kpanagiotis 5 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Επέλεξα να στείλω ετήσια δήλωση για το 2014. Είναι λάθος;Με πήρε μια συνάδελφος και μου είπε πως αυτό είναι λανθασμένο επειδή έπρεπε να στείλω τις συναλλαγές στο τρίμηνο που ανήκουν και όχι όλες στο Δεκέμβρη. Η γνώμη των συναδέλφων; Link to post Share on other sites
KITSOSTZABELAS 1,039 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 και ανα 4ετια μπορεις ειναι κατι σαν εκλογεςοποτε θελεις στελνεις prokroustis, Filimon, agkas84 and 1 other 4 Link to post Share on other sites
catk 6 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Καλό θα ηταν να μπορούσαμε να τις στείλουμε πακέτο , αλλά τις θέλουν σε συσκευασία τριμήνου. Link to post Share on other sites
asteras5 139 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Από ότι έχω διαβάσει στις σχετικές ΠΟΛ δεν προκύπτει ετήσια υποβολή πλην εξαιρέσεων αγρότες ειδικού ως προς την λήψη .... Link to post Share on other sites
kpanagiotis 5 Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 Αρα προτείνετε να τα μεταβάλλω; Ή μήπως να πάω στο Υπουργείο να ρωτήσω; Link to post Share on other sites
NIKOSPETSAS 70 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Επέλεξα να στείλω ετήσια δήλωση για το 2014. Είναι λάθος;Με πήρε μια συνάδελφος και μου είπε πως αυτό είναι λανθασμένο επειδή έπρεπε να στείλω τις συναλλαγές στο τρίμηνο που ανήκουν και όχι όλες στο Δεκέμβρη. Η γνώμη των συναδέλφων; Η εφαρμογή δεν προβλέπει ετήσια υποβολή. Καταλαβαίνω ότι επέλεξες μήνα Δεκέμβριο 2014 και δήλωσες εκεί τα ετήσια στοιχεία. Αυτό σίγουρα είναι λάθος και θα έχεις σε όλα διαφορές εκτός μόνο σε όσα έχουν κίνηση μόνο στο Δ τρίμηνο. Οπότε αναγκαστικά το διορθώνεις - τα ξαναδηλώνεις σωστά στα τρίμηνα. Link to post Share on other sites
PROAKIS 1,153 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 σωστό δεν είναι ,σίγουρα. αλλά δεν είναι και λάθος ως προς τις ετήσιες αποκλίσεις ,αφού στέλνονται κατόπιν εορτής. υποτίθεται ότι με την τρίμηνη υποβολή κάνανε και έλεγχο στα δηλωθέντα έσοδα τουλάχιστον ανά τρίμηνο με τις περιοδικές ΦΠΑ. αν πας στις αποκλίσεις τριμήνου στα έσοδα στα 3 πρώτα σου γράφει από κάτω "έσοδα που δεν δηλώθηκαν" γιατί τα δήλωσαν οι άλλοι έξοδα. Αμα θέλανε να διευκολύνουν ,μπορούσαν να πουν και αυτό δηλ. στείλτε τα πακέτο. Link to post Share on other sites
kpanagiotis 5 Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Μίλησα στις 14.00 το μεσημέρι με Υπουργείο Οικονομικών (210 - 3610030) Έκανα το εξής ερώτημα : "Έστω ότι έχω 2 τιμολόγια στο Α τρίμηνο του 2014, άλλα 2 στο Β τρίμηνο, άλλα 2 στο Γ τρίμηνο και άλλα 2 στο Δ τριμηνο. Έχω υποβάλλει ΜΥΦ με 8 τιμόλογια όλα στο Δεκέμβρη. Δηλαδή όλου του έτους φάινονται στο τελευταίο τρίμηνο. Λάθος ή σωστό;" Η απάντηση ήταν : "Δεν έχετε κανένα πρόβλημα κύριε" Είπα " Σίγουρα; Δεν μιλάω για επιχείρηση που υποχρεούται μόνο σε ετήσια υποβολή, αλλά για επιχείρηση που υποχρεούται σε τρίμηνη υποβολή" Απάντηση : "Περιμένε μισό λεπτό να το επιβεβαιώσω. Μην κλείσετε σας παρακαλώ πολύ" 1 λεπτό μετά Απάντηση : " Κανένα πρόβλημα κύριε. Μην ανησυχείτε." Συμπεράσματα;; Link to post Share on other sites
asteras5 139 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Συνάδελφοι αν δεν καταργηθεί αυτό το πράμα δεν βγάζουμε άκρη....... Eddie, 300154 and DC045915300 3 Link to post Share on other sites
asteras5 139 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18094 Link to post Share on other sites
PROAKIS 1,153 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Μίλησα στις 14.00 το μεσημέρι με Υπουργείο Οικονομικών (210 - 3610030) Έκανα το εξής ερώτημα : "Έστω ότι έχω 2 τιμολόγια στο Α τρίμηνο του 2014, άλλα 2 στο Β τρίμηνο, άλλα 2 στο Γ τρίμηνο και άλλα 2 στο Δ τριμηνο. Έχω υποβάλλει ΜΥΦ με 8 τιμόλογια όλα στο Δεκέμβρη. Δηλαδή όλου του έτους φάινονται στο τελευταίο τρίμηνο. Λάθος ή σωστό;" Η απάντηση ήταν : "Δεν έχετε κανένα πρόβλημα κύριε" Είπα " Σίγουρα; Δεν μιλάω για επιχείρηση που υποχρεούται μόνο σε ετήσια υποβολή, αλλά για επιχείρηση που υποχρεούται σε τρίμηνη υποβολή" Απάντηση : "Περιμένε μισό λεπτό να το επιβεβαιώσω. Μην κλείσετε σας παρακαλώ πολύ" 1 λεπτό μετά Απάντηση : " Κανένα πρόβλημα κύριε. Μην ανησυχείτε." Συμπεράσματα;; δεν του είπες "δεν βγάζετε και μία ανακοίνωση να είμαστε οκ?" εκτός αν κατέγραψες την συνομιλία!!!!! lami, PANAGIOTISTHESS and DC045915300 3 Link to post Share on other sites
300154 2 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ? Link to post Share on other sites
DC045915300 94 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ?ΟΧΙ; Link to post Share on other sites
geooo 97 Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Και τηλεφωνο σηκωσαν και απαντηση-λυση εδωσαν και μαλιστα χωρις να τους καλυπτει ο νομος? Παραξενο.... Link to post Share on other sites
kpanagiotis 5 Posted September 10, 2015 Author Report Share Posted September 10, 2015 Δεν ξέρω συνάδελφοι.. Εγώ θα τα αφήσω έτσι όπως τα έχω κάνει. Λάθος μεν, όμως χωρίς πρόβλημα κατά τα λεγόμενα του Υπουργείου.Σκέφτηκα να καταγράψω και τη συνομιλία αλλά ήταν αργά. Είχα ήδη λάβει τις απαντήσεις.Αν θέλει κάποιος ας κάνει αυτό που έκανα εγώ ή αν είναι κοντά, ας πάει από εκεί για να διασταυρώσουμε την πληροφορία. Μπορεί να ενδιαφέρει κι άλλους να το κάνουν έτσι για λόγους ταχύτητας. Link to post Share on other sites
lami 1,464 Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 μέσα στον χαμό των δηλώσεων δεν πρόλαβα να ενημερωθώ όπως έπρεπε... τί σημαίνει "περίοδος αναφοράς" ????? τα καταχώρησα όλα λάθος από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο από όλους τους πελάτες μου γιατί δεν πρόσεξα την περίοδο αναφοράς.... :( :angry: Link to post Share on other sites
geooo 97 Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Παντως σε μια επικοινωνια μου με την υποστηριξη του προγραμματος που εχω,μου ειπανε οτι οι ΜΥΦ εγιναν ετησιες... Αλλα ποσο παραπανω να ξερουν αυτοι απο εμας? Επειδη ειναι το 'παλουκι' της εποχης και πρεπει να τις στειλουμε,ας ρωτησουν οι εκπροσωποι μας τι ισχυει.... Link to post Share on other sites
thrylosveria 69 Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 να μη τα πειραξεις...μια χαρα τους τα εδωσες ετησια...αποκλισεις δε θελουν ? εσυ αποκλισεις μηδεν ! τελεια, αει στο διαλο.... Link to post Share on other sites
AKOYARISTAS 0 Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 OI ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΥΦ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΤΗΣΙΑ ή ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ; Link to post Share on other sites
kpanagiotis 5 Posted September 11, 2015 Author Report Share Posted September 11, 2015 να μη τα πειραξεις...μια χαρα τους τα εδωσες ετησια...αποκλισεις δε θελουν ? εσυ αποκλισεις μηδεν ! τελεια, αει στο διαλο.... Παρεπιπτόντως, έτσι μου απάντησαν και στο 210-3610030 (Χωρίς τα βρισίδια βέβαια) Πως αφού ετησίως διασταυρώνονται, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Link to post Share on other sites
birbilis 25 Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 Εχουμε κάτι νεότερο πάνω σε αυτό?Έχω κάποιες υποβολές ετήσιες (κυρίως χειρόγραφα) αν προλάβω να τις αλλάξω... Link to post Share on other sites
MARIAZAK 194 Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 ανα μήνα υπάρχει πρόβλημα αν έχουν σταλεί οι συγκεντρωτικές , αντί τριμήνου???? Link to post Share on other sites
Recommended Posts