την παραλαβή και κοινοποίηση της γνωστοποίησης ίδρυσης των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, καθώς και για την παραλαβή και κοινοποίηση της γνωστοποίησης της λειτουργίας τους.

ε) «Αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία»: Η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας ή της Περιφερειακής Ενότητας, στα διοικητικά όρια της οποίας είναι εγκατεστημένη η μονάδα υδατοκαλλιέργειας, και η οποία είναι αρμόδια για την εφαρμογή της κτηνιατρικής νομοθεσίας.

στ) «Αναμίσθωση»: Η ανανέωση της παραχώρησης υδάτινης έκτασης, η οποία αρχικά είχε παραχωρηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 4.

ζ) «Μετεγκατάσταση πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας»: Η μετακίνηση του συνόλου των πλωτών εγκαταστάσεων της μονάδας σε άλλη υδάτινη έκταση, εκτός της μισθωμένης, και σε απόσταση τουλάχιστον διακοσίων πενήντα (250) μέτρων από τα όρια της αρχικά μισθωμένης υδάτινης έκτασης.

η) «Επέκταση πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας»: Η αύξηση της υδάτινης έκτασης που μισθώνεται σε σχέση με την αρχικά μισθωμένη.».

2. Ο τίτλος του Κεφαλαίου Γ' τροποποιείται ως εξής:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'

ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»

3.  Στο άρθρο 20, ο τίτλος, η παρ. 1 και η παρ. 4 αντικαθίστανται, η περ. β' της παρ. 2 καταργείται, οι περ. γ' έως και ι' της παρ. 2 αναριθμούνται σε περ. β' έως και θ' αντίστοιχα, μετά την παρ. 4 προστίθεται παρ. 5 και το άρθρο 20 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 20

Ίδρυση μονάδας υδατοκαλλιέργειας

«1. Για τη χορήγηση της έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας, εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, σε πλωτές ή χερσαίες εγκαταστάσεις, εξετάζεται αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έναρξη δραστηριότητας υδατοκαλλιέργειας.

2. Στην έγκριση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας περιλαμβάνονται τα εξής:

α) Η έγκριση και η διάρκεια μίσθωσης της υδάτινης έκτασης, αν πρόκειται για πλωτές εγκαταστάσεις, ή η απόδειξη της νόμιμης χρήσης της χερσαίας έκτασης.

β) Τα στοιχεία ταυτότητας ή η επωνυμία του φορέα της μονάδας υδατοκαλλιέργειας.

γ) Τα στοιχεία της θέσης της μονάδας και ειδικότερα:

γα) η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος,

γβ) η ονομασία θέσης και

γγ) οι συντεταγμένες της μισθωμένης υδάτινης έκτασης.

δ) Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μονάδας και ειδικότερα:

δα) η χρησιμοποιούμενη μέθοδος,

δβ) τα καλλιεργούμενα είδη και

δγ) η δυναμικότητα όσον αφορά τους τόνους ανά έτος.

ε) Το μίσθωμα της έκτασης και ειδικότερα:

εα) το ποσό σε ευρώ ανά στρέμμα και έτος,

εβ) ο τρόπος καταβολής και

εγ) η διαδικασία αναπροσαρμογής.

στ) Οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

ζ) Τα στοιχεία που αφορούν στην εγκατάσταση της μονάδας και ειδικότερα:

ζα) η προθεσμία εγκατάστασης,

ζβ) η διαδικασία εγκατάστασης και

ζγ) τα αγκυροβόλια.

η) Τα στοιχεία που αφορούν στις απαγορεύσεις αλιείας και διέλευσης στην υδάτινη έκταση. θ) Οι υπόλοιποι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας της μονάδας.

3. α) Η έγκριση ίδρυσης της πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας ισχύει για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η μίσθωση της θαλάσσιας ή λιμναίας υδάτινης έκτασης. Η ισχύς της έγκρισης ίδρυσης δεν επηρεάζεται, αν ο φορέας της μονάδας, πριν από τη λήξη της, έχει κινήσει τη διαδικασία ανανέωσης της ισχύος της, στο σύνολό της ή σε μέρος των όρων της, αν αυτοί εξακολουθούν να πληρούνται. Αν η ισχύς της έγκρισης ίδρυσης της μονάδας λήξει και δεν ανανεωθεί για λόγους που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του φορέα της μονάδας, εφαρμόζεται η παρ. 6 του άρθρου 13.

β) Η έγκριση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας σε χερσαίες εγκαταστάσεις ισχύει για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παραχώρηση της χερσαίας έκτασης ή πληρούνται οι επιμέρους όροι και προϋποθέσεις χορήγησής της, αν η χερσαία έκταση είναι ιδιόκτητη και πάντως όχι περισσότερο από είκοσι (20) έτη. Η ισχύς της έγκρισης ίδρυσης δεν επηρεάζεται αν ο φορέας της μονάδας, πριν από τη λήξη της, έχει κινήσει τη διαδικασία ανανέωσης της ισχύος της, στο σύνολο ή μέρος των όρων της, αν αυτοί εξακολουθούν να πληρούνται.

4. Ειδικά για την ίδρυση χερσαίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας γλυκού νερού, εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, που εγκαθίσταται σε ιδιωτική, μη δασική χερσαία έκταση, εκτός περιοχής του δικτύου NATURA 2000, και περιλαμβάνεται στην κατηγορία Β' του ν. 4014/2011, υποβάλλεται γνωστοποίηση ίδρυσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 22.

5. Για την υποβολή αίτησης χορήγησης έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας της παρ. 1 ή γνωστοποίησης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας της παρ. 4, ο φορέας υδατοκαλλιέργειας υποχρεούται σε καταβολή παραβόλου. Το ύψος του παραβόλου για την υποβολή αίτησης χορήγησης έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας κυμαίνεται από πενήντα (50) έως εκατό (100) ευρώ, ενώ για την υποβολή γνωστοποίησης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας κυμαίνεται από εκατό (100) έως εκατόν πενήντα (150) ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4442/2016 και την κοινή υπουργική απόφαση που εκδίδεται με βάση την εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 87 του ν. 4442/2016.».

4. Στο άρθρο 21, το πρώτο, δεύτερο και τρίτο εδάφιο της περ. α' της παρ. 2, η υποπερ. στστ' της περ. α' της παρ. 2, η οποία αναριθμείται σε υποπερ. αε', και οι περ. γ' και δ' της παρ. 2 αντικαθίστανται, η υποπερ. αα' της περ. α' της παρ. 2 καταργείται και οι υποπερ. ββ' έως στστ' της περ. α' της παρ. 2 αναριθμούνται σε αα' έως αε' αντίστοιχα, το πρώτο και δεύτερο εδάφιο της υποπερ. δδ' της περ. α' της παρ. 2, όπως αναριθμείται σε υποπερ. αγ', ενοποιούνται σε ένα εδάφιο και το άρθρο 21 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 21

Διαδικασία χορήγησης έγκρισης ίδρυσης πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας

Για τη χορήγηση έγκρισης ίδρυσης πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:

1. α) Για τη μίσθωση της υδάτινης έκτασης απαιτείται η έκδοση απόφασης προέγκρισης μίσθωσης από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Για την έκδοση της απόφασης του προηγούμενου εδαφίου, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση με φάκελο δικαιολογητικών, σύμφωνα με την υπ' αρ. 646/69401/27-6-2017 (Β' 2284) απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

β) βα) Αν ο φάκελος είναι πλήρης, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την υποβολή του, τον διαβιβάζει στις υπηρεσίες του άρθρου 17 για γνωμοδότηση, με σχετικό ερώτημα για τη μίσθωση της έκτασης.

ββ) Αν ο φάκελος δεν είναι πλήρης, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων ενημερώνει εγγράφως τον ενδιαφερόμενο προκειμένου να συμπληρωθεί, μέσα σε προθεσμία ενός (1) μήνα. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, η αίτηση απορρίπτεται και τα δικαιολογητικά επιστρέφονται.

γ) Μετά από τη γνωμοδότηση των υπηρεσιών του άρθρου 17, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει απόφαση προέγκρισης μίσθωσης της υδάτινης έκτασης, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων, η οποία κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο.

2. α) Μετά από την έκδοση της απόφασης προέγκρισης μίσθωσης, σύμφωνα με την παρ. 1, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση χορήγησης της έγκρισης ίδρυσης της μονάδας υδατοκαλλιέργειας στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η αίτηση, η οποία συμπληρώνεται υπηρεσιακά από τη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων με την απόφαση προέγκρισης μίσθωσης της υδάτινης έκτασης, συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 20, καθώς και από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

αα) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3, 4 και 11, καθώς και το Παράρτημα ΙΙ του ν. 4014/2011, αν πρόκειται για μονάδες κατηγορίας Α' του ίδιου νόμου. Πριν από την υποβολή της ΜΠΕ μπορεί να έχει ακολουθηθεί η διαδικασία της γνωμοδότησης με την υποβολή φακέλου Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ), σύμφωνα με το ν. 4014/2011. Αν πρόκειται για μονάδες υδατοκαλλιέργειας κατηγορίας Α', λόγω της θέσης εγκατάστασης και λειτουργίας τους εντός προστατευόμενης περιοχής του δικτύου NATURA 2000, εφαρμόζεται και το άρθρο 10 του ν. 4014/2011.

αβ) Σχετική δήλωση του μελετητή ή του ενδιαφερόμενου για την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 4014/2011, αν πρόκειται για μονάδες υδατοκαλλιέργειας κατηγορίας Β' του ίδιου νόμου.

αγ) Για τις χερσαίες, συνοδευτικές και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις της πλωτής μονάδας, πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτων ή έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του ν. 2971/2001 (Α' 285), τα άρθρα 4, 7, 8, 9, 10 και 11 του ν. 4061/2012 (Α' 66) και το άρθρο 45 του ν. 998/79 (Α' 289), κατά περίπτωση. Αν στην περιοχή ίδρυσης της μονάδας δεν έχουν καθορισθεί οι οριογραμμές του αιγιαλού και της παραλίας, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική αίτηση καθορισμού τους στην Κτηματική Υπηρεσία, σύμφωνα με το ν. 2971/2001. Ειδικά για την κατασκευή θερμοκηπίων καλλιέργειας υδρόβιων οργανισμών και υπέργειων δεξαμενών καλλιέργειας υδρόβιων ζώων εφαρμόζεται ανάλογα η περ. α' της παρ. 2 του άρθρου 2 του από 24.5.1985 π.δ. (Δ' 270), ανεξάρτητα από τα υλικά κατασκευής τους.

αδ) Τα δικαιολογητικά που αφορούν στην άδεια χρήσης νερού, αν αυτό απαιτείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Δεν απαιτείται άδεια χρήσης νερού σε περίπτωση χρήσης θαλάσσιων υδάτινων εκτάσεων, ανεξάρτητα από την απόστασή τους από την ακτή.

αε) Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση απόφασης έγκρισης κτηνιατρικών υγειονομικών όρων και χορήγησης κωδικού αριθμού, η οποία αφορά στην τήρηση των κτηνιατρικών υγειονομικών όρων για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας που προβλέπονται στην κείμενη κτηνιατρική νομοθεσία.

β) βα) Αν πρόκειται για μονάδες υδατοκαλλιέργειας κατηγορίας Α' του ν. 4014/2011, ο φάκελος διαβιβάζεται άμεσα από τη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων στην αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έργα και δραστηριότητες κατηγορίας Α1 ή στην αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για έργα και δραστηριότητες κατηγορίας Α2, για την αξιολόγησή του και την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), κατόπιν γνώμης της αρμόδιας Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως προς τη συμβατότητα της χρήσης των υδάτων με τα προβλεπόμενα στα οικεία Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικών Διαμερισμάτων. Κατά τον έλεγχο της πληρότητας του φακέλου από την κατά περίπτωση αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος δεν ζητείται ξανά η γνωμοδότηση των υπηρεσιών του άρθρου 17, οι οποίες έχουν ήδη γνωμοδοτήσει για την έκδοση της απόφασης προέγκρισης μίσθωσης. Η ΑΕΠΟ διαβιβάζεται από την κατά περίπτωση αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων και κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο.

ββ) Αν πρόκειται για μονάδες υδατοκαλλιέργειας κατηγορίας Β' του ν. 4014/2011, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών της υποπερ. αβ' της περ. α' της παρ. 2, συμπληρώνει το Παράρτημα Δ', «Κατάλογος των εφαρμοζόμενων ΠΠΔ», της κοινής υπουργικής απόφασης υπ' αρ. 50129/1392/10.9.2013 (Β' 2405), το οποίο προσαρτάται στην έγκριση ίδρυσης της πλωτής μονάδας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.

γ) Στη συνέχεια, ο φάκελος, ο οποίος έχει συμπληρωθεί ανάλογα, σύμφωνα με την περ. β', διαβιβάζεται από τη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία για την έκδοση κτηνιατρικής βεβαίωσης ότι πληρούνται οι κτηνιατρικοί υγειονομικοί όροι για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας που προβλέπονται στην κείμενη κτηνιατρική νομοθεσία. Όταν πρόκειται για μονάδες εκτροφής οστρακοειδών, στην κτηνιατρική βεβαίωση διατυπώνεται και γνώμη ως προς τη δυνατότητα ένταξης σε Κατηγοριοποιημένες Περιοχές Παραγωγής Ζώντων Διθύρων Μαλακίων, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) 853/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (L 139) και τον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2019/627 της Επιτροπής (L 131). H αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία διαβιβάζει την κτηνιατρική βεβαίωση στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

δ) Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται στην παρούσα, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης χορηγεί την έγκριση ίδρυσης πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων, μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών. Η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κοινοποιεί την έγκριση ίδρυσης στις υπηρεσίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, στις δασικές και κτηματικές υπηρεσίες, κατά περίπτωση, στις υπηρεσίες που γνωμοδοτούν κατά την προέγκριση μίσθωσης και στους δήμους, μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη χορήγησή της. Αν η προθεσμία των τριάντα (30) ημερών παρέλθει άπρακτη, η χορήγηση της έγκρισης τεκμαίρεται ότι έχει γίνει δεκτή, η οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώνει σχετικά τις συναρμόδιες υπηρεσίες του προηγούμενου εδαφίου μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την άπρακτη παρέλευσή της και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης.

3. Αν ο φάκελος των δικαιολογητικών της παρ. 2 δεν είναι πλήρης, με την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 3 και της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4014/2011, η αρμόδια Υπηρεσία ενημερώνει εγγράφως μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή του φακέλου τον ενδιαφερόμενο, προκειμένου να τον συμπληρώσει, μέσα σε προθεσμία ενός (1) μήνα από την παραλαβή της έγγραφης ενημέρωσης, κοινοποιώντας στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, όπου απαιτείται. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του ενός (1) μήνα, ενημερώνεται η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, όπου απαιτείται, η οποία απορρίπτει την αίτηση και επιστρέφει τα δικαιολογητικά στον ενδιαφερόμενο.

4. Κοινά δικαιολογητικά που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της νομοθεσίας υποβάλλονται μία φορά.».

5. Στο άρθρο 22, το πρώτο εδάφιο της περ. α' της παρ. 1 αντικαθίσταται, η υποπερ. αα' της περ. α' της παρ. 1 καταργείται, οι υποπερ. ββ' έως στστ' της περ. α' της παρ. 1 αναριθμούνται σε υποπερ. αα' έως αε' αντίστοιχα, η υποπερ. ββ' της περ. α' της παρ. 1, όπως αναριθμείται σε υποπερ. αα', τροποποιείται, η υποπερ. στστ' της περ. α' της παρ. 1, όπως αναριθμείται σε υποπερ. αε' και η περ. β' της παρ. 1 αντικαθίστανται, μετά την παρ. 2 προστίθεται παρ. 3 και το άρθρο 22 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 22

Διαδικασία χορήγησης έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας σε χερσαίες εγκαταστάσεις εκτροφής

«1. α) Για τη χορήγηση έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας αποκλειστικά σε χερσαίες εγκαταστάσεις εκτροφής, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση προς την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 20, και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

αα) Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτων ή έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του ν. 2971/2001, τα άρθρα 4, 7, 8, 9, 10 και 11 του ν. 4061/2012 και το άρθρο 45 του ν. 998/1979 (Α' 289), κατά περίπτωση.

αβ) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3, 4 και 11, καθώς και το Παράρτημα ΙΙ του ν. 4014/2011, αν πρόκειται για μονάδες κατηγορίας Α' του ίδιου νόμου. Αν πρόκειται για μονάδες υδατοκαλλιέργειας κατηγορίας Α', λόγω της θέσης εγκατάστασης και λειτουργίας τους εντός προστατευόμενης περιοχής του δικτύου NATURA 2000, εφαρμόζεται επιπλέον το άρθρο 10 του ν. 4014/2011.

αγ) Σχετική δήλωση του μελετητή ή του ενδιαφερόμενου για την υπαγωγή σε ΠΠΔ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 4014/2011, αν πρόκειται για μονάδες κατηγορίας Β' του ίδιου νόμου.

αδ) Τα δικαιολογητικά που αφορούν στην άδεια χρήσης νερού, αν αυτά απαιτούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Δεν απαιτείται άδεια χρήσης νερού σε περίπτωση άντλησης ύδατος από θαλάσσιες υδάτινες εκτάσεις, ανεξάρτητα από την απόστασή τους από την ακτή.

αε) Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση απόφασης έγκρισης κτηνιατρικών υγειονομικών όρων και χορήγησης κωδικού αριθμού, η οποία αφορά στην τήρηση των κτηνιατρικών υγειονομικών όρων για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας που προβλέπονται στην κείμενη κτηνιατρική νομοθεσία.

β) Μετά από την υποβολή της αίτησης της περ. α', εφαρμόζονται ανάλογα οι περ. β', γ' και δ' της παρ. 2 του άρθρου 21.

2. Τα δύο τελευταία εδάφια της υποπερ. αγ' της περ. α' της παρ. 2, καθώς και οι παρ. 3 και 4 του άρθρου 21, εφαρμόζονται ανάλογα και στις μονάδες υδατοκαλλιέργειας σε χερσαίες εγκαταστάσεις εκτροφής.

3. α) Ειδικά για την ίδρυση μονάδας υδατοκαλλιέργειας γλυκού νερού, που εγκαθίσταται σε ιδιωτική μη δασική χερσαία έκταση εκτός περιοχών του δικτύου NATURA 2000 και υπάγεται στην κατηγορία Β' του ν. 4014/2011, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει γνωστοποίηση ίδρυσης της μονάδας στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και λαμβάνει αποδεικτικό υποβολής, το οποίο τηρεί μαζί με τα δικαιολογητικά της περ. β'. Η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων παραλαμβάνει σε κάθε περίπτωση τη γνωστοποίηση, η οποία υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας με ευθύνη του για τα περιλαμβανόμενα σε αυτήν στοιχεία.

β) Πριν από την υποβολή της γνωστοποίησης ίδρυσης, ο φορέας υποχρεούται να διαθέτει τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται στην έδρα της μονάδας επικαιροποιημένα και παραμένουν διαθέσιμα για έλεγχο. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

βα) Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτων ή έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του ν. 2971/2001, τα άρθρα 4, 7, 8, 9, 10 και 11 του ν. 4061/2012 ή το άρθρο 45 του ν. 998/1979 (Α' 289), κατά περίπτωση.

ββ) Υπαγωγή της δραστηριότητας σε ΠΠΔ, με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας περιβάλλοντος της Περιφέρειας, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4014/2011.

βγ) Άδεια χρήσης νερού.

βδ) Κτηνιατρική βεβαίωση ότι πληρούνται οι κτηνιατρικοί υγειονομικοί όροι για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας που προβλέπονται στην κείμενη κτηνιατρική νομοθεσία, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία, μετά από την υπαγωγή της δραστηριότητας σε ΠΠΔ.

βε) Η πράξη με την οποία καθορίζονται οι οριογραμμές αιγιαλού και παραλίας, όπου απαιτείται.

βστ) Για την κατασκευή θερμοκηπίων καλλιέργειας υδρόβιων οργανισμών ή υπέργειων δεξαμενών καλλιέργειας υδρόβιων οργανισμών, ανεξαρτήτως υλικών κατασκευής τους, βεβαίωση παρέκκλισης από τους όρους δόμησης, σύμφωνα με την περ. α' της παρ. 2 του άρθρου 2 του από 24.5.1985 π.δ. (Δ' 270).

βζ) Αποδεικτικό καταβολής του παραβόλου σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 20. γ) Η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κοινοποιεί στις υπηρεσίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, στις δασικές και κτηματικές υπηρεσίες, κατά περίπτωση, στις υπηρεσίες που γνωμοδοτούν και στους δήμους τη γνωστοποίηση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας, που προβλέπεται στην παρ. 3, μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την υποβολή της.».

6. Μετά το άρθρο 22 προστίθεται άρθρο 22Α ως εξής:

«Άρθρο 22Α

Γνωστοποίηση λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας

1. α) Πριν τεθεί μία μονάδα υδατοκαλλιέργειας σε λειτουργία, μετά από την έγκριση ή τη γνωστοποίηση της ίδρυσής της και την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του άρθρου 4 για τις πλωτές μονάδες υδατοκαλλιέργειας, ο φορέας της υποχρεούται να υποβάλλει γνωστοποίηση λειτουργίας στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την οποία λαμβάνει αποδεικτικό υποβολής, το οποίο τηρεί μαζί με τα δικαιολογητικά της περ. β'. Η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων παραλαμβάνει σε κάθε περίπτωση τη γνωστοποίηση, η οποία υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας, με ευθύνη του για τα περιλαμβανόμενα σε αυτήν στοιχεία.

β) Πριν από την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας, ο φορέας υποχρεούται να διαθέτει τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται στην έδρα της μονάδας επικαιροποιημένα και παραμένουν διαθέσιμα για έλεγχο. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

βα) Έγκριση ίδρυσης ή αποδεικτικό υποβολής γνωστοποίησης ίδρυσης.

ββ) Οικοδομική άδεια ή ανάλογη έγκριση της αρμόδιας αρχής.

βγ) Απόφαση έγκρισης κτηνιατρικών υγειονομικών όρων και χορήγησης κωδικού αριθμού για την τήρηση των κτηνιατρικών υγειονομικών όρων για την υγεία των ζώων υδατοκαλλιέργειας που προβλέπονται στην κείμενη κτηνιατρική νομοθεσία. Η απόφαση έγκρισης κτηνιατρικών υγειονομικών όρων και χορήγησης κωδικού αριθμού εκδίδεται μετά από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων και τη διενέργεια αυτοψίας.

γ) Η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κοινοποιεί στις υπηρεσίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, στις δασικές και κτηματικές υπηρεσίες, κατά περίπτωση, στις υπηρεσίες που γνωμοδοτούν και στους δήμους τη γνωστοποίηση λειτουργίας του παρόντος, μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την υποβολή της.

2. Η τοποθέτηση του ζωικού κεφαλαίου και η έναρξη λειτουργίας της μονάδας υδατοκαλλιέργειας πραγματοποιούνται έπειτα από την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας.

3. Αν πρόκειται να μεταβληθούν για οποιονδήποτε λόγο τα στοιχεία της γνωστοποίησης λειτουργίας, ο φορέας της μονάδας υδατοκαλλιέργειας υποχρεούται να υποβάλλει γνωστοποίηση της μεταβολής στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την οποία λαμβάνει αποδεικτικό υποβολής. Πριν από την υποβολή της γνωστοποίησης της μεταβολής, ο φορέας της μονάδας υποχρεούται να διαθέτει τα απαιτούμενα για τη μεταβολή δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης στην έδρα της μονάδας και παραμένουν διαθέσιμα για έλεγχο. Ως προς την κοινοποίηση της μεταβολής της γνωστοποίησης λειτουργίας, εφαρμόζεται ανάλογα η περ. γ' της παρ. 1.».

7. Μετά από την παρ. 2 του άρθρου 23 προστίθεται παρ. 3 και το άρθρο 23 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 23

Ανανέωση - τροποποίηση έγκρισης ίδρυσης μονάδων υδατοκαλλιέργειας

1. α) Η έγκριση ίδρυσης πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας ανανεώνεται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 7, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 20.

β) Η έγκριση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας σε χερσαίες αποκλειστικά εγκαταστάσεις ανανεώνεται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 20.

γ) Για την ανανέωση της έγκριση ίδρυσης των περ. α' και β' ο φορέας της εγκατάστασης υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, τρεις (3) μήνες τουλάχιστον πριν από τη λήξη ισχύος αυτής. Αν η αίτηση ανανέωσης έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα, η έγκριση ίδρυσης της μονάδας εξακολουθεί να ισχύει για όσο χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσής της.

δ) Αν διοικητικές πράξεις ή άδειες των επιμέρους όρων της έγκρισης ίδρυσης λήγουν πριν από τη λήξη ισχύος της ως άνω έγκρισης, αυτές ανανεώνονται σύμφωνα με την ισχύουσα για κάθε μία από αυτές νομοθεσία, μετά από σχετική αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων και με μέριμνα της Διεύθυνσης αυτής.

ε) Αν η έγκριση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας δεν ανανεωθεί ή λήξει, εφαρμόζεται η παρ. 6 του άρθρου 13.

2. Η έγκριση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας τροποποιείται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) μετά από αίτηση του φορέα της μονάδας, στην οποία τεκμηριώνεται η ανάγκη τροποποίησης, ή

β) αν είναι αναγκαία η αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης της έγκρισης ίδρυσης της μονάδας. Στην παρούσα περίπτωση, η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων ενημερώνει άμεσα τον φορέα της μονάδας.

3. Αν πρόκειται να μεταβληθούν τα στοιχεία της γνωστοποίησης ίδρυσης μίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας, ο φορέας αυτής υποχρεούται να υποβάλλει γνωστοποίηση της μεταβολής στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την οποία λαμβάνει αποδεικτικό υποβολής, πριν από την επιδιωκόμενη μεταβολή. Πριν από την υποβολή της γνωστοποίησης της επιδιωκόμενης μεταβολής, ο φορέας της μονάδας υποχρεούται να διαθέτει τα απαιτούμενα για τη μεταβολή δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης στην έδρα της μονάδας και παραμένουν διαθέσιμα για έλεγχο. Η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κοινοποιεί στις υπηρεσίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, στις δασικές και κτηματικές υπηρεσίες, κατά περίπτωση, στις υπηρεσίες που γνωμοδοτούν και στους δήμους τη μεταβολή της γνωστοποίησης ίδρυσης της παρούσας μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την υποβολή της.».

8. Στο άρθρο 25, το πρώτο εδάφιο της περ. α' της παρ. 1 αντικαθίσταται, μετά την παρ. 3 προστίθεται παρ. 3α και το άρθρο 25 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 25

Διοικητικές Κυρώσεις

1. α) Σε όσους καταλαμβάνουν αυθαίρετα θαλάσσιες ή λιμναίες υδάτινες εκτάσεις και ασκούν υδατοκαλλιεργητικές δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου ΙΕ' του ν. 4442/2016 και του παρόντος νόμου, χωρίς να έχουν αιτηθεί και αποκτήσει την απαιτούμενη έγκριση ίδρυσης, επιβάλλεται πρόστιμο από τρεις χιλιάδες (3.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4442/2016, όπως εξειδικεύεται με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδίδεται σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 87 του ν. 4442/2016. Μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη διαπίστωση της παράβασης και την παραλαβή της έκθεσης ελέγχου οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις απομακρύνονται και το κόστος επιβαρύνει όσους έχουν καταλάβει αυθαίρετα τις εκτάσεις και ασκούν τις δραστηριότητες σύμφωνα με την παρούσα. Αυθαίρετη κατάληψη νοείται και η μη ελεύθερη, στην πρότερη κατάσταση, απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο των υδάτινων εκτάσεων, σύμφωνα με τη παρ. 6 του άρθρου 13.

β) Μετά τη λήξη της προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε ημέρα κατάληψης της ανωτέρω υδάτινης έκτασης και οι εγκαταστάσεις κατάσχονται και δημεύονται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών της παρ. 4, και εκποιούνται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, μέσα σε επτά (7) ημέρες από την απόφαση δήμευσης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Τον διαγωνισμό διενεργεί τριμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων, έναν εκπρόσωπο της αρμόδιας υπηρεσίας αλιείας της οικείας Περιφέρειας και έναν εκπρόσωπο της αρμόδιας υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αν πρόκειται για θαλάσσια υδάτινη έκταση, ή της Ελληνικής Αστυνομίας, αν πρόκειται για λιμναία υδάτινη έκταση. Η τριμελής επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία καθορίζονται η σύνθεση, η ιδιότητα των μελών, ο τρόπος λειτουργίας της και κάθε ειδικότερο ζήτημα. Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος δύο φορές εκδίδεται πρωτόκολλο καταστροφής. Οι σχετικές δαπάνες καταστροφής καταλογίζονται με το πρωτόκολλο καταστροφής σε βάρος του κατόχου των εγκαταστάσεων, βεβαιώνονται ως δημόσιο έσοδο και εισπράττονται σύμφωνα με το ν.δ. 356/1974 (Α' 90). Για τη διαδικασία βεβαίωσης μεριμνά η οικονομική υπηρεσία της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

γ) Αν η εξακρίβωση της ταυτότητας του παραβάτη της παρούσας παραγράφου δεν είναι δυνατή, ο Συντονιστής της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προβαίνει στη δημοσίευση πρόσκλησης σε μια τοπική εφημερίδα και σε μια ημερήσια εφημερίδα της έδρας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Με την πρόσκληση καλείται ο κάτοχος εγκαταστάσεων να απομακρύνει αυτές από τις δημόσιες υδάτινες εκτάσεις, μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της τελευταίας δημοσίευσης. Μετά από την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής και αν οι παραβάτες δεν συμμορφωθούν, εφαρμόζεται η διαδικασία της περ. β'.

2. Στον φορέα μονάδας υδατοκαλλιέργειας, ο οποίος δεν επιτρέπει την είσοδο στη μονάδα των εκπροσώπων των ελεγκτικών αρχών της παρ. 4 ή αρνείται ή παρεμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο τον έλεγχο για τη διαπίστωση της παράβασης της παρ. 1 ή αρνείται να δώσει ή δίνει ψευδείς ή μη πλήρεις ή ανακριβείς πληροφορίες και στοιχεία που του ζητούνται, επιβάλλεται πρόστιμο από χίλια (1.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

3. α) Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 16, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στην περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν.δ. 420/1970 (Α' 27), σύμφωνα με τις παρ. 2 έως και 5 του άρθρου 11.

β) Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 16, επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ.

3α. α) Στον φορέα μονάδας υδατοκαλλιέργειας σε χερσαίες εγκαταστάσεις, που ασκεί υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα, χωρίς να έχει αιτηθεί και αποκτήσει την απαιτούμενη έγκριση ίδρυσης, επιβάλλεται πρόστιμο από τρεις χιλιάδες (3.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 15 του ν. 4442/2016. β) Στον φορέα μονάδας υδατοκαλλιέργειας, που παραλείπει την υποβολή γνωστοποίησης ίδρυσης ή γνωστοποίησης λειτουργίας ή γνωστοποιεί αναληθή στοιχεία ή παραλείπει την υποβολή γνωστοποίησης σε περίπτωση μεταβολής στοιχείων της γνωστοποίησης, επιβάλλεται πρόστιμο από εκατό (100) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4442/2016.

γ) Ως προς τις αρμόδιες αρχές, τη διαδικασία, τα κριτήρια επιμέτρησης, την είσπραξη και βεβαίωση των προστίμων της παρούσας, καθώς και ως προς τη δυνατότητα υποβολής ένστασης κατά της απόφασης επιβολής τους, εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 4442/2016.

4. Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τη διαπίστωση των παραβάσεων των παρ. 1, 2 και της περ. β' της παρ. 3 είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες αλιείας των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και οι αρμόδιες, κατά περίπτωση, λιμενικές και αστυνομικές υπηρεσίες, στον τομέα αρμοδιότητάς τους, οι οποίες και συντάσσουν αιτιολογημένη έκθεση ελέγχου.

5. α) Τα πρόστιμα των παρ. 1, 2 και της περ. β' της παρ. 3 επιβάλλονται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών της παρ. 4, με βάση την έκθεση ελέγχου. Η απόφαση επιβολής προστίμου κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο.

β) Πριν από την επιβολή του προστίμου, ο παραβάτης καλείται εγγράφως να διατυπώσει τις απόψεις του μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της έγγραφης κλήσης.

6. Για τον καθορισμό του ύψους των προστίμων του παρόντος, ως κριτήρια επιμέτρησης, λαμβάνονται υπόψη και συνεκτιμώνται, κατά περίπτωση και σε συνδυασμό, το εμβαδόν της υδάτινης έκτασης που έχει καταληφθεί αυθαίρετα, το μέγεθος της μονάδας υδατοκαλλιέργειας, η φύση και η πολλαπλότητα της παράβασης, καθώς και η υποτροπή ως προς την ίδια παράβαση.

7. Τα διοικητικά πρόστιμα των παρ. 1, 2 και της περ. β' της παρ. 3 εισπράττονται σύμφωνα με το ν.δ. 356/1974, βεβαιώνονται από την αρμόδια ΔΟΥ και αποδίδονται υπέρ του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Η παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης των αποφάσεων επιβολής προστίμων και της πορείας αποπληρωμής και είσπραξής τους διενεργείται από την οικονομική υπηρεσία της αρχής έκδοσης της απόφασης.

8. Κατά της απόφασης επιβολής προστίμου της περ. α' της παρ. 5, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει ένσταση ενώπιον του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία κατατίθεται στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων, μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επίδοσή της σε αυτόν. Η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων διαβιβάζει την ένσταση στη Διεύθυνση Υδατοκαλλιεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία εισηγείται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ακύρωση, ολικά ή μερικά, ή την τροποποίηση της απόφασης επιβολής προστίμου ή την απόρριψη της ένστασης, μετά από εξέταση της νομιμότητας και της ουσίας της.».

9. Στο άρθρο 27, οι παρ. 1, 3, 5 και 8 αντικαθίστανται, προστίθεται παρ. 9 και το άρθρο 27 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 27

Μεταβατικές διατάξεις

1. α) Μονάδες υδατοκαλλιέργειας που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος: αα) λειτουργούν χωρίς έγκριση ίδρυσης ή γνωστοποίηση ίδρυσης κατά περίπτωση για το σύνολο ή μέρος των εγκαταστάσεών τους, αλλά

αβ) αποδεδειγμένα παράγουν προϊόν και

αγ) έχουν υποβάλει αίτηση αδειοδότησης μέχρι 29.8.2018,

μπορούν να προσαρμοστούν στις διατάξεις του παρόντος έως τις 31.10.2020.

Οι μονάδες της παρούσας καταβάλουν μίσθωμα από 29.8.2014 για την υδάτινη έκταση στην οποία είναι εγκατεστημένες. Για τον καθορισμό του ύψους, καθώς και τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης του μισθώματος της παρούσας, εφαρμόζονται η παρ. 3 του άρθρου 11 και το άρθρο 12.

β) Έως τις 31.10.2020 αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης και καταστροφής που έχουν εκδοθεί, οι οποίες και ανακαλούνται οριστικά, αν εκδοθεί η έγκριση ίδρυσης ή γνωστοποιηθεί η ίδρυση της μονάδας, κατά περίπτωση.

γ) Η παρούσα δεν εφαρμόζεται:

γα) σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας, στις οποίες έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές παραβάσεις της συναφούς σχετικής νομοθεσίας, όπως της περιβαλλοντικής, της νομοθεσίας περί χωροταξικού σχεδιασμού και της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία άρσης των παραβάσεων,

γβ) σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας, οι οποίες, χωρίς να αιτηθούν την παραχώρηση του συνόλου της υδάτινης έκτασης που έχουν εγκατασταθεί, έχουν καταλάβει αυτήν αυθαίρετα και

γγ) σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας με υπέρβαση της μισθωμένης υδάτινης έκτασης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%. Αν η έγκριση ίδρυσης της μονάδας υδατοκαλλιέργειας έχει λήξει, ο υπολογισμός του ποσοστού υπέρβασης γίνεται με βάση την τελευταία έγκριση ίδρυσης της μονάδας ή σύμβαση μίσθωσης.

2. Κατά τη μεταβατική περίοδο της παρ. 1, οι μονάδες υδατοκαλλιέργειας μπορούν να εντάσσονται σε επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η καταβολή όμως της τελικής πληρωμής της επιδότησης τελεί πάντα υπό τον όρο της προηγούμενης απόκτησης της έγκρισης ίδρυσης ή της γνωστοποίησης ίδρυσης, κατά περίπτωση.

3. Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας που βρίσκονται σε ισχύ κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εξακολουθούν να είναι σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους. Κατά τη διάρκεια της ισχύος τους, εφαρμόζονται οι διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής τους και δεν απαιτείται για τις μονάδες που είναι κάτοχοι των αδειών αυτών να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση έγκρισης ίδρυσης ή γνωστοποίηση ίδρυσης ή γνωστοποίηση λειτουργίας.

4. Αιτήσεις για ανανέωση έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας, που έχουν εκδοθεί με βάση προηγούμενο νομικό πλαίσιο και των οποίων ο χρόνος ισχύος λήγει, εξετάζονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο.

5. Αιτήσεις για αδειοδότηση μονάδων υδατοκαλλιέργειας που έχουν υποβληθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν έχουν περατωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του, εξετάζονται και διεκπεραιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, και ενημερώνονται οι φορείς για τις απαραίτητες ενέργειες. Οι μονάδες υδατοκαλλιέργειας του παρόντος εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής παραβόλων, όπως αυτά προβλέπονται στην παρ. 5 του άρθρου 20.

6. Υφιστάμενες στις 29.8.2014 μισθώσεις εξακολουθούν να ισχύουν και τα μισθώματα που προβλέπονται σε αυτές καταβάλλονται μέχρι τη λήξη τους και αναπροσαρμόζονται, σύμφωνα με όσα ίσχυαν για τις μισθώσεις αυτές πριν τις 29.8.2014.

7. Μέχρι την έκδοση των κανονιστικών πράξεων, για τις οποίες χορηγείται εξουσιοδότηση με τον παρόντα νόμο, εξακολουθούν να ισχύουν οι κανονιστικές πράξεις που έχουν εκδοθεί.

8. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΟΠΣ-ΑΔΕ του άρθρου 14 του ν. 4442/2016, η γνωστοποίηση ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας της παρ. 3 του άρθρου 22 και η γνωστοποίηση λειτουργίας μονάδας υδατοκαλλιέργειας του άρθρου 22Α υποβάλλονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.notifybusiness.gov.gr, αν είναι τεχνικά δυνατό, διαφορετικά υποβάλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων σε έντυπη μορφή. Μετά από την ενεργοποίηση του ΟΠΣ - ΑΔΕ, η διαδικασία χορήγησης έγκρισης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας του άρθρου 21 και της παρ. 1 του άρθρου 22, η διαδικασία γνωστοποίησης ίδρυσης μονάδας υδατοκαλλιέργειας της παρ. 3 του άρθρου 22 και η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας του άρθρου 22Α διεκπεραιώνονται αποκλειστικά μέσω του συστήματος αυτού.

9. Όπου στις κείμενες διατάξεις γίνεται αναφορά:

α) σε «άδεια ίδρυσης και λειτουργίας», νοείται η «έγκριση ίδρυσης» και

β) στον «Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης», νοείται ο «Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.».

Άρθρο 87

Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να ρυθμίζονται και να εξειδικεύονται ειδικότερα ζητήματα, τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικαστικά θέματα, σχετικά με τη γνωστοποίηση ίδρυσης και τη γνωστοποίηση λειτουργίας του παρόντος Κεφαλαίου και τις κυρώσεις του άρθρου 25 του ν. 4282/2014, καθώς και να καθορίζονται τα υποδείγματα των εντύπων γνωστοποίησης ίδρυσης και γνωστοποίησης λειτουργίας.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο ζήτημα που αφορά στα παράβολα της παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 4282/2014, όπως το ύψος, ο χρόνος και τρόπος καταβολής τους.

Άρθρο 88

Καταργούμενες διατάξεις

Από την έναρξη ισχύος της κανονιστικής πράξης που θα εκδοθεί για την εκ νέου ενσωμάτωση των άρθρων 4, 5 και 6 της Οδηγίας 2006/88/ΕΚ του Συμβουλίου (ΕΕ L 328 της 24-11-2006, σελ. 14) καταργούνται τα άρθρα 4, 5 και 6 του π.δ. 28/2009 (Α' 46), όπως ισχύουν.
Άρθρο 2
Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικών δραστηριοτήτων

Μετά το άρθρο 88 του ν. 4442/2016 προστίθεται Κεφάλαιο ΙΣΤ' ως εξής:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΣΤ'

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Άρθρο 89

Πεδίο εφαρμογής

Στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου εμπίπτουν οι δραστηριότητες με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 75.00, Κτηνιατρικές Δραστηριότητες, που περιλαμβάνονται στη 10η Ομάδα του Παραρτήματος και αφορούν την ίδρυση και λειτουργία κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών, εξαιρουμένων των κτηνιατρικών γραφείων παραγωγικών ζώων του άρθρου 19 του ν. 3698/2008 (Α' 198).

Άρθρο 90

Ίδρυση και λειτουργία κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών

1. Η ίδρυση των κτηνιατρικών κλινικών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, υπάγεται σε διαδικασία έγκρισης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του παρόντος, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένων των διατάξεων του ν. 604/1977 (Α' 163).

2. Η λειτουργία των κτηνιατρείων και των κτηνιατρικών κλινικών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, υπάγεται σε διαδικασία έγκρισης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του παρόντος, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένων των διατάξεων του ν. 604/1977.

3. Οι εγκρίσεις ίδρυσης των κτηνιατρικών κλινικών και οι εγκρίσεις λειτουργίας των κτηνιατρείων και των κτηνιατρικών κλινικών εκδίδονται εντός προθεσμίας πενήντα (50) ημερών. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής, οι εγκρίσεις θεωρούνται σιωπηρώς χορηγηθείσες, σύμφωνα με το άρθρο 8, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου 91 τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης.

Άρθρο 91

Αρμόδιες αρχές

Αρμόδια αρχή για την έγκριση της ίδρυσης κτηνιατρικών κλινικών και την έγκριση λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, εντός των ορίων της οποίας πρόκειται να εγκατασταθεί η κτηνιατρική δραστηριότητα. Εφόσον η κτηνιατρική δραστηριότητα διαθέτει παραρτήματα εντός των ορίων αρμοδιότητας δύο ή περισσοτέρων Περιφερειακών Ενοτήτων, απαιτείται έγκριση από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Άρθρο 92

Παράβολο

Για την έγκριση ίδρυσης των κτηνιατρικών κλινικών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου καταβάλλεται άπαξ παράβολο ύψους τριάντα (30) ευρώ και για την έγκριση λειτουργίας των κτηνιατρείων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου καταβάλλεται άπαξ παράβολο ύψους δεκαπέντε (15) ευρώ. Ποσοστό 80% των εσόδων από τα παράβολα του πρώτου εδαφίου εισπράττεται υπέρ του οικείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το 20% υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθούν σχετικές δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με το άρθρο 11.

Άρθρο 93

Τροποποίηση του ν. 604/1977 - Πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών

Στον ν. 604/1977 επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Στο άρθρο 6, προστίθενται εδάφια στο τέλος της περ. α' και στο τέλος της περ. β' της παρ.

1, η παρ. 2 αντικαθίσταται και το άρθρο 6 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 6

Έγκριση λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών - Άδεια λειτουργίας ενδιαιτημάτων ζώων

1. Για τη λειτουργία κτηνιατρείου και κτηνιατρικής κλινικής απαιτείται έγκριση λειτουργίας και για τη λειτουργία ενδιαιτήματος ζώων απαιτείται άδεια λειτουργίας, η οποία χορηγείται από την προϊστάμενη κτηνιατρική αρχή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον:

α) Προκειμένου περί κτηνιατρείων μικρών ή μεγάλων ζώων:

αα) Υποδεικνύεται με την αίτηση κτηνίατρος, ως επιστημονικός υπεύθυνος, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις παρ. 2 και 3 του άρθρου 10.

αβ) Συνυποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα με κάτοψη των εγκαταστάσεων και των απαιτούμενων χώρων σε κλίμακα 1:100.

αγ) Συνυποβάλλεται περιγραφική έκθεση του εξοπλισμού του καταστήματος.

Η κτηνιατρική υπηρεσία της οικείας Περιφερειακής Ενότητας αναζητά αυτεπαγγέλτως αντίγραφο Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης του διοικητικού υπεύθυνου και του επιστημονικού υπεύθυνου, όπως ορίζονται στο άρθρο 10.

β) Προκειμένου περί κλινικής:

βα) Υφίσταται έγκριση ίδρυσης αυτής.

ββ) Υποδεικνύεται με την αίτηση κτηνίατρος, ως επιστημονικός υπεύθυνος.

βγ) Συνυποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα με κάτοψη των εγκαταστάσεων και του οικοπέδου σε κλίμακα 1:100, και

βδ) Συνυποβάλλεται περιγραφική έκθεση του εξοπλισμού του καταστήματος.

Η κτηνιατρική υπηρεσία της οικείας Περιφερειακής Ενότητας αναζητά αυτεπαγγέλτως αντίγραφο Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης του διοικητικού υπεύθυνου και του επιστημονικού υπεύθυνου, όπως ορίζονται στο άρθρο 10.

γ) Προκειμένου περί ενδιαιτήματος ζώων:

γα) Υφίσταται άδεια ίδρυσης αυτού.

γβ) Υποβάλλεται με την άδεια υπεύθυνη δήλωση κτηνιάτρου ότι αναλαμβάνει την υγειονομική επίβλεψη και εποπτεία του ενδιαιτήματος.

γγ) Συνυποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα με κάτοψη των εγκαταστάσεων και του οικοπέδου σε κλίμακα 1:100.

γδ) Συνυποβάλλεται έκθεση περιγραφική του εξοπλισμού του καταστήματος.

2. α) Η έναρξη λειτουργίας ή η μεταφορά ενδιαιτήματος ζώων δηλώνονται εγγράφως εντός δέκα (10) ημερών προς την αρμόδια κτηνιατρική αρχή και το οικείο αστυνομικό τμήμα.

β) Σε περίπτωση μεταφοράς κτηνιατρικής κλινικής ή κτηνιατρείου, η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, εντός των ορίων της οποίας έχει μεταφερθεί η κτηνιατρική κλινική ή το κτηνιατρείο, ενημερώνει εγγράφως την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας εντός της οποίας η κτηνιατρική κλινική ή το κτηνιατρείο ήταν εγκατεστημένα πριν από τη μεταφορά, μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη μεταφορά.».

2. Στο άρθρο 7, ο τίτλος, το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 και η παρ. 2 αντικαθίστανται και το άρθρο 7 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 7

Κωλύματα χορήγησης έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικής κλινικής και έγκρισης λειτουργίας κτηνιατρείου

1. Έγκριση ίδρυσης και έγκριση λειτουργίας κτηνιατρικής κλινικής, καθώς και έγκριση λειτουργίας κτηνιατρείου δεν χορηγούνται:

α) Σε όσους έχουν καταδικασθεί για ποινικά αδικήματα τα οποία συνεπάγονται αποστέρηση θέσεων και αξιωμάτων ή απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος.

β) Σε όσους έχουν καταδικασθεί για παράβαση ποινικών διατάξεων του ν. 4139/2013 (Α' 74).

2. Τα πρόσωπα της παρ. 1 δεν μπορεί να ορίζονται διοικητικοί ή επιστημονικοί υπεύθυνοι κτηνιατρικής κλινικής ή κτηνιατρείου.».

3. Το άρθρο 9 αντικαθίσταται ως εξής:

« Άρθρο 9

Μεταβίβαση σε τρίτους και μεταφορά ενδιαιτήματος ζώων, κτηνιατρείου και κτηνιατρικής κλινικής

α) Με εξαίρεση την κληρονομική διαδοχή και υπό την προϋπόθεση της τήρησης του άρθρου 7, η μεταβίβαση σε τρίτους και η μεταφορά της εκμετάλλευσης των ενδιαιτημάτων ζώων θεωρούνται ίδρυση νέων, για τα οποία εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις κατά τον χρόνο της μεταβίβασης ή της μεταφοράς.

β) Σε περίπτωση μεταβίβασης κτηνιατρείου και κτηνιατρικής κλινικής σε τρίτους, εφαρμόζεται η παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4442/2016 (Α'230), υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να τηρούνται οι όροι χορήγησης της έγκρισης λειτουργίας του κτηνιατρείου και της έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας της κτηνιατρικής κλινικής.

γ) Η μεταφορά των κτηνιατρείων και των κτηνιατρικών κλινικών θεωρείται ίδρυση νέων, για τα οποία εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις κατά τον χρόνο της μεταφοράς για την ίδρυση και τη λειτουργία τους.».

4. Στο άρθρο 10, οι παρ. 1 και 4 αντικαθίστανται και το άρθρο 10 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 10

Διοικητική και επιστημονική ευθύνη λειτουργίας

1. Τη διοικητική ευθύνη λειτουργίας κτηνιατρείου, κτηνιατρικής κλινικής ή ενδιαιτήματος ζώων έχει το φυσικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου εκδίδεται η έγκριση λειτουργίας κτηνιατρείου και κτηνιατρικής κλινικής ή η άδεια λειτουργίας ενδιαιτήματος ζώων και, εφόσον η έγκριση ή η άδεια λειτουργίας εκδίδεται στο όνομα νομικού προσώπου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του ή άλλο φυσικό πρόσωπο που ορίζεται από αυτόν και έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές.

2. Την επιστημονική ευθύνη κτηνιατρείου και κτηνιατρικής κλινικής, έχει ο κτηνίατρος που ορίζεται με την έγκριση λειτουργίας, ο οποίος πρέπει να κατέχει πτυχίο κτηνιατρικής ημεδαπού ή αλλοδαπού Πανεπιστημίου ή ισότιμου ανώτατης σχολής, άδεια άσκησης του κτηνιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα και να είναι εγγεγραμμένος σε αναγνωρισμένο κτηνιατρικό σύλλογο.

3. Το πρόσωπο που έχει την επιστημονική ευθύνη απαλλάσσεται από αυτή από την κοινοποίηση προς την αρμόδια αρχή έγγραφης δήλωσης του διοικητικού υπεύθυνου περί απαλλαγής από τα καθήκοντά του ή μετά από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της παραίτησής του. Η αντικατάσταση του επιστημονικού υπεύθυνου είναι υποχρεωτική εντός δέκα (10) ημερών από την αποχώρησή του με οποιονδήποτε τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, η αντικατάσταση γνωστοποιείται στην αρμόδια αρχή.

4. Οι ιδιότητες του διοικητικού και επιστημονικού υπεύθυνου του κτηνιατρείου ή της κτηνιατρικής κλινικής μπορούν να συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο, εφόσον αυτό είναι κτηνίατρος, σύμφωνα με την παρ. 2.

5. Προκειμένου περί ενδιαιτήματος ζώων, την υγειονομική επίβλεψη και εποπτεία έχει ο κτηνίατρος που ορίζεται για τον σκοπό αυτό, ο οποίος την αποδέχεται με δήλωσή του η οποία γνωστοποιείται στην αρμόδια αρχή.».

5. Στο άρθρο 12, οι παρ. 2 και 5 αντικαθίστανται και το άρθρο 12 διαμορφώνεται ως εξής: «Άρθρο 12

Έλεγχος λειτουργίας - Κυρώσεις

1. Ο έλεγχος της λειτουργίας των κτηνιατρείων, κτηνιατρικών κλινικών και ενδιαιτημάτων ζώων διενεργείται από τις αρμόδιες κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές.

2. Αν κατά τον έλεγχο κτηνιατρικών κλινικών και ενδιαιτημάτων ζώων αποδειχθεί ότι:

α) έπαυσε να ισχύει μία από τις προϋποθέσεις χορήγησης της έγκρισης λειτουργίας των κτηνιατρικών κλινικών ή της άδειας λειτουργίας των ενδιαιτημάτων, όπως αποχώρηση και μη αντικατάσταση εντός εύλογου χρόνου επιστημονικού ή διοικητικού υπεύθυνου,

β) ο διοικητικός ή επιστημονικός υπεύθυνος κτηνιατρικής κλινικής ή ενδιαιτήματος ζώων επέδειξαν ασύγγνωστη αμέλεια κατά την εκτέλεση των εργασιών τους,

γ) δεν διαθέτουν τα απαραίτητα όργανα και σκεύη για την κανονική λειτουργία τους,

δ) διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις του παρόντος νόμου,

επιβάλλεται στους διοικητικούς υπεύθυνους των κτηνιατρικών κλινικών και των ενδιαιτημάτων πρόστιμο ύψους από εκατό (100) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ή επιβάλλεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας τους έως έξι (6) μήνες ή επιβάλλονται σωρευτικά οι δύο κυρώσεις της παρούσας. Σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να επιβληθεί και οριστική διακοπή λειτουργίας της κτηνιατρικής κλινικής ή του ενδιαιτήματος.

3. Προκειμένου περί κτηνιατρείων, αν κατά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι δεν υφίσταται μία από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο π.δ. 463/1978 (Α' 96), επιβάλλονται στον διοικητικό υπεύθυνο του κτηνιατρείου οι κυρώσεις της παρ. 2.

4. Οι κυρώσεις των παρ. 2 και 3 επιβάλλονται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου της οικείας Περιφέρειας, μετά από εισήγηση της κτηνιατρικής υπηρεσίας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και εκτελούνται από όργανα της κτηνιατρικής υπηρεσίας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών.

5. α) Σε όποιον λειτουργεί χωρίς να έχει αιτηθεί και αποκτήσει την απαιτούμενη έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικής κλινικής ή την απαιτούμενη έγκριση λειτουργίας κτηνιατρείου επιβάλλονται διοικητικό πρόστιμο από πεντακόσια (500) ευρώ έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ και η οριστική διακοπή λειτουργίας της κτηνιατρικής κλινικής ή του κτηνιατρείου. Οι κυρώσεις της παρούσας επιβάλλονται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου της οικείας Περιφέρειας, μετά από εισήγηση της κτηνιατρικής υπηρεσίας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και η κύρωση της οριστικής διακοπής λειτουργίας εκτελείται από όργανα της κτηνιατρικής υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας Ενότητας με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών.

β) Στα ενδιαιτήματα ζώων που λειτουργούν χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, επιβάλλονται το διοικητικό πρόστιμο της παρ. 2 και η οριστική διακοπή της λειτουργίας τους, η οποία εκτελείται από όργανα της κτηνιατρικής υπηρεσίας της οικείας Περιφέρειας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών.».

Άρθρο 94

Εξουσιοδοτική διάταξη

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις της περ. α' της παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 604/1977, όπως ιδίως η κλιμάκωση αυτών, σύμφωνα με το άρθρο 15 του παρόντος.

Άρθρο 95

Μεταβατικές και καταργούμενες διατάξεις

1. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται άδεια ιδρύσεως ή άδεια λειτουργίας κτηνιατρείων ή κτηνιατρικών κλινικών που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, εφεξής νοείται η έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου αυτού.

2. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται αρμόδια αρχή αδειοδότησης για τις δραστηριότητες που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, εφεξής νοούνται οι αρμόδιες αρχές του άρθρου 91.

3. Μετά από την ενεργοποίηση του ΟΠΣ - ΑΔΕ του άρθρου 14, η διαδικασία χορήγησης έγκρισης ίδρυσης κτηνιατρικών κλινικών της παρ. 1 του άρθρου 90 και η διαδικασία χορήγησης έγκρισης λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών της παρ. 2 του άρθρου 90 διεκπεραιώνονται αποκλειστικά μέσω του συστήματος αυτού.

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, το άρθρο 1 του από 18.10.1925 ν.δ. (Α' 322), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 14 του ν. 604/1977, καταργείται.

5. Η παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 604/1977 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Η Επιτροπή, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία συνοδεύεται από τεχνική μελέτη σχετικά με την κτιριακή συγκρότηση της υπό ίδρυσης μονάδας, καθώς και από χρηματικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, το οποίο καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αν πρόκειται για ενδιαίτημα ζώου, και το παράβολο του άρθρου 92 του ν. 4442/2016, αν πρόκειται για κτηνιατρική κλινική, διενεργεί αυτοψία στο ακίνητο και εξετάζει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του π.δ. 463/1978 (Α' 96) μέσα σε ένα (1) μήνα από την κατάθεση της αίτησης. Στα μέλη της Επιτροπής δεν καταβάλλεται πρόσθετη αμοιβή.».

Άρθρο 3
Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς

Μετά το άρθρο 95 του ν. 4442/2016 (Α' 230) προστίθεται Κεφάλαιο ΙΖ' ως εξής:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΖ'

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΗΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Άρθρο 96

Πεδίο εφαρμογής

Στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου εμπίπτουν οι δραστηριότητες με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 01.49.12.04, «Εκτροφή ωδικών πτηνών», και 01.49.19.03, «Εκτροφή Σκύλων, Γατών και λοιπών Ζώων Συντροφιάς», που περιλαμβάνονται στην 1η Ομάδα του Παραρτήματος και αφορούν την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς.

Άρθρο 97

Ίδρυση και λειτουργία δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς

1. Η ίδρυση των δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, υπάγεται σε διαδικασία έγκρισης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του παρόντος, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένου του άρθρου 6 του ν. 4039/2012 (Α' 15), καθώς και του ν. 604/1977 (Α' 163) περί ενδιαιτημάτων ζώων.

2. Η λειτουργία των δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, υπάγεται σε διαδικασία έγκρισης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του παρόντος, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένου του άρθρου 6 του ν. 4039/2012 (Α' 15), καθώς και του ν. 604/1977 περί ενδιαιτημάτων ζώων, εκτός από:

α) την περ. α' της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 604/1977, για την υποχρέωση δήλωσης της έναρξης λειτουργίας ή της μεταφοράς στο οικείο αστυνομικό τμήμα,

β) την περ. α' του άρθρου 9 του ν. 604/1977, για τη μεταβίβαση της εκμετάλλευσης των ενδιαιτημάτων ζώων σε τρίτους, για την οποία εφαρμόζεται η παρ. 1 του άρθρου 9 και

γ) την περ. β' της παρ. 5 του άρθρου 12 του ν. 604/1977, για την κύρωση του προστίμου σε περίπτωση λειτουργίας χωρίς έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας, για την οποία εφαρμόζεται το άρθρο 100.

3. Η έγκριση ίδρυσης και η έγκριση λειτουργίας δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς εκδίδονται εντός προθεσμίας πενήντα (50) ημερών. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας της παρούσας, οι εγκρίσεις θεωρούνται σιωπηρώς χορηγηθείσες, σύμφωνα με το άρθρο 8, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης από την αρμόδια αρχή του άρθρου 98.

Άρθρο 98

Αρμόδιες αρχές

Αρμόδια αρχή χορήγησης της έγκρισης ίδρυσης και της έγκρισης λειτουργίας των δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, εντός των ορίων της οποίας πρόκειται να εγκατασταθεί η δραστηριότητα της εκτροφής ζώων συντροφιάς. Εφόσον η δραστηριότητα εκτροφής ζώων συντροφιάς διαθέτει παραρτήματα εντός των ορίων αρμοδιότητας δύο ή περισσοτέρων Περιφερειακών Ενοτήτων, απαιτείται έγκριση από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Άρθρο 99

Παράβολο

Για την έγκριση ίδρυσης δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου καταβάλλεται άπαξ παράβολο ύψους πενήντα (50) ευρώ. Ποσοστό 80% των εσόδων από τη θέσπιση του ανωτέρω παραβόλου εισπράττεται υπέρ του οικείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το 20% υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθούν σχετικές δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με το άρθρο 11.

Άρθρο 100

Κυρώσεις

Σε όποιον λειτουργεί χωρίς να έχει αιτηθεί και αποκτήσει την απαιτούμενη έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας δραστηριότητας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς του παρόντος Κεφαλαίου, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1000) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ. Τα πρόστιμα του παρόντος επιβάλλονται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 15, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της οικείας Περιφέρειας, μετά από εισήγηση της κτηνιατρικής υπηρεσίας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και εισπράττονται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 15.

Άρθρο 101

Μεταβατικές και καταργούμενες διατάξεις

1. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας των δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, εφεξής νοείται η έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου αυτού.

2. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται αρμόδια αρχή αδειοδότησης για τις δραστηριότητες εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, εφεξής νοούνται οι αρμόδιες αρχές του άρθρου 98.

3. Μετά από την ενεργοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ - ΑΔΕ) του άρθρου 14 του παρόντος, η διαδικασία χορήγησης έγκρισης ίδρυσης και έγκρισης λειτουργίας δραστηριοτήτων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς των παρ. 1 και 2 του άρθρου 97 αντίστοιχα, διεκπεραιώνονται αποκλειστικά μέσω του συστήματος αυτού.

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η παράβαση με αύξοντα αριθμό 13 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 4039/2012 καταργείται.

Άρθρο 4
Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

1. Μετά από το άρθρο 101 του ν. 4442/2016, προστίθεται Κεφάλαιο ΙΗ' ως εξής:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΗ'

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Άρθρο 102

Πεδίο εφαρμογής

1. Με την επιφύλαξη της παρ. 2, στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου εμπίπτουν οι δραστηριότητες με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 01.41, 01.42, 01.43, 01.44, 01.45, 01.46, 01.47, 01.49, καθώς και 01.50, μόνο για το τμήμα της δραστηριότητας που σχετίζεται με την κτηνοτροφική εγκατάσταση που λειτουργεί εντός της μικτής γεωργοκτηνοτροφικής δραστηριότητας, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην 1η Ομάδα του Παραρτήματος. Όπου στους ΚΑΔ της παρούσας περιλαμβάνεται ως δραστηριότητα η παραγωγή προϊόντων, αυτή αφορά μόνο στη δραστηριότητα παραγωγής του προϊόντος εντός των εγκαταστάσεων εκτροφής.

2. Από το πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου εξαιρούνται:

α) Η δραστηριότητα του ΚΑΔ 01.42 «Διάθεση σπέρματος βοοειδών και βουβαλιών» (ΚΑΔ 01.42.2).

β) Οι ακόλουθες δραστηριότητες του ΚΑΔ 01.49:

βα) Εκτροφή ωδικών πτηνών (ΚΑΔ 01.49.12.04).

ββ) Εκτροφή ερπετών, συμπεριλαμβανομένων φιδιών και θαλάσσιων χελωνών, που εκτρέφονται σε αγροκτήματα και διατίθενται ζώντα (ΚΑΔ 01.49.13).

βγ) Εκτροφή βατράχων (ΚΑΔ 01.49.19.01).

βδ) Εκτροφή σκυλιών, γατών και λοιπών ζώων συντροφιάς (ΚΑΔ 01.49.19.03).

βε) Παραγωγή μελισσοσμηνών σε κυψέλες (ΚΑΔ 01.49.19.04).

βστ) Παραγωγή άλλων ζωικών προϊόντων που παράγονται σε αγροκτήματα (ΚΑΔ 01.49.2), εκτός της εκτροφής σαλιγκαριών που διατίθενται νωπά, απλής ψύξης, κατεψυγμένων, αποξηραμένων, παστών ή σε άλμη (ΚΑΔ 01.49.23), που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου.

γ) Οι δραστηριότητες που αφορούν σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, οι εκθέσεις ζώων, οι ζωολογικοί κήποι, τα εκτροφεία θηραματικών ειδών, οι εκτροφές περιστεριών, οι εκτροφές εντόμων, οι εκτροφές σκωλήκων, οι πειραματικές εγκαταστάσεις, οι εκτροφές οικόσιτων ζώων, όπως ορίζονται στην υπ' αρ. Υ1β/2000/29.3.1995 (Β' 343), κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, τα καταστήματα λιανικής διάθεσης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων, τα ενδιαιτήματα φιλοξενίας ζώων συντροφιάς και οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Άρθρο 103

Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

1. Η ίδρυση και η λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου για δραστηριότητες που κατατάσσονται στις υποκατηγορίες Α1 και Α2, σύμφωνα με την υπ' αρ. 1958/13.01.2012 (Β' 21) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπάγονται στη διαδικασία έγκρισης του άρθρου 7 του παρόντος νόμου, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένου του άρθρου 6Α του ν. 4056/2012 (Α' 52).

2. Η ίδρυση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου για δραστηριότητες που κατατάσσονται στην κατηγορία Β, σύμφωνα με την υπ' αρ. 1958 /13.01.2012 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , υπάγεται στη διαδικασία έγκρισης του άρθρου 7 του παρόντος νόμου, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένου του άρθρου 6Β του ν. 4056/2012. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών υπάγεται στη διαδικασία γνωστοποίησης του άρθρου 5 του παρόντος, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένου του άρθρου 6Β του ν. 4056/2012.

3. Η ίδρυση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου δυναμικότητας κάτω των ορίων της κατηγορίας Β, σύμφωνα με την υπ' αρ. 1958/13.01.2012 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπάγεται στη διαδικασία έγκρισης του άρθρου 7 του παρόντος, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένου του άρθρου 6Γ του ν. 4056/2012. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών υπάγεται στη διαδικασία γνωστοποίησης του άρθρου 5 του παρόντος, κατά τα λοιπά εφαρμοζομένου του άρθρου 6Γ του ν. 4056/2012.

Άρθρο 104

Αρμόδιες αρχές

Αρμόδια αρχή για την έγκριση ίδρυσης και για την έγκριση λειτουργίας ή την παραλαβή και κοινοποίηση της γνωστοποίησης λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας (ΔΑΟΚ), εντός των ορίων της οποίας πρόκειται να εγκατασταθεί η κτηνοτροφική εγκατάσταση. Αν η κτηνοτροφική εγκατάσταση εκτείνεται εντός των ορίων αρμοδιότητας δύο ή περισσοτέρων Περιφερειακών Ενοτήτων, αρμόδια είναι η ΔΑΟΚ, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται ο λειτουργικός χώρος της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, όπως αυτός ορίζεται στην παρ. 9 του άρθρου 1 του ν. 4056/2012.

Άρθρο 105

Μεταβολές γνωστοποίησης λειτουργίας

Αν πρόκειται να μεταβληθούν για οποιονδήποτε λόγο τα στοιχεία της γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης, που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποχρεούται σε γνωστοποίηση της μεταβολής στην αρμόδια ΔΑΟΚ. Πριν από την υποβολή της γνωστοποίησης της μεταβολής, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποχρεούται να διαθέτει τα τυχόν απαιτούμενα για τη μεταβολή δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης στην έδρα της εγκατάστασης, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, και παραμένουν διαθέσιμα για έλεγχο. Η αρμόδια ΔΑΟΚ υποχρεούται να κοινοποιεί τη γνωστοποίηση της μεταβολής των στοιχείων εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, στις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες έχει κοινοποιηθεί η αρχική γνωστοποίηση λειτουργίας.

Άρθρο 106

Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4056/2012 - Πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Στον ν. 4056/2012 επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Η παρ. 2 του άρθρου 3 καταργείται.

2. Το άρθρο 6 του ν. 4056/2012 αντικαθίσταται από τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ ως εξής:

«Άρθρο 6Α

Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων των υποκατηγοριών Α1 και Α2

1. Για την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για δραστηριότητες που κατατάσσονται στις υποκατηγορίες Α1 και Α2, σύμφωνα με την υπ' αρ. 1958/13.01.2012 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Β' 21), απαιτείται η έκδοση έγκρισης ίδρυσης και έγκρισης λειτουργίας.

2. Για τη χορήγηση της έγκρισης ίδρυσης κτηνοτροφικής εγκατάστασης των υποκατηγοριών Α1 και Α2 της παρ. 1, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποβάλλει στην αρμόδια ΔΑΟΚ αίτηση, η οποία συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της υπό ίδρυση κτηνοτροφικής εγκατάστασης. Στην περίπτωση εκτάσεων δασικού χαρακτήρα ακολουθείται η διαδικασία του επιτρεπτού της επέμβασης.

β) Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία ή τις νόμιμες προϋποθέσεις χρήσης του γηπέδου της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, όπως συμβόλαιο και πιστοποιητικό μεταγραφής αυτού ή συμβολαιογραφική πράξη ενοικίασης με μεταγραφή στο οικείο υποθηκοφυλακείο ή απόφαση παραχώρησης ή απόφαση ενοικίασης ή απλό μισθωτήριο το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή δικαστική απόφαση νομίμως μεταγεγραμμένη ή συμβολαιογραφική δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, κληρονομητήριο και έκθεση περιγραφής ακινήτων ή κάθε άλλο έγγραφο που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και περιέχει εγγραπτέα πράξη σύστασης δικαιωμάτων κυριότητας ή αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.

γ) Ζωοτεχνική μελέτη η οποία περιλαμβάνει :

γα) Το είδος και τον αριθμό των ζώων που θα εκτρέφονται στην κτηνοτροφική εγκατάσταση.

γβ) Τον τύπο σταυλισμού των ζώων.

γγ) Τοπογραφικό διάγραμμα του γηπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί η κτηνοτροφική εγκατάσταση.

γδ) Αρχιτεκτονικά σχέδια των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν. γε) Περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας και του τρόπου διαχείρισης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

γστ) Την τήρηση των ελαχίστων αποστάσεων μεταξύ της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και χώρων ή δραστηριοτήτων του Παραρτήματος του άρθρου 20, καθώς και πηγών ύδατος.

Εντός πενήντα (50) ημερών από την υποβολή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης, η αρμόδια ΔΑΟΚ εξετάζει την αίτηση και τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν και χορηγεί την έγκριση για την ίδρυση της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή απορρίπτει την αίτηση αιτιολογημένα. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου, οι εγκρίσεις ίδρυσης θεωρούνται σιωπηρώς χορηγηθείσες, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4442/2016 και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια ΔΑΟΚ τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης.

Η έγκριση ίδρυσης ισχύει για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους, εφόσον κατά τη διάρκεια ισχύος της έγκρισης έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της εγκατάστασης και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα παράτασης, με τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η παράταση.

3. Μετά από την ολοκλήρωση της κατασκευής των εγκαταστάσεων των υποκατηγοριών Α1 και Α2 της παρ. 1 και πριν από τη μεταφορά ζωικού κεφαλαίου σε αυτές, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποβάλλει στην αρμόδια ΔΑΟΚ αίτηση για τη χορήγηση έγκρισης λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης. Η αίτηση συνοδεύεται από:

α) Έγκριση ίδρυσης.

β) Οικοδομική άδεια των κτιριακών εγκαταστάσεων ή έγκριση κατασκευής ή βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας ή απόφαση εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή βεβαίωση περαίωσης κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτου σύμφωνα με τον ν. 4495/2017 (Α' 167).

γ) Έγκριση και διακριτικό αριθμό σύμφωνα με το άρθρο 7 του π.δ. 216/2003 (Α' 181), στην περίπτωση εγκατάστασης εκτροφής ωοπαραγωγών ορνίθων.

δ) Βεβαίωση του άρθρου 3 του π.δ. 224/1998 (Α' 175) και διακριτικό αριθμό του άρθρου 4 της υπ' αρ. 2063/141781/11.11.2014 (Β' 3091) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην περίπτωση πτηνοτροφικών επιχειρήσεων πολλαπλασιασμού, επιλογής, καθώς και εκκολαπτηρίων.

ε) Διακριτικό αριθμό, σύμφωνα με το άρθρο 8 του π.δ. 224/1998, στην περίπτωση πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων εκτροφής πουλερικών απόδοσης για εμπορία ως οικόσιτων.

στ) Αριθμό καταχώρισης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος και δεν υπάγονται στις περ. γ', δ' και ε'. Ο αριθμός αυτός χορηγείται σε κάθε περίπτωση μετά από την ολοκλήρωση της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και πριν από τη μεταφορά ζωικού κεφαλαίου σε αυτές.

4. Εντός εξήντα (60) ημερών από την υποβολή της αίτησης έγκρισης λειτουργίας:

α) ελέγχονται η αίτηση και τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν,

β) πραγματοποιείται επιτόπιος έλεγχος από την επιτροπή σταυλισμού του άρθρου 4 και συντάσσεται σχετικό πρακτικό το οποίο υποβάλλεται στην αρμόδια ΔΑΟΚ και γ) εφόσον συντρέχουν οι όροι λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, σύμφωνα με την έγκριση ίδρυσής της, η αρμόδια ΔΑΟΚ χορηγεί την έγκριση λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτει την αίτηση αιτιολογημένα. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου, οι εγκρίσεις λειτουργίας θεωρούνται σιωπηρώς χορηγηθείσες, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4442/2016 (Α' 230) και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια ΔΑΟΚ τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης.

Άρθρο 6Β

Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της Κατηγορίας Β

1. Για την ίδρυση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για τις δραστηριότητες που κατατάσσονται στην κατηγορία Β, σύμφωνα με την υπ' αρ. 1958 /13.01.2012 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Β' 21), απαιτείται η έκδοση έγκρισης ίδρυσης και για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών απαιτείται η γνωστοποίηση λειτουργίας.

2. Για τη χορήγηση της έγκρισης ίδρυσης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της παρ. 1, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποβάλλει στην αρμόδια ΔΑΟΚ αίτηση η οποία συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Δήλωση υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ), συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την υπ' αρ. 46296/8.8.2013 (Β' 2002) κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στην περίπτωση εκτάσεων δασικού χαρακτήρα ακολουθείται η διαδικασία του επιτρεπτού της επέμβασης.

β) Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία ή τις νόμιμες προϋποθέσεις χρήσης του γηπέδου της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, όπως συμβόλαιο και πιστοποιητικό μεταγραφής αυτού ή συμβολαιογραφική πράξη ενοικίασης με μεταγραφή στο οικείο υποθηκοφυλακείο ή απόφαση παραχώρησης ή απόφαση ενοικίασης ή απλό μισθωτήριο το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή δικαστική απόφαση νομίμως μεταγεγραμμένη ή συμβολαιογραφική δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, κληρονομητήριο και έκθεση περιγραφής ακινήτων ή κάθε άλλο έγγραφο που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και περιέχει εγγραπτέα πράξη σύστασης δικαιωμάτων κυριότητας, ή αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.

γ) Ζωοτεχνική μελέτη η οποία περιλαμβάνει:

γα) Το είδος και τον αριθμό των ζώων που θα εκτρέφονται στην κτηνοτροφική εγκατάσταση.

γβ) Τον τύπο σταυλισμού των ζώων.

γγ) Τοπογραφικό διάγραμμα του γηπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί η κτηνοτροφική εγκατάσταση.

γδ) Αρχιτεκτονικά σχέδια των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν. γε) Περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας και του τρόπου διαχείρισης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

γστ) Την τήρηση των ελαχίστων αποστάσεων μεταξύ της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και χώρων ή δραστηριοτήτων του Παραρτήματος του άρθρου 20, καθώς και πηγών ύδατος.

Εντός πενήντα (50) ημερών από την υποβολή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης, η αρμόδια ΔΑΟΚ εξετάζει την αίτηση και τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν και χορηγεί την έγκριση για την ίδρυση της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή απορρίπτει την αίτηση αιτιολογημένα. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου, οι εγκρίσεις ίδρυσης θεωρούνται σιωπηρώς χορηγηθείσες, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4442/2016, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια ΔΑΟΚ τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης.

Η έγκριση ίδρυσης ισχύει για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους, εφόσον κατά τη διάρκεια ισχύος της έγκρισης έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της εγκατάστασης και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα παράτασης, με τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η παράταση.

3. α) Μετά από την ολοκλήρωση της κατασκευής των εγκαταστάσεων της κατηγορίας Β της παρ. 1 και πριν από τη μεταφορά ζωικού κεφαλαίου σε αυτές, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποβάλλει γνωστοποίηση για τη λειτουργία της κτηνοτροφικής εγκατάστασης στην αρμόδια ΔΑΟΚ, η οποία του χορηγεί αποδεικτικό υποβολής. Η ΔΑΟΚ παραλαμβάνει σε κάθε περίπτωση τη γνωστοποίηση, η οποία υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας με ευθύνη του για τα περιλαμβανόμενα σε αυτήν στοιχεία. Μετά από την υποβολή της γνωστοποίησης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της δραστηριότητας. Η ΔΑΟΚ υποχρεούται να κοινοποιεί τη γνωστοποίηση εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών κατά περίπτωση στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές, στις αρμόδιες περιβαλλοντικές και υγειονομικές υπηρεσίες, στις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δόμησης και σε τυχόν άλλη αρχή κατά την κρίση της αρμόδιας ΔΑΟΚ, προκειμένου αυτές να λάβουν γνώση περί της έναρξης λειτουργίας και να ασκούν τους κατά νόμο προβλεπόμενους ελέγχους. β) Πριν από την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποχρεούται να διαθέτει τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης στην έδρα της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της και παραμένουν διαθέσιμα για έλεγχο. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:

βα) Έγκριση ίδρυσης που έχει χορηγηθεί από την αρμόδια ΔΑΟΚ, με την οποία έγινε και η υπαγωγή σε ΠΠΔ σύμφωνα με την υπ' αρ. 46296/8.8.2013 κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ββ) Οικοδομική άδεια των κτιριακών εγκαταστάσεων ή έγκριση κατασκευής ή βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας ή απόφαση εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή βεβαίωση περαίωσης κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτου σύμφωνα με τον ν. 4495/2017.

βγ) Αντίγραφο της ζωοτεχνικής μελέτης, η οποία υποβλήθηκε κατά τη διαδικασία χορήγησης της έγκρισης για την ίδρυση της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

βδ) Έγκριση και διακριτικό αριθμό σύμφωνα με το άρθρο 7 του π.δ. 216/2003, στην περίπτωση εγκατάστασης εκτροφής ωοπαραγωγών ορνίθων.

βε) Βεβαίωση του άρθρου 3 του π.δ. 224/1998 και διακριτικό αριθμό του άρθρου 4 της υπ' αρ. 2063/141781/11.11.2014 (Β' 3091) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην περίπτωση πτηνοτροφικών επιχειρήσεων πολλαπλασιασμού, επιλογής, καθώς και εκκολαπτηρίων.

βστ) Διακριτικό αριθμό σύμφωνα με το άρθρο 8 του π.δ. 224/1998 στην περίπτωση πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων εκτροφής πουλερικών απόδοσης για εμπορία ως οικόσιτων.

βζ) Αριθμό καταχώρισης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος και δεν υπάγονται στις υποπερ. βδ', βε' και βστ'. Ο αριθμός αυτός χορηγείται σε κάθε περίπτωση μετά από την ολοκλήρωση της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και πριν από τη μεταφορά ζωικού κεφαλαίου σε αυτές.

Άρθρο 6Γ

Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δυναμικότητας κάτω των ορίων της Κατηγορίας Β

1. Για την ίδρυση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δυναμικότητας κάτω των ορίων της Κατηγορίας Β, σύμφωνα με την υπ' αρ. 1958 /13.01.2012 (Β' 21) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απαιτείται η έκδοση έγκρισης ίδρυσης και για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών απαιτείται η γνωστοποίηση λειτουργίας.

2. Για τη χορήγηση της έγκρισης ίδρυσης των εγκαταστάσεων της παρ. 1, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποβάλλει στην αρμόδια ΔΑΟΚ αίτηση η οποία συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

α) Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας Δόμησης περί υπαγωγής ή μη της έκτασης, στην οποία βρίσκεται το γήπεδο όπου θα κατασκευαστεί η κτηνοτροφική εγκατάσταση, σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις του χωρικού σχεδιασμού.

β) Πράξη χαρακτηρισμού της έκτασης και τελεσιδικία αυτής, εφόσον στην περιοχή δεν έχουν αναρτηθεί ή θεωρηθεί δασικοί χάρτες. Στην περίπτωση ύπαρξης αναρτημένου ή θεωρημένου δασικού χάρτη, λαμβάνεται υπόψη ο χαρακτήρας ή η μορφή που απεικονίζεται στον χάρτη, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 4467/2017 (Α' 56).

Όταν πρόκειται για δασικού χαρακτήρα έκταση, ακολουθείται η διαδικασία του επιτρεπτού της επέμβασης και εκδίδεται αρμοδίως απόφαση έγκρισης επέμβασης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

γ) Έγκριση από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, εφόσον η περιοχή εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 3028/2002 (Α' 153).

δ) Για περιοχές του δικτύου Natura 2000, Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση και σχετική απόφαση Περιφερειάρχη με τυχόν πρόσθετους όρους.

ε) Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία ή τις νόμιμες προϋποθέσεις χρήσης του γηπέδου της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, όπως συμβόλαιο και πιστοποιητικό μεταγραφής αυτού ή συμβολαιογραφική πράξη ενοικίασης με μεταγραφή στο οικείο υποθηκοφυλακείο ή απόφαση παραχώρησης ή απόφαση ενοικίασης ή απλό μισθωτήριο το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο πρέπει να έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή δικαστική απόφαση νομίμως μεταγεγραμμένη ή συμβολαιογραφική δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, κληρονομητήριο και έκθεση περιγραφής ακινήτων ή κάθε άλλο έγγραφο που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και περιέχει εγγραπτέα πράξη σύστασης δικαιωμάτων κυριότητας, ή αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.

στ) Ζωοτεχνική μελέτη η οποία περιλαμβάνει:

στα) Το είδος και τον αριθμό των ζώων που θα εκτρέφονται στην κτηνοτροφική εγκατάσταση.

στβ) Τον τύπο σταυλισμού των ζώων.

στγ) Τοπογραφικό διάγραμμα του γηπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί η κτηνοτροφική εγκατάσταση.

στδ) Αρχιτεκτονικά σχέδια των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν. στε) Περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας και του τρόπου διαχείρισης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

στστ) Περιγραφή του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

στζ) Την τήρηση των ελαχίστων αποστάσεων μεταξύ της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και χώρων ή δραστηριοτήτων του Παραρτήματος του άρθρου 20, καθώς και πηγών ύδατος.

Εντός πενήντα (50) ημερών από την υποβολή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης, η αρμόδια ΔΑΟΚ εξετάζει την αίτηση και τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν και χορηγεί την έγκριση για την ίδρυση της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή απορρίπτει την αίτηση αιτιολογημένα. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου, οι εγκρίσεις ίδρυσης θεωρούνται σιωπηρώς χορηγηθείσες, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4442/2016, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια αρχή τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης.

Η έγκριση ίδρυσης ισχύει για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους, εφόσον κατά τη διάρκεια ισχύος της έγκρισης έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της εγκατάστασης και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα παράτασης με τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η παράταση.

3. α) Μετά από την ολοκλήρωση της κατασκευής των εγκαταστάσεων κάτω των ορίων της κατηγορίας Β της παρ. 1 και πριν από τη μεταφορά ζωικού κεφαλαίου σε αυτές, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποβάλλει γνωστοποίηση για τη λειτουργία της κτηνοτροφικής εγκατάστασης στην αρμόδια ΔΑΟΚ, η οποία του χορηγεί αποδεικτικό υποβολής. Η ΔΑΟΚ παραλαμβάνει σε κάθε περίπτωση τη γνωστοποίηση, η οποία υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας με ευθύνη του για τα περιλαμβανόμενα σε αυτήν στοιχεία. Μετά από την υποβολή της γνωστοποίησης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της δραστηριότητας. Η ΔΑΟΚ υποχρεούται να κοινοποιεί τη γνωστοποίηση εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών κατά περίπτωση στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές, στις αρμόδιες περιβαλλοντικές και υγειονομικές υπηρεσίες, στις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δόμησης και σε τυχόν άλλη αρχή κατά την κρίση της αρμόδιας ΔΑΟΚ, προκειμένου αυτές να λάβουν γνώση περί της έναρξης λειτουργίας και να ασκούν τους κατά νόμο προβλεπόμενους ελέγχους.

β) Πριν από την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας, ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης υποχρεούται να διαθέτει τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής της γνωστοποίησης στην έδρα της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της και παραμένουν διαθέσιμα για έλεγχο. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:

βα) Εγκριση ίδρυσης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

ββ) Οικοδομική άδεια των κτιριακών εγκαταστάσεων ή έγκριση κατασκευής ή βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας ή απόφαση εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή βεβαίωση περαίωσης κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτου σύμφωνα με τον ν. 4495/2017.

βγ) Αντίγραφο της ζωοτεχνικής μελέτης, η οποία υποβλήθηκε κατά τη διαδικασία χορήγησης της έγκρισης για την ίδρυση της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

βδ) Βεβαίωση του άρθρου 3 του π.δ. 224/1998 και διακριτικό αριθμό του άρθρου 4 της υπ' αρ. 2063/141781/11.11.2014 (Β' 3091) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην περίπτωση πτηνοτροφικών επιχειρήσεων πολλαπλασιασμού, επιλογής καθώς και εκκολαπτηρίων. βε) Διακριτικό αριθμό, σύμφωνα με το άρθρο 8 του π.δ. 224/1998, στην περίπτωση πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων εκτροφής πουλερικών απόδοσης για εμπορία ως οικόσιτων.

βστ) Αριθμό καταχώρισης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος και δεν υπάγονται στις υποπερ. βδ' και βε'. Ο αριθμός αυτός χορηγείται σε κάθε περίπτωση μετά από την ολοκλήρωση της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και πριν από τη μεταφορά ζωικού κεφαλαίου σε αυτές.».

3. Στο άρθρο 10, η υποπερ. αα' της περ. β' της παρ. 1 και η παρ. 5 αντικαθίστανται, μετά την υποπερ. γγ' της περ. β' της παρ. 1, η οποία αναριθμείται σε βγ', προστίθεται υποπερ. βδ', η παρ. 3 καταργείται, οι παρ. 4, 5, 6, 7, 8 και 9 αναριθμούνται σε 3, 4, 5, 6, 7 και 8 αντίστοιχα και το άρθρο 10 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 10

Διοικητικές κυρώσεις και μέτρα

1. Σε όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις διαπιστώνεται παράβαση ή παράλειψη τήρησης των όρων και περιορισμών που καθορίζονται με τις αποφάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας (ΔΑΟΚ), με απόφαση της αρμόδιας ΔΑΟΚ, μετά από εισήγηση της επιτροπής σταυλισμού, επιβάλλονται σε βάρος του φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης οι παρακάτω κυρώσεις:

α) Ανάκληση της άδειας εγκατάστασης και διακοπή της λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις για τις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία άρσης τους. Η ανάκληση της άδειας εγκατάστασης είναι οριστική και:

αα) Ολική, στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις αφορούν στο σύνολο των υποδομών της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή σε τμήμα των υποδομών, τόσο ουσιώδες, ώστε να επηρεάζεται αποφασιστικά η νόμιμη λειτουργία μονάδας. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, που προβλέπονται στις παρ. 4 και 5 και την επιβεβαίωση της αντικειμενικής αδυναμίας άρσης τους, διακόπτεται η λειτουργία στο σύνολο της εγκατάστασης.

αβ) Μερική, στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις αφορούν σε τμήμα των υποδομών της κτηνοτροφικής εγκατάστασης χωρίς να επηρεάζεται ουσιαστικά η λειτουργία της, ώστε το εναπομείναν τμήμα να δύναται να λειτουργήσει αυτοτελώς και να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται στις παρ. 4 και 5 και την επιβεβαίωση της αντικειμενικής αδυναμίας άρσης τους, διακόπτεται η λειτουργία στο τμήμα των υποδομών στο οποίο διαπιστώνονται οι παραβάσεις. Στις υποπερ. αα' και αβ', η κύρωση επιβάλλεται κατά την κρίση της αρμόδιας ΔΑΟΚ μετά από εισήγηση της επιτροπής σταυλισμού.

β) Τα πρόστιμα επιβάλλονται ανάλογα με τη φύση της παράβασης, το μέγεθος των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και την κατάταξη τους σε κατηγορίες, σε σχέση με την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν, ως εξής:

βα) Σε περίπτωση παράλειψης γνωστοποίησης μεταβολής στοιχείων της γνωστοποίησης λειτουργίας των άρθρων 6B και 6Γ ή παροχής αναληθών στοιχείων κατά την αρχική γνωστοποίηση λειτουργίας ή τη μεταβολή της, επιβάλλεται σε βάρος του φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της Κατηγορίας Β και πεντακοσίων (500) ευρώ για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας κάτω των ορίων της Κατηγορίας Β. Εφόσον η αρμόδια ΔΑΟΚ μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής σταυλισμού του άρθρου 4 κρίνει ότι η παράλειψη γνωστοποίησης αφορά στοιχεία ήσσονος σημασίας, μπορεί να επιβάλλει στον φορέα το μέτρο της έγγραφης σύστασης προς συμμόρφωση, αντί των ανωτέρω διοικητικών προστίμων.

ββ) Πρόστιμο από πεντακόσια (500) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, σε βάρος του φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, εφόσον κατά τη λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καταγραφούν παραβάσεις που δεν επισύρουν τη διακοπή της λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και είναι δυνατή η άρση τους με την εκτέλεση βελτιωτικών εργασιών.

βγ) Πρόστιμο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, σε βάρος του φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, εφόσον κατά τη λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καταγραφούν παραβάσεις που προκαλούν εκτεταμένη βλάβη στο περιβάλλον, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δεν είναι δυνατόν να αρθούν με την εκτέλεση βελτιωτικών εργασιών οπότε και διακόπτεται η λειτουργία της εγκατάστασης.

βδ) Σε περίπτωση λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης χωρίς έγκριση ίδρυσης και έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας, που απαιτούνται σύμφωνα με τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ, επιβάλλονται οι κυρώσεις της υποπερ. ββ'.

2. Οι κυρώσεις των περ. α' και β' της παρ. 1 επιβάλλονται ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης, τη συχνότητα, την υποτροπή, την προκαλούμενη περιβαλλοντική και υγειονομική επιβάρυνση.

3. Τα πρόστιμα καταβάλλονται εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την οριστική και ανέκκλητη επιβολή τους. Μετά από την παρέλευση της εν λόγω προθεσμίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και διακόπτεται άμεσα η λειτουργία της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, ακόμη και εάν δεν είχε επιβληθεί η σχετική κύρωση στην αρχική απόφαση επιβολής κυρώσεων.

4. Μετά από τη διαπίστωση των παραβάσεων και πριν από την επιβολή των κυρώσεων, η αρμόδια ΔΑΟΚ, μετά από εισήγηση της επιτροπής σταυλισμού, καλεί εγγράφως σε ακρόαση, με αποδεικτικό επίδοσης από όργανο της αρμόδιας ΔΑΟΚ, τον φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του και να καταθέσει υπόμνημα, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την ημέρα επίδοσης σε αυτόν του σχετικού εγγράφου.

5. Η επιτροπή σταυλισμού, αφού λάβει υπόψη τις απόψεις του ενδιαφερόμενου και εφόσον κρίνει ότι:

α) Είναι εφικτή η αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την εκτέλεση βελτιωτικών εργασιών και η συνέχιση της λειτουργίας τους υπό τις ίδιες συνθήκες και δεν απειλούνται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, εισηγείται στην αρμόδια ΔΑΟΚ την έκδοση σχετικής απόφασης, στην οποία καθορίζονται επακριβώς οι απαιτούμενες βελτιώσεις και η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να υλοποιηθούν. Η προθεσμία αυτή, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες και μπορεί να παραταθεί σε περιπτώσεις καθυστερήσεων στην υλοποίηση των απαιτούμενων βελτιωτικών εργασιών, εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του ενδιαφερόμενου και η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά το ήμισυ της αρχικής.

β) Δεν είναι εφικτή η άρση των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν και η συνέχιση της λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων απειλεί άμεσα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, εισηγείται στην αρμόδια ΔΑΟΚ την έκδοση απόφασης επιβολής κυρώσεων, σύμφωνα με την παρ. 1.

6. Στις περιπτώσεις που επιβληθεί η κύρωση της διακοπής της λειτουργίας της εγκατάστασης, στη σχετική απόφαση τίθεται ορισμένη προθεσμία απομάκρυνσης του ζωικού κεφαλαίου που υπάρχει σε αυτή. Η προθεσμία για την απομάκρυνση του ζωικού κεφαλαίου ορίζεται μέχρι τρεις (3) μήνες με δυνατότητα παράτασης μέχρι ένα (1) μήνα, σε περιπτώσεις εξωγενών παραγόντων, που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης. Η απομάκρυνση του ζωικού κεφαλαίου γίνεται εντός της ορισθείσας προθεσμίας με την αποκλειστική ευθύνη και δαπάνη του φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης. Αν μετά από την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας και της παράτασης αυτής ο φορέας δεν έχει απομακρύνει από τη μονάδα το ζωικό κεφάλαιο, τότε τα ζώα θεωρούνται ως ανεπιτήρητα και για τη διαχείριση τους εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 17. Η διακοπή της λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης πραγματοποιείται με επίσπευση του προϊσταμένου της αρμόδιας ΔΑΟΚ μετά από την απομάκρυνση του ζωικού κεφαλαίου, η οποία διενεργείται από τα συνεργεία περισυλλογής ανεπιτήρητων ζώων της παρ. 4 του άρθρου 17, υπό την εποπτεία της επιτροπής σταυλισμού, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών. Η αρμόδια ΔΑΟΚ, μετά από την απομάκρυνση του ζωικού κεφαλαίου και αφού ενημερώσει τον φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, ζητά τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη συγκεκριμένη εγκατάσταση από τον διαχειριστή του δικτύου ή του συστήματος ηλεκτροδότησης, ο οποίος υποχρεούται να προβεί στη ζητούμενη διακοπή εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη σχετική ειδοποίηση. Μετά και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης σφραγίζει, παρουσία της αστυνομικής αρχής και του φορέα της κτηνοτροφικής εγκατάστασης ή του νομίμου εκπροσώπου του, τον παραγωγικό εξοπλισμό της, την αποθήκη και τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις και συντάσσει σχετικό πρωτόκολλο.

7. Οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα του παρόντος επιβάλλονται πέραν των ποινικών, αστικών ή άλλων κυρώσεων που προβλέπονται από άλλες διατάξεις. Τα πρόστιμα αποτελούν πόρο της οικείας Περιφέρειας και εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ 356/1974 (Α' 90).

8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος. Με όμοια απόφαση μπορεί να αναπροσαρμόζεται το ύψος των προστίμων που προβλέπονται στον νόμο αυτό.».

4. Στο άρθρο 14, η παρ. 1 αντικαθίσταται, οι παρ. 3, 4 και 5 καταργούνται, οι παρ. 6, 7 και 8 αντικαθίστανται και αναριθμούνται σε παρ. 3, 4 και 5 αντίστοιχα, η παρ. 9 αναριθμείται σε παρ. 6, μετά από την παρ. 6 προστίθενται παρ. 7, 8, 9, 10, 11 και 12 και το άρθρο 14 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 14

Μεταβατικές διατάξεις

1. Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας ή άδεια εγκατάστασης κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποχρεούνται μέχρι τις 31.12.2022 να λάβουν έγκριση ίδρυσης και έγκριση λειτουργίας ή να λάβουν έγκριση ίδρυσης και να προβούν σε γνωστοποίηση λειτουργίας, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ.

Μέχρι τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί, και αυτές ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η έγκριση λειτουργίας ή ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης προβεί σε γνωστοποίηση λειτουργίας, μετά από τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών σύμφωνα με τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ. Μετά από την παρέλευση της προθεσμίας της παρούσας, η κτηνοτροφική εγκατάσταση μπορεί να λάβει έγκριση λειτουργίας ή να προβεί σε γνωστοποίηση λειτουργίας, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ, αφού καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο έχει επιβληθεί.

Οι διατάξεις της παρούσας δεν εφαρμόζονται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, στις οποίες έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές παραβάσεις, για τις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία άρσης.

2. Η ρύθμιση της παρ. 1 ισχύει και για όσες κτηνοτροφικές μονάδες είναι εγκατεστημένες χωρίς άδεια σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις, εφόσον εξασφαλίσουν την άδεια του Δασάρχη που προβλέπεται στο άρθρο 13.

3. Οι άδειες λειτουργίας και οι άδειες εγκατάστασης που έχουν εκδοθεί για ορισμένη χρονική διάρκεια και βρίσκονται σε ισχύ κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη τους. Κατά τη διάρκεια της ισχύος τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο της έκδοσής τους.

4. Αιτήματα για χορήγηση άδειας προέγκρισης κτηνοτροφικής εγκατάστασης τα οποία έχουν υποβληθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν έχουν περατωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της, εξετάζονται από την αρμόδια ΔΑΟΚ, ως αιτήματα χορήγησης έγκρισης ίδρυσης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, σύμφωνα με τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υποβάλλονται εκ νέου όσα εκ των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση έγκρισης ίδρυσης είχαν υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο φορέα κατά τη διαδικασία χορήγησης άδειας προέγκρισης και παραμένουν σε ισχύ.

5. Φορείς κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για τις οποίες έχει χορηγηθεί άδεια προέγκρισης έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλουν αίτημα για χορήγηση έγκρισης ίδρυσης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, σύμφωνα με τα άρθρα 6Α, 6Β και 6Γ. Στις περιπτώσεις αυτές η άδεια προέγκρισης που έχει χορηγηθεί παραμένει σε ισχύ, δεν υποβάλλονται εκ νέου όσα εκ των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έκδοση έγκρισης ίδρυσης είχαν υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο φορέα για τη χορήγηση άδειας προέγκρισης και αυτά παραμένουν σε ισχύ.

6. Πριν από τον προβλεπόμενο έλεγχο για την έκδοση της έγκρισης λειτουργίας του άρθρου 6Α, στις περιπτώσεις υποβολής από τον ενδιαφερόμενο φορέα ανακριβών δηλώσεων και στοιχείων κατά τη διαδικασία έκδοσης αυτής, οι εργασίες που πραγματοποιούνται, εκτελούνται αποκλειστικά με ευθύνη του ενδιαφερόμενου φορέα και βαρύνουν αποκλειστικά τον ίδιο. Η αρμόδια αρχή δεν δεσμεύεται για τη χορήγηση της έγκρισης λειτουργίας του άρθρου 6Α, ακόμη και εάν έχει χορηγηθεί η έγκριση ίδρυσης του άρθρου αυτού.

7. Όπου στον παρόντα νόμο και στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προέγκριση εγκατάστασης και άδεια εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νοείται αντίστοιχα έγκριση ίδρυσης και έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας.

8. Όπου στον παρόντα νόμο και στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται ανάκληση άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νοείται η διακοπή λειτουργίας για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που υπόκεινται σε γνωστοποίηση λειτουργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 6Β και 6Γ και με τη διαδικασία απομάκρυνσης του ζωικού κεφαλαίου της παρ. 6 του άρθρου 10.

9. Ειδικές διοικητικές ενστάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 11, όπως αυτό ίσχυε πριν την κατάργησή του, οι οποίες δεν έχουν εξεταστεί από την επιτροπή ενστάσεων, εξετάζονται από την αρμόδια ΔΑΟΚ ως αιτήσεις θεραπείας του άρθρου 24 του ν. 2690/1999 (Α' 45).

10. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΟΠΣ-ΑΔΕ του άρθρου 14 του ν. 4442/2016, οι γνωστοποιήσεις λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της παρ. 3 του άρθρου 6Β και της παρ. 3 του άρθρου 6Γ υποβάλλονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.notifybusiness.gov.gr, αν είναι τεχνικά δυνατό, διαφορετικά υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΑΟΚ σε έντυπη μορφή. Μετά από την ενεργοποίηση του ΟΠΣ - ΑΔΕ οι εγκρίσεις ίδρυσης και οι εγκρίσεις λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων των παρ. 2 και 3 του άρθρου 6Α αντίστοιχα, οι εγκρίσεις ίδρυσης και οι γνωστοποιήσεις λειτουργίας των παρ. 2 και 3 του άρθρου 6Β αντίστοιχα, καθώς και οι εγκρίσεις ίδρυσης και οι γνωστοποιήσεις λειτουργίας των παρ. 2 και 3 του άρθρου 6Γ αντίστοιχα, διεκπεραιώνονται αποκλειστικά μέσω του συστήματος αυτού.

11. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΟΠΣ-ΑΔΕ, η μεταβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων του άρθρου 105 του ν. 4442/2016 υποβάλλεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.notifybusiness.gov.gr, αν είναι τεχνικά δυνατό, διαφορετικά υποβάλλεται στην αρμόδια ΔΑΟΚ σε έντυπη μορφή. Μετά από την ενεργοποίηση του ΟΠΣ - ΑΔΕ, η διαδικασία γνωστοποίησης μεταβολών του άρθρου 105 του ν. 4442/2016 διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσω του συστήματος αυτού.

12. Όπου στον παρόντα νόμο και στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται Αρμόδια Αδειοδοτούσα Αρχή (ΑΑΑ) για τις δραστηριότητες που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου, εφεξής νοείται η αρμόδια αρχή του άρθρου 104 του ν. 4442/2016.».

Άρθρο 107

Εξουσιοδοτική διάταξη

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να ρυθμίζονται ειδικότερα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων του παρόντος Κεφαλαίου.

Άρθρο 108

Τελικές και καταργούμενες διατάξεις

1. Το άρθρο 84 του ν. 4442/2016 αναριθμείται σε άρθρο 109.

2. Στην Ομάδα 1η με τίτλο «ΓΕΩΡΓΙΑ, ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑ», του Παραρτήματος του ν. 4442/2016, μετά τον ΚΑΔ 01.49 προστίθεται ΚΑΔ ως εξής:

«01.50 Μικτές γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες».

3. Το άρθρο 11 του ν. 4056/2012 καταργείται.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β'
ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Άρθρο 5

Αδικήματα ζωοκλοπής, ιχθυοκλοπής, ζωοκτονίας και ιχθυοκτονίας

Τα άρθρα 1, 2, 3, 4 και 5 του ν. 1300/1982 (Α' 129) αντικαθίστανται ως εξής:

«Άρθρο 1

Ζωοκλοπή - ιχθυοκλοπή και ζωοκτονία - ιχθυοκτονία

1. Ζωοκλοπή και ιχθυοκλοπή: Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή από εκατό (100) έως πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, ύψους κάθε μίας από τριάντα (30) έως διακόσια (200) ευρώ, τιμωρείται η κλοπή ίππων, όνων, ημιόνων, βοοειδών, βουβαλοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων, κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους, καθώς και ιχθύων, μαλακίων, καρκινοειδών ή άλλων υδρόβιων οργανισμών που εκτρέφονται ή αναπτύσσονται σε πάσης φύσεως υδατοκαλλιέργειες σε καθορισμένους υδάτινους χώρους και χερσαίες εκτάσεις, η εκμετάλλευση των οποίων ανήκει ή έχει νομίμως παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

2. Ζωοκτονία και ιχθυοκτονία: Με τις ποινές της παρ. 1 τιμωρείται η θανάτωση με πρόθεση ζώων και υδρόβιων οργανισμών της παρ. 1 και η καταστροφή ή βλάβη κυψελών μελισσών ή του περιεχομένου τους με πρόθεση, καθώς και υδατοκλωβών, δεξαμενών και λοιπών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού υδατοκαλλιεργειών ή του περιεχομένου τους.

3. Αν η πράξη της ζωοκλοπής ή της ζωοκτονίας έχει ως αντικείμενο ζώα που βρίσκονται στον περίβολο ή σε στεγασμένο χώρο της οικίας του ιδιοκτήτη τους ή σε ειδικό για τη φύλαξη αυτών περιφραγμένο χώρο ή αν τα ζώα χρησιμοποιούνται για τη διατροφή της οικογένειας του ιδιοκτήτη τους, επιβάλλεται φυλάκιση τριών (3) τουλάχιστον ετών ή χρηματική ποινή, με τα όρια της περ. β' της παρ. 2 και της παρ. 3 του άρθρου 57 του Ποινικού Κώδικα.

Άρθρο 2

Διακεκριμένες περιπτώσεις

Αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, τα αδικήματα του άρθρου 1 τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή από τριακόσιες (300) έως χίλιες (100) ημερήσιες μονάδες, ύψους κάθε μίας από πενήντα (50) έως διακόσια (200) ευρώ, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Αν έγινε από δύο ή περισσότερα άτομα, από κοινού.

β) Αν κατά την τέλεση της πράξης χρησιμοποιήθηκε βία ή απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή έγινε χρήση των μέσων αυτών για τη διατήρηση της κατοχής των κλεμμένων ή θανατωμένων ζώων ή ιχθύων ή μαλακίων ή καρκινοειδών ή άλλων υδρόβιων οργανισμών. γ) Αν ο δράστης (αυτουργός ή συμμέτοχος) οπλοφορούσε.

δ) Αν ο δράστης είναι κρεοπώλης, ιχθυοπώλης, επαγγελματίας αλιέας, εστιάτορας, διευθυντής ξενοδοχείου και δημόσιων γενικά κέντρων ή άλλος επαγγελματίας, συναφών με τα παραπάνω επαγγελμάτων.

Άρθρο 3

Αποδοχή και διάθεση προϊόντων ζωοκλοπής ή ιχθυοκλοπής και ζωοκτονίας ή ιχθυοκτονίας-Κατάσχεση

1. Με τις ποινές της παρ. 1 του άρθρου 1 τιμωρείται όποιος με πρόθεση κρύβει, αγοράζει, παίρνει ως ενέχυρο ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο δέχεται ζώα ή σφάγια ή μέρη από σφάγια ή κυψέλες ή το περιεχόμενο κυψελών ή ζώντες ή νεκρούς ιχθύες ή μαλάκια ή καρκινοειδή ή άλλα είδη υδρόβιων οργανισμών που προέρχονται από αδικήματα του άρθρου 1 ή μεταβιβάζει σε άλλον την κατοχή τους ή συνεργεί στη μεταβίβασή τους.

2. Αν ο υπαίτιος επιχειρεί τις πράξεις της παρ. 1 κατ' επάγγελμα ή η ζημιά που προκλήθηκε στον παθόντα είναι μεγαλύτερη των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, τότε επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 2.

3. Ζώντα ζώα ή ολόκληρα σφάγια ή μέρη από σφάγια ή κυψέλες ή το περιεχόμενο κυψελών ή ζώντες ή νεκροί ιχθύες, μαλάκια, καρκινοειδή ή άλλα είδη υδρόβιων οργανισμών της παρ. 1 του άρθρου 1, τα οποία προέρχονται από αδικήματα των άρθρων 1, 2 και 3 κατάσχονται και αποδίδονται αμέσως στον ιδιοκτήτη τους, προσωρινά από την αστυνομική ή λιμενική αρχή και οριστικά ύστερα από διάταξη του Εισαγγελέα. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκποιούνται με πρόχειρο πλειστηριασμό, με φροντίδα της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής. Το προϊόν της εκποίησης κατατίθεται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το δικαστήριο αποφασίζει για την τύχη του.

Άρθρο 4

Αποζημίωση παθόντος - Ευθύνη εις ολόκληρον

1. Τα πρόσωπα που είναι υπαίτιοι των αδικημάτων των άρθρων 1, 2 και 3 ευθύνονται αστικά ο καθένας για ολόκληρο το ποσό της αντίστοιχης αποζημίωσης και της χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του παθόντα.

2. Το ποσό της επιδικαζομένης από τα πολιτικά δικαστήρια χρηματικής ικανοποίησης του παθόντα, λόγω ηθικής βλάβης από την τέλεση αδικημάτων των άρθρων 1, 2 και 3, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το διπλάσιο της αξίας των κλεμμένων ή θανατωμένων σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 ή διακινηθέντων σύμφωνα με το άρθρο 3 ζώων ή λοιπών εκτρεφόμενων οργανισμών της παρ. 1 του άρθρου 1.

3. Οι συμμέτοχοι των αδικημάτων των άρθρων 1, 2 και 3 ευθύνονται αστικά εις ολόκληρον, ο καθένας με τους αυτουργούς, για ολόκληρο το ποσό της χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης και της αποζημίωσης του παθόντα, τις ενδεχόμενες αποδόσεις και τα δικαστικά έξοδα της ποινικής δίκης στα οποία υποβλήθηκε ο παθών για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Άρθρο 5

Παρεπόμενες ποινές - Λοιπές κυρώσεις

1. Τα μεταφορικά ή πλωτά μέσα ή ψυκτικοί χώροι που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη αδικημάτων των άρθρων 1, 2 και 3 ή για τη μεταφορά κλεμμένων ή θανατωμένων ζώων, ιχθύων, μαλακίων, καρκινοειδών ή άλλων υδρόβιων οργανισμών ή για τη συντήρηση προϊόντων από αδικήματα των άρθρων 1, 2 και 3, κατάσχονται και παραδίδονται στην πλησιέστερη τελωνειακή αρχή για φύλαξη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, εκτός αν η μεταφορά τους είναι δυσχερής, οπότε σφραγίζονται και παραδίδονται για φύλαξη στην πλησιέστερη αστυνομική ή λιμενική αρχή, εφαρμόζονται δε σε αυτές τις περιπτώσεις οι διατάξεις του Τελωνειακού Κώδικα. Αν δεν καταστεί δυνατή η ανεύρεση και παράδοση στην Τελωνειακή Αρχή του μεταφορικού ή πλωτού μέσου που κατασχέθηκε, τότε το δικαστήριο καθορίζει με την καταδικαστική του απόφαση την αξία του μεταφορικού ή πλωτού μέσου, που εισπράττεται από τον καταδικασθέντα σύμφωνα με το ν.δ. 356/1974 (Α' 90).

2. Μαζί με τα μεταφορικά και πλωτά μέσα της παρ. 1 κατάσχονται και οι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτών, η άδεια κυκλοφορίας ή εκτέλεσης πλόων και η άδεια ικανότητας οδηγού ή χειριστή του δράστη. Αν επακολουθήσει καταδίκη, τα μεταφορικά μέσα δημεύονται και εκποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2960/2001 (Α' 265). Οι κρατικές πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας ή εκτέλεσης πλόων και η άδεια ικανότητας οδηγού ή χειριστή του δράστη αφαιρούνται και αποστέλλονται για ακύρωση στην υπηρεσία που τις χορήγησε.

3. Η αφαίρεση και η ακύρωση των αδειών της παρ. 2 αποτελούν κώλυμα για τη χορήγηση νέας άδειας στον αμετακλήτως καταδικασθέντα για τα αδικήματα των άρθρων 1, 2 και 3, πριν περάσει τριετία από την έκτιση της ποινής. Σε περίπτωση νέας καταδίκης προσώπου του προηγουμένου εδαφίου για τα ίδια αδικήματα εντός εξαετίας από την έκτιση της ποινής για την αρχική καταδίκη, το κώλυμα είναι ισόβιο.

4. Αν τα αδικήματα των άρθρων 1, 2 και 3 έγιναν από κρεοπώλες, ιχθυοπώλες, επαγγελματίες αλιείς, εστιάτορες, διευθυντές ξενοδοχείων και δημόσιων γενικά κέντρων ή άλλους επαγγελματίες συναφών επαγγελμάτων, κατά παράβαση της επαγγελματικής τους υποχρέωσης, το δικαστήριο, εφόσον κατά του υπαιτίου απαγγέλλεται ποινή στερητική της ελευθερίας, απαγγέλλει υποχρεωτικά και ανικανότητα άσκησης επαγγέλματος για χρονικό διάστημα από ένα (1) έως πέντε (5) χρόνια, αν για την άσκηση αυτού απαιτείται άδεια της αρχής. Η ανικανότητα αυτή έχει ως αποτέλεσμα την οριστική ανάκληση της σχετικής άδειας.

5. Κτηνοτροφικό δάνειο ή επιδότηση ή οικονομική ενίσχυση άλλης μορφής για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας ή της υδατοκαλλιέργειας από οποιοδήποτε φορέα ή φορολογική απαλλαγή, δεν χορηγείται από το κράτος στον καταδικαζόμενο για τα αδικήματα των άρθρων 1, 2 και 3 πριν περάσουν τρία (3) χρόνια από την έκτιση της ποινής. Με την καταδικαστική απόφαση για τα αδικήματα των άρθρων 1, 2 και 3 κηρύσσονται ληξιπρόθεσμες, κατά την ημέρα που η απόφαση θα καταστεί αμετάκλητη, όλες οι οφειλές του καταδικαζόμενου προς τους κρατικούς φορείς. Οι αμετάκλητες αποφάσεις διαβιβάζονται στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την εφαρμογή των οριζόμενων στην παρούσα.».

Άρθρο 6
Ρυθμίσεις Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ)

1. Το πρώτο εδάφιο της περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 100 του ν. 3852/2010 (Α' 87) αντικαθίσταται και η περ. α' διαμορφώνεται ως εξής:

«1. α) Για τη μελέτη και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης μιας περιοχής, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών και την υλοποίηση προμηθειών κάθε είδους, οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι σύνδεσμοι δήμων, τα δίκτυα δήμων και περιφερειών του άρθρου 101, οι περιφερειακές ενώσεις δήμων, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), τα οποία συνιστούν ή στα οποία συμμετέχουν οι προαναφερόμενοι φορείς, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.), στα οποία συμμετέχουν ή συνιστούν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), οι επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. που ανήκουν στον δημόσιο τομέα σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (Α' 65), τα δημοτικά και περιφερειακά ιδρύματα, καθώς και κοινωφελή ιδρύματα και κληροδοτήματα και τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με το Δημόσιο ή με την Εγνατία Οδό Α.Ε. ή με τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) Α.Ε. ή με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίων Α.Ε (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ή με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή με τον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ ή μεταξύ τους ή με ν.π.δ.δ. ή με τους φορείς των παρ. 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 12 του ν. 4412/2016 (Α' 147), μεμονωμένα ή από κοινού. Στις προγραμματικές συμβάσεις στις οποίες μετέχει το Δημόσιο, μπορεί να εκπροσωπείται και από τον Συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης, στην οποία εκτελείται η προγραμματική σύμβαση. Οι ανωτέρω συμβάσεις υπόκεινται στον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι προγραμματικές συμβάσεις, στις οποίες ένας εκ των συμβαλλομένων είναι Ο.Τ.Α. α' ή β' βαθμού, δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 225.».

2. Στην παρ. Γ του άρθρου 13α του ν. 4310/2014 (Α' 258) προστίθεται εδάφιο μετά από το πρώτο εδάφιο της περ. γ', καταργείται το τελευταίο εδάφιο της περ. γ' και η παρ. Γ διαμορφώνεται ως εξής:

«Γ. Τα ερευνητικά ινστιτούτα αγροτικής έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ), που εποπτεύονται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος ως προς:

α) τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις πρόσληψης και εξέλιξης του ερευνητικού προσωπικού, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτού,

β) τους Διευθυντές των Ινστιτούτων και τα Επιστημονικά Συμβούλια των Ινστιτούτων και γ) την ανάληψη και τη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων και έργων.

Τις αρμοδιότητες του διοικητικού συμβουλίου του ερευνητικού κέντρου ασκεί το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, το οποίο συγκροτείται όπως προβλέπει το ειδικό θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού. Για τα λοιπά θέματα εφαρμόζονται οι διατάξεις του ειδικού θεσμικού τους πλαισίου.».

3. Η παρ. 5 του άρθρου 36 του ν. 4589/2019 (Α' 13) αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Η περ. α' του άρθρου 134 του ν. 4472/2017 (Α' 74), η υποπερ. α' της περ. Α' και της περ. Δ' της παρ. 1 του άρθρου 135 του ιδίου νόμου εφαρμόζονται από την έναρξη ισχύος του, ήτοι από την 1η.1.2017, στον διοριζόμενο ή νόμιμο προσωρινό αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Έρευνας του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ».

4. Η περ. μζ' της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 (Α' 309) αντικαθίσταται ως εξής: «μζ) Το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ που ασκεί καθήκοντα ελεγκτικής μορφής ή χορήγησης αδειών κάθε μορφής, καθώς και οι προϊστάμενοι των αντίστοιχων μονάδων οποιασδήποτε βαθμίδας των παραπάνω υπηρεσιών.».

5. Η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σχετικά με την ειδική παροχή του άρθρου 14 του ν. 3016/2002 (Α' 110) στο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ» από τους εργαζόμενούς του θα πραγματοποιηθεί κατά κεφάλαιο, αφορολόγητα, με τη μέριμνα των οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού, σε εκατόν είκοσι (120) άτοκες δόσεις, της πρώτης δόσης αρχομένης μετά διετία από της δημοσιεύσεως του παρόντος.

Άρθρο 7
Αξιοποίηση αγροτικού κεφαλαίου

Μετά το τρίτο εδάφιο της περ. α' της παρ. 6 του άρθρου 56 του ν. 2637/1998 (Α' 200), προστίθεται εδάφιο και η περ. α' διαμορφώνεται ως εξής:

«α) Σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας περιφερειακής ενότητας ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, απαγορεύεται η άσκηση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, εκτός από την αγροτική εκμετάλλευση - αγροτική δραστηριότητα, κατά την έννοια του ν. 3874/2010 (Α' 151), και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς Α.Π.Ε.. Κάθε επέμβαση στις εκτάσεις αυτές είτε για τη μεταβολή του προορισμού τους και τη διάθεσή τους για άλλες χρήσεις είτε για την εκτέλεση έργων ή τη δημιουργία εγκαταστάσεων ή παροχή άλλων εξυπηρετήσεων μέσα σε αυτές, έστω και χωρίς μεταβολή της κατά προορισμό χρήσης τους, αποτελεί εξαιρετικό μέτρο και ενεργείται πάντοτε με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται με κοινή απόφαση των αρμοδίων οργάνων των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εκδίδεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος και μόνο για λόγους που εξυπηρετούν τον γεωργικό χαρακτήρα της αγροτικής εκμετάλλευσης ή την εγκατάσταση σταθμών Α.Π.Ε.. Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει εφόσον πρόκειται για εκτέλεση στρατιωτικών έργων, που αφορούν στην εθνική άμυνα της Χώρας, καθώς και για την εκτέλεση μεγάλων αναπτυξιακών έργων του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α., πρώτου και δεύτερου βαθμού, για την κατασκευή δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, υποσταθμών και εν γένει για την εκτέλεση κάθε έργου που αφορά στην υποδομή του ηλεκτρικού συστήματος και του δικτύου φυσικού αερίου ή για περιπτώσεις Στρατηγικών Επενδύσεων του ν. 3894/2010, ιδίως για επενδύσεις που αφορούν και συνδέονται με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τη βιομηχανία τροφίμων. Κτίρια και εγκαταστάσεις νομίμως υφιστάμενα προ της 3.12.2019 επί αγροτεμαχίων που έχουν χαρακτηρισθεί ως αγροτικές γαίες υψηλής παραγωγικότητας, μπορούν να αλλάξουν χρήση, ώστε να αξιοποιηθούν για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Ειδικά η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης του 1 MW απαγορεύεται σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Αττικής, καθώς και των περιοχών της Επικράτειας που έχουν ήδη καθοριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας από εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.) ή Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του ν. 2508/1997 (Α' 124), σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) του άρθρου 29 του ν. 1337/1983 (Α' 33), και σε Τοπικά Χωρικά Σχέδια του ν. 4447/2016 (Α' 241), εκτός αν διαφορετικά προβλέπεται στα εγκεκριμένα αυτά σχέδια. Ειδικά η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος μικρότερης ή ίσης του 1 MW επιτρέπεται σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Αττικής, καθώς και των περιοχών της Επικράτειας που έχουν ήδη καθοριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας από εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.) ή Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του ν. 2508/1997 (Α' 124), σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) του άρθρου 29 του ν. 1337/1983 (Α' 33) και σε Τοπικά Χωρικά Σχέδια του ν. 4447/2016 (Α' 241), υπό την προϋπόθεση ότι οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί, για τους οποίους χορηγούνται δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης από τον αρμόδιο Διαχειριστή, καλύπτουν αγροτικές εκτάσεις που αθροιζόμενες με τις αγροτικές εκτάσεις που καλύπτουν φωτοβολταϊκοί σταθμοί που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία ή έχουν χορηγηθεί δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης και τις εκτάσεις που καλύπτουν φωτοβολταϊκοί σταθμοί που εγκαθίστανται σύμφωνα με την παρ. 11 του άρθρου 51 του ν. 4178/2013 (Α' 174), δεν υπερβαίνουν το 1% του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εκδίδεται μέσα σε δύο (2) μήνες από τη θέση σε ισχύ της παρούσας διάταξης καθορίζεται η ισχύς σε MW, των φωτοβολταϊκών σταθμών που επιτρέπεται να εγκατασταθούν σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και προσδιορίζονται οι ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών. Για τον ανωτέρω καθορισμό χρησιμοποιούνται τα στοιχεία της Ετήσιας Γεωργικής Στατιστικής Έρευνας του έτους 2017 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και λαμβάνεται υπόψη μία τυπική στρεμματική κάλυψη ανά μονάδα ισχύος των φωτοβολταϊκών σταθμών. Με την απόφαση αυτή δύναται να επιβάλλονται περιορισμοί ως προς το είδος των καλλιεργούμενων εκτάσεων, ενώ μπορεί να περιορίζεται και το ως άνω ποσοστό σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να προσδιορίζονται περιορισμοί στον τρόπο θεμελίωσης των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και υποχρεώσεις για την αποκατάσταση του γηπέδου μετά την αποξήλωση φωτοβολταϊκών σταθμών.».

Άρθρο 8

Δαπάνες Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2012, 2017 και 2018 μέσω της παγίας προκαταβολής και τακτικών ενταλμάτων, εντός των εγγεγραμμένων πιστώσεων του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, αποκαθίστανται με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων εντός του οικονομικού έτους 2020 κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.

Άρθρο 9 Καθορισμός ανώτατου ορίου καταβολής αποζημιώσεων από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) σε δικαιούχους Μετά την παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 3877/2010 (Α' 160) και πριν την παρ. 6 του ιδίου άρθρου, προστίθεται παρ. 5 ως εξής:

«5. Ως ανώτατο όριο αποζημίωσης το οποίο μπορεί να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. στους δικαιούχους ορίζεται η μεγαλύτερη αποζημίωση που μπορεί να δοθεί με βάση τους κανονισμούς ασφάλισης φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α., οι οποίοι ισχύουν κάθε φορά, δεν μπορεί όμως να υπερβαίνει συνολικά ανά δικαιούχο και ανά έτος τις εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ. Ειδικά για καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε δύο (2) περιόδους εντός του ιδίου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή), το ανώτατο όριο ανά δικαιούχο αποζημίωσης, προσδιορίζεται μέχρι το διπλάσιο του οριζομένου στο προηγούμενο εδάφιο ορίου των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και ως προς τις Δηλώσεις Καλλιέργειας - Εκτροφής (Δ.Κ.Ε.) του έτους 2020.».

Άρθρο 10

Εναρμόνιση κανονισμού κατάστασης προσωπικού ΕΛ.Γ.Α.
με τις διατάξεις του ν. 3528/2007 (Α' 26)

Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 1790/1988 (Α' 134), προστίθεται εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Με κανονισμό κατάστασης προσωπικού, που εκδίδεται μέσα σ' ένα χρόνο από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζεται το σύνολο των οργανικών θέσεων τακτικών και έκτακτων υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α. που κατανέμονται σε κλάδους ή ειδικότητες και διαρθρώνονται σε βαθμούς και καθορίζονται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων για τον διορισμό τους στις θέσεις αυτές. Ειδικότερα με τον κανονισμό αυτόν ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α., τη μετεκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού, τα καθήκοντα και τις ευθύνες, τον χρόνο εργασίας του, τη μισθοδοσία του, τις πάσης φύσης άδειες, τη μετάθεση, απόσπαση και μετακίνησή του, τη μετάταξη, προαγωγή και ένταξή του, την αρχαιότητά του και τις ηθικές αμοιβές, την πειθαρχική δικαιοδοσία και διαδικασία, τα πειθαρχικά αδικήματα και τις ποινές, τη λύση της υπαλληλικής σχέσης, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την υπηρεσιακή σχέση και κατάσταση του προσωπικού αυτού. Οι υπάλληλοι του ΕΛ.Γ.Α. απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του εξηκοστού έβδομου έτους της ηλικίας τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 3528/2007 (Α' 26).».

Άρθρο 11
Εισφορά γάλακτος

Η υποπερ. αα' της περ. β' της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 3698/2008 (Α' 198), αντικαθίσταται και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Η ανωτέρω εισφορά καταβάλλεται ως εξής:

α) Ο παραγωγός/κτηνοτρόφος γάλακτος που παραδίδει το γάλα του σε επιχειρήσεις συγκέντρωσης - μεταποίησης ή σε επιχειρήσεις εμπορίας γάλακτος της χώρας υποχρεούται να καταβάλει ειδική εισφορά μηδέν κόμμα είκοσι πέντε (0,25%) στην ανά κιλό αξία όλων των ειδών του γάλακτος.

β) Οι επιχειρήσεις της παρ. 2 καταβάλλουν ειδική εισφορά μηδέν κόμμα πενήντα (0,50%) στην ανά κιλό αξία όλων των ειδών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων της παρ. 1, όταν γι' αυτά χρησιμοποιούν την υποστηρικτική - υλικοτεχνική και εργαστηριακή υποδομή του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ). Για τις επιχειρήσεις της παρούσης, η ειδική εισφορά μειώνεται περαιτέρω: αα) Στο μηδέν κόμμα σαράντα πέντε (0,45%), στην ανά κιλό αξία του νωπού αγελαδινού γάλακτος και στο μηδέν κόμμα σαράντα (0,40%), στην ανά κιλό αξία των λοιπών ειδών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων της παρ. 1, όταν γι' αυτά χρησιμοποιούν την εργαστηριακή υποδομή του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ για τις αναλύσεις και πραγματοποιούν με φροντίδα και ευθύνη τους μόνο τη δειγματοληψία. Το κόστος των αναλωσίμων (φιαλίδια, χημικά αντιδραστήρια), όπως και το κόστος της αποστολής των υλικών δειγματοληψίας και των δειγμάτων γάλακτος από και προς τα Εργαστήρια του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού. Η δειγματοληψία τελεί υπό την έγκριση και εποπτεία του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ στα Εργαστήρια Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος και γίνεται σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα.

ββ) Στο μηδέν κόμμα τριάντα πέντε (0,35%), στην ανά κιλό αξία του νωπού αγελαδινού γάλακτος και μηδέν κόμμα είκοσι (0,20%), στην ανά κιλό αξία των λοιπών ειδών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων της παρ. 1, όταν γι' αυτά δεν χρησιμοποιείται η εργαστηριακή υποδομή του ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα εργαστήρια των αυτοελεγχόμενων ή τα ιδιωτικά εργαστήρια που χρησιμοποιούνται για τις αναλύσεις του γάλακτος πρέπει να έχουν εγκριθεί ή καταχωρισθεί από την αρμόδια Κτηνιατρική Αρχή ή τον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι αναλύσεις γίνονται σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα.».
Άρθρο 12
Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα - Αξιολόγηση εφαρμογής μέτρων

1. Στις παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 5 του ν. 4492/2017 (Α' 156), όπου αναφέρεται ο όρος «Προέλευση», αντικαθίσταται από τον όρο: «Προέλευση Γάλακτος» και το άρθρο 5 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 5

Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα

1. Η επισήμανση της προέλευσης του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα, προσυσκευασμένα ή μη, που αναφέρονται στο Παράρτημα ΙΙ, είναι υποχρεωτική και περιλαμβάνει τις εξής ενδείξεις:

α) «χώρα αρμέγματος»: το όνομα της χώρας όπου έγινε το άρμεγμα,

β) «χώρα επεξεργασίας»: το όνομα της χώρας όπου έγινε η επεξεργασία του γάλακτος, γ) «χώρα συσκευασίας»: το όνομα της χώρας όπου έγινε η συσκευασία του προϊόντος.

2. Αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει στην ίδια χώρα, η ένδειξη προέλευσης στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «Προέλευση Γάλακτος: Όνομα χώρας».

3. Αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει σε περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ένδειξη προέλευσης γάλακτος στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «προέλευση γάλακτος Ε.Ε.».

4. Αν το άρμεγμα, η επεξεργασία και η συσκευασία του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού σε γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει σε περισσότερες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ένδειξη προέλευσης γάλακτος στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως «προέλευση γάλακτος εκτός Ε.Ε..

5. Η αναγραφή των ενδείξεων των παρ. 1, 2, 3 και 4 γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 και με τρόπο ανεξίτηλο, τόσο για τα προσυσκευασμένα όσο και για τα μη προσυσκευασμένα τελικά προϊόντα στα σημεία λιανικής πώλησης.».

2. Μετά από την παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 4492/2017 προστίθεται παρ. 1α ως εξής: «1α. Πριν από τη λήξη των εθνικών μέτρων των άρθρων 5 και 6 στις 31.12.2021, η Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επαναξιολογεί την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής τους, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την επιφύλαξη αρνητικής γνώμης της Επιτροπής στο πλαίσιο του άρθρου 45 του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2011 (L 304).».

Άρθρο 13
Ειδικά εποικιστικά θέματα

1. Μετά την παρ. 17 του άρθρου 36 του ν. 4061/2012 (Α' 66), προστίθεται παρ. 18 ως εξής: «18. Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν σύμφωνα με τις παρ. 1, 3 και 4 του άρθρου 123 του Αγροτικού Κώδικα δεν ανακαλούνται, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι πραγματοποίησαν τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκε η απόφαση και παρήλθε εικοσαετία από τον χρόνο μεταγραφής του σχετικού παραχωρητηρίου ή της απόφασης.».

2. Η περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4061/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Κατά χρήση, έναντι τιμήματος, ακίνητα άνω των εκατό (100) στρεμμάτων για οποιονδήποτε σκοπό, όπως δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα ή ακίνητα, ανεξαρτήτως εμβαδού, για επενδύσεις άνω των τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ, όπως ίδρυση ή επέκταση βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, ίδρυση ή επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων και επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή ακίνητα κάτω των εκατό (100) στρεμμάτων για οποιονδήποτε σκοπό, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 4 του παρόντος. Η παραχώρηση της χρήσης, έναντι τιμήματος, γίνεται κατόπιν δημοπρασίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 και μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ακίνητα, ανεξαρτήτως εμβαδού, επιτρέπεται να παραχωρούνται κατά χρήση, έναντι τιμήματος, για στρατηγικές επενδύσεις σε αιτούντες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, χωρίς δημοπρασία. Για την παραχώρηση απαιτείται βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι η επένδυση του ενδιαφερόμενου είναι στρατηγική, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το ετήσιο τίμημα καθορίζεται από την Επιτροπή Δημοπρασίας του άρθρου 10 του παρόντος νόμου. Εφόσον καταθέσουν αίτηση περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις για παραχώρηση της χρήσης του ίδιου ακινήτου, τηρείται σειρά προτεραιότητας. Τιμήματα που έχουν καθοριστεί από την Επιτροπή Δημοπρασίας εξακολουθούν να ισχύουν.».

Άρθρο 14

Θήρα αγριόχοιρων - εγκαταστάσεις χειρισμού θηραμάτων

1. Προστίθεται παρ. 8 στο άρθρο 261 του ν.δ. 86/1969 (Α' 7) ως εξής:

«8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του κατά περίπτωση συναρμοδίου Υπουργού, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η θήρα αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων κατά τη διάρκεια του κυνηγετικού έτους ή της κυνηγετικής περιόδου κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις και σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται αυτή για λόγους δημόσιας υγείας, επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, υγείας και προστασίας των ζώων, καθώς και για λόγους προστασίας της αγροτικής παραγωγής και πρόληψης σοβαρών ζημιών στις καλλιέργειες.».

2. Προστίθεται παρ. 10 στο άρθρο 57 του ν. 998/1979 (Α' 289) ως εξής:

«10. Επιτρέπεται η επέμβαση σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα για τη δημιουργία εγκαταστάσεων χειρισμού θηραμάτων, καθώς και των συνοδών αυτών έργων. Δικαιούχος της ανωτέρω επέμβασης είναι ο εκάστοτε αρμόδιος φορέας ή το εκάστοτε αρμόδιο όργανο της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης ή της περιφέρειας ή ο οικείος Ο.Τ.Α., οι κατά χωρική αρμοδιότητα αντιστοίχως συνεργαζόμενοι με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυνηγετικές ομοσπονδίες και κυνηγετικοί σύλλογοι, κατόπιν εκδόσεως έγκρισης επέμβασης, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 45 του ν. 998/1979, με την επιφύλαξη της παρ. 4 της ανωτέρω διάταξης, και με τις υποχρεώσεις που θέτει η παρ. 8 της ιδίας διάταξης.».
Άρθρο 15
Ρυθμίσεις κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων

Το άρθρο 8 του ν. 2538/1997 (Α' 242) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 8

Ισχύς, τροποποίηση, ανάκληση και μεταβίβαση της άδειας λιανικής και χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων

1. Η άδεια λιανικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων του άρθρου 5 καθώς και η άδεια χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων χορηγούνται άπαξ και ισχύουν για όσο χρονικό διάστημα εξακολουθούν να υφίστανται οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους.

2. Οποιαδήποτε μεταβολή των προϋποθέσεων χορήγησης της άδειας λιανικής ή χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων γνωστοποιείται στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή της οικείας περιφέρειας ή περιφερειακής ενότητας εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία της μεταβολής. Ειδικά, σε περίπτωση αλλαγής του υπεύθυνου επιστήμονα, η σχετική άδεια τροποποιείται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή της οικείας περιφέρειας ή περιφερειακής ενότητας εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία της μεταβολής.

3. α) Ανάκληση της άδειας λιανικής ή χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων πραγματοποιείται στις περιπτώσεις:

αα) αλλαγής της επωνυμίας της επιχείρησης, αβ) μεταφοράς ή μετεγκατάστασης της επιχείρησης, αγ) συνταξιοδότησης του κατόχου της άδειας,

αδ) αποχώρησης του υπευθύνου επιστήμονα εφόσον δεν έχει οριστεί άλλος υπεύθυνος, αε) διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης,

Ειδικά για τις υποπερ. αα' και αβ', υποβάλλεται αίτηση του ενδιαφερόμενου για τη χορήγηση νέας άδειας στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή της οικείας περιφέρειας ή περιφερειακής ενότητας εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία της μεταβολής. Η αίτηση εξετάζεται από την επιτροπή της παρ. 5 του άρθρου 6. Έως την έκδοση της νέας άδειας, το κατάστημα λιανικής ή χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων μπορεί να λειτουργεί προσωρινά βάσει της άδειας που έχει χορηγηθεί.

β) Αφαίρεση της άδειας λιανικής ή χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων πραγματοποιείται στις περιπτώσεις παράβασης των διατάξεων για την κυκλοφορία των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων για χρονικό διάστημα από πέντε (5) ημέρες έως έξι (6) μήνες.

4. Δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση ή εκχώρηση της άδειας λιανικής ή χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων.

5. Η άδεια λιανικής ή χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων τροποποιείται, αφαιρείται ή ανακαλείται με απόφαση του οικείου περιφερειάρχη ή άλλου εξουσιοδοτημένου οργάνου. Οι αποφάσεις αυτές επιδίδονται με απόδειξη στον κάτοχο της άδειας και κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον Ε.Ο.Φ..».

Άρθρο 16
Σταβλικές εγκαταστάσεις

Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 4056/2012 (Α' 52) αντικαθίσταται και η παρ. 3 του άρθρου 5 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Οι ελάχιστες αποστάσεις, μεταξύ κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και χώρων ή δραστηριοτήτων που χρήζουν προστασίας, αναφέρονται στους πίνακες 1 και 2 του Παραρτήματος του άρθρου 20 και έχουν αμφίδρομη ισχύ, με την έννοια ότι εφαρμόζονται κατά τον ίδιο τρόπο στις περιπτώσεις που στην περιοχή όπου ήδη λειτουργεί νόμιμα κτηνοτροφική εγκατάσταση πρόκειται να γίνει ανάληψη νέου έργου ή δραστηριότητας. Αν μετά την εγκατάσταση οποιασδήποτε κατηγορίας κτηνοτροφικής μονάδας εκδοθούν οικοδομικές άδειες για κατοικίες, ξενοδοχεία, σχολεία, στρατόπεδα ή άλλη δραστηριότητα που αναφέρεται στην παρ. 1, η κτηνοτροφική εκμετάλλευση δεν επηρεάζεται από τις νεότερες δραστηριότητες. Αν η εγκατάσταση των λοιπών δραστηριοτήτων χωρεί βάσει χωροταξικού ή πολεοδομικού σχεδίου, το οποίο δεν περιέχει μεταβατικές ρυθμίσεις, υφίσταται στην περίπτωση αυτή υποχρέωση μετεγκατάστασης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, η οποία πραγματοποιείται υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης και πλήρους αποζημίωσης του ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής εγκατάστασης από τον φορέα, υπέρ του οποίου επιβάλλεται η μετεγκατάσταση. Οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία της μετεγκατάστασης, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του τυχόν συναρμόδιου Υπουργού, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής σταβλισμού και της αρμόδιας ΔΑΟΚ . Κατά της απόφασης αυτής ο θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο για τον δικαστικό προσδιορισμό πλήρους αποζημίωσής του. Κατ' εξαίρεση των ανωτέρω, για τα νησιά οι αποστάσεις που αναφέρονται στο Παράρτημα του άρθρου 20 του παρόντος, ισχύουν μειωμένες κατά είκοσι τοις εκατό (20%). Στις υφιστάμενες σταβλικές εγκαταστάσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) του ν. 3475/2006 (Α' 146), αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή άλλων εκπαιδευτικών δομών, ιππικών ομίλων και ιππικών εγκαταστάσεων αθλητικού, ψυχαγωγικού, θεραπευτικού και εκπαιδευτικού σκοπού, φυσικών ή νομικών προσώπων, εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Παραρτήματος του άρθρου 20 και τις δεσμεύσεις του χωρικού σχεδιασμού στη συγκεκριμένη περιοχή στην οποία βρίσκονται, χορηγείται άδεια εγκατάστασης. Η λειτουργία των ιππικών ομίλων και ιππικών εγκαταστάσεων αθλητικού, ψυχαγωγικού, θεραπευτικού και εκπαιδευτικού σκοπού αποδεικνύεται από το καταστατικό λειτουργίας τους ή από σχετική βεβαίωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας ή από έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής.».

Άρθρο 17
Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες

H παρ. 3 του άρθρου 12 του ν. 4039/2012 (Α' 15) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης απαγορεύονται η εκτροφή, η χρησιμοποίηση και η εξαγωγή σκύλων, γατών και ιπποειδών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.».
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'
ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ

Άρθρο 18
Τελικές διατάξεις

1. Η προθεσμία διενέργειας τακτικής γενικής συνέλευσης των αγροτικών συνεταιρισμών, όπως αυτή προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 12 του ν. 4673/2020 (Α' 52) και σε καταστατικά αγροτικών συνεταιρισμών, μόνο για το έτος 2020 παρατείνεται μέχρι και τις 31.10.2020.

2. Η υποπερ. αδ' της περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4691/2020 (Α' 108) αντικαθίσταται και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Για την εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 4 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/625, ως κεντρικές αρμόδιες αρχές για την οργάνωση, την εποπτεία, τον συντονισμό και τη διενέργεια των επίσημων ελέγχων και των άλλων επίσημων δραστηριοτήτων που διεξάγονται για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τους κανόνες που θεσπίζονται σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο για τους τομείς της παρ. 2 του άρθρου 1 του ίδιου Κανονισμού, ορίζονται οι Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) δια των Διευθύνσεών τους και ο εποπτευόμενος από το ΥΠΑΑΤ Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ως εξής:

α) Για τον τομέα της περ. α':

αα) η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης που παράγονται στις εγκαταστάσεις και τις επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής της περ. α' της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2007 (Α' 95), όπως ισχύει,

αβ) η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων για τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης σε κάθε στάδιο της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και κατά την τυποποίηση και συσκευασία των πρωτογενών αυτών προϊόντων,

αγ) η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας για τα υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων και για τα μη μεταποιημένα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 2 του Κανονισμού (ΕΚ) υπ' αρ. 852/2004,

αδ) Ο ΕΦΕΤ για όλα τα τρόφιμα που δεν εμπίπτουν στις υποπερ. αα', αβ' και αγ', καθώς και για τα υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα.

β) Για τον τομέα της περ. β':

βα) η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας για τον τομέα της σκόπιμης ελευθέρωσης στο περιβάλλον γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) με σκοπό την παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών, όσον αφορά τους σπόρους προς σπορά (πολλαπλασιαστικό υλικό),

ββ) η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων για τον τομέα της σκόπιμης ελευθέρωσης στο περιβάλλον γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) με σκοπό την παραγωγή τροφίμων, όσον αφορά όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες σπόρων εκτός των σπόρων προς σπορά,

γ) Για τον τομέα της περ. γ' η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας.

δ) Για τον τομέα της περ. δ' η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής. ε) Για τον τομέα της περ. ε' η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής. στ) Για τον τομέα της περ. στ' η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής. ζ) Για τον τομέα της περ. ζ' η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας.

η) Για τον τομέα της περ. η' η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας.

θ) Για τον τομέα της περ. θ' η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων.

ι) Για τον τομέα της περ. ι' η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων.».

3. Η προθεσμία που τάσσεται με την παρ. 1 του τεσσαρακοστού δεύτερου άρθρου της από 1.5.2020 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 90), έτσι ώστε εργοδότης ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας να δύναται να υποβάλλει αίτηση, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο αυτό, στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία, παρατείνεται μέχρι τις 31.12.2020.

Άρθρο 19

Μεταβατικές διατάξεις

1. Οι άδειες λιανικής ή χονδρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων που έχουν χορηγηθεί για ορισμένη χρονική διάρκεια και είναι σε ισχύ μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την έναρξη ισχύος του σύμφωνα με το άρθρο 15.

2. Στις περιπτώσεις για τις οποίες εκκρεμεί η έκδοση απόφασης ανανέωσης, τροποποίησης ή ανάκλησης αδειών πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος εφαρμόζονται το άρθρο 15 και η παρ. 1 του παρόντος.

Άρθρο 20
Καταργούμενες διατάξεις

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος καταργούνται:

α) Η παρ. 5 του άρθρου 17 του ν.δ. 420/1970 (Α' 27).

β) Η υπ' αρ. 5433/72585/29.06.2016 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β' 1939).

γ) Το άρθρο 14 καθώς και οι υποπερ. στ' της περ. 1 και στ' της περ. 3 της παρ. Γ του άρθρου 3 του π.δ. 97/2017 (Α'138).

Άρθρο 21
Έναρξη ισχύος

1. Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Η ισχύς της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 6 αρχίζει από 1η.1.2017.

Αθήνα, 15.7.2020

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης