ΠΟΛ.1272/21.11.2000

Τύπος και περιεχόμενο δεύτερου αντιτύπου βεβαίωσης αποδοχών



Σχόλια:


21 Νοέ 2000

Taxheaven.gr


Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2000
Αρ. Πρωτ.: 1106013/2016/Α0012


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Δ.12)
ΤΜΗΜΑ ΑΆ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΕΡΓΟ ΤΑΧΙS - ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΠΟΛ.1272


ΘΕΜΑ: Τύπος και περιεχόμενο δεύτερου αντιτύπου βεβαίωσης αποδοχών.
1106013/2016/Α0012/ΠΟΛ.1272/21.11.2000

Εχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του τέταρτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 83 του Ν.2238/1994.
2. Την ανάγκη απλούστευσης της διαδικασίας υποβολής στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων για τους υπόχρεους που έχουν μηχανογραφικό σύστημα.
3. Την υπ' αριθ. 1039386/441/Α0006/21.4.2000 (ΦΕΚ 571/Β') κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία αναθέτονται αρμοδιότητες του Υπουργού στους Υφυπουργούς Οικονομικών.
4. Οτι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

1. Ορίζουμε ότι όσοι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν οριστική δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών, εφόσον απασχολούν περισσότερους από είκοσι (20) μισθωτούς ή χορηγούν συντάξεις, μερίσματα, βοηθήματα ή άλλες παροχές σε περισσότερους από είκοσι (20) συνταξιούχους και χρησιμοποιούν μηχανογραφικά μέσα για τη μισθοδοσία όσων εργάζονται σ' αυτούς ή τη χορήγηση των προηγούμενων παροχών στους συνταξιούχους, υποχρεούνται να υποβάλουν σε μαγνητικά μέσα το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις για τις αποδοχές των μισθωτών ή τις συντάξεις και λοιπές παροχές που κατέβαλαν
στους συνταξιούχους, καθώς και το φόρο που παρακράτησαν από αυτούς. Στην περίπτωση αυτή, δεν υποβάλλεται το δεύτερο αντίτυπο της οικείας βεβαίωσης.

2. Οσοι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν οριστική δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και απασχολούν λιγότερους από είκοσι (20) μισθωτούς ή χορηγούν συντάξεις, μερίσματα, βοηθήματα ή άλλες παροχές σε λιγότερους από είκοσι (20) συνταξιούχους, μπορούν αν το επιθυμούν να υποβάλουν σε μαγνητικά μέσα το σύνολο
των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις για τις αποδοχές των μισθωτών ή τις συντάξεις και λοιπές παροχές που κατέβαλαν στους συνταξιούχους, καθώς και το φόρο που παρακράτησαν από αυτούς, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν μηχανογραφικά μέσα για τη μισθοδοσία όσων εργάζονται σ' αυτούς
ή τη χορήγηση των προηγούμενων παροχών στους συνταξιούχους.

3. Η υποβολή οριστικής δήλωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών με διαφορετικό τρόπο από τον οριζόμενο μ' αυτή την απόφαση, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

4. Τα ανωτέρω θα εφαρμόζονται ανάλογα και από τις Δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ, την υπηρεσία των οποίων ασκεί το Δημόσιο και δεν υποβάλλουν οριστική δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

5. Τα χαρακτηριστικά των αποδεκτών μέσων που χρησιμοποιούνται για την υποβολή, σε ψηφιακή μορφή, του δεύτερου αντίτυπου βεβαίωσης για τις αποδοχές ή τις συντάξεις που κατέβαλαν στους δικαιούχους, καθώς και το φόρο που παρακράτησαν από αυτούς, πρέπει να έχουν όπως περιγράφεται στο "παράρτημα" που επισυνάπτεται στην παρούσα.

6. Η απόφαση αυτή, που ισχύει για τα ποσά που χορηγήθηκαν το έτος 2000 και στο εξής, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Taxheaven.gr