Αποτελέσματα live αναζήτησης

22829/30.03.2020 Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 3701/55/22.11.2011 (Β'/3018) απόφασης του ΔΣ σχετικά με το Σύστημα Επικοινωνίας και Εγγραφής Ανέργων στον ΟΑΕΔ με την υπ 'αριθμ. 1850/30/15.03.2020 απόφαση του Δ.Σ


Δημοσιεύθηκε στις : [ 30-03-2020 ]
Κατηγορία: Εργατικά - Απασχόληση

22829/30.03.2020
Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 3701/55/22.11.2011 (Β'/3018) απόφασης του ΔΣ σχετικά με το Σύστημα Επικοινωνίας και Εγγραφής Ανέργων στον ΟΑΕΔ με την υπ 'αριθμ. 1850/30/15.03.2020 απόφαση του Δ.Σ


Αρ. Πρωτ.: 22829/30.03.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΟΑΕΔ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Ταχ.Δ/νση: Εθν. Αντίστασης 8 - Άλιμος, 17456
Διεύθυνση Ασφάλισης
Πληροφ.: Γ. Τερζή
Τηλ: 210 9989138
Διεύθυνση Συντονισμού & Ανάπτυξης ΔΥΑ
Πληροφ.: Ε. Μποζαντζή
Τηλ: 210 9989040

Θέμα: Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 3701/55/22-11-2011 (Β'/3018) απόφασης του ΔΣ σχετικά με το Σύστημα Επικοινωνίας και Εγγραφής Ανέργων στον ΟΑΕΔ με την υπ 'αριθμ. 1850/30/15.3.2020 απόφαση του Δ.Σ

Η υπ' αριθ. 3701/55/22-11-2011 απόφαση του ΔΣ για την επικοινωνία και εγγραφή των ανέργων στον ΟΑΕΔ τροποποιείται και συμπληρώνεται με την υπ' αριθμ. 1850/30/15.3.2020 απόφαση του Δ.Σ, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 911/β'/17.03.2020.

Οι τροποποιήσεις που η ως άνω απόφαση Δ.Σ. επιφέρει στο εφαρμοζόμενο σύστημα επικοινωνίας και εγγραφής των ανέργων είναι οι ακόλουθες1:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ


Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη και τη μείωση του διοικητικού βάρους των Υπηρεσιών ΟΑΕΔ, με την υπ' αριθμ. 1850/30/15.3.2020 απόφαση του Δ.Σ., διευρύνονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού με την προσθήκη της δυνατότητας εγγραφής στο μητρώο ανέργων ηλεκτρονικά με χρήση κωδικών TAXISnet, σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στις ενότητες που ακολουθούν περιγράφονται αναλυτικά οι διαδικασίες εγγραφής και ανανέωσης του δελτίου ανεργίας. Συγκεκριμένα:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

Εισάγεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής στο μητρώο ανέργων μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Στην περίπτωση αυτή η εγγραφή των χρηστών και η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα γίνεται με τη χρήση κωδικών TAXISnet χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη προσέλευση στα ΚΠΑ2. Για τους συναλλασσόμενους που ταυτοποιούνται μέσω των κωδικών TAXISnet γίνεται απευθείας είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Για όλους τους υπόλοιπους απαιτείται πριν η συμπλήρωση των βασικών προσωπικών στοιχείων φυσικού προσώπου.

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής εγγραφής στο μητρώο ανέργων ο συναλλασσόμενος:

• συμπληρώνει τα προβλεπόμενα πεδία εγγραφής ανέργου

• έχει τη δυνατότητα να επισυνάψει το είδος βεβαίωσης που κατέχει εφόσον υφίσταται ιδιότητα ΑμεΑ.

• έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει την διεύθυνση κατοικίας και τελευταίας εργασίας (εφόσον προέρχεται από λήξη εργασιακής σχέσης), καθώς και να επιλέξει την Υπηρεσία ΚΠΑ2 στην οποία θα υποβάλει την αίτησή του, η οποία σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να είναι είτε η Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του είτε αυτή της τελευταίας απασχόλησής του.

• ενημερώνεται εγγράφως και ενυπόγραφα με σχετική ΥΔ του ν. 1599/86 για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του (βλ. συνημμένο υπόδειγμα 1), για το νομικό πλαίσιο εγγραφής, παραμονής και διαγραφής από το Μητρώο καθώς και για την υποχρέωσή του να ενημερώσει την Υπηρεσία ότι συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος διαγραφής του δελτίου εντός 8 εργασίμων ημερών από τη συνδρομή του λόγου και οπωσδήποτε πριν από την επόμενη ανανέωση του δελτίου ανεργίας ή τη χρήση αυτού ή την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας (βλ. συνημμένο υπόδειγμα 2).

Όλα τα απαιτούμενα στοιχεία εγγραφής εξακριβώνονται είτε μέσω της καθ' οιονδήποτε τρόπο αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τους αρμόδιους Φορείς είτε με την κατά περίπτωση επίδειξη ή προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, εκδίδεται δελτίο ανεργίας με δυνατότητα εκτύπωσης αυτού καθώς και της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Πλέον της δυνατότητας εγγραφής στο μητρώο ανέργων ηλεκτρονικά, διατηρείται και η δυνατότητα εγγραφής με αυτοπρόσωπη προσέλευση στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου.

Στην περίπτωση αυτή η εγγραφή πραγματοποιείται με την προσκόμιση μόνο παραστατικού ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.) και Άδειας διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών τρίτων χωρών. Γίνεται συμπλήρωση των στοιχείων εγγραφής από τον υπάλληλο πρώτης γραμμής, και ενυπόγραφη δήλωση του ανέργου ότι έλαβε γνώση για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του (βλ. συνημμένο υπόδειγμα 1), για το νομικό πλαίσιο εγγραφής, παραμονής και διαγραφής από το Μητρώο καθώς και για την υποχρέωσή του να ενημερώσει την Υπηρεσία ότι συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος διαγραφής του δελτίου εντός 8 εργασίμων ημερών από τη συνδρομή του λόγου και οπωσδήποτε πριν από την επόμενη ανανέωση του δελτίου ανεργίας ή τη χρήση αυτού ή την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας (βλ. συνημμένο υπόδειγμα 2).

Τα υπόλοιπα στοιχεία εξακριβώνονται είτε μέσω της καθ' οιονδήποτε τρόπο αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τους αρμόδιους Φορείς είτε με την κατά περίπτωση επίδειξη ή προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

Εξυπακούεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή και στην ηλεκτρονική εγγραφή και στην εγγραφή με αυτοπρόσωπη προσέλευση: 

α) το Δελτίο Ανεργίας τους ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή

β) οι συναλλασσόμενοι έχουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων ή της χορήγησης ορθών στοιχείων για τη συμπλήρωσή τους από τις Υπηρεσίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΕΡΓΩΝ

Τα δεδομένα των συναλλασσόμενων, η συλλογή και επεξεργασία των οποίων είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική εγγραφή στο μητρώο ανέργων είναι τα εξής:

• Προσωπικά Στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Οικογενειακή Κατάσταση, Υπηκοότητα)

• Στοιχεία Μόνιμης Κατοικίας/Διαμονής

• Στοιχεία Λύσης Εργασιακής σχέσης και στοιχεία προηγούμενου εργοδότη

• Απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ΙΚΑ του Ν. 2643/98 ή Γνωμάτευση ΚΕΠΑ του Ν. 3863/15-07-2010 (ΦΕΚ 115/τεύχος Πρώτο/15-07-2010) σε ισχύ με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο θα πρέπει απαραίτητα να είναι 50% και άνω σύμφωνα με τον Ν. 2643/98 (ΦΕΚ 220/18-09-1998, τεύχος Α').

Η Υπηρεσία μπορεί κατά τη διάρκεια της εγγεγραμμένης ανεργίας να ζητεί από τον άνεργο οποιοδήποτε δικαιολογητικό θεωρεί απαραίτητο κατά την κρίση της για τον έλεγχο της ανεργίας του και την εξακρίβωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων χορήγησης παροχών.

ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Αρμόδια Υπηρεσία για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων είναι η Υπηρεσία ΚΠΑ2 του τόπου κατοικίας του συναλλασσόμενου. Στις περιπτώσεις των συναλλασσόμενων που πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης παρέχεται εναλλακτικά η δυνατότητα εγγραφής στην αρμόδια Υπηρεσία ΟΑΕΔ της περιοχής της τελευταίας απασχόλησής τους.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Η αρμόδια Υπηρεσία ΟΑΕΔ αναζητά άμεσα μέσω του ΟΠΣ τις ηλεκτρονικές εγγραφές και εξακριβώνει την ορθότητα και την πληρότητα των αποτυπωμένων πληροφοριών, προκειμένου να διαπιστωθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων εγγραφής για τις πραγματοποιηθείσες εγγραφές.
Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ελέγχει:

Μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ2:

• για όσους έχουν δηλώσει ότι δεν προέρχονται από λύση εργασιακής σχέσης:


- τη μη ύπαρξη ενεργούς εργασιακής σχέσης


• για όσους έχουν δηλώσει ότι προέρχονται από λύση εργασιακής σχέσης:


- τον τρόπο λύσης της εργασιακής σχέσης

- την ημερομηνία λύσης ή λήξης της εργασιακής σχέσης
- τη μη ύπαρξη άλλης ενεργούς εργασιακής σχέσης

Μέσω της ΑΑΔΕ:


• την μη ύπαρξη εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα

• την μη ύπαρξη συνταξιοδότησης άνω του κατωτέρω ορίου σύνταξης


Σημείωση: Για τον έλεγχο των ανωτέρω στοιχείων - και μέχρι την ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας του Οργανισμού μας με την ΑΑΔΕ - θα αποστέλλεται στο τέλος κάθε εβδομάδας από τη Μηχανογράφηση του Οργανισμού μας προς την ΑΑΔΕ αρχείο με τα στοιχεία των αιτούντων και θα επιστρέφονται από την ΑΑΔΕ οι πληροφορίες, οι οποίες θα κοινοποιούνται στην Υπηρεσία ΚΠΑ2.


Μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης από το Αρμόδιο Υπουργείο:

• η εγκυρότητα και η ορθότητα των αδειών διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών τρίτων χωρών

Τέλος, ελέγχεται το ποσοστό αναπηρίας καθώς και η ορθότητα των ημερομηνιών έναρξης και λήξης της Γνωμάτευσης ΚΕΠΑ που επισυνάπτεται από τους συναλλασσόμενους που ανήκουν στην ειδική κατηγορία ΑμεΑ. Επιπλέον, γίνονται δεκτές και οι Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί πριν την 01/09/2011 από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του πρώην ΙΚΑ, εφόσον ισχύουν εφόρου ζωής και αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.

Στην περίπτωση εσφαλμένης καταχώρισης στοιχείων στην ηλεκτρονική αίτηση από τον συναλλασσόμενο και εξακρίβωσης των ορθών μέσω της αυτεπάγγελτης αναζήτησης ή των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, η Υπηρεσία θα προβαίνει σε διόρθωση αυτών στο ΟΠΣ και ενημερώνει τον συναλλασσόμενο.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το δελτίο ανεργίας ανακαλείται εάν κατά τον έλεγχο (διοικητικό ή με ηλεκτρονικά μέσα) από την αρμόδια Υπηρεσία ΟΑΕΔ, διαπιστωθεί η μη πλήρωση των προϋποθέσεων εγγραφής. Με την ανάκληση του δελτίου ανακαλούνται και όλες οι διοικητικές πράξεις που έχουν εκδοθεί (βεβαιώσεις ανεργίας, υπαγωγές σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης κ.λ.π).

ΙΣΧΥΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Η ισχύς του εκδοθέντος δελτίου ανεργίας για τους μη επιδοτούμενους ανέργους που έχουν εγγραφεί είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε ηλεκτρονικά παραμένει ως ίσχυε κατά το παρελθόν, δηλαδή με τρίμηνη ισχύς από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού.

ΙΣΧΥΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (ΑΜΕΑ)

Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ δεν υποχρεούνται σε ανανέωση του δελτίου τους έως και 3 μήνες μετά την λήξη της ισχύος του παραστατικού αναπηρίας που προσκομίζουν. Εάν το παραστατικό αναπηρίας λήξει και δεν προσκομιστεί ανανέωση αυτού, διαγράφονται αυτοδίκαια κατά την ημερομηνία αυτή. Εφόσον εξακολουθούν να είναι άνεργοι, υποχρεούνται σε εκ νέου εγγραφή με τις υποχρεώσεις των κοινών ανέργων εάν δεν προβούν στην ανανέωση του παραστατικού αναπηρίας ή επαναγράφονται με τον χαρακτηρισμό ΑμεΑ εφόσον προσκομίσουν ανανέωση του πιστοποιητικού αναπηρίας από την ημερομηνία που αιτούνται την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων. Το πιστοποιητικό αναπηρίας ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ' αριθμ. 1850/30/15.03.2020 απόφασης του ΔΣ.

ΙΣΧΥΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Οι ασφαλισμένοι που επιδοτούνται λόγω ανεργίας δεν απαιτείται να ανανεώνουν το δελτίο ανεργίας τους, καθώς υπάγονται σε έλεγχο ανεργίας κατά τις τριμηνιαίες υποχρεωτικές δηλώσεις παρουσίας. Μετά τη λήξη της επιδότησης, και εφόσον οι ασφαλισμένοι διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου, το δελτίο θα παραμένει σε ισχύ για ένα τρίμηνο, ενώ στη συνέχεια θα ανανεώνεται σύμφωνα με τα προαναφερθέντα για τα δελτία των εγγεγραμμένων ανέργων. 

ΙΣΧΥΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Ομοίως δεν υποχρεούνται σε ανανέωση του δελτίου ανεργίας και οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτηση τακτικής επιδότησης η οποία παραμένει για οποιονδήποτε λόγο σε εκκρεμότητα, καθώς και αυτοί υπόκεινται σε έλεγχο ανεργίας, έχοντας την ίδια υποχρέωση αυτοπρόσωπης δήλωσης παρουσίας για όλο το διάστημα της «δυνητικής» επιδότησής τους, όπως και οι επιδοτούμενοι άνεργοι (βλ. και παρακάτω «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ»). Μετά τη λήξη της δυνητικής επιδότησής τους, το δελτίο θα παραμένει σε ισχύ για ένα τρίμηνο, ενώ στη συνέχεια θα ανανεώνεται ως δελτίο μη επιδοτούμενου εγγεγραμμένου ανέργου.

Σημειώνεται ότι ως «δυνητική» νοείται η επιδότηση που μπορεί να εξασφαλίσει ο άνεργος με βάση τις ημέρες ασφάλισης που αριθμεί στα κρίσιμα χρονικά διαστήματα των άρθρ. 4 & 5 του ν. 1545/85, μετά τη διευθέτηση της οποιαδήποτε εκκρεμότητάς του. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η διάρκεια της επιδότησης, γιατί εκκρεμεί η απεικόνιση στον ατομικό λογαριασμό ΕΦΚΑ ημερών ασφάλισης, η δυνητική επιδότηση του ασφαλισμένου θα έχει τη μέγιστη διάρκεια που θα μπορούσε να εξασφαλισθεί με βάση το χρονικό διάστημα απασχόλησης και το είδος της σύμβασής του (μερική, πλήρης, εκ περιτροπής).

ΙΣΧΥΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ

Εξυπακούεται ότι οι ασφαλισμένοι των οποίων οι αιτήσεις για επιδότηση απορρίπτονται, αλλά οι ίδιοι παραμένουν άνεργοι, θα ανανεώνουν το δελτίο τους σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους εγγεγραμμένους ανέργους.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ακολουθείται η διαδικασία που εφαρμοζόταν και κατά το παρελθόν, δηλαδή: Η ανανέωση γίνεται είτε α) μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΟΑΕΔ με τη χρήση κωδικών πρόσβασης είτε β) μέσω ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής. Η ανανέωση γίνεται μέσα σε διάστημα πέντε (5) εργασίμων ημερών πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του Δελτίου.

Η ανανέωση του Δελτίου Ανεργίας με ηλεκτρονικό τρόπο, αποτελεί ταυτόχρονα και Υπεύθυνη Δήλωση ότι παραμένει άνεργος, επιλέγοντας το πεδίο υποβολής προτυπωμένου κειμένου Υπεύθυνης Δήλωσης που εμφανίζεται στην οθόνη, με το οποίο βεβαιώνεται ότι κατά τη διάρκεια των μηνών που μεσολάβησαν από την προηγούμενη ανανέωση του Δελτίου δεν συνέτρεξε κανένας λόγος διαγραφής από το Μητρώο.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ

Η ιδιότητα του ανέργου διατηρείται μέχρι τη συνδρομή του λόγου διαγραφής. Στους λόγους διαγραφής συμπεριλαμβάνεται και η μη ανανέωση του Δελτίου ανεργίας, ως ίσχυε. Για διάστημα ανεργίας που διεκόπη λόγω μη ανανέωσης, χορηγείται βεβαίωση ανεργίας με καταληκτική ημερομηνία χρόνου ανεργίας την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου.

Σε περίπτωση που προκύψει λόγος διαγραφής, εφαρμόζεται η διαδικασία που ίσχυε κατά το παρελθόν, δηλαδή: Ο άνεργος υποχρεούται να ενημερώνει την αρμόδια Υπηρεσία ΟΑΕΔ με κάθε πρόσφορο μέσο αν βρει εργασία έστω και προσωρινή ή συντρέχει άλλος λόγος διαγραφής του από το Μητρώο Ανέργων εντός οκτώ (8) εργασίμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από την επόμενη ανανέωση του δελτίου ανεργίας ή την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας. Η τροποποίηση που υφίσταται είναι ότι στους λόγους διαγραφής συμπεριλαμβάνεται η αναχώρηση σε περίπτωση μετάβασης στο εξωτερικό για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τις είκοσι (20) σποραδικές ή συνεχόμενες ημέρες ανά ημερολογιακό έτος ή τις 20 συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών ημερολογιακών ετών.

Η Υπηρεσία μπορεί κατά τη διάρκεια της εγγεγραμμένης ανεργίας να ζητεί από τον άνεργο οποιοδήποτε δικαιολογητικό θεωρεί απαραίτητο κατά την κρίση της για τον έλεγχο της ανεργίας του και την εξακρίβωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων παραμονής στο μητρώο ανέργων. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β': ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Με την υπ' αριθμ. 1850/30/15.03.2020 απόφαση του ΔΣ επεκτείνονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού με την προσθήκη των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τακτική επιδότηση ανεργίας, τη μεταφορά επιδότησης, τα επιδόματα αφερεγγυότητας και διαθεσιμότητας, ενώ καταργείται η υποβολή αίτησης με αυτοπρόσωπη παρουσία για όλες τις παροχές ασφάλισης εκτός από την τακτική επιδότηση ανεργίας. Παράλληλα, διασαφηνίζεται ότι η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας έχει καθολικό χαρακτήρα, καθώς αφορά και στις περιπτώσεις ασφαλισμένων με αιτήσεις σε εκκρεμότητα.


Στις ενότητες που ακολουθούν περιγράφονται αναλυτικά οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, αναζήτησης πληροφοριών για την επιδότηση, έκδοσης διοικητικών πράξεων σχετικών με την επιδότηση και καταβολής επιδομάτων. Συγκεκριμένα:


ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ

Εισάγεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Στην περίπτωση αυτή:

• η πιστοποίηση του ανέργου μέσω taxisnet υποκαθιστά την αυτοπρόσωπη προσέλευση για την υποβολή της αίτησης κατ' άρθρ. 7, παρ. 4, του ν. 1545/85.

• Ο άνεργος επιλέγει την Υπηρεσία ΚΠΑ2 στην οποία θα υποβάλει την αίτησή του, η οποία σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο μπορεί να είναι είτε η Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του είτε αυτή της τελευταίας απασχόλησής του.

• Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής του ο άνεργος ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του, για το νομικό πλαίσιο της επιδότησης, αναστολής ή διακοπής αυτής, για την υποχρέωσή του να προσέρχεται στην Υπηρεσία σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, καθώς και για την υποχρέωσή του να την ενημερώσει για τη συνδρομή λόγου αναστολής ή διακοπής εντός 8 εργασίμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης3.

Υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χωρίς την ηλεκτρονική επιβεβαίωση της ενημέρωσης αυτής από τον ασφαλισμένο δεν είναι δυνατή.

• Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησής του ο άνεργος συμπληρώνοντας τα προβλεπόμενα πεδία, ζητεί και προσαύξηση για τα τυχόν προστατευόμενα μέλη της οικογενείας του, ενώ ενημερώνεται, επίσης, για τις πληροφορίες που θα απαιτηθούν για την επεξεργασία της αίτησης, για το ποιες από αυτές είναι δυνατόν να αναζητηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο από τα πληροφορικά συστήματα των αρμόδιων αρχών καθώς και για τα τυχόν δικαιολογητικά που ο ίδιος θα πρέπει να προσκομίσει, λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης. Ο αιτών έχει τη δυνατότητα να επισυνάπτει τα δικαιολογητικά που δεν μπορούν να αναζητηθούν αυτεπάγγελτα στην ηλεκτρονική αίτησή του.

• Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, το σύστημα χορηγεί στον αιτούντα αριθμό πρωτοκόλλου και παρέχει ενημέρωση για το χρονικό διάστημα της πρώτης υποχρεωτικής προσέλευσής του στην Υπηρεσία, που ορίζεται στον τρίτο μήνα από την υποβολή της αιτήσεώς του.

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Πλέον της δυνατότητας υποβολής ηλεκτρονικής αιτήσεως για τακτική επιδότηση ανεργίας, διατηρείται και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεως με αυτοπρόσωπη προσέλευση είτε στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου είτε σε αυτή της τελευταίας απασχόλησής του. Στην περίπτωση αυτή ακολουθείται η διαδικασία που εφαρμοζόταν και κατά το παρελθόν, δηλαδή: συμπλήρωση των στοιχείων της αίτησης από τον υπάλληλο, ενυπόγραφη παραλαβή του αντιγράφου αυτής από τον ασφαλισμένο, στο οποίο θα καταγράφονται τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει και το χρονικό διάστημα της πρώτης υποχρεωτικής δήλωσης παρουσίας του, καθώς και ενυπόγραφη δήλωση αυτού ότι έλαβε γνώση: α) για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του, για το νομικό πλαίσιο επιδότησης, αναστολής ή διακοπής αυτής, για την υποχρέωσή του να προσέρχεται στην Υπηρεσία σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, καθώς και για την υποχρέωσή του να την ενημερώσει για τη συνδρομή λόγου αναστολής ή διακοπής εντός 8 εργασίμων ημερών και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης β) για το χρονικό διάστημα της πρώτης υποχρεωτικής δήλωσης παρουσίας του και την υποχρέωσή του να προσκομίσει τυχόν εκκρεμή δικαιολογητικά.

Εξυπακούεται ότι και στις δύο περιπτώσεις αιτήσεων, δηλαδή και στην ηλεκτρονική αίτηση και στην αίτηση με αυτοπρόσωπη προσέλευση:


α) η υποβολή αυτών γίνεται εντός 60 ημερών από την επομένη της λύσης ή λήξης της εργασιακής σχέσης, εφόσον πρόκειται για αιτήσεις αρχικής επιδότησης, ή εντός δύο ετών από την ημερομηνία αναγνώρισης της αξίωσης αρχικής επιδότησης που ανεστάλη, εφόσον ζητείται η συνέχιση αυτής.


β) οι αιτήσεις επέχουν θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρ. 8 του ν. 1599/1986 για τα αναγραφόμενα σε αυτές στοιχεία. Οι δικαιούχοι έχουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων ή της χορήγησης ορθών στοιχείων για τη συμπλήρωσή τους από τις Υπηρεσίες.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Αρμόδια Υπηρεσία για τον έλεγχο της αίτησης και την έκδοση της απόφασης είναι η Υπηρεσία στην οποία υπεβλήθη με οποιονδήποτε τρόπο αρχικώς η αίτηση, εκτός και αν ο αιτών υπέβαλε εν τω μεταξύ αίτηση μεταφοράς, οπότε αρμόδιο είναι πλέον το ΚΠΑ2 μεταφοράς (βλ. Ενότητα «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ»).

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Άμεσα με την παραλαβή της ηλεκτρονικής αίτησης, η Υπηρεσία ελέγχει την πληρότητα αυτής και εξακριβώνει την αποτυπωμένη πληροφορία μέσω των διαθέσιμων πληροφορικών συστημάτων. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ελέγχει:

Μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ4:

• τον τρόπο λύσης της εργασιακής σχέσης
• την ημερομηνία λύσης ή λήξης της εργασιακής σχέσης
• τη μη ύπαρξη άλλης ενεργού εργασιακής σχέσης

Μέσω της ΑΑΔΕ:

• την ύπαρξη μη μισθωτής απασχόλησης

Μέσω της ΗΔΙΚΑ:

• την ενεργό ασφαλιστική ικανότητα των έμμεσα ασφαλισμένων μελών, για τα οποία ζητείται χορήγηση προσαύξησης

Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής για τις ημέρες ασφάλισης του ΕΦΚΑ:

• τις ημέρες ασφάλισης των κρίσιμων χρονικών διαστημάτων των άρθρ. 4 & 5 του ν. 1545/85

Μέσω του ΟΠΣ ΟΑΕΔ:

• τη μη παράλληλη χορήγηση προσαύξησης σε άλλον επιδοτούμενο για το ίδιο προστατευόμενο μέλος.

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Η Υπηρεσία οφείλει να ζητήσει άμεσα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τον ασφαλισμένο εγγράφως5, τάσσοντάς του προθεσμία 20 ημερών από την επομένη της ενημέρωσής του σε περιπτώσεις που:


• οι παραπάνω πληροφορίες δεν είναι δυνατόν να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως για οποιονδήποτε λόγο,


• απαιτούνται και άλλες πληροφορίες λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των απασχολούμενων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά, των ασφαλισμένων που υποβάλλουν αιτήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 51 του ν. 4488/2017 ή κατόπιν άσκησης του δικαιώματος της επίσχεσης, των ασφαλισμένων που αιτούνται προσαύξηση για μέλος που η ασφαλιστική του ικανότητα δεν έχει ενταχθεί στον ΕΦΚΑ, των ασφαλισμένων για τους οποίους κατατέθηκε εκπρόθεσμα το έντυπο της λύσης της εργασιακής σχέσης, των συμβασιούχων έργου ή των ειδικών κατηγοριών απασχολούμενων (εκδοροσφαγέων, φορτοεκφορτωτών, αποκλειστικών νοσοκόμων, ξεναγών, δασεργατών) κ.ο.κ.


• ο ασφαλισμένος δεν έχει επισυνάψει σχετικά δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική αίτησή του ή αυτά είναι ανεπαρκή ή δυσανάγνωστα.


Στην περίπτωση εσφαλμένης καταχώρισης στοιχείων στην ηλεκτρονική αίτηση από τον ασφαλισμένο και εξακρίβωσης των ορθών μέσω της αυτεπάγγελτης αναζήτησης ή των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, η Υπηρεσία θα προβαίνει σε διόρθωση αυτών στο ΟΠΣ και θα ενημερώνει σχετικά τον ασφαλισμένο. 


ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΑΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ

Δεν θα ζητείται πλέον από τους αιτούντες βεβαίωση εργοδότη για τις ημέρες ασφάλισης και τις αποδοχές των 2 τελευταίων μηνών του 14μήνου ή της διετίας (παρ. 1, άρθρ. 4 και άρθρ. 5 του ν. 1545/85). Οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν σε έκδοση της απόφασης βάσει των ημερών ασφάλισης και των αποδοχών που απεικονίζονται στους ατομικούς λογαριασμούς ΕΦΚΑ των ασφαλισμένων, έχοντας, ωστόσο, την υποχρέωση να ελέγχουν κατά τη διάρκεια της επιδότησης την απεικόνιση των ημερών αυτών για τη διασφάλιση του νομικού πλαισίου της επιδότησης, καθώς οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών δεν προσμετρώνται μεν αριθμητικά, υπολογίζονται, όμως, ως «χρονικό» συστατικό στοιχείο του κρίσιμου διαστήματος. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο αυτό διαπιστωθεί ότι δεν έχουν απεικονισθεί οι εν λόγω ημέρες, η Υπηρεσία οφείλει να διερευνήσει την αιτία και να προβεί στην ανάκληση της επιδότησης, αν προκύψει τελεσιδίκως ότι υπάρχει ασφαλιστικό κενό στους δύο αυτούς μήνες.

Σημειώνεται ότι οι Υπηρεσίες θα εξακολουθούν να ζητούν για τους 2 τελευταίους μήνες βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση κατάθεσης ΑΠΔ από τους ασφαλισμένους εκείνους που πρόκειται να επιδοτηθούν με τις ευνοϊκές περί εποχικότητας διατάξεις, όταν λαμβάνεται ως κρίσιμο διάστημα το 12μηνο της παρ. 2. β του αρθρ. 4 του ν. 1545/85, ως ισχύει, αλλά και όταν λαμβάνεται μεν το 14μηνο ως κρίσιμο διάστημα, απαιτούνται, όμως, και οι ημέρες ασφάλισης των δύο τελευταίων μηνών, για να εξακριβωθεί, αν πληρούται η προϋπόθεση της σαιζόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες δεν θα προβαίνουν σε έγκριση επιδοτήσεων χωρίς την απεικόνιση στους ατομικούς λογαριασμούς ΕΦΚΑ των ασφαλισμένων των ημερών ασφάλισης του τελευταίου εργοδότη.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Για τον έλεγχο της μη μισθωτής απασχόλησης - και μέχρι την ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας του Οργανισμού μας με την ΑΑΔΕ - θα αποστέλλεται στο τέλος κάθε εβδομάδας από τη Δ/νση Μηχανογράφησης του Οργανισμού μας προς την ΑΑΔΕ αρχείο με τα στοιχεία των αιτούντων και θα επιστρέφεται από την ΑΑΔΕ η πληροφορία για την άσκηση μη μισθωτής δραστηριότητας ή και τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις, η οποία θα κοινοποιείται στην Υπηρεσία ΚΠΑ2. 

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ -ΚΑΟΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η Υπηρεσία προβαίνει άμεσα στην έκδοση αποφάσεων επί των αιτήσεων για τις οποίες δεν εκκρεμεί η συλλογή πληροφοριών ή δεν προαπαιτείται άλλου τύπου έλεγχος (όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις ολιγοήμερης απασχόλησης).

Ιδιαίτερα όσον αφορά στο ύψος της επιδότησης, εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή εργοδότη και δεν σημειώνονται διακυμάνσεις αποδοχών στους ατομικούς λογαριασμούς ασφάλισης ΕΦΚΑ κατά το τελευταίο εξάμηνο της απασχόλησης, αυτό θα καθορίζεται βάσει των αποδοχών που καταγράφονται στο έντυπο Ε6 ή Ε7. Για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων με διακυμάνσεις στις αποδοχές ή με πολλούς εργοδότες, το ύψος της επιδότησης θα καθορίζεται από τον μέσο όρο των αποδοχών του τελευταίου 6μήνου, όπως αυτές απεικονίζονται στους ατομικούς λογαριασμούς ΕΦΚΑ των ασφαλισμένων. Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του ύψους της επιδότησης:

• θα προστίθενται οι αποδοχές από όλους τους εργοδότες και θα διαιρούνται με τον αριθμό 6 (ανεξαρτήτως αν η απασχόληση ήταν πλήρης ή μερική),

• στην περίπτωση που υπάρχει ασφαλιστικό κενό κατά το τελευταίο 6μηνο, είτε επειδή ο ασφαλισμένος έχει απασχοληθεί για λιγότερους από 6 μήνες είτε επειδή δεν έχουν απεικονισθεί ακόμα οι δύο τελευταίοι μήνες του κρίσιμου διαστήματος (βλ. παραπάνω «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ»), ο μέσος όρος αποδοχών θα υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των λιγότερων αυτών μηνών,

• θα προσμετρώνται και τυχόν αποδοχές από εργασία παρασχεθείσα σε χώρα της Ε.Ε., όταν εμπίπτουν χρονικά στο τελευταίο 6μηνο,

• θα συνυπολογίζεται και η αναλογία του καταβληθέντος Δώρου Χριστουγέννων/Δώρου Πάσχα/επιδόματος αδείας, όταν εμπίπτει χρονικά στο τελευταίο 6μηνο,

• θα συνυπολογίζεται κάθε είδους αμοιβή που καταβάλλεται τακτικά και αδιαλείπτως (όπως bonus, όταν καταβάλλεται σε μηνιαία βάση, όχι, όμως, όταν καταβάλλεται περιστασιακά).

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις συνέχισης της επιδότησης το ύψος των μηνιαίων επιδομάτων αυτονόητα δεν επαναπροσδιορίζεται, αλλά είναι στην ίδια κλίμακα με αυτό της αρχικής επιδότησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο των ελέγχων που απαραιτήτως διενεργούνται για την απεικόνιση των ημερών ασφάλισης και των αποδοχών στους ατομικούς λογαριασμούς ΕΦΚΑ των ασφαλισμένων (βλ. παραπάνω «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ»), η Υπηρεσία οφείλει να ελέγχει, αν υπολογίστηκε ορθώς το ύψος της επιδότησης και, στην περίπτωση που με τα πραγματικά πλέον δεδομένα προκύπτει ότι ο ασφαλισμένος έπρεπε να ενταχθεί σε διαφορετική κλίμακα, οφείλει να τροποποιεί την απόφασή της ως προς το ύψος της επιδότησης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η Υπηρεσία του ΟΑΕΔ μπορεί να αναζητεί με οποιονδήποτε τρόπο στοιχεία για τη διαπίστωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων της τακτικής επιδότησης καθ' όλη τη διάρκεια της εγκριθείσας επιδότησης και μετά τη λήξη αυτής.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Στην περίπτωση αιτήσεων με εκκρεμότητες, για τις οποίες η Υπηρεσία είχε ζητήσει την προσκόμιση δικαιολογητικών εντός 20ήμερης προθεσμίας, εφόσον αυτά δεν προσκομισθούν από τους ασφαλισμένους, η Υπηρεσία θα προβαίνει στην έκδοση απορριπτικής απόφασης μετά την παρέλευση 3μηνου από της ενημερώσεως, εκτός και αν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσκόμισης των δικαιολογητικών, για την οποία δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι (όπως, όταν ζητείται η προσκόμιση δικαστικής απόφασης και η εκδίκαση της αγωγής τοποθετείται χρονικά πέραν του 3μήνου).
Στην περίπτωση προσκόμισης των δικαιολογητικών μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης, η Υπηρεσία μπορεί να ανακαλέσει την απόφασή της, εφόσον ο ασφαλισμένος επικαλεσθεί για την καθυστέρησή του λόγους που η Υπηρεσία κατά την κρίση της θεωρήσει επαρκείς.

Στην περίπτωση των απορριπτικών αποφάσεων επισημαίνεται η υποχρέωση της Υπηρεσίας ΚΠΑ2 να καταγράφει τον λόγο ή τους λόγους και το νομικό πλαίσιο της απόρριψης. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ & ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΠΑ 2

ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ


Ο ασφαλισμένος, όπως προαναφέρθηκε, κατά την με οποιονδήποτε τρόπο υποβολή της αίτησής του, ενημερώνεται για το χρονικό διάστημα που οφείλει να προσέλθει στην υπηρεσία ΚΠΑ2, όπου υπεβλήθη η αίτηση (εκτός και αν έχει προηγηθεί μεταφορά) για την πρώτη υποχρεωτική δήλωση παρουσίας του. Η πρώτη αυτοπρόσωπη υποχρεωτική δήλωση παρουσίας πραγματοποιείται στον τρίτο μήνα από την υποβολή της αίτησής του (εφεξής «πρώτος μήνας αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας»). Για τις περιπτώσεις αιτήσεων που δεν έχουν εκκρεμότητες, οι ασφαλισμένοι παραλαμβάνουν από την Υπηρεσία κατά την προσέλευσή τους κατά τον πρώτο μήνα αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας την απόφαση επί της αιτήσεώς τους, και εφόσον είναι εγκριτική, ενημερώνονται ενυπόγραφα, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, για τις ημερομηνίες που οφείλουν να προσέρχονται για τις επόμενες δηλώσεις παρουσίας τους.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ

Τα επόμενα διαστήματα αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής δήλωσης παρουσίας, ορίζονται στον τρίτο μήνα κάθε τριμήνου επιδότησης, ως ίσχυε και στο παρελθόν, που εφεξής θα ονομάζονται «μήνες αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας».


Σε περίπτωση που μέχρι τη λήξη της επιδότησης απομένει διάστημα μικρότερο του τριμήνου, ο μήνας αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας ορίζεται στις τελευταίες 30 ημέρες πριν από τη λήξη της επιδότησης.


Οι επιδοτούμενοι μπορούν να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού για τις αυτοπρόσωπες υποχρεωτικές δηλώσεις παρουσίας που έπονται της πρώτης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Οι ασφαλισμένοι υποχρεούνται στην πραγματοποίηση της πρώτης αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής δήλωσης παρουσίας, ακόμα και αν η αίτησή τους παραμένει σε εκκρεμότητα για οποιονδήποτε λόγο, κατά δε την προσέλευσή τους αυτή θα ενημερώνονται ενυπόγραφα από την Υπηρεσία εγγράφως για τους επομένους μήνες αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας, κατά τους οποίους οφείλουν να προσέρχονται για τον έλεγχο της ανεργίας τους, ως και οι επιδοτούμενοι. 

Όπως προαναφέρθηκε, οι επόμενες αυτοπρόσωπες υποχρεωτικές δηλώσεις παρουσίας ορίζονται με βάση τη διάρκεια της «δυνητικής επιδότησης», όπως αυτή περιγράφεται στην Ενότητα «ΙΣΧΥΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ». Συνεπώς, η Υπηρεσία οφείλει και στις περιπτώσεις αιτήσεων με εκκρεμότητα να υπολογίσει τη διάρκεια της δυνητικής επιδότησης με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία προκειμένου να δημιουργηθούν στο ΟΠΣ τα χρονικά διαστήματα των αυτοπρόσωπων παρουσιών, ενώ πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία πριν από την προσέλευση των ασφαλισμένων για την πρώτη δήλωση της παρουσίας τους.

Στις περιπτώσεις των εκκρεμών αιτήσεων οι άνεργοι οφείλουν να προσέλθουν στο ΚΠΑ2 όπου υπεβλήθη η αίτηση (εκτός και αν έχει προηγηθεί αίτηση μεταφοράς). για την πρώτη αυτοπρόσωπη υποχρεωτική δήλωση παρουσίας τους και την παραλαβή της απόφασης επί της αιτήσεώς τους, ενώ όλες οι άλλες αυτοπρόσωπες υποχρεωτικές δηλώσεις παρουσίας μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Οι ασφαλισμένοι κατά την προσέλευσή τους τόσο στον πρώτο όσο και στους επόμενους μήνες αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας θα υποβάλλουν «Υπεύθυνη Δήλωση»6 του άρθρ. 8 του ν. 1599/86, με προτυπωμένο κείμενο, με την οποία θα βεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια των προηγουμένων μηνών δεν συνέτρεξε λόγος αναστολής ή διακοπής της επιδότησης.

ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Εκτός, ωστόσο, από την υποχρέωση προσέλευσης των ασφαλισμένων στις Υπηρεσίες ΚΠΑ2 κατά τα παραπάνω προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, αυτοί υποχρεούνται να προσέρχονται σε αυτές κάθε φόρα που καλούνται και μέσα στην προθεσμία που ορίζεται σε σχετική πρόσκληση.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Με την με οποιοδήποτε τρόπο υποβολή της αίτησής του και μετά την αναγνώριση της αξίωσής του για επιδότηση από την Υπηρεσία, ο άνεργος κατοχυρώνει το δικαίωμα είσπραξης των δύο πρώτων μηνιαίων επιδομάτων. Εξυπακούεται, ωστόσο, ότι η κατοχύρωση αυτή δεν αναιρεί την εφαρμογή των διατάξεων περί αναστολής ή διακοπής της επιδότησης, αν συντρέξει λόγος εφαρμογής τους κατά τη διάρκεια των δύο αυτών μηνών, ή και ανάκλησης αυτής, αν αποδειχθεί ως «νόμω αβάσιμος».

Με την προσέλευσή του στο ΚΠΑ2 στους μήνες αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας ο επιδοτούμενος άνεργος κατοχυρώνει το δικαίωμα είσπραξης των επιδομάτων που αντιστοιχούν στον μήνα αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας και στους δύο (2) πρώτους μήνες του αμέσως επόμενου τριμήνου.

Αν ο άνεργος δεν εμφανισθεί στην Υπηρεσία εντός του μήνα αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας στερείται το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον μήνα αυτό.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης σε κάποιον μήνα αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας, το δικαίωμα είσπραξης των δύο πρώτων μηνών του τριμήνου που έπεται αυτού κατοχυρώνεται με την προσέλευση στον αμέσως επόμενο μήνα αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας. Συνεπώς, με την προσέλευσή του κατά τον μήνα αυτόν, ο επιδοτούμενος ουσιαστικά εξασφαλίζει την καταβολή των δύο προηγούμενων μηνιαίων επιδομάτων, του επιδόματος του τρέχοντος μήνα και των δύο επόμενων μηνιαίων επιδομάτων.

Εφόσον ο άνεργος δεν τηρήσει την υποχρέωση να εμφανισθεί στην Υπηρεσία για δύο συνεχόμενους μήνες υποχρεωτικής παρουσίας (τρίτους μήνες), διακόπτεται η επιδότηση από την πρώτη ημέρα του μηνιαίου επιδόματος που αντιστοιχεί στον πρώτο εκ των δύο συνεχόμενων μηνών αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής παρουσίας, ενώ το δελτίο ανεργίας λήγει από την ημερομηνία διακοπής της επιδότησης.

Όταν το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα επιδότησης είναι μικρότερο του τριμήνου και ως τρίτος μήνας λογίζεται κατά τα παραπάνω ο τελευταίος μήνας της επιδότησης, με την εμφάνισή του κατά τον μήνα αυτό ο άνεργος κατοχυρώνει το δικαίωμα είσπραξης του ποσού που αναλογεί στο σχετικό χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της επιδότησης.

ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Εφόσον ο άνεργος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του για την αυτοπρόσωπη δήλωση της παρουσίας του, όπως περιγράφονται παραπάνω, με την αναγνώριση του δικαιώματος επιδότησης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και κατόπιν της συμπλήρωσης κάθε μήνα επιδότησης, οι αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις εκδίδουν τα σχετικά χρηματικά εντάλματα καθώς και τις εντολές πληρωμής για τη λογιστική τακτοποίηση της δαπάνης. Το μηνιαίο επίδομα καταβάλλεται δεδουλευμένο σε πίστωση των ατομικών λογαριασμών των ασφαλισμένων, στους οποίους εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι, την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε εβδομάδας, εφόσον έχει συμπληρωθεί κάθε φορά ο μήνας επιδότησης.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Μετά την με οποιονδήποτε τρόπο υποβολή της αίτησής τους οι ασφαλισμένοι είναι δυνατόν να υποβάλουν αίτηση μεταφοράς αυτής σε άλλη Υπηρεσία ΚΠΑ2, εφόσον πρόκειται να διαμείνουν σε περιοχή αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με το άρθρ. 15 του Κανονισμού Παροχών Ανεργίας & Στράτευσης. Η αίτηση μεταφοράς γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, με απαραίτητα δικαιολογητικά τα αποδεικτικά της νέας κατοικίας σύμφωνα με το άρθρ. 2 της Απόφασης του ΔΣ, τα οποία συνυποβάλλονται με την αίτηση. Το ΚΠΑ2 αρχικής εγγραφής οφείλει άμεσα να διαβιβάσει στο ΚΠΑ2 μεταφοράς τον φάκελο με τα δικαιολογητικά του ασφαλισμένου -εφόσον υπάρχει φυσικό αρχείο για την περίπτωσή του-, το δε ΚΠΑ2 μεταφοράς είναι αρμόδιο για την έγκριση της αίτησης, η οποία γίνεται με αλλαγή στο ΟΠΣ του συσχετισμού Υπηρεσίας, καθώς και για την έκδοση απόφασης επί της αιτήσεως τακτικής επιδότησης.

Εξυπακούεται ότι μετά την πραγματοποίηση της πρώτης αυτοπρόσωπης υποχρεωτικής δήλωσης παρουσίας και την παραλαβή της απόφασης η αίτηση μεταφοράς δεν εξυπηρετεί κάποιον σκοπό, αφού ούτως ή άλλως οι επόμενες δηλώσεις παρουσίας μπορούν να γίνονται σε οποιοδήποτε ΚΠΑ2, οπότε δεν χρειάζεται να εξετάζονται από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, εφόσον έχουν υποβληθεί.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη ή και επόμενες υποχρεωτικές δηλώσεις παρουσίας, αλλά δεν έχει εκδοθεί η απόφαση λόγω οποιασδήποτε εκκρεμότητας, η αίτηση μεταφοράς θα εξετάζεται για να παραλάβει τη σχετική απόφαση ο ασφαλισμένος από το ΚΠΑ2 μεταφοράς.

Τέλος, στην περίπτωση που η αίτηση μεταφοράς υποβληθεί πριν από την πρώτη υποχρεωτική δήλωση παρουσίας, αλλά έχει ήδη εκδοθεί απόφαση από το ΚΠΑ2 αρχικής εγγραφής, η απόφαση διαβιβάζεται από το ΚΠΑ2αρχικής εγγραφής στο ΚΠΑ2 μεταφοράς, από όπου και την παραλαμβάνει ο ασφαλισμένος με την προσέλευσή του για τη δήλωση της παρουσίας του. 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Όταν συντρέχει λόγος αναστολής ή διακοπής της επιδότησης, ο επιδοτούμενος άνεργος οφείλει να ενημερώσει σχετικά την αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 με κάθε πρόσφορο μέσο εντός οκτώ (8) εργασίμων ημερών από την ημέρα συνδρομής του λόγου αναστολής ή διακοπής αυτής και σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήξη του μήνα επιδότησης.

Ιδιαίτερα για την ανάληψη μισθωτής εργασίας, σημειώνεται ότι η υποχρέωση του ασφαλισμένου να ενημερώσει την Υπηρεσία παραμένει, ανεξαρτήτως της διασύνδεσης του ΟΠΣ του Οργανισμού μας με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση παράλληλης απασχόλησης και επιδότησης συνεπεία της μη δήλωσης ανάληψης οποιασδήποτε μορφής απασχόλησης, εξαρτημένης ή μη, εντός των παραπάνω προθεσμιών από την έναρξη της απασχόλησης, επέρχεται διακοπή της επιδότησης σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Συνοψίζοντας σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο διακοπή της επιδότησης επέρχεται στις περιπτώσεις: α) θανάτου, συνταξιοδοτήσεως εξ ιδίου δικαιώματος ή λήψεως παροχής τύπου συντάξεως από ασφαλιστικό Οργανισμό ή το Δημόσιο και οριστικής ανικανότητας προς εργασία σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρ. 23 του ν.δ. 2961/54 και την παρ. 1 του άρθρ.8 του Κανονισμού Παροχών Ανεργίας & Στράτευσης β) παράλληλης με την επιδότηση απασχόλησης σύμφωνα με το άρθρ. 30 του ν.δ. 2961/54, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρ. 23 του ν. 1082/80, ενώ σύμφωνα με την παρούσα απόφαση του ΔΣ η επιδότηση διακόπτεται και στην περίπτωση μη προσέλευσης στην Υπηρεσία για δύο συνεχόμενους μήνες υποχρεωτικής παρουσίας (τρίτους μήνες).

Αναστολή της επιδότησης επέρχεται στις περιπτώσεις: α) ανάληψης εξαρτημένης εργασίας ή άσκησης αυτοτελούς επαγγέλματος, β) προσωρινής ανικανότητας προς εργασία, γ) στράτευσης, δ) φυλάκισης ή διοικητικής κράτησης, ε) λήξης άδειας αλλοδαπού σε χρόνο προγενέστερο της λήξης επιδότησης στ) οποιασδήποτε αιτίας για την οποία ο άνεργος παύει να είναι διαθέσιμος στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το άρθρ. 22 του ν.δ. 2961/54 και την παρ. 1 του άρθρ. 7 του Κανονισμού Παροχών Ανεργίας & Στράτευσης και ζ) μετάβασης στο εξωτερικό για περισσότερες από 20 σποραδικές ή συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια ενός έτους ή για περισσότερες από 20 συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών ετών σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 792/20/20.03.2018 (Β' 1236) απόφαση του ΔΣ. 

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ενημέρωσης ότι συνέτρεξε λόγος αναστολής ή διακοπής της επιδότησης και είσπραξης ποσών επιδότησης, συντρέχοντος του λόγου αναστολής/διακοπής, οι Υπηρεσίες οφείλουν να εκδίδουν την αντίστοιχη διοικητική πράξη και να καταλογίζουν χρέος σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρ. 23 του νδ. 2961/54, εγκρίνοντάς το στο ΟΠΣ.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ


Πλέον όλες οι αιτήσεις για τις λοιπές παροχές του ΟΑΕΔ θα υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου από τον ίδιο tov ενδιαφερόμενο με τη χρήση κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού μας.

Πριν από την υποβολή της αίτησής του ο ασφαλισμένος θα ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του και για το νομικό πλαίσιο των παροχών και θα επιβεβαιώνει ηλεκτρονικά ότι έλαβε γνώση, αλλιώς δεν θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του.

Οι αιτήσεις επέχουν θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρ. 8 του ν. 1599/1986 για τα αναγραφόμενα σε αυτές στοιχεία. Οι δικαιούχοι έχουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης αυτών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι πληροφορίες που απαιτούνται για την εξέταση των αιτήσεων των ασφαλισμένων θα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μέσω της διαλειτουργικότητας του ΟΠΣ ΟΑΕΔ με άλλα πληροφοριακά συστήματα (ΕΦΚΑ, ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, Μητρώο Πολιτών, ΕΡΓΑΝΗ κ.ο.κ.). Στις περιπτώσεις, ωστόσο, που η αυτεπάγγελτη αναζήτηση των δικαιολογητικών δεν καθίσταται δυνατή, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εντός προθεσμίας 20 ημερών από την επομένη της σχετικής ενημέρωσής τους από την Υπηρεσία και οπωσδήποτε πριν από την παρέλευση 3μήνου από αυτήν. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των δικαιολογητικών που ζητήθηκαν από την Υπηρεσία η αίτησή τους θα απορρίπτεται, εκτός και αν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσκόμισης του ελλείποντος πλην αναγκαίου δικαιολογητικού που, όμως, δεν ανάγεται στο πρόσωπο του ασφαλισμένου. Στην περίπτωση υποβολής των δικαιολογητικών μετά την έκδοση απορριπτικής απόφασης, αφού η Υπηρεσία εκτιμήσει ως επαρκείς τους λόγους της καθυστερημένης προσκόμισής τους, δύναται να ανακαλέσει την απορριπτική αυτή απόφαση.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Η καταβολή των επιδομάτων για το επίδομα μακροχρονίως ανέργων (άρθρ. 27 του ν. 3016/2002) και το βοήθημα των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ -τ.ΟΑΕΕ, τ.ΕΤΑΠ ΜΜΕ τ.ΕΤΑΑ- γίνεται με τον ίδιο τρόπο, όπως και στην τακτική επιδότηση ανεργίας (βλ. Ενότητα: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ»).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ': ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ


ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Όσες Βεβαιώσεις ανεργίας και βεβαιώσεις συμμετοχής σε δράσεις Συμβουλευτικών Υπηρεσιών χορηγούνται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ παρέχονται και μέσω των ΚΕΠ.

Οι βεβαιώσεις που χορηγούνται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ φέρουν προηγμένη υπογραφή και ασφαλή χρονολόγηση και δυνάμει του άρθρ. 14 παρ. 1 του ν. 3979/2011 (Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις Α ' 138) έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Επισημαίνεται ότι όσο διαρκεί η υγειονομική και οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού παραμένουν σε ισχύ τα αναφερόμενα στα υπ' αριθμ.: 20020/11.03.2020, 20763/13.03.2020, 533/17.03.2020 & 22250/23.03.2020 έγγραφά μας.

Για τη μηχανογραφική υλοποίηση όσων αναφέρονται παραπάνω θα ακολουθήσουν οδηγίες από τη Δ/νση Μηχανογράφησης.

Στην παρούσα επισυνάπτονται υποδείγματα των υπευθύνων δηλώσεων, του ενημερωτικού εντύπου για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και της έγγραφης πρόσκλησης για την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Από της κοινοποιήσεως της παρούσας οποιαδήποτε εγκύκλιος ή οδηγία έρχεται σε αντίθεση με τα παραπάνω καταργείται.

Με ευθύνη των Προϊσταμένων να λάβουν γνώση οι αρμόδιοι υπάλληλοι.


Ο ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Δ. ΜΠΟΥΓΙΑΚΛΗΣ


_________________________________
1 Στα πλαίσια αριστερά από την εγκύκλιο καταγράφεται προς διευκόλυνση των Υπηρεσιών η παραπομπή στα σχετικά άρθρα της υπ' αριθμ. 1850/30/15.03.2020 απόφασης του ΔΣ.

2 Μέσω του ελέγχου των αντιστοίχων ηλεκτρονικών εντύπων του ΕΡΓΑΝΗ (Ε5,Ε6,Ε7) 

3 βλ. Υπόδειγμα 3: «Υπεύθυνη Δήλωση αίτησης για τακτική επιδότηση ανεργίας»

4 Μέσω του ελέγχου των αντιστοίχων ηλεκτρονικών εντύπων του ΕΡΓΑΝΗ (Ε5,Ε6,Ε7) 

5 βλ. Υπόδειγμα 5: «Πρόσκληση για προσκόμιση δικαιολογητικών»

6 βλ. Υπόδειγμα 4: «Υπεύθυνη Δήλωση - Μήνας Αυτοπρόσωπης Υποχρεωτικής Προσέλευσης»



 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης