Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣτΕ 4080/1996 Δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές οι έκτακτες παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα δώρα λόγω γάμου του ασφαλισμένου ή των παιδιών, γεννήσεως παιδιών του ασφαλισμένου και βοηθήματα λόγω θανάτου του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία του ΙΚΑ. Αντίθετα υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές η παροχή που χορηγείται από τον εργοδότη για την επιβράβευση της αποδοτικότητας των μισθωτών (πριμ παραγωγής) έστω και αν δίδεται από ελευθεριότητα του εργοδότη


Δημοσιεύθηκε στις : [ 01-08-1996 ]
Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά (ΠΡΟ ΕΦΚΑ)

ΣτΕ 4080/1996
Δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές οι έκτακτες παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα δώρα λόγω γάμου του ασφαλισμένου ή των παιδιών, γεννήσεως παιδιών του ασφαλισμένου και βοηθήματα λόγω θανάτου του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία του ΙΚΑ. Αντίθετα υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές η παροχή που χορηγείται από τον εργοδότη για την επιβράβευση της αποδοτικότητας των μισθωτών (πριμ παραγωγής) έστω και αν δίδεται από ελευθεριότητα του εργοδότη


ΣτΕ 4080/1996

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Α

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 29 Νοεμβρίου 1993 με την εξής σύνθεση : Αδ. Φαρμάκης, Σύμβουλος της Επικρατείας, Προεδρεύων σε αναπλήρωση του Προέδρου του Τμήματος και του αρχαιοτέρου Συμβούλου, που είχαν κώλυμα, Λ. Οικονόμου, Αθ. Τσαμπάση, Σύμβουλοι, Θ. Παπαευαγγέλου, Ν. Στάθης, Πάρεδροι. Γραμματέας η Μ. Ιωαννίδου.

Γ ι α να δικάσει την από 7 Οκτωβρίου 1988 αίτηση :

Τ ο υ ..................... το οποίο παρέστη με τον δικηγόρο Θ. Ζήγρα (Α.Μ. 2976), που τον διόρισε με πληρεξούσιο,

κ α τ ά της ....................... η οποία δεν παρέστη.

Με την αίτηση αυτή το αναιρεσείον ίδρυμα επιδιώκει να αναιρεθεί η υπ` αριθ. 185/1988 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

Η εκδίκαση άρχισε με την ανάγνωση της εκθέσεως του Εισηγητή, Παρέδρου Θ. Παπαευαγγέλου.

Κατόπιν το δικαστήριο άκουσε τον πληρεξούσιο του αναιρεσείοντος Ιδρύματος, ο οποίος ανέπτυξε και προφορικά τους προβαλλόμενους λόγους αναιρέσεως και ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση.

Μετά τη δημόσια συνεδρίαση, το δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη σε αίθουσα του Δικαστηρίου κ α ι ,

Α φ ο ύ μ ε λ έ τ η σ ε τ α σ χ ε τ ι κ ά έ γ γ ρ α φ α

Σ κ έ φ θ η κ ε κ α τ ά τ ο Ν ό μ ο


1. Επειδή, για την υπό κρίση αίτηση έχουν καταβληθεί τα νόμιμα τέλη (6800942-3/88 διπλότυπα του Α Ταμείου Ιωαννίνων) και το παράβολο (507031, 1681487 έντυπα γραμμάτια).

2. Επειδή, με την αίτηση αυτή ζητείται εμπροθέσμως και κατά τα λοιπά παραδεκτώς η αναίρεση της 185/88 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία έγινε δεκτή προσφυγή της αναιρεσίβλητης εταιρίας "...................", ακυρώθηκε η 173/Συν.16/17.3.87 απόφαση της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιωαννίνων και διετάχθη η επιστροφή των εισφορών που κατέβαλε η εν λόγω εταιρία στο ΙΚΑ επί του "πριμ αποδοτικότητας" που χορήγησε αυτή στους μισθωτούς της κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1984.

3. Επειδή, όπως προκύπτει από το σχετικό αποδεικτικό που υπάρχει στο φάκελο (3652/10.4.90 έκθεση επιδόσεως της Δικαστικής επιμελήτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαρίας Τάσση) αντίγραφα της υπό κρίση αιτήσεως και της πράξεως του Προέδρου του Τμήματος περί ορισμού δικασίμου και εισηγητή επεδόθησαν νομοτύπως και εμπροθέσμως στην αναιρεσίβλητη εταιρία και, επομένως, νομίμως συζητήθηκε η υπόθεση στο ακροατήριο χωρίς την παράσταση της εταιρίας αυτής.

4. Επειδή, το άρθρο 25 του Α.Ν. 1846/1951 (Α 179) ορίζει ότι : "1. . . . 2. (όπως η παρ. αυτή αντικαταστάθηκε τελικώς με το άρθρο 4 του Ν.Δ. 4104/60 Α 147). Αι δι` εκάστην ημέραν εργασίας εισφοραί προς το ΙΚΑ υπολογίζονται επί του ημερησίου μισθού του ησφαλισμένου βάσει των εκάστοτε ισχυόντων ποσοστών εισφοράς ... 3. . . . 4. (όπως η παρ. αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 4 του Ν. 4476/65, Α 103, το δε πρώτο εδάφιο της παραγράφου αυτής τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 825/78, Α 189). Ως ημερήσιος μισθός, εφ` ού υπολογίζονται αι εισφοραί νοούνται αι πάσης φύσεως αποδοχαί τούτων εις χρήμα και εις είδος, των τελευταίων τούτων απετιμωμένων εις χρήμα δι` αποφάσεως του Δ.Σ. του ΙΚΑ. Ως αποδοχαί νοούνται αι πάσης φύσεως παροχαί του εργοδότου προς τον ησφαλισμένον, πλην ωρισμένων εκτάκτων παροχών κοινωνικού χαρακτήρος ορισθησομένων δια Κανονισμού. Τα δώρα λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα ως, και το επίδομα αδείας υπόκεινται εις εισφοράν αυτοτελώς μέχρι του ποσού πάντως του πραγματικού ημερομισθίου της ανωτάτης κατά την παρ. 2 του παρόντος άρθρου μισθολογικής κλάσεως. 5. (όπως η παρ. αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 825/78, Α 189). Κανονισμός θέλει ορίσει τα του τρόπου εξευρέσεως του ημερησίου μισθού. Διά του αυτού Κανονισμού δύναται να προβλεφθή ο υπολογισμός των εισφορών επί τεκμαρτού ημερομισθίου, των εν παρ. 1 του άρθρ. 37 του παρόντος ασφαλιστικών κλάσεων, δι` αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου ως προς τινας κατηγορίας ησφαλισμένων γενικώς ή κατά τοπικάς περιοχάς, βάσει του μέσου όρου των τεκμαιρομένων αποδοχών ή τεκμαιρομένου εισοδήματος κατά κατηγορίας". Εξ άλλου, το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού Ασφαλίσεως του ΙΚΑ (55575/1965 Α.V.E., B 816), όπως το πρώτο εδάφιο της παραγράφου αυτής αντικαταστάθηκε με την 38173/Ι.141/26.5.67 Α.V.E. (Β 399), ορίζει ότι "Ως μισθός επί του οποίου υπολογίζεται η εισφορά λογίζεται ο εις χρήμα συμπεφωνημένος τοιούτος προσαυξανόμενος : α) Κατά τα τυχόν παρά του εργοδότου χορηγούμενα εις τον μισθωτόν ποσοστά ή άλλας προσθέτους χρηματικάς αμοιβάς, πλην των κάτωθι εκτάκτων παροχών κοινωνικού χαρακτήρος : 1. Διά δώρα λόγω α) γάμου του ησφαλισμένου ή των τέκνων του, β) γεννήσεως τέκνων του ησφαλισμένου και 2. Διά βοήθημα εις οικογένειαν θανόντος ησφαλισμένου. β) . . . γ) . . .".

5. Επειδή, κατά την έννοια του άρθρου 25 παρ. 4 του Α.Ν. 1846/1951, όπως μεταγενέστερα, κατά τα ανωτέρω, τροποποιήθηκε ως αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται οι κάθε φύσεως χρηματικές ή σε είδος παροχές του εργοδότη προς τον μισθωτό, έστω και αν οι παροχές αυτές δεν δίδονται αμέσως ως αντάλλαγμα της εργασίας που προσφέρει ο μισθωτός, αλλά χορηγούνται σ` αυτόν οικειοθελώς από τον εργοδότη και από ελευθεριότητα αυτού, εξ αφορμής, πάντως, της σχέσεως εργασίας που συνδέει αυτούς τους δύο και με την επιφύλαξη ακόμη του δικαιώματος της μονομερούς διακοπής των από τον εργοδότη.

Εξαιρούνται μόνο οι έκτακτες παροχές κοινωνικού χαρακτήρα που απαριθμούνται περιοριστικά από το ανωτέρω εδάφ. α της παρ. 1 του άρθρ. 17 του Κανονισμού Ασφαλίσεως του ΙΚΑ, δηλαδή, δώρων λόγω γάμου του ασφαλισμένου ή των παιδιών του, γεννήσεως παιδιών του ασφαλισμένου και βοηθημάτων στην οικογένεια θανόντος ασφαλισμένου. Κατ` ακολουθία αυτών, υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές η οποιασδήποτε φύσεως χρηματική ή σε είδος παροχή, η οποία χορηγείται από τον εργοδότη για την επιβράβευση της αποδοτικότητας των μισθωτών (πριμ παραγωγής) και αν ακόμη η παροχή αυτή δίδεται από ελευθεριότητα του εργοδότη, ο οποίος επιφυλάσσει στον εαυτό του το δικαίωμα της μονομερούς διακοπής της (ΣΕ 2140/93 Ολομελείας, 2394/93).

6. Επειδή, στην υπό κρίση υπόθεση, με την προσβαλλόμενη απόφαση έγιναν δεκτά τα εξής : η αναιρεσίβλητη εταιρία ζήτησε με την από 27- 2-86 αίτησή της την επιστροφή των εισφορών τις οποίες αυτή κατέβαλε στο ΙΚΑ επί της πρόσθετης έκτακτης αμοιβής που χορήγησε στους μισθωτούς της κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1984 λόγω της επιτευχθείσης από αυτούς επισπεύσεως του εκτελουμένου από την εταιρία έργου. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιωαννίνων με την 4857/6.10.86 απόφασή του, καθώς και από την οικεία Τοπική Διοικητική Επιτροπή με την 173/Συν.16/17.3.87 απόφασή της, με την αιτιολογία ότι η παραπάνω έκτακτη αμοιβή προσαυξάνει τον μισθό των μισθωτών της εταιρίας και δεν αποτελεί έκτακτη παροχή κοινωνικού χαρακτήρα, κατά το άρθρο 17 του Κανονισμού Ασφαλίσεως του ΙΚΑ. Με τα δεδομένα αυτά, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, επιληφθέν προσφυγής της αναιρεσίβλητης εταιρίας έκρινε, με την προσβαλλόμενη απόφαση, ότι εφ` όσον η έκτακτη αυτή αμοιβή (πριμ) χορηγήθηκε στους μισθωτούς οικειοθελώς, κατά το τελευταίο μόνο τρίμηνο διάστημα της όλης τριετούς διάρκειας του κατασκευαζομένου έργου και όχι κατ` επανάληψη, προς τον σκοπό της επισπεύσεως αυτού και όχι προς καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων, δεν αποτελούσε μισθό και, συνεπώς, αχρεωστήτως κατεβλήθησαν γι` αυτή εισφορές στο ΙΚΑ. Με την αιτιολογία δε αυτή το δικάσαν δικαστήριο δέχθηκε την προσφυγή της αναιρεσίβλητης εταιρίας, ακύρωσε την απόφαση της ΙΔΕ και διέταξε την επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών. Η κρίση όμως αυτή του δικαστηρίου δεν είναι νόμιμη, διότι, σύμφωνα με όσα εκτίθενται σε προηγούμενη σκέψη σχετικά με την έννοια των ανωτέρω διατάξεων, υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές και η αμοιβή που χορηγείται από τον εργοδότη προς επιβράβευση της αποδοτικότητας των μισθωτών (πριμ παραγωγής) και αν ακόμη η παροχή αυτή δίδεται από ελευθεριότητα του εργοδότη, ο οποίος διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς διακοπής του. Συνεπώς, για το λόγο αυτό, βασίμως προβαλλόμενο, πρέπει να γίνει δεκτή η υπό κρίση αίτηση και να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση, η δε υπόθεση που χρειάζεται διευκρίνιση κατά το πραγματικό να παραπεμφεί στο δικάσαν δικαστήριο προς νέα κρίση.

Δ ι ά τ α ύ τ α

Δέχεται την υπό κρίση αίτηση.

Αναιρεί την 185/1988 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, στο οποίο παραπέμπει την υπόθεση κατά το σκεπτικό.

Διατάσσει την απόδοση του παραβόλου κ α ι

Επιβάλλει στην αναιρεσίβλητη εταιρία τη δικαστική δαπάνη του ΙΚΑ εκ δραχμών είκοσι οκτώ χιλιάδων (28.000).

Η διάσκεψη έγινε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1993.

Ο Προεδρεύων Σύμβουλος

Η Γραμματέας

Και η απόφαση δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου 1996.

Ο Πρόεδρος του Β Τμήματος Διακοπών

Η Γραμματέας

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης