Προς το περιεχόμενο

ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ


επισκέπτη Επισκέπτης-ΒΑΣΙΛΗΣ-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη Επισκέπτης-ΒΑΣΙΛΗΣ-

Σε συνέχεια σχολίου συναδέλφου (σε άλλη θεματική ενότητα) θα ήθελα να συμπληρώσω κάποιες "καλές ιδέες" της Data Communication τις οποίες έχει ήδη ενσωματώσει στις λογιστικές εφαρμογές της:

1. On line ενημέρωση όλων των εντύπων από την καταχώρηση των κινήσεων και μόνο (πχ Περιοδική & Εκκαθαριστική ΦΠΑ, Intrastat, Ε3, Ε5, Προσωρινή & Οριστική ΦΜΥ κλπ)

2. Ηλεκτρονική υποβολή των ΦΠΑ μέσω internet, χωρίς να με βάζει να πληκτρολογώ. Πολύ καλή παραγωγικότητα σε σχεσή με τον "χειρονακτικό" τρόπο. Πρόσφατα έβαλαν και το Intrastat (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη)

3. Εκτυπώσεις σε όλα τα έντυπα του taxis, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κλπ

4. Ιστορικότητα των εντύπων (από 2001 και μετά) με βάση το έτος εργασίας που δουλεύω

5. Εκτυπώσεις σε έντυπα του Υπουργείου, μηχανογραφικά δικά τους και σε λευκό χαρτί (το ζωγραφίζει με το ανάλογο κόστος εκτύπωσης βέβαια)

6. Στην τελευταία έκδοση έβαλαν και την δυνατότητα επιλογής των σελίδων που θέλεις να εκτυπώσεις από κάθε έντυπο πχ. την 1η σελίδα της περιοδικής ΦΠΑ και μόνο (παλαιότερα για να εκτυπώσω μία περιοδική ΦΠΑ σε laser ή inkjet έπρεπε να εκτυπώσω υποχρεωτικά και την 2η σελίδα η οποία βέβαια μου ήταν άχρηστη)

7. Εκτυπώσεις 4σέλιδων εντύπων πχ Ε3 σε Α3 laser εκτυπωτές. Τυπώνει από τη μια μεριά την 1η και 4η σελίδα και από την άλλη την 2η και 3η, το διπλώνεις και ξεμπερδεύεις (αυτό το περιγράφω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αφού δεν έχω προς το παρόν τουλάχιστον Α3 laser)

Ίσως έχω ξεχάσει και "άλλες καλές ιδέες". Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν καλύτεροι (όπως για παράδειγμα στην ευκολία επικοινωνίας μαζί τους ή και σε άλλους τομείς).

Αυτό που τους αναγνωρίζω όμως είναι ότι αυτές οι "καλές ιδέες" είναι ιδέες που βρίσκουν και αξιοποιούν από εμάς. Μου είχε κάνει εντύπωση (και αρχικά ήμουν δύσπιστος) όταν με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου για να τους πω παρατηρήσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζω. Φαίνεται ότι δεν πήγαν χαμένα τα σχόλια μου. Και αυτό συνάδελφοι, για μένα τουλάχιστον είναι ίσως το σημαντικότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΡΑΤΑ ΚΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ,

ΑΛΛΑ Ο ΛΙΒΑΝΩΤΟΣ ΣΟΥ , ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ,ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ , ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΟΙ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ

Ή

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ??????

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ & ΛΙΓΟ .......... :D:D:D

ΙΣΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ !!!!!!

:D:D:D:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 1,2,3,4, και 5 το έκανε πάντα. Επιτέλους (από το 2001 είχε ζητηθεί) για το 6, και 7.

Με τη προσαρμογή των λοιπών εκτυπώσεων τι γίνεται; (π.χ. περιθώρια, μέγεθος γραμματοσειρών, κλπ.) Ακόμα οι χρήστες φτιάχνουν δικές τους σε Crystal Reports;

Για ανανέωση του versioning (για υποστήριξη το συζητάμε; ) ακόμα ισχύει το 250άρι το χρόνο;

Για τα έντυπα φορολογίας εισοδήματος ακόμα ισχύει το 250άρι;

Το site δουλεύει;

Όταν τους εγκατέλειψα όλα ήταν αρνητικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης-ΒΑΣΙΛΗΣ-

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο βήμα μας δίνει τη δυνατότητα να τοποθετούμαστε και να καταγράφουμε την δική μας (καθαρά υποκειμενική) θέση και γνώμη για την χρήση εφαρμογών λογισμικού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνούμε πάντοτε μεταξύ μας ή ότι οι θέσεις μας θα πρέπει να χαρακτηρίζονται "κατευθυνόμενες" και "ύποπτες" ή ότι "λιβανίζουμε" κάποιον.

Η δική μου χθεσινή τοποθέτηση σαφώς δεν είχε σκοπό να ωραιοποιήσει πράγματα και καταστάσεις αφού όλες μου οι παρατηρήσεις αναφέρονται σε γεγονότα.

Και εν πάσει περιπτώσει γιατί θα πρέπει να είναι ύποπτη η δική μου τοποθέτηση και όχι αυτές των φίλων guests. Ουδέν άλλο σχόλιο επί του παρόντος θέματος.

Αγαπητέ συνάδελφε LandS,

1. Προσαρμογή λοιπών εκτυπώσεων: Μπορείς να ορίσεις περιθώρια, γραμματοσειρές (για inkjet - laser μιλάω) κλπ, χρησιμοποιώντας το Ctrl P στις εκτυπώσεις (δικός τους report generator)

2. Δεν γνωρίζω κάτι για Crystal Reports

3. Σχετικά με το "250άρι" αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι στο συμβόλαιο συντήρησης. Αν ναι, το συμβόλαιο για τα έσοδα έξοδα είναι 205 ευρώ και για τις δηλώσεις εισοδήματος άλλα 170, σύνολο 375 για μία θέση εργασίας που έχω εγώ.

4. Αν δουλεύει το site: Δεν έχω πάρει ποτέ κωδικό από το site. Έχω κάνει όμως live update και πήγε καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Την απάντηση αυτή παίρναμε από την "υποστήριξη", και όταν είδαμε ότι το bug το έχουν και άλλοι συνάδελφοι, νομίσαμε ότι μας κορόϊδευαν και δεν θέλανε να το διορθώσουν.

2. Τα Crystal Reports είναι Report Generator που δουλεύει με όλες τις βάσεις, είτε απ' ευθείας είτε μέσω ODBC. Τέλος πάντων έτυχε να το έχουμε (γιατί η αγορά του κοστίζει όσο το πρόγραμμα της DataComm με δύο χρόνια συντήρηση) και το χρησιμοποιούσαμε για να αντιμετωπίζουμε όχι μόνο το 1, αλλά και άλλες ανεπάρκειες του Reporting του Academia.

3. Μαθαίνω ότι μείωσαν τις τιμές (ή είναι μικρότερες από αυτές που θυμάμαι), βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά άλλο υποστήριξη άλλο versioning.

4. Εδώ εξαρτάται από του καθενός μας τις απαιτήσεις για τα standard εξυπηρέτησης

Ας είναι, αλουνών πορτοκαλιών πορτοκάλια τρώμε πια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 weeks later...
επισκέπτη professional
ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ

Ή

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ??????

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ & ΛΙΓΟ ..........  :unsure:  :lol:  :lol:

ΙΣΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ !!!!!!

:lol:  :D  :D  :D

ΚΑΛΗ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ....ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...