ΠΟΛ.1104/14.3.1997

Παρέχονται οδηγίες για την παραλαβή δηλώσεων Φ.Π.Α. (περιοδικών και εκκαθαριστικών) σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικάΣχόλια:


14 Μάρ 1997

Taxheaven.gr
Αθήνα 14 Μαρτίου 1997
Αρ.Πρωτ.: 1034161/963/334/Α0014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η Φ.Π.Α.
ΤΜΗΜΑ Α1
Δ/ΝΣΗ 30 ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ
ΤΜΗΜΑ Β-ΓΡΑΦ Φ.Π.Α.
Δ/ΝΣΗ 32η ΕΙΣΑΓΩΓ. & ΕΛ. ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Η/Υ
ΤΜΗΜΑ Β-ΓΡΑΦΕΙΟ Φ.Π.Α.

ΠΟΛ.: 1104

ΘΕΜΑ: Παρέχονται οδηγίες για την παραλαβή δηλώσεων Φ.Π.Α. (περιοδικών και εκκαθαριστικών) σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά.

Υστερα από ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας, για την παραλαβή των δηλώσεων Φ.Π.Α. σε έντυπα που έχουν εκτυπωθεί μηχανογραφικά, μερικά από τα οποία έχουν εκτυπωθεί με σμίκρυνση του διαστήματος των γραμμών, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, παρακαλούμε, κατά την παραλαβή των εντύπων αυτών,
να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες:

Οι επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία που κάνουν χρήση εκτυπωτών για την συμπλήρωση των ειδικών μετασχηματισμένων εντύπων δηλώσεων Φ.Π.Α., να χρησιμοποιούν έντονη (καινουργή) μελανοταινία. Δεν θα πρέπει να παραλαμβάνονται δηλώσεις όπου η εκτύπωση είναι αρχή (σαν ξεθωριασμένη - από πολυχρησιμοποιημένη μελανοταινία). Η εκτύπωση να γίνεται επακριβώς στα σχετικά τετραγωνίδια, ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία και αμφισβήτηση. Δεν πρέπει να παραλαμβάνονται δηλώσεις σε έντυπα για μηχανογραφική χρήση που συμπληρώθηκαν χειρόγραφα.
Το συνεχές μηχανογραφικό χαρτί θα πρέπει να κόβεται και να συρράπτεται κατάλληλα, ώστε τελικά να παίρνει τη μορφή που έχουν τα έντυπα της υπηρεσίας. Γενικά, όσοι παραλαμβάνουν δηλώσεις να ελέγχουν την ευκρινή συμπλήρωση των δεδομένων της δήλωσης, έτσι που να μην μένει αμφιβολία για τα αναφερόμενα σ' αυτή και να μπορεί να αποθηκεύεται, δεματοποιείται και γενικά να γίνεται αντικείμενο ευχερούς χειρισμού από τις υπηρεσίες, χωρίς να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα.


Taxheaven.gr