Προς το περιεχόμενο

Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 464
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ακούω πολλούς που λένε για τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι δανειστές.

 

Καταρχήν η χώρα μας βρέθηκε σε σημείο όπου είχε έλλειμμα 15% και πλέον δεν την δάνειζε κανείς.

Τότε οι εταίροι δέχθηκαν να μας δανείσουν (συνδυάζοντας αλληλεγγύη και ανάγκη προστασίας των εαυτών τους) υπό τον όρο να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας.

 

Είτε βρισκόταν κάποιος να μας δανείσει (που βρέθηκε μόνο η Ε.Ε.) είτε όχι, κάποια - σκληρά - μέτρα θα έπρεπε να τα λάβουμε από μόνοι μας.

Αντί αυτού, εμείς δεχθήκαμε ό,τι μέτρα μας πρότειναν κάθε φορά χωρίς να φτιάξουμε ένα δικό μας σχέδιο σωτηρίας και ανάπτυξης.

 

Λοιπόν τα όποια μέτρα μας προτείνουν είναι αυτά που είναι γιατί εμείς δεν θέλουμε να λάβουμε κανένα μέτρο. Δεν θέλουμε να πειράξουμε την πελατεία μας.

Η κάθε κυβέρνηση ανέχεται να υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, αλλά να μην θίγονται οι συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Ανέχεται - και μάλιστα προβάλλει - να υπάρχουν συμπολίτες μας ανασφάλιστοι και χωρίς παροχές υγείας, αλλά προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε κρατικά κανάλια με 3.000 υπαλλήλους και 595 καθαρίστριες για ένα υπουργείο.

 

Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έφτιαξε σχέδιο για την κρίση, για την ανάπτυξη, για τη χώρα.

 

Αρνούμαι να κρίνω το σχέδιο των δανειστών, θέλω να κρίνω το σχέδιο το δικό μας.

 

Έχουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τους οπαδούς του   attachicon.gifΝαι.pdf ...

 

Ένα βροντερό ΌΧΙ!!!!

Σ' αυτο το ΝΑΙ, δεν υπαρχει κανείς να πει ΝΑΙ.

Αλλού είναι ο προβληματισμός κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

Αν εμείς βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ σε αυτό,

είναι σαν να λέμε ΝΑΙ στο άλλο.

Αυτό το άλλο λοιπόν τι ακριβώς είναι που με καλούν να το υπερψηφίσω, ψηφίζοντας ΟΧΙ σε αυτό?

Αυτό το άλλο μου λύνει κανένα πρόβλημα? και θα πρέπει να συμμετέχω εγω στη διαπραγμάτευση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν δε γίνει το δημοψήφισμα,τότε η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι σήμερα 30/6 να παει και να αποδεχθεί το τελεσίγραφο των δανειστών.Η εντολή που ελαβε από τα λαό αυτή η κυβέρνηση ήταν να κάνει καλή διαπραγμάτευση και να μην υπογράψει μνημόνια.Επειδή δεν έχει την εντολή να υπογράψει τέτοια πρόταση δανειστών,θέτει την πρόταση στον εντολέα της το λαό και περιμένει την εντολή του για να προχωρησει.Τι ποιο απλό?Την πρόταση των δανειστών την γνωριζουν όλοι οι έλληνες.Ακόμη και τα μικρά παιδιά.Τα ΜΜΕ όλο το χρονικό διάστημα της διαπραγμάτευσης ανακοίνωναν χαιρέκακα τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις των δανειστών μέχρι και το τελεσίγραφό.Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μη γνωρίζουν ποια είναι η πρόταση?Και δεν τίθεται θέμα ναι η όχι στο ευρώ και στην ευρώπη.Αν ο λαός πεί όχι στη πρόταση τότε η κυβέρνηση θα πάει στις διαπραγματεύσεις έχοντας ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της,την ετυμηγορία του λαού.Αν πέι ναι ο λαός τότε θα γίνει αποδεκτή η πρόταση των δανειστών,αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεί κατάλληλη κυβέρνηση που να έχει στο αίμα της το dna της υποτέλειας ώστε να μεταφέρει την εντολή αυτή στους δανειστές.Γιατί το ναι σημαίνει υποτέλεια και εξευτελισμό.Στο αίμα αυτής της κυβέρνησης δεν κυκλοφορεί αυτό το dna.Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω.

Συνάδελφε να σου υπενθυμίσω ότι η Εντολή που έλαβε η Κυβέρνηση και μάλιστα με δικές της υποσχέσεις ήταν...

 

-Κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο . Στις 26 (Ιανουαρίου) Μνημόνια τέλος !!!!!! Ελεγαν

-Αμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , η οποία μετά έγινε διατήρηση και για το 2016  και μάλιστα με αναπροσαρμογή των συντελεστών (λόγω μειώσεως των αντικειμενικών αξιών) ωστε να αποφέρει τα ίδια έσοδα .

-Αμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

-Αμεση Επαναφορά του Βασικού μισθού στα 751 ευρώ , η 

-Επαναφορά της 13ης σύνταξης 

-Αφορολόγητο 12.000 .  

και συνολικώς μέτρα ανακούφισης του λαού αξίας 12 δις

  

ή δεν έχει καμία αξία η υπενθύμιση

 

Αντ' αυτών προτείνανε μέτρα 8 δίς μεταξύ των οποίων 

- Αυξηση κατά 10% του ΦΠΑ σε όλα σχεδόν τά τρόφιμα , μέτρο που πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα

Βέβαια , δουλεύοντάς μας στην κυριολεξία , έδωσαν αγώνα για την διατήρηση του 13% στο ηλεκτρικό.

Πόση είναι η αξία του ηλεκτρικού το 2 μηνο σε μια μέση οικογένεια ?

Περίπου 150 ευρώ . Δηλαδή διαφορά 15 ευρώ το 2μηνο ή 90 ευρώ τον χρόνο . Τεράστια επιτυχία ..... δεν λέω

- Αυξηση κατα 30% στην εισφορά αλληλεγγύης στους "πλούσιους" με φορολογητέο εισόδημα 30.001 ευρώ ( 23.000 καθαρό περίπου)

- Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τόσον του εργοδότη , που θα μετακυλιστούν στο κόστος , όσον και του εργαζόμενου , ακόμη και αυτού που λαμβάνει τα 586 ευρώ μικτά.

- Εκτακτη εισφορά 12 στα κέρδη των επιχειρήσεων . Η Βουλγαρία , τα Σκόπια , η Αλβανία , κοντά είναι

 

Απο την άλλη ανοίγουμε την ΕΡΤ , προσλαμβάνουμε τις καθαρίστριες και δεν ξέρω πόσους άλλους , βολεύουμε τους συγγενείς και φίλους , και κυρίως δίνουμε για αναβάθμιση 5 σαπάκια αεροπλάνα κόστους 500 εκατομυρίων δολαρίων ετσι ......για να κονομήσουμε και καμια μίζα νάχουμε να πορευόμαστε.

 

Και Τέλος

Ουδείς Αναμάρτητος  :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή είστε όλοι λογιστές  θα κατανοήσετε το πρόβλημα αμέσως.

 

και πείτε μου πέρα από τις αυτονόητες περικοπές πχ. συντάξεις πεθαμένων ,κρατικοδίαιτοι κλπ. πως μπορεί να λυθεί.

 

Κατανόηση προβλήματος.

 

στους ανακεφαλαιωτικούς που φτιάχνετε πόσες γραμμές και αξίες ,έχει των ΑΠΟΚΤΗΣΕΩΝ και πόσες των ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ? 

 

νύχτα με την μέρα  και που βρίσκουμε φως για την νύχτα? το δανειζόμαστε!!!

 

μέχρι τώρα .  τώρα μας λένε πουλήστε πάγια για να ζήσετε.

 

και είναι βιώσιμη αυτή η οντότητα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περί υπενθυμίσεων...

 

(Παίρνω αφορμή από αυτό το post, χωρίς καμία προσωπική αναφορά, μία και ούτε σε μένα απευθύνθηκε ούτε και μέμφομαι το συντάκτη, τον οποίο δεν γνωρίζω αλλά εκτιμώ από τη συμμετοχή του στο forum.)

 

Συμβαίνει πολύ συχνά σε συζητήσεις να εκφράζεις μία κριτική για κάτι, και ο συνομιλητής αυτομάτως να κριτικάρει το αντίθετό του.

 

Εκφράζει ο ένας γνώμη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως κάποιος θα πει κάτι για το Σαμαρά.

Μιλάει ο ένας υπέρ του ΟΧΙ, αμέσως ο άλλος αντισταθμίζει την κριτική για τον Τσίπρα.

 

Οι αυτοματισμοί αυτή στη σκέψη βλάπτουν το διάλογο και τα συμπεράσματα. Δηλαδή επειδή κατακρίνω το Σύριζα, σημαίνει ότι υποστηρίζω το Σαμαρά ή το Βενιζέλο ή το ΚΚΕ ή ό,τι άλλο? Και ο συμψηφισμός είναι αποδεκτός?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή είστε όλοι λογιστές  θα κατανοήσετε το πρόβλημα αμέσως.

 

.................

 

 

Όσο ψάχνετε βρείτε λύση θεωρώντας ότι το πρόβλημα είναι λογιστικό, χάνετε τον καιρό σας.

 

Το πρόβλημα είναι αλλού:

 

 

Η επίθεση της Ευρώπης στην ελληνική δημοκρατία, του Τζόζεφ Στίγκλιτς

30/06/2015

Αναδημοσίευση: project-syndicate.org

Η ολοένα και κλιμακούμενη ένταση και η πικρία στην Ευρώπη μπορεί να φαίνεται, σε όσους παρακολουθούν από εξωτερική θέση τις εξελίξεις, ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα του πικρού φινάλε της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. Στην πραγματικότητα, οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη ξεκινήσει να αποκαλύπτουν την πραγματική φύση της συνεχιζόμενης διαμάχης σχετικά με το χρέος, και η απάντηση δεν είναι ευχάριστη: το διακύβευμα είναι τελικά η ισχύς και η δημοκρατία πολύ περισσότερο από τα χρήμα και την οικονομία.

Οπωσδήποτε, τα οικονομικά μέτρα που κρύβονται πίσω από το πρόγραμμα της Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα πέντε χρόνια πριν υπήρξαν ακραία, οδηγώντας σε μια ύφεση της τάξης του 25% στο ΑΕΠ της χώρας. Δε μπορώ να σκεφτώ μια παρόμοια περίπτωση λιτότητας που να έχει οδηγήσει σε τέτοιες καταστροφικές συνέπειες: Για παράδειγμα, το ποσοστό της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα ξεπερνά σήμερα το 60%.

Είναι εντυπωσιακό ότι η Τρόικα έχει αρνηθεί να αποδεχτεί την ευθύνη για ο,τιδήποτε από αυτά ή να παραδεχτεί το πόσο εσφαλμένες υπήρξαν οι προβλέψεις της και πόσο εσφαλμένα αυτά τα μοντέλα. Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι ότι οι ευρωπαίοι δεν έχουν ακόμη μάθει κάτι σχετικά. Η Τρόικα ακόμη απαιτεί η Ελλάδα να πετύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα (εξαιρουμένων των πληρωμών τόκων) της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018.

 

Οι οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν καταδικάσει αυτόν τον σκοπό ως τιμωρητικό, γιατί η εξυπηρέτησή του θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης. Πράγματι, ακόμη κι εάν το χρέος της Ελλάδας αναδιαρθρωθεί πέρα από οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να φανταστούμε, η χώρα θα παραμείνει σε ύφεση αν οι ψηφοφόροι δεσμευτούν να υπηρετήσουν το στόχο που έχει θέσει η Τρόικα στο δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα την Κυριακή.

Με όρους μετασχηματισμού ενός μεγάλου πρωτογενούς ελλείμματος σε πλεόνασμα, λίγες χώρες έχουν πετύχει, αυτό που πέτυχαν οι έλληνες μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Αν και με όρους ανθρώπινου κόστους και πτώσης του επιπέδου της ποιότητας της ζωής το ποσοστό παραμένει δραματικά υψηλό, οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης φαίνεται να είχαν διανύσει ένα μακρύ δρόμο με στόχο να προσεγγίσουν τις απαιτήσεις των δανειστών.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: σχεδόν κανένα μέρος του υψηλού χρηματικού ποσού που δόθηκαν ως δάνειο στην Ελλάδα δεν πήγε στην πραγματικότητα εκεί. Προορίστηκε για την αποπληρωμή δανειστών του ιδιωτικού τομέα -συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Η Ελλάδα πήρε μία εξευτελιστική αμοιβή, αλλά πλήρωσε, την ίδια στιγμή, μεγάλο τίμημα για να την επιβίωση αυτών των τραπεζικών συστημάτων. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλοι «επίσημοι» πιστωτές δε χρειάζονται τα χρήματα που ζητιούνται. Μέσα σε ένα σενάριο «κάνοντας τη δουλειά ως συνήθως» τα χρήματα που εισπράχθηκαν κατά το πιθανότερο θα καταλήξουν να δανειστούν εκ νέου στην Ελλάδα.

Αλλά και πάλι το θέμα δεν είναι τα χρήματα. Είναι για την χρήση «προθεσμιών» που θα αναγκάσουν την Ελλάδα να γονατίσει, να δεχτεί αυτό που είναι απαράδεκτο -όχι μόνο μέτρα λιτότητας, αλλά και άλλες τιμωρητικές πολιτικές.

Γιατί, όμως, η Ευρώπη να κάνει κάτι τέτοιο; Γιατί οι ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης αντιστέκονται στο δημοψήφισμα και αρνούνται να δώσουν μία ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία της 30ης Ιουνίου για την αποπληρωμή της επόμενης δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Δεν γίνονται όλα στην Ευρώπη για την δημοκρατία;

Το Γενάρη οι έλληνες πολίτες ψήφισαν για μια κυβέρνηση που είχε δεσμευτεί για τον τερματισμό της λιτότητας. Εάν η κυβέρνηση είχε εκπληρώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, θα είχε ήδη απορρίψει την πρόταση. Αλλά ήθελε να δώσει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό για την μελλοντική ευημερία της χώρας τους ζήτημα. Αυτή η ανησυχία για τη λαϊκή νομιμοποίηση είναι ασυμβίβαστη με τις πολιτικές της ευρωζώνης, που ποτέ δεν ήταν και τόσο δημοκρατικές. Τα περισσότερα μέλη-κυβερνήσεις της δεν επιδίωκαν την έγκριση των λαών τους για την παράδοση της νομισματικής κυριαρχίας τους στην ΕΚΤ. Όταν η Σουηδία το έπραξε, οι σουηδοί είπαν όχι. Αντιλαμβάνονταν ότι η ανεργία θα αυξανόταν εάν η νομισματική πολιτική της χώρας καθοριζόταν από μια κεντρική τράπεζα που μεριμνούσε μονόπλευρα για τον πληθωρισμό (και επίσης ότι δεν θα υπήρχε επαρκής μέριμνα για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα). Η οικονομία θα υπέφερε, γιατί το οικονομικό μοντέλο στο οποίο στηρίζεται η ευρωζώνη είχε ως βασική προϋπόθεση τις σχέσεις εξουσίας εις βάρος των εργαζομένων. Και, ασφαλώς, αυτό που βλέπουμε σήμερα, 16 χρόνια μετά την θεσμοθέτηση αυτών των σχέσεων στην ευρωζώνη, βρίσκεται στον αντίποδα της δημοκρατίας: Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να δουν το τέλος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της αριστερής του κυβέρνησης. Εξάλλου, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που αντιτίθεται με τέτοιο τρόπο σε αυτές τις πολιτικές που έχουν κάνει τόσα πολλά, ώστε να αυξηθεί η ανισότητα σε τόσες πολλές προηγμένες χώρες και η οποία είναι τόσο αφοσιωμένη στον περιορισμό της ανεξέλεγκτης εξουσίας του πλούτου. Φαίνεται ότι είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση με το να την εκβιάζουν να αποδεχτεί μια συμφωνία που έρχεται σε αντίθεση με την εντολή την οποία έχει λάβει.

Είναι δύσκολο να συμβουλεύσουμε τους έλληνες για το πώς θα ψηφίσουν στις 5 Ιούλη. Ούτε η εναλλακτική λύση -έγκριση ή απόρριψη των όρων της τρόικας- θα είναι εύκολη, ενώ και τα δυο ενέχουν υπερβολικό ρίσκο. Ένα ΝΑΙ θα σήμαινε μια χωρίς τέλος ύφεση. Ίσως μια χώρα στα πρόθυρα της εξάντλησης -μια χώρα που έχει ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της και της οποίας η νεολαία έχει μεταναστεύσει- θα μπορούσε τελικά να καταφέρει διαγραφή του χρέους της. Ίσως, έχοντας συρρικνωθεί σε μια μεσαίου εισοδήματος οικονομία, η Ελλάδα μπορεί τελικά να καταφέρει να λάβει βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτά όλα είναι πιθανό να συμβούν την επόμενη ή μεθεπόμενη δεκαετία.

Αντίθετα, το ΟΧΙ θα δώσει τουλάχιστον τη δυνατότητα στην Ελλάδα, μια χώρα με ισχυρή δημοκρατική παράδοση, να πάρει την τύχη της στα δικά της χέρια. Ο ελληνικός λαός μπορεί να έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει ένα μέλλον, το οποίο, ίσως, χωρίς την ευημερία του παρελθόντος είναι πολύ πιο αισιόδοξο από το σημερινό ασυνείδητο βασανιστήριο.

Εγώ ξέρω πως θα ψήφιζα.

Μετάφραση: Αιμιλία Κουκούμα, Αλίκη Κοσυφολόγου

http://info-war.gr/2015/06/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όλη η αλήθεια σε 8 λεπτά..

 

παρεμπιπτόντως..

 

εχθές άκουγα ραδιοφωνικά την συνέντευξη του ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ..πως όλα καλά αν υπογράψουμε..

 

α ρε ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΒΑΝΤΑΜ που σου χρειάζεται..

 

μα την παναγία μου θύμισε τις ομιλίες των ναζί του '40 , σε κάθε πόλη που έμπαιναν , πως αν συνεργαστούν οι έλληνες δεν επρόκειτο να τους πειράξει κανείς..   

 

ΟΧΙ ρε κουφάλες..

 

ΟΧΙ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περί υπενθυμίσεων...

desmeyseis_ths_nd.preview.jpg

Αγαπητέ συνάδελφε 

Επειδή προφανως απαντάτε σε μένα που έγραψα

"Συνάδελφε να σου υπενθυμίσω....."

 

Τί ακριβώς μου λέτε ? 

 

Οτι ζήλωσαν την δόξα του Σαμαρά ?

 

Αυτό Ευαγγελίζονταν και υπόσχονταν ?

 

Αν αυτό εννοείτε τότε το αποδέχομαι .

 

Και άν εννοείτε αυτό ........τότε...... γιατί αλλάξατε τον Σαμαρά ? Σε δουλειά να βρισκόμαστε ?

 

Και λέω "γιατί αλλάξατε" επειδή προσωπικώς έχω σταματήσει να ψηφίζω πάνω απο 20 χρόνια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο ψάχνετε βρείτε λύση θεωρώντας ότι το πρόβλημα είναι λογιστικό, χάνετε τον καιρό σας.

 

Το πρόβλημα είναι αλλού:

 

ype ,αυτά τα έγραψα πιο πάνω.

 

όμως για να αντιμετωπίσουμε αυτά ,πρέπει να λύσουμε και τα λογιστικά.

 

δηλ. την επιβίωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OΛΑ ΤΑ SAIT ΛΕΝΕ ΓΙΑΥΤΟ
 
.................Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το ελληνικό πρόγραμμα, όλα δείχνουν πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται ένα σχέδιο το οποίο είναι οργανωμένο από πολλές πλευρές, έτσι ώστε να φτάσουμε στα μεσάνυχτα με λύση!

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η συμφωνία αυτή δεν θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ!

Χρόνος, αν και περιορισμένος, υπάρχει για να συνεδριάσει το Eurogroup το απόγευμα και να υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.........

 

ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..........

 

Και λέω "γιατί αλλάξατε" επειδή προσωπικώς έχω σταματήσει να ψηφίζω πάνω απο 20 χρόνια. 

 

Θα αφήσω στην άκρη τις μακροχρόνιες συνέπειες (φανερές πλέον) που είχαν οι προ εικοσαετίας επιλογές σου και θα σου απαντήσω:

 

Τότε τι σκας και γιατί μας κάνεις υποδείξεις;

Γιατί μας είπες :

 

 

Eπειδή ειλικρινά εκπλήσομαι με  ορισμένους συναδέλφους  οι οποίοι , ως έχοντες οικονομική παιδεία και γνώση της αγοράς , ενώ θα περίμενε κανείς να διατυπώνουν πιο τεκμηριωμένες απόψεις  και , κατά κάποιο τρόπο , να παίζουν τον ρόλο "καθοδηγητή" , αντιθέτως διατυπώνουν απόψεις "Λεβέντικες" , "Παληκαρίστικες" , "Νταηλίδικες" , "Τσαμπουκαλίδικες" καί "Καραμπουζουκλίδικες" , θα προσπαθήσω να διατυπώσω την δική μου ταπεινή άποψη.

Προσωπικώς λοιπόν και επειδή δεν είμαι ήρωας , προτιμώ να κρατηθώ στην ζωή έστω και με βαριά λαβωμένη την αξιοπρέπεια και υπερηφάνειά μου , επειδή τότε θα έχω τουλάχιστον την ευκαιρία να αγωνιστώ και να παλέψω για την μερική ή ολική ανάκτησή της , παρά να αυτοκτονήσω θεωρώντας ότι έτσι τιμωρώ τους κακούς Ελληνες ή Ξένους.

 

Δεν είναι σαφής επιλογή αυτή; Αφού δεν θα ψηφίσεις γιατί μας το λές;

 

Ασε εμάς που ψηφίζουμε ανελλειπώς να αποφασίσουμε  μόνοι μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ype ,αυτά τα έγραψα πιο πάνω.

 

όμως για να αντιμετωπίσουμε αυτά ,πρέπει να λύσουμε και τα λογιστικά.

 

δηλ. την επιβίωση.

 

Εγώ πάλι έχω άλλη σειρά στο μυαλό μου

 

Για να λύσουμε τα λογιστικά, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε αυτά. Να μείνουμε όρθιοι.

 

 
Μένουμε Όρθιοι

penaki.pngΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ• 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, 10:45 • ΠΡΟΒΟΛΕΣ 381

topontiki.gr

 

Ο Πρόεδρος της κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανάμεσα στα όσα ψέματα είπε, μας πρόσφερε χτες μία επιλογή: να  περιμένουμε ήρεμα τον θάνατο αποδεχόμενοι τους όρους των θεσμών ή  να αυτοκτονήσουμε  λέγοντας «όχι»  σε μια τέτοια «συμφωνία».

Διαφεύγει από τον κύριο Γιούνκερ ότι  τέτοια εκβιαστικά διλήμματα οδηγούν πολλές φορές σε απρόβλεπτες  και ανεπιθύμητες για τους εκβιαστές απαντήσεις: Ανάμεσα στην αυτοκτονία και το θάνατο, μπορεί να υπάρξει η απόφαση, απλώς να σταθούμε όρθιοι…

Μπορεί να έχουμε  λογαριασμούς ανοιχτούς με την κυβέρνηση της χώρα μας, μπορεί να διαφωνούμε  με την τακτική που ακολούθησε στην διαπραγμάτευση, μπορεί να  κατακρίνουμε την  αφέλειά της (ότι θα διαπραγματευθεί ισότιμα με τους εξπέρ των εκβιασμών) ή τον καιροσκοπισμό της (ότι μπορεί να υποσχεθεί  τα πάντα) αλλά δεν μπορούμε  να ανεχτούμε  μαθήματα  πολιτικής  συμπεριφοράς από θεσμικούς τοκογλύφους και εγχώριους τσανακογλείφτες , οι οποίοι με ομαδικά πυρά  και χοντρά ψέματα επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν χορηγώντας υπερβολικές δόσεις φόβου.

Για να μείνουμε όρθιοι  θα πρέπει να διακρίνουμε  την αλήθεια από το ψέμα. Την προσφορά από τον εκβιασμό. Την πολιτική πρόταση για διέξοδο από την προτροπή στην υποταγή. Πάνω απ’ όλα, για να σταθούμε όρθιοι θα πρέπει να μην ξεχνάμε  ποιοι οδήγησαν τη χώρα σ αυτό το σημείο υπογράφοντας μνημόνια και εφαρμόζοντας σκληρές αλλά αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας και να διακρίνουμε ότι  όλοι αυτοί εξακολουθούν να λειτουργούν—συνεπικουρούμενοι από «νέο αίμα» —  ως παιδιά για τα θελήματα των εταίρων τοκογλύφων δανειστών.

Για να μείνουμε  όρθιοι  θα πρέπει να διαβάσουμε  προσεκτικά την πρόταση-  τελεσίγραφο των δανειστών και να δούμε  τη μοίρα που επιφυλάσσουν για τους συνταξιούχους πατέρες μας και τα άνεργα παιδιά μας. Θα πρέπει να διακρίνουμε  την επίδειξη της ωμής δύναμης των δανειστών και τον στόχο τους που δεν  είναι απλώς η επιβολή ενός προγράμματος αλλά ο εξευτελισμός της ελληνικής κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε όριο καλής διάθεσης και ευελιξίας. 

Για να μείνουμε όρθιοι  θα πρέπει να δούμε καθαρά τον εκβιασμό που διατυπώνεται από τους δανειστές με το κλείσιμο της στρόφιγγας της ρευστότητας και το παιχνίδι των εγχώριων συνεργατών τους. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  ότι οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν εκτός από τα μέτρα και την κυβέρνηση που θεωρούν ότι μας αρμόζει.

Για να μείνουμε όρθιοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μας ζητούν να γονατίσουμε και να υποταχθούμε στη «χρηστή διακυβέρνηση» των Σαμαροβενιζέλων και των πρόθυμων Σταύρων.

Για να μείνουμε όρθιοι  θα πρέπει να αποφασίσουμε να πολεμήσουμε και ίσως να πεθάνουμε. Αλλά όρθιοι…

http://www.imerodromos.gr/orthioi/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Εγώ πάλι έχω άλλη σειρά στο μυαλό μου

 

Για να λύσουμε τα λογιστικά, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε αυτά. Να μείνουμε όρθιοι.

 

 

 

 

Ωραίο κείμενο

 

Μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε τον ορισμό του "τοκογλύφου"?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όσο και να διαφωνεί μαζί τους στην γενικότερη πολιτική αντίληψη των πραγμάτων, αποδείχθηκαν (έως τώρα) πάνω απ’ όλα άνθρωποι, και συνεπείς και γνήσιοι στα μείζονα ζητήματα.

Διαφωνούμε σε ζητήματα παιδείας, ζητήματα όπως η ιθαγένεια….και πολλά άλλα.

Τώρα όμως είναι ώρα για το ΟΧΙ. Εν ολίγοις μας ζητούν ανευ όρων υποταγή και εξευτελισμό. Γνωρίζουμε τις συνέπειες του όχι ( πραγματικά θα έχουμε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και ακραίες ίσως καταστάσεις, αλλά με την ελπίδα ανασυγκρότησης), γνωρίζουμε και τον εξευτελισμό του ναι ( πάλι πολύ δύσκολα που θα μοιάζουν όμως με αργό θάνατο υποταγμένου και εξευτελισμένου που κάθε μέρα θα πεθαίνει χωρίς ελπίδα), και είμαι βέβαιος ότι ήταν και είναι πολλοί αυτοί που συνειδητά συνεργάζονται με τον εκάστοτε ΄΄δυνατό΄΄ .

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πιο πολλοί που ο κόσμος τελειώνει στο εγώ και  το σαρκίο τους, στη γαστέρα και τα υπογάστριά τους, και δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από αυτά….

Πάντως προέχει η ενότητα και όχι ο διχασμός που ορισμένοι υπηρετούν, επειδή δήθεν επιθυμούν σφόδρα να μας σώσουν από την ΄΄καταστροφή΄΄. Δεν κρύβω ότι φοβάμαι μια τέτοια υποδαυλιζόμενη εξέλιξη, το έχουν κάνει  στο παρελθόν και με επιτυχία.

Πάντα ευρίσκονται οι υπηρέτες του μίσους και του διχασμού εν υπνώσει και βαλτοί χωμένοι παντού, για την κρίσιμη στιγμή, ας το έχουμε αυτό υπ’ όψιν μας.

Πάντως μην φοβόμαστε και όλα ίσως στο τέλος θα πάνε καλά. Υπάρχει και Θεός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό. Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και απ' αυτό, τα 211 δισ. αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος, επονείδιστο ή με όποιο άλλο επίθετο θέλετε να το ονομάσετε»

τοκογλύφος < τόκος (μεταφορικά η γέννηση κέρδους από χρήμα) και γλύφω (σμιλεύω, επεξεργάζομαι την πέτρα ή το μάρμαρο), (που καταγράφει τους τόκους του)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο κείμενο

 

Μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε τον ορισμό του "τοκογλύφου"?

 

Είναι τόσο εύκολο να το βρείτε σε ένα λεξικό αλλά χάριν της συζήτησης θα σας δώσω:

 

 

1.

τοκογλύφος ο [tokoγlífos] Ο18 θηλ. τοκογλύφος [tokoγlífos] Ο35 : αυτός που τοκίζει με υπερβολικό τόκο.

 

2.

Τοκογλύφος είναι το άτομο εκείνο που δανείζει χρήματα παράνομα σε άλλους ανθρώπους και μετά αλλάζει τους όρους, ζητώντας πιο πολλά.

 

3.

Η Τοκογλυφία είναι έγκλημα που διαπράττει αυτός που λαμβάνει δυσανάλογα ωφελήματα για την παροχή που έκανε. Τιμωρείται από το νόμο με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Τοκογλύφος είναι αυτός που ασκεί την τοκογλυφία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον βρήκα και εγώ τον ορισμό, απλά δεν μου ταίριαζε με τα δεδομένα, γι'αυτό προβληματίστηκα...

 

Όταν γενικά δανείζεσαι με επιτόκιο γύρω στο 5% και πλέον αδυνατείς να δανειστείς και έρχεται κάποιος και σου δανείζει 230 δισ. με μέσο επιτόκιο 2,5% και περίοδο χάριτος κλπ.

Δηλαδή πιο χαμηλά και από το επιτόκιο δανεισμού των ΗΠΑ!!!

Ταιριάζει να τον λες τοκογλύφο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΧΙ

non

no

nao

no-ningun

nein

nee

ikke

nie

ei

nem

nej

Μη διυλίζουμε συνέχεια τον κώνωπα και καταπινουμε την κάμηλον.

ΘΕΛΕΙ  ΑΡΕΤΗ  ΚΑΙ  ΤΟΛΜΗ  Η  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν είσαι η Ντόιτσε Μπάνκ και δανείζεις την Ελλάδα για να αγοράζει βαγόνια από τη siemens που είναι ακατάλληλα για το σιδηροδρομικό της δίκτυο και υποβρύχια που γέρνουν από την HDW και ότι άλλο πουλά η γερμανική βιομηχανία πως λέγεσαι;

 

Όταν εισαι η ΕΚΤ που θεσμικά έχεις υποχρέωση να φροντίζεις τη ρευστότητα και την ομαλότητα του τραπεζικού συστήματος σε κάθε χώρα και αγοράζεις κρατικά ελληνικά ομόλογα στο 40%-60%της αξίας (για να ξεφορτώσει η Ντόιτσε Μπάνκ) και μετά απαιτείς από το χρεωκοπημένο κράτος που υποτίθεται πρέπει να στηρίξεις την αποπληρωμή τους στο 100% (με νέο δάνειο με επιτόκιο 2,5% που λες πως είναι χαμηλό) πώς λέγεσαι;

 

Αν το 2009 η Ελλάδα εξέδιδε ομόλογο με επιτόκιο 3% και διάθεση στο κοινό θα είχε λυθεί το θέμα του χρέους;

Αν αυτό το απαγορεύεις και επιβάλλεις τη δική σου λύση που διατηρεί δέσμια τη χώρα πώς λέγεσαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον βρήκα και εγώ τον ορισμό, απλά δεν μου ταίριαζε με τα δεδομένα, γι'αυτό προβληματίστηκα...

 

Όταν γενικά δανείζεσαι με επιτόκιο γύρω στο 5% και πλέον αδυνατείς να δανειστείς και έρχεται κάποιος και σου δανείζει 230 δισ. με μέσο επιτόκιο 2,5% και περίοδο χάριτος κλπ.

Δηλαδή πιο χαμηλά και από το επιτόκιο δανεισμού των ΗΠΑ!!!

Ταιριάζει να τον λες τοκογλύφο?

 

Το επιτόκιο και η περίοδος χάριτος είναι το ένα μέρος του κόστους. 

Το ζήτημα είναι ότι το έκαναν γιατί διαφορετικά θα έχαναν οι ευρωπαϊκές τράπεζες ένα μεγάλο μέρος από αυτά που μας δάνεισαν και για να μας τα δώσουν μας επέβαλαν μέτρα  που σκοπό δεν είχαν μόνο να διασφαλίσουν  ότι θα αποπληρώναμε το χρέος (κάτι που δύσκολα θα γίνει) αλλά και να προωθήσουν συγχρόνως μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και είχαν μεγάλο κοινωνικό κόστος. Αυτό το κόστος εγώ το προσθέτο στο χαμηλό επιτόκιο και εύκολα τους δίνω τον χαρακτηρισμό του τοκογλύφου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...