Προς το περιεχόμενο

Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή με αντικείμενο την πρόταση των θεσμών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελπίζω στην σημαντικότερη εβδομάδα (από σήμερα μέχρι και την άλλη κυριακή) στην ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια , οι πολιτικοί μα να σταθούν στο υψος των περιστάσεων. Οφείλουν να μας εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια τις συνέπειες του "Οχι στα Μέτρα", αλλά και του "Ναί στα μέτρα". (αν και αυτές μάλλον τις καταλαβαίνουμε βλέποντας τα μέτρα)

Πατήστε εδώ για να δείτε την είδηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά πέρα από αυτό που πολύ σωστά αναφέρει ο Κώστας .... Πρέπει να επικρατήσει ηρεμία και λογική και όχι κορώνες είτε από τους μεν είτε από τους δε ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 οι πολιτικοί μα να σταθούν στο υψος των περιστάσεων. 

Γι'αυτούς δεν τρέφω και πολλές απαιτήσεις.

 

Το θέμα είναι οι πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια εβδομαδα ειναι πολυ λιγος χρονος.........

Ακόμα και μια βδομάδα αρκεί για να γίνει η ζημιά.

Ας ξαναδούμε τα πράγματα τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, να δούμε πόσο κακό έχει γίνει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω.Πως μια κυβερνηση με τοσο προσφατη λαικη εντολη, αντι να αναλαβει τις ευθυνες της,πεταει την μπαλα στο λαο για να εχει "ησυχη την συνειδηση της".

Αυτο βεβαια δεν αφαιρει σε καμμια περιπτωση και τις ευθυνες των αλλων που μας οδηγησαν σε αυτο το χαλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εάν αφήσουν να γίνει δημοψήφισμα οι έξω ...

 

 

Σόιμπλε και λοιποί "ευρώ =μνημόνια"  σου λένε έτσι παίζουμε εμείς.

 

 

Ελληνες "θέλουμε ευρώ χωρίς μνημόνια".

 

άρα πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κατι διαφορετικο.Δειτε σε video που κυκλοφορει ευρυτατα στο διαδικτυο τον μελλοντολογο Β.Λεβεντη να προβλεπει στη προεκλογικη συνεντευξη στην ΕΡΤ την πορεια του Τσιπρα μετα τις εκλογες.

"Ο Τσιπρας θα το παιξει σκληρος με τους ευρωπαιους και στο τελος θα καταληξει να κανει δημοψηφισμα........".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω.Πως μια κυβερνηση με τοσο προσφατη λαικη εντολη, αντι να αναλαβει τις ευθυνες της,πεταει την μπαλα στο λαο για να εχει "ησυχη την συνειδηση της".

Αυτο βεβαια δεν αφαιρει σε καμμια περιπτωση και τις ευθυνες των αλλων που μας οδηγησαν σε αυτο το χαλι.

Το σχόλιό μου:

 

Υποτίθεται ότι η λαϊκή εντολή δεν ήταν η ρήξη (διαφορετικά θα ψήφιζαν ΚΚΕ) αλλά η πραγματική και σκληρή διαπραγμάτευση για συμφωνία με όρους και κόκκινες γραμμές (κάποια οσμή από Εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, υλοποίηση προγράμματος Θεσ/νίκης, μέτρα μεν αλλά με κατεύθυνση όχι τα λαϊκά στρώματα κλπ) και σαφώς πάντα με άξονα την αναπτυξιακή πορεία και όχι την υφεσιακή. Εκεί που τελικά έφτασε το πράγμα με τις εκβιαστικές κινήσεις των δανειστών, το δίλλημα ήταν ένα καθώς φωτογράφιζε πλέον την επερχόμενη ρήξη. Να υπέκυπτε τελικώς στην πρόταση των δανειστών με πλήρη ανατροπή των προτάσεών του ή να προχωρούσε με μαθηματική ακρίβεια στη ρήξη. Αν έπρατε το πρώτο αυτό θα ήταν αντίθετο και με αυτά που πρεσβεύει αλλά και με τη λαϊκή εντολή, άρα θα έδινε την εντύπωση ότι περισώζει την καρέκλα του και παραμένει στην εξουσία αδιαφορώντας για το λαό. Αν έπρατε το δεύτερο, θα φαίνονταν ότι αποφασίζει ένας για τη ρήξη - αυτός - χωρίς καμμία εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό. Πιστεύω άρα ότι το δημοψήφισμα ήταν η σωστή κίνηση τώρα, ώστε με ένα ναι να θεωρηθεί ότι ο λαός τελικά πιστεύει ότι θέλει την ησυχία του, ασχέτως αν του τα παίρνουν (βλέπε και βολεμένους κλπ.) οπότε η δεύτερη κίνησή του θα πρέπει να είναι εκλογές ή παραίτηση ώστε να αποδειχθεί ότι πάλεψε για την αποδέσμευση του λαού από τις αλυσίδες του, ο λαός φοβήθηκε να τον εξουσιοδοτήσει να προχωρήσει, δεν το κατάφερε και πιστός στη ιδεολογία του δε θάθελε να είναι και ο ίδιος ένας από τους άλλους. Αν το αποτέλεσμα είναι το όχι, τότε προφανώς και θα υποννοείται η ρήξη αν οι δανειστές δεν αποδεχθούν τελικώς την γνωστή τελευταία του πρόταση, η οποία σημειωτέον είχε σειρά υποχωρήσεων αλλά και απαιτήσεις οριστικής ρύθμισης του χρέους. Απλά πιστεύω ότι στην περίπτωση αυτή θα ενεργοποιηθούν πάλι οι διαπραγματεύσεις, με το ενδεχόμενο της ρήξης να πλανάται και την μπάλα κυριολεκτικά στο γήπεδο των δανειστών. Απο κει και πέρα πράγματι μπορεί να υπάρξουν πρωτόγνωρες εξελίξεις και ανατροπή του σκηνικού, χωρίς το άγχος των κυβερνώντων ότι έχουν απέναντί τους και τον Ελληνικό λαό. Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε με το ναι, είτε με το όχι, βλέπω να ζούμε "ιστορικές στιγμές" οσονούπω! Βέβαια, αυτονόητο είναι ότι αν το αποτέλεσμα είναι οριακό, μάλλον θα αρχίσουμε να "σκοτωνόμαστε", κάτι που ενώ απεύχομαι, το υποψιάζομαι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oι εκτός συναγωνισμού πρωταθλητές της μ.........ίας και της ηλιθιότητας πέραν του ότι είναι εντελώς ανεγκέφαλοι  είναι και κοτούλες του κερατά.

Αν δεν έχουν τα μέζεα (κατά τον γνωστό κουμουνιστοδεξιό μπουρδολόγο) να πάρουν μια απόφαση , να παραιτηθούν και να πάνε σε εκλογές με όποιο πρόγραμμα θέλουν .

Τόσο μάγκες και πονηροί είναι ?

Παραμένουν στην κυβέρνηση και τίς καρέκλες και  βάζουν τον λαό να βγάλει φίδια απο τις τρύπες ?

Και μετά θα επικαλούνται την θέληση του λαού και δεν θά έχουν καμμία ευθύνη ? 

Και άν ο  λαός αποφασίσει αντίθετα απ' ότι προτείνουν αυτοί πως θα εφαρμόσουν μια απόφαση με την οποία δεν συμφωνούν ?

Εχουν καταλάβει οτι είναι κυβένηση και όχι διαχειριστές πολυκατοικίας ?

Και επι τέλους ας σταματήσουν να επικαλούνται την ψήφο του λαού

Για άλλα τους ψήφισε ο λαός , όχι βέβαια με ευρύτατη πλειοψηφία όπως ισχυρίζονται . 

Μόλις το 1/3 τους ψήφισε ,τά υπόλοιπα 2/3 τους αποδοκίμασαν 

και το γεγονός οτι έλαβαν μεγαλύτερο ποσοστό απο τους προηγούμενους , αυτό δεν συνιστά ευρύτατη πλειοψηφία.

Ας περάσουν οι μάγκες έξω απο οποιαδήποτε Τράπεζα σήμερα Σάββατο να δουν τί γίνεται

Προβοκάτορες , δεξοί , προδότες ,ειναι όλοι αυτοί ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δημοψήφισμα είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας ωστόσο αφενός χρειάζεται ενημερωμένους πολίτες καί αφετέρου πολιτική παιδεία.

Η κυβέρνηση, θεωρώ ότι σύρθηκε στο δημοψήφισμια, δέσμια των δικών της προεκλογικών αυταπατών που πλάσαρε στον κόσμο που ήθελε μια εύκολή λύση. Θα καθόταν το πρόβατο στο τραπέζι με τους λύκους καί αυτοί θα φοβόντουσαν...Έτσι στο αδιέξοδο που αργά ή γρήγορα θα έφτανε,πετάει το μπαλάκι στον κόσμο, ο οποίος από σήμερα θα γίνει δέκτης τρομοκρατικών μηνυμάτων "θα γίνουμε Βενεζουέλα (ενώ εχουμε καταντήσει Σομαλία)", "θα γίνει bank run (λες καί οι φτωχοί έχουν λεφτά" καί τα υπόλοιπα που θα φωνάζουν κάτι θλιβεροί τύποι στο ΣΚΑΙ καί αλλού, αλλά καί μηνυμάτων άνευ πολιτικής ουσίας παρα μόνο ψυχικής ανάτασης "όχι στους εκβιαστές", χωρίς να μας λέει ποιά είναι η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ, αν πούμε όχι. Γιατί αν η εναλλακτική είναι το 47σέλιδο, κλάφτα Χαράλαμπε...

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι προφανές ότι ένα ενδεχόμενο "ναί" θα δεσμεύσει πολύ περισσότερο την παρούσα ή τις μελλοντικές κυβερνήσεις απ' ότι ένα "όχι"...

 

Ας σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας με βάση τα όσα έχουμε ζήσει την τελευταία 5ετία καί τα όσα μας ετοιμάζουν για το μέλλον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Είναι αλήθεια !!!!!!???????



Στυλιανός Παττακός Αλέξης Τσίπρας. Ποια η συγγένεια τους. Ο πατέρας, ο θείος, η θεία του Τσίπρα. Αλέξης Τσίπρας: ο μετριοπαθής κομμουνιστής που κολυμπάει στο χρήμα. Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το blog "ellinokratia".
 
Κείμενο:
44837940ef5ad492366329ac6f63d2a3_L.jpg"O Τσίπρας, ο “τιμητής” της δημόσιας ζωής, έχει θεία του την γυναίκα του Στυλιανού Παττακού. Ο πατέρας του ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού. Το 1967 ο πατέρας Τσίπρας, είχε αναπτύξει στην Άρτα μία εργολαβική εταιρεία με κάποιες δουλειές.
Τον καιρό εκείνο υπήρχαν ανεπτυγμένες σ’ ολόκληρη την επικράτεια οι στρατιωτικές Μ.Ο.Μ.Α., οι οποίες ανελάμβαναν έργα επ’ ωφελεία του δημοσίου και με άριστα αποτελέσματα, διοικούμενες από αξιωματικούς του ελληνικού Μηχανικού. Αυτό όμως δυσαρεστούσε τους εγχώριους εργολάβους, που έβλεπαν να χάνουν χρήματα από έργα που το δημόσιο ανέθετε στις Μ.Ο.Μ.Α., δωρεάν βεβαίως!
Ο πατέρας Τσίπρας ζητά από τον παντοδύναμο τότε γαμπρό του Παττακό, να αποσύρει από την ζώνη ευθύνης της Μ.Ο.Μ.Α., την περιοχή Άρτης, ώστε να επωφεληθούν από τα έργα που πλέον δεν θα ανατίθεντο εις αυτήν. Ο γαμπρός του συναινεί και την αποσύρει.
Με “ελεύθερο” πλέον το πεδίο ο πατέρας Τσίπρας επεκτείνει τις δραστηριότητες του, αλλά υπερβάλλων εις ζήλον πλουτισμού, κατηγορείται διά οικονομικόν σκάνδαλον, το οποίο ο έντιμος γαμπρός του δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να το καλύψει. Διευκολύνεται, όμως, από την..... “κατάστασιν”, να διαφύγη εις αραβικήν χώρα, η οποία τότε παρουσιάζει οργασμό τεχνικών έργων, με προτίμησιν αναθέσεως, σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες.
Μόλις πέφτει η δικτατορία, ο πατήρ Τσίπρας επιστρέφει “εν δόξη”, με το γνωστό κόλπο του αντιστασιακού. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο παίρνοντας έργα του... “φασιστικού” δημοσίου και από κομμουνιστάς Δημάρχους δι’ αναθέσεως πολλές φορές, για να μη ξεχνάμε και τις “δημοκρατικές διαδικασίες”!!"
 
Παύλος Τσίπρας
Λίγες πληροφορίες, ορισμένες από το zougla.gr για τον πατέρα του Τσίπρα, Παύλο. Πέθανε στις 29 Οκτωβρίου 2012 σε ηλικία 78 χρονών. Ο Παύλος Τσίπρας γεννήθηκε στην Άρτα το 1934, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήταν οι τρεις εταιρείες που έπαιρναν όλα τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου και ήταν οι εταιρίες που ανέλαβαν την ανασυγκρότηση της Σαουδικής ΑραβίαςΗ οικονομική άνεση του επί 21ης Απριλίου, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄Μέσω του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την οικογένεια των Αλαβάνων (Ιερώνυμος και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το Προσκύνημα της Τήνου. 

Ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας 3 παιδιών, μέχρι πρόσφατα  ήταν ο Μπόμπολας της Αφρικής!!! Πραγματικά ζάμπλουτος, είχε την δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις στην Αφρική!!! 

 
Ηρακλής Τσίπρας
kamarasasteras30.jpgΟ μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρουν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. 
Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! 
Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα.
Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρει με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού και από το 1971 Γενικός Αρχηγός του!
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχουν τα μέζεα (κατά τον γνωστό κουμουνιστοδεξιό μπουρδολόγο) να πάρουν μια απόφαση , να παραιτηθούν και να πάνε σε εκλογές με όποιο πρόγραμμα θέλουν. 

 

Συμφωνώ απόλυτα.

 

με το ενδεχόμενο της ρήξης να πλανάται και την μπάλα κυριολεκτικά στο γήπεδο των δανειστών. 

 

Εμείς ...καιγόμαστε για συμφωνία και όχι οι δανειστές.Και μετά το ΟΧΙ η θέση τους δεν πρόκειται να αλλάξει.Άρα εμείς ...παίζουμε μπάλλα.

 

Η κυβέρνηση, θεωρώ ότι σύρθηκε στο δημοψήφισμια, δέσμια των δικών της προεκλογικών αυταπατών που πλάσαρε στον κόσμο που ήθελε μια εύκολή λύση. Θα καθόταν το πρόβατο στο τραπέζι με τους λύκους καί αυτοί θα φοβόντουσαν.

 

Η μαγκιά θα ήταν για το Τσίπρα να....εξημερώσει το λύκο και όχι ...να τον αγριέψει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο προπονητής

Το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, αλλά η ομάδα δεν τα πάει καλά. Οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι. Αρχίζουν να αραιώνουν από το γήπεδο. Τελειώνει ο πρώτος γύρος και η ομάδα είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο προπονητής παραιτείται και το συμβούλιο κάνει εκλογές και τον αλλάζει με άλλον, νέο και ελπιδοφόρο. Αυτός αναλαμβάνει την ομάδα και φυσικά υπόσχεται παραμονή. Οι οπαδοί παίρνουν θάρρος και ξαναγυρνάνε στο γήπεδο, κοντά στην ομάδα. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, αλλά ο προπονητής βλέπει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι περίμενε. Η ομάδα πέντε μήνες μετά εξακολουθεί να είναι στο όριο για υποβιβασμό. Στον τελευταίο αγώνα παίζει με μια αξιόλογη ομάδα, που πάει φουλ για πρωτάθλημα. Κοντεύει το 90 και το αποτέλεσμα είναι 0-0. Και τότε, ενώ όλοι περιμένουν από τον προπονητή να κάνει κίνηση, αυτός αφήνει τον πάγκο και πάει στην κερκίδα. Στα κάγκελα κάνει και μια δήλωση: Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο της άλλης ομάδας. Ανεβαίνει στην κερκίδα, ψάχνει τον Πρόεδρο, ζητά να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο, και να του πει ποιον παίχτη πρέπει να βγάλει, ποιόν να βάλει, και τι σχήμα να δώσει στην ομάδα για να πάρει τον αγώνα.

 

Μόλις μάθω το αποτέλεσμα του αγώνα θα σας το πω. Μέχρι τότε μπορείτε να στοιχηματίσετε. Το στοίχημα κλείνει την Κυριακή το βράδυ, αυτή την Κυριακή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άμα καταφέρει το ελληνικό κράτος να οργανώσει δημοψήφισμα μέχρι 5 Ιουλίου και να βρούμε κάλπες και άκρη ...αυτό είναι θετικό.

 

κρίνοντας από το ταχις δεν το νομίζω ,το πιο πιθανό να γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως.

 

τελικά τι θα αποφασίσουμε ,εάν θέλουμε τα 8 δις του Τσίπρα  ή τα 11 των δανειστών?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συζητήσουν (απόντος του Βαρουφάκη) για την σταθερότητα της ευρωζώνης!

 

Ο Ολλανδός είπε ότι ακόμα και "ναι" να βγει από την κάλπη, η κυβέρνηση θα είναι αναξιόπιστη.

 

Πέρα από τους σωστούς ή λάθος χειρισμούς του Τσίπρα, οι μάσκες έπεσαν. Αυτοί δεν μας αντιμετωπίζουν πια ως "εταίρους".  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αυτοί δεν μας αντιμετωπίζουν πια ως "εταίρους".  

 

Γιατί πότε μας αντιμετώπιζαν έτσι?Ως εταίρες μας έβλεπαν πάντα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε όλα τα άλλα κράτη ,που ηταν σε μνημόνια,όλα τα κόματα ηταν με την πατρίδα τους απέναντι στην τροικα και έτσι κατάφεραν και βγήκαν.

Σε τούτη την χώρα ,που γεννήθηκε η δημοκρατία και στηρίζεται πάντα στην σοφία του λαού της ,τι έγινε?Ντροπή ,πιό θάνε το αύριο?το ξέρει κανείς?

Ε ρε μαλαπέδρα  που τους χρειάζεται,σε όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...