Προς το περιεχόμενο

Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

 

Ως νέος συνάδερφος, και μη εκπροσωπώντας τους άλλους παρά μόνο τον εαυτό μου,

θα ήθελα να σας καλέσω και να ανακαλέσω τη μνήμη σας όντας στην αρχή των βημάτων σας

της επαγγελματικής σας καθιέρωση και να σας θέσω την εξής πολύ απλή ερώτηση:

Μήπως ήσασταν και εσείς σε μια φάση πανικού στην αρχή;

 

Έχοντας μια μεγαλύτερη εμπειρία και λόγω των συνεχών αλλαγών δυσκολεύεστε και οι ίδιοι,

πόσω μάλλον εμείς οι νέοι που δεν έχουμε την εμπειρία. 

Δεν διαφωνώ ότι γενικότερα δεν διαβάζουμε αλλά να δεχόμαστε και το πλαίσιο που επικρατεί.

Γι αυτό και πολλές φορές ζητούνται άμεσες απαντήσεις σε καίρια ζητήματα.

Δεν είναι κακό θεωρώ να υποδεικνύει κανείς κάποιο άρθρο και να θέσει τον άλλον σε προβληματισμό.

 

Εγώ, προσωπικά σε όσα ερωτήματα έχω θέσει έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση.

Ελπίζω να αποτελέσει τροφή για σκέψη για όλους μας....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1. Αρκετοί συνάδελφοι που ήταν μισθωτοί έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πολλοί συνάδελφοι που έχουν δικό τους γραφείο φυτοζωούν, αγωνιούν και βλέπουν κάθε μέρα να αυξάνεται η δουλειά τους και να μειώνεται η αμοιβή τους. Αλλάζουν νόμοι, εγκύκλιοι, έγγραφα, αποφάσεις κλπ. Ζούμε σε μία κινούμενη άμμο...

 

2. Πολλά νέα μέλη δεν ψάχνουν, δεν διαβάζουν, δεν αμφισβητούν. Περιμένουν το ψάρι έτοιμο και δεν θέλουν (όχι δεν προλαβαίνουν, δεν θέλουν) να μάθουν να ψαρεύουν.

 

3. Υπάρχει ψυχολογική κατάπτωση, κούραση (burnout), απογοήτευση από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα, στην προ κρίσης εποχή, το φόρουμ ήταν ένα εργοστάσιο το οποίο ενίοτε μετατρεπόταν σε λαϊκή συνέλευση και ανοικτή βουλή. Θυμάμαι ομηρικούς καβγάδες, μαλιοτραβήγματα, σαν τους Γαλάτες στο χωριό του Αστερίξ. Πλέον δεν έχουμε το κουράγιο ούτε και γι'αυτό. 

 

4. Σίγουρα το facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει μπροστά από παλαιότερες -και λιγότερο άμεσες- μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας (φόρουμ, blogs κλπ). Βλέπω πολλούς συναδέλφους (μεταξύ των οποίων και εγώ) που μπαίνουν στο διαδίκτυο για να ακούσουν κανα τραγούδι, να δούνε κάποιο αστείο βίντεο και γενικά να χαλαρώσουν. Ούτε πολιτικά δεν συζητάμε πλέον, ούτε αθλητικά, ούτε τίποτα. 

 

5. Η μεγάλη εξοικείωση μεταξύ μας, η προσωπική γνωριμία πολλών μελών, συντελούν στο να παίρνει κάποιος τηλέφωνο κάποιον συνάδελφο για να λύσει το θέμα του. Άλλωστε έχουν δημιουργηθεί και οι ...υπεύθυνοι τομέων (για φοροτεχνικό θα πάρω αυτόν, για εργατικά τον άλλον κλπ.). Λίγο πολύ γνωρίζουμε οι παλαιότεροι σε ποιον να απευθυνθούμε για άμεση λύση.

 

Το επίπεδο των νέων συναδέλφων ασφαλώς και είναι χαμηλό. Όπως ήταν και όλων μας. Διαβάζω δημοσιεύσεις μου του 2005 και νιώθω ότι με έχω αφήσει αρκετά πίσω. :)

 

Παρ' όλα αυτά, το παρόν φόρουμ δεν παύει να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και σε αυτό οφείλω πάρα πολλά. Και επαγγελματικής αλλά και προσωπικής φύσεως αφού μέσω αυτού γνώρισα πολλά υπέροχα παιδιά και αληθινούς ανθρώπους που αγαπώ πάρα πολύ- παρ'ότι δεν τους βλέπω συχνά, με δική μου ευθύνη (δυστυχώς οι εκτός εργασίας εμμονές μου είναι πολλές και δεν μου μένει χρόνος).

 

Γι'αυτό λοιπόν δεν είμαι από αυτούς που γκρινιάζουν ή αναπολούν. Μετά από 10 και πλέον χρόνια, η σχέση αυτή έχει αποκτήσει μεγάλο βάθος και είναι λογικό να έχει υποχωρήσει και το πάθος και ο αρχικός έρωτας. 

 

Σας φιλώ όλους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Αρκετοί συνάδελφοι που ήταν μισθωτοί έχουν χάσει τη δουλειά τους. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ Πολλοί συνάδελφοι που έχουν δικό τους γραφείο φυτοζωούν, αγωνιούν και βλέπουν κάθε μέρα να αυξάνεται η δουλειά τους και να μειώνεται η αμοιβή τους. Αλλάζουν νόμοι, εγκύκλιοι, έγγραφα, αποφάσεις κλπ. Ζούμε σε μία κινούμενη άμμο...ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ

 

2. Πολλά νέα μέλη δεν ψάχνουν, δεν διαβάζουν, δεν αμφισβητούν. Περιμένουν το ψάρι έτοιμο και δεν θέλουν (όχι δεν προλαβαίνουν, δεν θέλουν) να μάθουν να ψαρεύουν.

 

3. Υπάρχει ψυχολογική κατάπτωση, κούραση (burnout), απογοήτευση από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα, στην προ κρίσης εποχή, το φόρουμ ήταν ένα εργοστάσιο το οποίο ενίοτε μετατρεπόταν σε λαϊκή συνέλευση και ανοικτή βουλή. Θυμάμαι ομηρικούς καβγάδες, μαλιοτραβήγματα, σαν τους Γαλάτες στο χωριό του Αστερίξ. Πλέον δεν έχουμε το κουράγιο ούτε και γι'αυτό. ΠΑΛΙ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ!!

 

4. Σίγουρα το facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει μπροστά από παλαιότερες -και λιγότερο άμεσες- μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας (φόρουμ, blogs κλπ). Βλέπω πολλούς συναδέλφους (μεταξύ των οποίων και εγώ) που μπαίνουν στο διαδίκτυο για να ακούσουν κανα τραγούδι, να δούνε κάποιο αστείο βίντεο και γενικά να χαλαρώσουν. Ούτε πολιτικά δεν συζητάμε πλέον, ούτε αθλητικά, ούτε τίποτα.  :)

 

5. Η μεγάλη εξοικείωση μεταξύ μας, η προσωπική γνωριμία πολλών μελών, συντελούν στο να παίρνει κάποιος τηλέφωνο κάποιον συνάδελφο για να λύσει το θέμα του. Άλλωστε έχουν δημιουργηθεί και οι ...υπεύθυνοι τομέων (για φοροτεχνικό θα πάρω αυτόν, για εργατικά τον άλλον κλπ.). Λίγο πολύ γνωρίζουμε οι παλαιότεροι σε ποιον να απευθυνθούμε για άμεση λύση. :)

 

Το επίπεδο των νέων συναδέλφων ασφαλώς και είναι χαμηλό. Όπως ήταν και όλων μας. Διαβάζω δημοσιεύσεις μου του 2005 και νιώθω ότι με έχω αφήσει αρκετά πίσω. :)

 

Παρ' όλα αυτά, το παρόν φόρουμ δεν παύει να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και σε αυτό οφείλω πάρα πολλά.( ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ,  ΚΑΤΙ....ΣΟΥ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ) Και επαγγελματικής αλλά και προσωπικής φύσεως αφού μέσω αυτού γνώρισα πολλά υπέροχα παιδιά και αληθινούς ανθρώπους που αγαπώ πάρα πολύ- παρ'ότι δεν τους βλέπω συχνά, με δική μου ευθύνη (δυστυχώς οι εκτός εργασίας εμμονές μου είναι πολλές και δεν μου μένει χρόνος)

 

Γι'αυτό λοιπόν δεν είμαι από αυτούς που γκρινιάζουν ή αναπολούν. Μετά από 10 και πλέον χρόνια, η σχέση αυτή έχει αποκτήσει μεγάλο βάθος και είναι λογικό να έχει υποχωρήσει και το πάθος και ο αρχικός έρωτας. ΜΑΛΛΟΝ... :D

 

Σας φιλώ όλους :wub:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κοινότητα λογιστών, το μεγαλύτερο forοum στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς στο χώρο μας. Η άνθισή του οφείλεται κυρίως στη συμμετοχή των μελών από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και μετά, καθώς και στη χρηστική δομή και λειτουργία του. Αν αναλογιστείτε ότι τα πρώτα μέλη εγγράφηκαν από το 2003 και μετά και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να συμμετέχουν -έστω και όχι σε καθημερινή βάση-, θα αντιληφθείτε το μέγεθος της προσφοράς τους, αλλά και το πόσο εθιστικό και συνάμα χρηστικό είναι το forum. 

 

Θυμάμαι πως μπαίναμε καθημερινά και συζητούσαμε πολλά θέματα. Συχνά γίνονταν συζητήσεις με τέτοια ανάλυση που ακόμη και τώρα αν διαβάσει κάποιος απορεί με τη βαθύτητα των γνώσεων. Μάλιστα, ανυπομονούσαμε να διαβάσουμε τις απαντήσεις των άλλων συναδέλφων ή να γράψουμε τις δικές μας θέσεις σε τέτοιο βαθμό που συχνά αν δεν μπορούσαμε να μπούμε είχαμε συμπτώματα στέρησης! Υπάρχουν φυσικά και απαντήσεις που προδίδουν την τότε απειρία μας. Το αστείο είναι ότι πολλές φορές μου χει τύχει να ψάχνω κάτι στο forum για ένα θέμα που με απασχολεί τώρα και απ΄την αναζήτηση να βρίσκω δική μου απάντηση πριν από πολλά χρόνια που ο ίδιος είχα ξεχάσει! Νομίζω πως έχει συμβεί σε όλους αυτό.

 

Στα γενικά θέματα γίνονταν χαμός, μουτρώναμε, τσακωνόμασταν, κ.λπ., αλλά κάπου στο βάθος όλοι πιστεύω γίναμε καλύτεροι, αφού οι άλλες απόψεις συνέβαλαν -συχνά καταλυτικά- στο να αναθεωρήσουμε θέσεις που είχαμε τότε ή να δούμε με άλλη ματιά κάποια πράγματα. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το νόημα του εποικοδομητικού διαλόγου; Πάντως όλοι νομίζω γίναμε καλύτεροι μέσω της συμμετοχής μας σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο καιρός όμως πέρασε, η φύση της δουλειάς έχει αλλάξει άρδην -όπως και η ίδια η ζωή μας- κι εμείς χάσαμε το χαμόγελο κι αυτή τη σπιρτάδα που είχαμε στα μάτια εκείνο τον καιρό. Απορίες υπήρχαν και τότε, τα ίδια με τώρα γίνονταν και τότε -αλλά σε μικρότερο βαθμό-  απλώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι αλλιώς λόγω των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία. Οι φρενήρεις ρυθμοί δεν μας αφήνουν καθόλου χρόνο και σαν ένα άτιμο σαράκι τρώνε σιγά σιγά κάθε διάθεση για γράψιμο στο forum και ανταλλαγή απόψεων. Όλοι όμως μπαίνουν στο forum παρόλο που δεν γράφουν συχνά πλέον. Μην ξεχνάμε κιόλας πως μεγαλώσαμε από τις πρώτες μέρες του forum...

 

Το forum δεν ξέπεσε κατά την άποψή μου, απλά ξαναβρίσκει σιγά σιγά και πάλι την καινούργια ταυτότητά του μέσα στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Νέα μέλη, νέες ανάγκες, νέες συνθήκες, κ.λπ. Όμως θεωρώ ότι με την εμπειρία και το άγρυπνο μάτι των παλαιοτέρων θα το οδηγήσουν και πάλι στα επίπεδα του παρελθόντος, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών (βλ. άνθιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ.). Άλλωστε οι παλιές αγάπες δεν χάνονται και το forum ήταν, είναι και θα παραμείνει μια μεγάλη αγάπη για πολλούς από μας.

 

Καλή δύναμη σε όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να κάνω μια παρατήρηση 
ζήτησαν  πάρα πάνω συνάδελφοι να θυμηθούμε πως ήταν όταν εμείς ξεκινούσαμε, όταν κάναμε τα πρώτα μας βήματα 
συνάδελφοι τα πράγματα τότε ήταν απείρως δυσκολότερα 

περιμέναμε στην αρχή κάθε μήνα τον "Λογιστή" ή κάποιο περιοδικό για να δούμε τις νέες αποφάσεις 
ούτε διαδίκτιο , ούτε γούγλής να αναζητάμε και να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε, ούτε και αυτό το site που είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε στην δουλειά μας. 
εκέινα τα χρόνια λοιπόν διαβάζαμε, διαβάζαμε, διαβάζαμε 
δεν είχαμε καν την πολυτέλεια να κουβεντιάσουμε την άποψη που σχηματίζαμε για έναν νόμο ή μια διαταγή 
και κάτι ακόμα ενδεικτικό ίσως αυτού που παρα πάνω έγραψα 
γράφει συνάδελφος 
 

Ξαφνικά θυμάσαι κάτι ,μπαίνεις μέσα και ρωτάς ακριβώς ότι θέλεις.   πχ. αλλάξε κάτι στο ΦΠΑ ή παραμένει στο 23%?  γιατί κάποιος πελάτης του είπε ότι κάτι άκουσε στον Αυτιά ,στο ραδιόφωνο ,στον δρόμο.

 

Ο "σωτήρας" και ο "πυροσβέστης" είναι αυτός που θα δώσει λιτή απάντηση "ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ" μαλακίες σου λέει.

 

απάντηση φιλοσοφίας κοίταξε το άρθρο 35 ,την ΠΟΛ. 6519  στην 250 σελίδα του φόρουμ . καληνύχτα

 

 

ε, ας το ξεκαθαρίσω, εμένα προσωπικά δεν με αφορά , δεν ξέρω καν αν θεωρώ συνάδελφο αυτόν που ψάχνει να διασταυρώσει τι άκουσε ο πελάτης του από τον όποιον Αυτιά , αυτόν που ψάχνει  " λιτή " απάντηση και όχι "φιλοσοφίας" 
ζητώ συγνώμη αλλά και αυτό δείχνει την διαφορά επιπέδου 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι όλα αυτά και πολλά άλλα 

σίγουρα η κούραση έχει παιξει έναν ρόλο 

και το φ/β ακόμα έναν μιας και είναι περισσότερο άμεσο

(αλλά είναι σα το καφενείο, ότι κουβέντιασες σήμερα πάει χάθηκε, δεν το ξαναβρίσκεις) 

είναι και κάτι άλλο 

θα το πω ξέροντας ότι πολλοί θα πεσουν πάνω να με φάνε 

το είπε και ο SOTHRIS 

φοβάμαι ότι η ποιότητα της πλειοψηφίας των  νέων μελών και μάλλον η ποιότητα μεγάλης μερίδας των νέων συναδέλφων, είναι πολύ χαμηλή. 

λογιστές μαζί και φοροτέχνες με έναν η/υ , ένα πρόγραμμα και ερωτήσεις σαν  σε σχολή εκμάθησης άνευ διδασκάλου

δεν διαβάζουν, δεν ψάχνουν , δεν θέλουν απάντηση που θα τους βάλει σε τέτοια διαδικασία, θέλουν μασημένη τροφή 

και μην τυχόν δεν απαντήσεις κατά τον τρόπο που θέλουν ...................... 

ας ψάξει καποιος που έχει το κουράγιο και τον χρόνο παλαιότερες συζητήσεις και θα δει τις διαφορές 

να προσθέσω ακόμα ότι και οι διαχειριστές του φόρουμ αυτού κάπου δεν του δείχνουν την ίδια προσοχή 

αν σκεφτούμε όμως την δουλειά που γίνεται στο site τότε θα τους δικαιολογήσουμε 

αυτά τα λίγα και αν χρειαστεί θα επανέλθω 

 

Έχετε δίκιο σε αυτό.

 

Ωστόσο και παλαιότερα υπήρχε μασημένη τροφή, Για παράδειγμα ΚΒΣ Σταματόπουλου έκδοση τάδε σελ. τάδε, το είπε ο εφοριακός κλπ.

Εγώ βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι (νέοι στο φόρουμ) που έμαθαν να ψάχνουν και να διαβάζουν μέσα από το φόρουμ. Και είναι επιτυχία (για το φόρουμ). Έστω και αν αυτοί στους οποίους αναφέρομαι μπορεί να είναι μόνο 3-4.

 

Είναι όμως απίστευτο να προτιμούν οι παλαιότεροι το "καφενείο ο Νάρκισσος" (fb) από ένα επαγγελματικό φόρουμ το οποίο οι ίδιοι θεμελίωσαν!

 

Μου φαίνεται ότι οι παλαιότεροι αρχίσατε να αποσύρεστε (σταδιακά) πριν από περίπου δύο με τρία χρόνια. Σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή με την "έλευση" των νέων φορολογικών νόμων (ΚΦΑΣ, ΚΦΕ, ΚΦΔ). Από τότε άρχισαν να "πέφτουν βροχή" τα νέα θέματα και οι νέες "αφελείς" ερωτήσεις από νεότερους συναδέλφους, κάτι το οποίο είναι απολύτως δικαιολογημένο κατά τη γνώμη μου.

Εσείς από τότε προτιμήσατε να "τα λέτε" μεταξύ σας κάπου αλλού. Δεν είχατε τα κουράγια να ανεχτείτε τους "χαμηλού επιπέδου" συναδέλφους. Αυτό μας λέτε?

 

Διορθώστε με παρακαλώ όπου κάνω λάθος.

 

Σε τελευταία ανάλυση, δικαίωμα σας είναι να συμμετέχετε ή όχι, να επανέλθετε ή όχι.

 

Χαίρομαι που έστω και με αφορμή αυτό εδώ το θέμα, γράφετε κάτι εσείς και άλλοι, παλαιότεροι στην κοινότητα, συνάδελφοι που δεν σας ξέρω και δεν με ξέρετε αλλά με έχετε βοηθήσει. 

 

Ελπίζω να επανέλθετε.

 

Θα επανέλθω και εγώ αν χρειαστεί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα γενικά θέματα γίνονταν χαμός, μουτρώναμε, τσακωνόμασταν, κ.λπ., αλλά κάπου στο βάθος όλοι πιστεύω γίναμε καλύτεροι, αφού οι άλλες απόψεις συνέβαλαν -συχνά καταλυτικά- στο να αναθεωρήσουμε θέσεις που είχαμε τότε ή να δούμε με άλλη ματιά κάποια πράγματα. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το νόημα του εποικοδομητικού διαλόγου; Πάντως όλοι νομίζω γίναμε καλύτεροι μέσω της συμμετοχής μας σε όλα τα επίπεδα.

 

 

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις επικές κόντρες του LandS με τον Κρηθέα. Ακόμα και τώρα τις διαβάζω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις επικές κόντρες του LandS με τον Κρηθέα. Ακόμα και τώρα τις διαβάζω. 

 

Τις δικές μας τις ξέχασες; :D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις επικές κόντρες του LandS με τον Κρηθέα. Ακόμα και τώρα τις διαβάζω. 

 

Ναι, πίσω πας.............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα επανέλθω όταν ο Στέφανος με πλησιάσει στις 100, τώρα ξεκουράζομαι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να κάνω μια παρατήρηση 

ζήτησαν  πάρα πάνω συνάδελφοι να θυμηθούμε πως ήταν όταν εμείς ξεκινούσαμε, όταν κάναμε τα πρώτα μας βήματα 

συνάδελφοι τα πράγματα τότε ήταν απείρως δυσκολότερα 

περιμέναμε στην αρχή κάθε μήνα τον "Λογιστή" ή κάποιο περιοδικό για να δούμε τις νέες αποφάσεις 

ούτε διαδίκτιο , ούτε γούγλής να αναζητάμε και να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε, ούτε και αυτό το site που είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε στην δουλειά μας. 

εκέινα τα χρόνια λοιπόν διαβάζαμε, διαβάζαμε, διαβάζαμε 

δεν είχαμε καν την πολυτέλεια να κουβεντιάσουμε την άποψη που σχηματίζαμε για έναν νόμο ή μια διαταγή 

και κάτι ακόμα ενδεικτικό ίσως αυτού που παρα πάνω έγραψα 

γράφει συνάδελφος 

 

 

ε, ας το ξεκαθαρίσω, εμένα προσωπικά δεν με αφορά , δεν ξέρω καν αν θεωρώ συνάδελφο αυτόν που ψάχνει να διασταυρώσει τι άκουσε ο πελάτης του από τον όποιον Αυτιά , αυτόν που ψάχνει  " λιτή " απάντηση και όχι "φιλοσοφίας" 

ζητώ συγνώμη αλλά και αυτό δείχνει την διαφορά επιπέδου 

 

τον θεωρείς δεν τον θεωρείς συνάδελφο ,αυτός είναι που ρωτάει και αν θέλεις τον βοηθάς.

 

γιατί ρωτάει όμως?  από έλλειψη χρόνου και διάθεσης γενικότερα.

 

Πριν λίγα χρόνια την αγαπούσες την δουλειά γιατί υπήρχε χρήμα και σταθερά νομοθετήματα-θρύλοι.  πχ. 2238/94  Ν.2065/92 και καμιά 100-στη ΠΟΛ. που δένανε πάνω σε αυτά.

 

οπότε έλεγες επενδύω στην γνώση. Να πάρω και βιβλίο ,να πάω και σεμινάριο μακροχρόνιο κλπ.κλπ.

 

Από την κρίση και μετά ,ανάθεμα ποιος ξέρει τι του γίνεται με τόσους νόμους βραχείας περιόδου ,ΠΟΛ. και παρα-ΠΟΛ.  βγαίνουν ασύντακτες και αλληλο-αναιρούμενες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Μου φαίνεται ότι οι παλαιότεροι αρχίσατε να αποσύρεστε (σταδιακά) πριν από περίπου δύο με τρία χρόνια. Σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή με την "έλευση" των νέων φορολογικών νόμων (ΚΦΑΣ, ΚΦΕ, ΚΦΔ). Από τότε άρχισαν να "πέφτουν βροχή" τα νέα θέματα και οι νέες "αφελείς" ερωτήσεις από νεότερους συναδέλφους, κάτι το οποίο είναι απολύτως δικαιολογημένο κατά τη γνώμη μου.

 

 Εχει νόημα να δώσεις μια απάντηση και αυτός που θα την διαβάσει να μη ξέρει αν είναι επαρκής , αν είναι σωστή , αν ..................

Οταν υπάρχει πλήρης άγνοια του θεσμικού πλαισίου , πλήρης άγνοια , από την πλευρά αυτού που ρωτάει , ο οποίος είναι και επαγγελματίας συνάδελφος τι να απαντήσεις .

Διατυπώνεται η ερώτηση και από τον τρόπο της διατύπωσης καταλαβαίνεις ό τι ο ερωτών δεν μπήκε στον κόπο να μελετήσει στοιχειωδώς το θέμα .

Μπορεί να εκτιμήσει το περιεχόμενο της απαντήσεως ? Δε μπορεί δυστυχώς .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηδενικη ανοχη και καταστολη ( απο ωρισμενους συναδελφους )  στα πλαισια εκφασισμου των νεων μελων που διατυπωναν νεες θεσεις και αντιληψεις για τα προβληματα του κλαδου.....

Αυτα ετσι για την Ιστορια...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι όλα αυτά και πολλά άλλα 

σίγουρα η κούραση έχει παιξει έναν ρόλο 

και το φ/β ακόμα έναν μιας και είναι περισσότερο άμεσο

(αλλά είναι σα το καφενείο, ότι κουβέντιασες σήμερα πάει χάθηκε, δεν το ξαναβρίσκεις) 

είναι και κάτι άλλο 

θα το πω ξέροντας ότι πολλοί θα πεσουν πάνω να με φάνε 

το είπε και ο SOTHRIS 

φοβάμαι ότι η ποιότητα της πλειοψηφίας των  νέων μελών και μάλλον η ποιότητα μεγάλης μερίδας των νέων συναδέλφων, είναι πολύ χαμηλή. 

λογιστές μαζί και φοροτέχνες με έναν η/υ , ένα πρόγραμμα και ερωτήσεις σαν  σε σχολή εκμάθησης άνευ διδασκάλου

δεν διαβάζουν, δεν ψάχνουν , δεν θέλουν απάντηση που θα τους βάλει σε τέτοια διαδικασία, θέλουν μασημένη τροφή 

και μην τυχόν δεν απαντήσεις κατά τον τρόπο που θέλουν ...................... 

ας ψάξει καποιος που έχει το κουράγιο και τον χρόνο παλαιότερες συζητήσεις και θα δει τις διαφορές 

να προσθέσω ακόμα ότι και οι διαχειριστές του φόρουμ αυτού κάπου δεν του δείχνουν την ίδια προσοχή 

αν σκεφτούμε όμως την δουλειά που γίνεται στο site τότε θα τους δικαιολογήσουμε 

αυτά τα λίγα και αν χρειαστεί θα επανέλθω 

Προσυπογράφω , και όποιος θέλει ας με "Φάει"

Προειδοποιώ όμως ...... Δέν τρώγομαι με τίποτα  :D  :D  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα επανέλθω όταν ο Στέφανος με πλησιάσει στις 100, τώρα ξεκουράζομαι..

 

Ο Στέφανος δηλώνει ότι λόγω του απεριόριστου σεβασμού που τρέφει προς τον αρχηγό, διατηρεί και θα διατηρεί πάντα απόσταση ασφαλείας........ :)

 

Δέν τρώγομαι με τίποτα 

 

+1.....

 

Δεν τρώγεσαι με τίποτα..............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο θέμα των απαντήσεων ... Η αλήθεια είναι ότι όταν έβλεπες απάντηση μέσα στο φόρουμ , ήταν 100% σωστή , τσεκαρισμένη από παντού και αυτό είχε μεγάλη σημασία , γιατί ας πούμε και στο f/b αλλά ακόμη και εδώ τώρα βλέπεις απαντήσεις οι οποίες είναι και λάθος αλλά και μη τεκμηριωμένες ... Αλλά είπαμε ήταν πιο χαλαρά για όλους τότε και το ψάχναμε . Εντάξει η αλήθεια είναι ότι τις γνώσεις που έχω πχ στα εργατικά κάτι γατάκια τύπου ντόκτορε , Σελ (Ξάνθη)  και λοιπούς τα έχω για πρωϊνό :D..

 

Από την άλλη μη ξεχνάμε ότι από ένα σημείο και μετά οι κόντρες ήταν καθημερινές και σε κάποιο σημείο είχαν ξεφύγει κατά πολύ και αυτό έπαιξε το ρόλο του στο να απομακρυνθούν πολλά παιδιά . Σημασία έχει ότι το φόρουμ όσοι είχαμε το προνόμιο και τη τύχη να το ζήσουμε στις ρομαντικές εποχές 2003-2009 ήταν εκτός από φοβερό εργαλείο και πραγματικά μια τεράστια δεξαμενή σκέψης, συντροφικότητας και αλληλεγγύης , χώρια ότι ήταν πρωτοπόρο και αντιγράφηκε κατά κόρον ..

 

Και η άλλη αλήθεια είναι ότι φεύγαμε ένας ένας και απλά ρίχνουμε κλεφτές ματιές , αυτό ισχύει και για τα παιδιά (κωστάδες) , αυτό από τη μία έκανε καλό γιατί δεν έγινε προσωποκεντρικό , αλλά από την άλλη , πως να το πω , κάπου έχασε τη λάμψη ....

 

Καλή η κουβέντα , αλλά πρέπει να τελειώνω με τις δηλώσεις , πρέπει να έχω μείνει ο τελευταίος των τελευταίων ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως το έγραψε ο συνάδελφος?
σταθερα νομοθετήματα θρύλοι ? ο 2238? 
με την βοήθεια του taxheaven  να οι τροποποιήσεις του 2238 

ν.4152/2013 την 2013-05-09

ν.4141/2013 την 2013-04-05

ν.4079/2012 την 2012-09-20

ν.4051/2012 την 2012-02-29

ν.4046/2012 την 2012-02-14

ν.4072/2012 την 2012-04-11

ν.4050/2012 την 2012-02-23

ν.4038/2012 την 2012-02-02

ν.Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α' 268) την 2011-12-31

ν.4013/2011 την 2011-09-15

ν.3996/2011 την 2011-08-05

ν.3943/2011 την 2011-03-31

ν.4024/2011 την 2011-10-27

ν.4002/2011 την 2011-08-18

ν.3986/2011 την 2011-07-01

ν.3888/2010 την 2010-09-30

ν.3867/2010 την 2010-08-03

ν.3842/2010 την 2010-04-23

ν.3883/2010 την 2010-09-24

ν.3863/2010 την 2010-07-15

ν.3790/2009 την 2009-08-07

ν.3763/2009 την 2009-05-27

ν.3746/2009 την 2009-02-16

ν.3775/2009 την 2009-07-21

ν.3756/2009 την 2009-03-31

ν.3697/2008 την 2008-09-25

ν.3634/2008 την 2008-01-29

ν.3610/2007 την 2007-11-22

ν.3522/2003 την 2006-12-22

ν.3483/2006 την 2006-08-07

ν.3453/2006 την 2006-04-07

ν.3522/2006 την 2006-12-22

ν.3470/2006 την 2006-06-28

ν.3427/2005 την 2005-12-27

ν.3312/2005 την 2005-02-16

ν.3301/2004 την 2004-12-23

ν.3296/2004 την 2004-12-14

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως το έγραψε ο συνάδελφος?

σταθερα νομοθετήματα θρύλοι ? ο 2238? 

με την βοήθεια του taxheaven  να οι τροποποιήσεις του 2238 

ν.4152/2013 την 2013-05-09

ν.4141/2013 την 2013-04-05

ν.4079/2012 την 2012-09-20

ν.4051/2012 την 2012-02-29

ν.4046/2012 την 2012-02-14

ν.4072/2012 την 2012-04-11

ν.4050/2012 την 2012-02-23

ν.4038/2012 την 2012-02-02

ν.Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α' 268) την 2011-12-31

ν.4013/2011 την 2011-09-15

ν.3996/2011 την 2011-08-05

ν.3943/2011 την 2011-03-31

ν.4024/2011 την 2011-10-27

ν.4002/2011 την 2011-08-18

ν.3986/2011 την 2011-07-01

ν.3888/2010 την 2010-09-30

ν.3867/2010 την 2010-08-03

ν.3842/2010 την 2010-04-23

ν.3883/2010 την 2010-09-24

ν.3863/2010 την 2010-07-15

ν.3790/2009 την 2009-08-07

ν.3763/2009 την 2009-05-27

ν.3746/2009 την 2009-02-16

ν.3775/2009 την 2009-07-21

ν.3756/2009 την 2009-03-31

ν.3697/2008 την 2008-09-25

ν.3634/2008 την 2008-01-29

ν.3610/2007 την 2007-11-22

ν.3522/2003 την 2006-12-22

ν.3483/2006 την 2006-08-07

ν.3453/2006 την 2006-04-07

ν.3522/2006 την 2006-12-22

ν.3470/2006 την 2006-06-28

ν.3427/2005 την 2005-12-27

ν.3312/2005 την 2005-02-16

ν.3301/2004 την 2004-12-23

ν.3296/2004 την 2004-12-14

 

Γιάννη, ξέχασες κι άλλους νόμους.... Είναι αρκετοί ακόμη πριν τον 3296/2014. Αν θες πάτησε το κουμπί "προϊστορία κωδικοποίησης"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, ξέχασες κι άλλους νόμους.... Είναι αρκετοί ακόμη πριν τον 3296/2014. Αν θες πάτησε το κουμπί "προϊστορία κωδικοποίησης"...

ωχ . άφησα δέκα χρόνια απ έξω 

άκου σταθερό νομοθετικό πλαίσιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωχ . άφησα δέκα χρόνια απ έξω 

άκου σταθερό νομοθετικό πλαίσιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Γιάννη, το φορολογικό μας σύστημα ήταν και παραμένει, σταθερό, απλό και δίκαιο. Δεν το βλέπεις τόσα χρόνια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από το 2010-2015 πόσοι νόμοι και πόσες ΠΟΛ. βγήκαν?

 

ναι μεν γίνονταν αλλαγές στον βασικό νόμο ,αλλά αυτές αφορούσαν συντελεστές κλπ. η φιλοσοφία του παρέμεινε η ίδια.

 

πόσες μπούρδες γραφτήκανε αυτά τα 5 χρόνια ,πόσες αλλαγές ,πόση γραφειοκρατία ,πόσες ώρες ξοδεύτηκαν να καταλάβεις το τίποτα?

 

και να πεις άντε στο διάβολο τα αλλάξανε και πορευόμαστε με το "νέο". ώρα για διάβασμα.

 

αμ δε ,από Οκτώβρη φτού και από την αρχή . Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο λένε ανά πηγή εισοδήματος και φορολογία!!!!

 

αφού βρε λαλάκες δεν υπάρχει ,τι σκατά την βάλατε?

 

άντε τώρα να μάθεις πότε περνάμε την ΔΕΗ στο τέλος του έτους και πότε τα τέλη κυκλοφορίας.

 

και το αποτέλεσμα?  οι καρχαρίες ανενόχλητοι ,οι μαρίδες για εξόντωση και οι βδέλλες να κάνουν πάρτυ,εκμεταλλευόμενες τις ασάφειες του νόμου!!! να πουλάνε "επιστήμη".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλά 
αν το πρόβλημα είναι το πότε περνάμε την ΔΕΗ και πότε τα τέλη κυκλοφορίας, πάω πάσο 
(μεταξύ μας , ειναι ένα παμπάλαιο ερώτημα) 
από την άλλη το πρόβλημα να δεις την φορολογία ανά πηγή εισοδήματος , δεν το καταλαβαίνω 

αν τελικά αυτ'α είναι που δεν ξέρουν οι νέοι συνάδελφοι και αυτά ρωτάνε ,τότε (ξανα) πάω πάσο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι 20 και 40 και είμαι ακόμα γραφείο μετά απο συνεχόμενο 12ωρο . 

    Η υπέρ πληροφόρηση !!!!  Οι  υπολογιστές ,τα λογισμικά προγράμματα  (β κατηγ. Γ κατηγ. μισθοδσία ) , νόμοι πολ, αλλαγές και ξανά αλλαγές, μαθαίνεις- ξεμαθαίνεις  , τα τηλέφωνα και όλα αυτά που σου αποσπούν συνέχεια την προσοχή   (είσαι τυχερός αν μπορείς να είσαι  συγκεντρωμένος για πάνω απο 30 λεπτά σε μια εργασία χωρίς να σε διακόψουν ). Ολα λειτουργούν σε ταχύτητα  φαστ φουντ, τα πράματα δεν είναι όπως παλιά!! Έχουμε γίνει μηχανές!!!

 

Συμφωνώ με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω αλλά πολύ βασικό για μένα είναι αυτό.

 

Πολύ καλό θέμα FAZEXA μας ξανα έκανε να αναρωτηθούμε ως άνθρωποι τι άλλαξε και τι αλλάζει στο φόρουμ αλλά και σε εμάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...